Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑΠΑΣ τα Φανάρια: "Αντίο" στη σεζόν με κατοστάρα (Photo)

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: “Αντίο” στη σεζόν με κατοστάρα (Photo)

|

Η μάχη στο Ληξούρι… ΝΕΟ Ληξούρι – ΑΠΑΣ Τα Φανάρια και 97-102 – Η ομάδα της Νάξου έκλεισε με νίκη και “κατοστάρα” τη χρονιά και συμπλήρωσε τις 15 νίκες και τερματίζει στην 3η θέση … 

Τι φινάλε για τον ΑΠΑΣ τα Φανάρια; Μετά από διαδοχικές ήττες και αλλαγή προπονητή, έρχεται η ηρεμία.

Ο ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”, στο φινάλε των υποχρεώσεών του στη Β’ Εθνική κατηγορία και τον 1ο όμιλο, μετά από ένα χορταστικό και ελεύθερο παιχνίδι, επικράτησε στο Ληξούρι τον ΝΕΟ Ληξουρίου με 102 – 97. Εφτασε αισίως τις 15 νίκες (σε 24 παιχνίδια), βρίσκεται στην 3η θέση και μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον του για τη νέα χρονιά. Και σε έναν όμιλο που αναμένεται να έχει είτε τον ΑΟ Μυκόνου (ως πρωταθλητής από την Γ’ Εθνική) είτε ομάδες από την Κρήτη, είτε το Ληξούρι…. 

Τι έγινε στον αγώνα; Οι νικητές, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα με συνολικό ρεκόρ 15-9, προηγήθηκαν και με +17 (75-58 στο 29′), αλλά χάρη στον ζήλο και την αγωνιστικότητα του Άλκη Παππά, είδαν τους γηπεδούχους να μειώνουν αρχικά σε 82-85 στο 35′. Ο ΑΠΑΣ με βρήκε τον τρόπο να φτάσει πάλι στο +8 (86-94) μετά από τρίποντο το Ιάκωβου Μιλεντίγιεβιτς, αλλά είδε το συγκρότημα του Μάρκου Τζουγανάτου να μειώνει ως και το -1 (93-94) στο 2’17” με φόλοου του Γιάννη Βαβάτσικου. Το μεγάλο καλάθι της νίκης πέτυχε με τρίποντο ο Παύλος Παπάδης στα 37” (95-99), ενώ με 2/2 βολές στα 31”, ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη (95-101), οδηγώντας την ομάδα του παράλληλα στην κατοστάρα.

Για τους νικητές ο Γιάννης Προδρόμου σκόραρε 27 πόντους με 5/8 τρίποντα και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος πρόσθεσε 25 πόντους (10/15) μαζεύοντας και 13 ριμπάουντ. Εξαιρετικός ο Άλκης Παππάς με 27 πόντους (10/20 διπ., 1/8 τριπ.), 10 ασίστ και 6 ριμπάουντ, με τον Θάνο Χονδρογιάννη να προσθέτει 20 πόντους (5/8 διπ., 2/4 τριπ., 5 ασίστ). Ο Γρηγόρης Τρυφωνόπουλος από την πλευρά του είχε 13 πόντους (5/7 διπ.) με 12 ριμπάουντ.

ΝΕΟΛ – ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” 97-102
Διαιτητές : Τσακαλογιάννης-Καρακάσης-Μακρόπουλος
Δεκάλεπτα : 26-30, 44-50, 62-75, 97-102

ΝΕΟΛ (Τζουγανάτος): Παππάς 27 (4/4 βολές, 10/20 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 10 ασίστ), Χονδρογιάννης 20 (4/4 βολές, 5/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5 ασίστ), Νιφόρας 12 (0/2 βολές, 3/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Συνοδινός, Μαρούλης 10, Τρυφωνόπουλος 13 (3/3 βολές, 5/7 δίποντα, 12 ριμπάουντ), Βαβάτσικος 13 (0/2 βολές, 5/7 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Ματσούκης, Λουκέρης, Λαμπρόπουλος 2.

ΑΠΑΣ Τα Φανάρια Νάξου (Βερβαινιώτης): Μιλεντίγιεβιτς 16 (5/8 βολές, 4/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Πολίτης 3 (1), Δόκλης, Ψαρόπουλος 7 (6 ασίστ), Παπάδης 8 (2), Μάκαρης 8, Προδρόμου 27 (2/2 βολές, 5/6 δίποντα, 5/8 τρίποντα), Χάρος, Βουτυρόπουλος 2, Αναγνωστόπουλος 25 (5/6 βολές, 10/15 δίποντα, 13 ριμπάουντ), Κατσουλάκος 6 (5 ασίστ).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Παγκόσμια ημέρα φάρων 2025: Περιήγηση στη ναυτική κληρονομιά της Ελλάδας

Στις 17 Αυγούστου, πολίτες και επισκέπτες καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τη σημασία των φάρων και τη συμβολή των φαροφυλάκων.

Αεροδιακομιδή Φολεγάνδρου: Επίσημες διευκρινίσεις από το ΕΚΑΒ για το χρονικό και τις καθυστερήσεις

Το ΕΚΑΒ απαντά στις καταγγελίες για πολύωρη καθυστέρηση στη μεταφορά ασθενούς – Τι αναφέρει για τα επιχειρησιακά πρωτόκολλα, τον ρόλο της Πολεμικής Αεροπορίας και τις καιρικές συνθήκες

16ο Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων: Στη Μύκονο ο διάλογος για τη βιωσιμότητα

Πάνω από 100 γυναίκες από όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα συζήτησαν για την αειφορία, την τοπική ταυτότητα και τη συμβολή τους στην τουριστική ανάπτυξη.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδριάζει (05/08), στην ατζέντα, καθαρισμοί ακτών, ναοί και αφαλάτωση στη Σχοινούσα

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων θα εξετάσουν σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τις υποδομές στα νησιά του Δήμου.

6 νέα πυροσβεστικά οχήματα για τις Κυκλάδες – Παρέμβαση Μονογυιού

Τέσσερα ISUZU 4x4 και δύο υδροφόρα οχήματα ενισχύουν την επιχειρησιακή ικανότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Κυκλάδες.

37 χρόνια “Απεραθίτικα”: Μια έκδοση–σύμβολο για την πολιτιστική ψυχή της Νάξου

Μιχάλης Φραγκίσκος: Αναδρομή στην πρώτη έκδοση του περιοδικού “Απεραθίτικα” (1η Αυγούστου 1988) και φόρος τιμής στους Μανώλη Γλέζο και Κώστα Κατσουρό

Αναφορά Φόρτωμα για τις ελλείψεις προσωπικού στους Δήμους των Κυκλάδων

Ο Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπ. Εσωτερικών ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών στα νησιά.

Στη Σύρο ο Πρέσβης της Κίνας – Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Ο Πρέσβης της Κίνας Fang Qiu συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Λεονταρίτη και συζήτησαν για τουρισμό, επενδύσεις και πολιτισμό.

Οι Αμερικανοί ανακαλύπτουν τη Νάξο – η «αυθεντική» Ευρώπη γίνεται τάση

Η Νάξος και η Λευκάδα στη νέα λίστα προορισμών που επιλέγουν οι Αμερικανοί τουρίστες – στροφή από τα τουριστικά «κλισέ» στην αυθεντική εμπειρία

Φολέγανδρος: Καταγγελία για πολύωρη καθυστέρηση σε αεροδιακομιδή επείγοντος περιστατικού

Ο Δήμαρχος Φολεγάνδρου με επιστολή προς τους βουλευτές καταγγέλλει ολιγωρία που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή και ζητά άμεση ενίσχυση του συστήματος αεροδιακομιδών στις Κυκλάδες

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.