Τρίτη, 6 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Το μήνυμα του Δρίτσα της ΦΕΑ ενόψει της Κυριακάτικης...

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Το μήνυμα του Δρίτσα της ΦΕΑ ενόψει της Κυριακάτικης “μάχης” στο “ΔΑΚ Νάξος”

|

Εκτός έδρας αναμέτρηση περιμένει την ΦΕΑ την Κυριακή 10 Μαρτίου στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της National League 1. Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ταξιδεύει στη Νάξο, όπου στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ “Δημήτριος Περιστεράκης” αντιμετωπίζει τον τοπικό ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia.

Οι “κυανόλευκοι” του Τάσου Τάσιου παραμένουν χωρίς νίκη για 12 αγωνιστικές και μετά την εντός έδρας ήττα το περασμένο Σάββατο από το Παγκράτι καλούνται να διαχειριστούν την αρνητική συνθήκη που έχει δημιουργηθεί. Ο αγώνας κόντρα στο σύνολο του Κώστα Ρουμελιώτη μόνο εύκολος δεν είναι διότι ο ΑΠΑΣ προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες και με τον κόσμο στο πλευρό του όλοι περιμένουν να βγάλει αντίδραση…

Ο πρώτος σκόρερ της ΦΕΑ τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο Γιώργος Δρίτσας μίλησε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου στο διαδίκτυο για το επικείμενο ματς, το τελευταίο μακριά από το κλεινόν άστυ για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο 21χρονος πλέι μέικερ, ο οποίος σε 20 αγώνες έχει πετύχει 336 πόντους, δεν είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί αντιμέτωπος εναντίον του ΑΠΑΣ Νάξου.

Με εξαίρεση τον αγώνα του πρώτου γύρου (σ.σ. νίκη του ΑΠΑΣ με 85-75), όπου σημείωσε 26 πόντους με 5 εύστοχα τρίποντα, είχε συναντήσει το κυκλαδίτικο σωματείο τον Αύγουστο του 2021 στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της τελικής φάσης του 48ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στη ΧΑΝΘ, όπου ως παίκτης του Ολυμπιακού Πειραιώς (σ.σ. όπως φανερώνει και η σχετική φωτογραφία παρακάτω από το συγκεκριμένο παιχνίδι) είχε κερδίσει τον ΑΠΑΣ του Κατερινιώτη coach Παναγιώτη Αθανασιάδη με σκορ 108-31 πετυχαίνοντας 12 πόντους με 2 τρίποντα.

Τα χρόνια πέρασαν και πλέον ο νεαρός άσος καλείται να οδηγήσει, παρά τις όποιες δυσκολίες, την ομάδα του, την ΦΕΑ στο θετικό αποτέλεσμα στο νησί της Αριάδνης.

 Γιώργο, έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη κομβικής σημασίας παιχνίδι για τον 1ο όμιλο της National League, ανάμεσα στον ΑΠΑΣ Νάξου την ΦΕΑ αυτή τη φορά. Ποιο θεωρείς ότι είναι το “κλειδί” για να πάρετε το θετικό αποτέλεσμα;

«Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου που έχει ως στόχο να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Εμείς από την πλευρά μας δίνουμε την δική μας μάχη για την παραμονή στην κατηγορία και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Θέλουμε να περιορίσουμε τα λάθη μας, ώστε ο ΑΠΑΣ να μην βρει εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και να ελέγξουμε το κομμάτι των ριμπάουντ».

– Πόσο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα μία νικηφόρα έκβαση της αναμέτρησης;

«Εμείς αυτή την στιγμή βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και θέλουμε να δείξουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο, για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι στην περίοδο των play outs».

– Τι γνωρίζεις για τον ΑΠΑΣ και ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό και πιο το αδύνατο σημείο του και ποιον παίκτη θεωρείς ότι θα πρέπει να περιορίσετε για να …κόψετε το ρυθμό του;

«Ο ΑΠΑΣ βασίζεται σε πολλούς παίχτες και δεν βασίζεται σε κάποιον παίχτη συγκεκριμένα. Έχει μια πάρα πολύ ισχυρή φροντλάιν, που με συνδυασμό με τους νέους παίχτες σε ηλικία που διαθέτει να βγάζουν τρομερή ενέργεια στο παρκέ».

– Τέλος, θα ήθελα να μας κάνεις ένα σχόλιο για ποια είναι η εικόνα που έχεις αποκομίσει από τις 23 αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος;

«Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και ότι παλεύουν όλες οι ομάδες μέχρι το τέλος η καθεμία για τους δικούς της στόχους».

Συνέντευξη στον Ιωάννη Νοταρά στη σελίδα της ομάδας feabc.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Baco SeaSide: Φέρνει ρυθμό στη νύχτα, ο τόνος από τον Νικόλα Λιασκώνη

Ζωντανή μουσική δίπλα στη θάλασσα, με ξεχωριστά live και αγαπημένους καλλιτέχνες – Την Τετάρτη 7 Μαΐου ο Νικόλας Λιασκώνης με την παρέα του δίνουν ραντεβού στο baco!

Στοίχημα – Champions League: Ποντάρισμα στην Μπαρτσελόνα που θέλει τη κούπα για πρώτη φορά από το 2015

Ίντερ - Μπαρτσελόνα: Το μυαλό της στο τρεμπλ και στο 2.27! - Ποια είναι η πρόταση

«Παιχνίδια στο Πέρασμα του Χρόνου»: Μια συγκινητική συνάντηση γενεών στην Αμοργό

Μαθητές και παππούδες από τις Μικρές Κυκλάδες συναντήθηκαν σε μια δράση που τίμησε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και ανανέωσε το ραντεβού για το μέλλον.

Αίγινα και Νάξος στους νικητές του Πάσχα 2025 – Οι τάσεις στα ακτοπλοϊκά ταξίδια

Από τις Κυκλάδες έως τα Επτάνησα, οι ταξιδιώτες φέτος επέλεξαν αυθεντικές πασχαλινές εμπειρίες, με τη Νάξο να ανεβαίνει θεαματικά στη λίστα των αγαπημένων νησιών των Ευρωπαίων.

Μικρά ήπια φράγματα στην Ορεινή Νάξο: Το παρελθόν δείχνει τη βιώσιμη λύση για το μέλλον του νερού

Έργα μικρής κλίμακας, εμπνευσμένα από την τοπική παράδοση, αποδεικνύουν εδώ και δεκαετίες τη δύναμή τους στη διαχείριση του νερού, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανθεκτικότητα της Νάξου απέναντι στην κλιματική κρίση.

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώνεται η διασύνδεση των Κυκλάδων

ΑΔΜΗΕ: Πώς προχωρούν οι διασυνδέσεις των νησιών – Τι γίνεται σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Σαντορίνη (Οία): Νέος υπαίθριος χώρος στάθμευσης για τουριστικά οχήματα

Με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Θήρας και «ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.», ξεκινά η δημιουργία οργανωμένου χώρου στάθμευσης στην Οία – Στόχος η αποσυμφόρηση και η αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας

Νάξος – “Για το Μάθημα της Ιστορίας”: Όταν το σώμα θυμάται, και η σκηνή αφηγείται

Μια θεατρική σύνθεση που φωτίζει γυναικείες μορφές της Ιστορίας και μετατρέπει τη μνήμη σε ζωντανή πράξη – Στις 9, 10 και 11 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

Πρόταση Ημέρας: “Κινέζικα” κοπανάκια κοτόπουλου στον φούρνο με σόγια και μέλι

Με την αρωγή του Γαστρονόμου η Τρίτη περιλαμβάνει στο πιάτο μας κοτόπουλο στο φούρνο. Με τι συνοδεύεται;

Σαντορίνη: Κορυφαίο νησί της Ευρώπης για 12η συνεχόμενη χρονιά στα Leisure Lifestyle Awards

Διεθνής επιβεβαίωση για την τουριστική υπεροχή του νησιού στο περιοδικό Global Traveler – Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές και η Ελλάδα για τα ιστορικά της αξιοθέατα

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Ο Προφήτης Ηλίας “ζητά βοήθεια” – Ένα μνημείο κινδυνεύει να σωπάσει

Ο ιστορικός ναός στην Παλιά Χώρα στέκει πληγωμένος από τον χρόνο και τη σιωπή, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασής του παραμένουν στάσιμες για πάνω από μία δεκαετία.

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Δονούσα – Μια νησίδα μνήμης και ταυτότητας: Παρουσιάζεται το Ιστορικό Αρχείο του νησιού

Αφηγήσεις, φωτογραφίες, ντοπιολαλιά και γενεαλογικά ίχνη συνθέτουν το πολιτιστικό αποτύπωμα της Δονούσας, μέσα από ένα ψηφιακό αρχείο που τιμά το χθες και εμπνέει το αύριο.

Νάξος – Λιμεναρχείο: Αλλαγές σε στάθμευση και στάση οχημάτων στην χερσαία ζώνη από την 1η Μαϊου

Έκκληση από το Λιμεναρχείο Νάξου για συνεργασία προς τους οδηγούς ενόψει της θερινής περιόδου και της αυξημένης κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης - Τι αλλάζει από την 1η Μαϊου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου