Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Αντιμετωπίζει σήμερα (17:00) την Αναγέννηση στα "Δύο Αοράκια"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Αντιμετωπίζει σήμερα (17:00) την Αναγέννηση στα “Δύο Αοράκια”

|

Ιστορική ημέρα για την ομάδα της Αναγέννησης Αρκαλοχωρίου αλλά και για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia. Οι ”πράσινοι” θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε επίσημο ματς στο στολίδι της Κρήτης, στα ”Δύο Αοράκια”. Η ομάδα του Αρκαλοχωρίου έχει μετακομίσει στο γήπεδο του Ηρακλείου, μέχρι να ανακαινισθεί το κλειστό της σεισμόπληκτης περιοχής, το οποίο πέρυσι έμεινε απόρθητο με 13/13 νίκες.

Η ομάδα του Μύρωνα Παπαδάκη, έπειτα από την εκτός έδρας νίκη επί του Παγκρατίου, υποδέχεται σήμερα (17.00) τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia για την 2η αγωνιστική της National League 1. Αμφότεροι θέλουν το 2χ2 και για την ομάδα της Νάξου έχει ιδιαίτερη σημασία: δεν έχει αγωνιστεί ποτέ έως σήμερα στη Κρήτη και θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που σπάει το αήττητη των γηπεδούχων.

Παράλληλα, η ομάδα της Κρήτης είχε κερδίσει πέρυσι δύο φορές τον Πανναξιακό ΑΟΚ στη μάχη για την άνοδο (σ.σ. ανέβηκε ως πρωταθλήτρια), τώρα όμως έρχεται να βρει την άλλη ομάδα του Κυκλαδίτικου νησιού.

Η ομάδα του Κώστα Ρουμελιώτη κατεβαίνει στη Κρήτη με μία σημαντική προσθήκη. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Δενδρινό (33, 1,88) τον γιο του “Βούδα” του Μάκη Δενδρινού, που έγραψε ιστορία στο Ελληνικό μπάσκετ… Ο ΑΠΑΣ άρπαξε την ευκαιρία και έφερε στη Νάξο τον 33χρονο γκαρντ και δημιουργεί υπεροπλοία στο ρόστερ του καθιστώντας την Ναξιώτικη ομάδα ως το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στην Elite League…

Ο ΑΠΑΣ έχει τρεις νίκες – προκρίσεις σε ισάριθμα παιχνίδια κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα στην πρεμιέρα διέλυσε τον Εσπερο (100-74)… 

Μπορείτε να δείτε τον αγώνα μέσω youtube στο σύνδεσμο που ακολουθεί

ΝΙΚΟΛΑ ΧΑΡΟΥΝΙ: «Θα παλεύουμε κάθε παιχνίδι μέχρι και το τελευταίο λεπτό»

Ραζής Χαρούνι

Ας δούμε τι δήλωσε ο έμπειρος φόργουορντ, Νίκολα Χαρούνι στην σελίδα neakriti.gr για το σημερινό παιχνίδι… 

Τι γνωρίζεις για την Αναγέννηση και που θεωρείς ότι πρέπει ν χτυπήσει η ομάδα σου ώστε να φύγει με το «διπλό» από την Κρήτη.
«Η ομάδα του Αρκαλοχωρίου είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έδειξε πολύ καλά στοιχεία απέναντι στο Παγκράτι, το οποίο Παγκράτι είναι εξίσου πολύ καλό. Τώρα για την ομάδα του Αρκαλοχωρίου μπορώ να πω ότι έχει πολύ καλούς παίχτες, όπως ο Ντράσκοβιτς , Κουρέπης , Ραζής και άλλοι. Εμείς είμαστε μια νεανική ομάδα που όταν μπαίνουμε στο γήπεδο δίνουμε το εκατό τις εκατό . Το πως θα… χτυπήσουμε την ομάδα του Αρκαλοχωρίου νομίζω είναι κάτι, το οποίο δεν μπορούμε να πούμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι παλεύουμε κάθε παιχνίδι μέχρι κι το τελευταίο λεπτό».
Ποιοι είναι οι στόχοι του ΑΠΑΣ στο φετινό πρωτάθλημα; 
«Οι στόχοι του ΑΠΑΣ αυτήν την χρόνια είναι όπως κάθε χρόνια να καταφέρουμε όσο τον δυνατόν να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Όπως λέει και ο Κόουτς Ρουμελιώτης να φτάσουμε εκεί που δεν μπορούμε. Όλοι οι παίχτες της ομάδας έχουν όνειρα και όλοι μαζί προσπαθούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό».
Για εσένα είναι η δεύτερη χρονιά στο νησί της Νάξου, πως είναι να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα νησιωτική και τι σε έκανε να πεις το «ναι» και να παραμείνεις και φέτος στο σύνολο;
«Ναι είναι η δεύτερη μου χρόνια στην Νάξο. Πήρα την απόφαση να φύγω από τον Έσπερο μετά από 13 χρόνια και να έρθω στην ομάδα του ΑΠΑΣ Τα φανάρια . Είχαμε συζητήσει και προηγούμενες χρονιές με την ομάδα, αλλά πιστεύω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή πέρσι να έρθω στο νησί, καθώς έβλεπα ότι η ομάδα είχε όνειρα και υψηλούς στόχους. Αυτό που με έκανε να κλείσω ξανά στην Νάξο είναι σχεδόν τα πάντα, από τους ανθρώπους τις διοίκησης που μου έχουν δείξει τόση εμπιστοσύνη, μέχρι στον προπονητή που μου έδειξε και αυτός εμπιστοσύνη και βέβαια οι στόχοι της ομάδας που έχουν μπει».
Πέρσι έκανες εκπληκτική χρονιά με τη φανέλα του ΑΠΑΣ, φέτος ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
«Δεν μου αρέσει να λέω ότι έκανα εγώ καλή χρόνια, είμαι παίχτης που μου αρέσει μέσα από το σύνολο να παίζω καλά. Θέλω να κερδίζω και όπως ξέρουμε το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, όποτε μέσα από την ομάδα μπορείς να τα κάνεις αυτά. Πέρσι η ομάδα έκανε μια πολύ καλή χρόνια κοντράροντας και τον Μυλωνά και την Μύκονο, οι οποίες αυτήν την στιγμή είναι στα φαβορί της  Εlite League. Μέσα από αυτές της χρονιές και της πορείες βγαίνουν και οι καλές αγωνιστικές σεζόν. Στόχος μας και πάλι είναι να καταφέρουμε σαν ομάδα να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αποχωρεί το Ελ Νίνιο, έρχεται η Λα Νίνια: Προειδοποίηση μετεωρολόγων

Το ψυχρό καιρικό φαινόμενο φέρνει ανατροπές στα παγκόσμια μοτίβα – Στην Ευρώπη συνδέεται με ψυχρότερους χειμώνες

Παροναξία – Υδρολογικό Ετος 2025: Σταθερά κάτω από τον μέσο όρο τα ύψη υετού (πίνακες)

Σύμφωνα με το NaxosWeather, η υδρολογική χρονιά 2024-25 ολοκληρώνεται με χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων σε Νάξο και Πάρο, εντείνοντας την ανησυχία για το μέλλον.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Δονούσα: Πεζοπορία στον Φάρο της Καλοταρίτισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Μια ξεχωριστή πρόσκληση από την Κοινότητα Δονούσας για να γνωρίσουμε το βορειότερο άκρο του νησιού μέσα από μια μοναδική διαδρομή.

Με ένα πρόβατο στην αγκαλιά: Η εικόνα που συγκίνησε όλη την Ελλάδα (video)

Ο 33χρονος Ολσιέν Μουτσομπέγκα έσωσε ζώα μέσα από τις φλόγες και έγινε σύμβολο ανθρωπιάς και ελπίδας

Ρόδος – Κρεμαστή: Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από το «ταψί» (video)

Από τη γιορτή στον πανικό – Συλλήψεις για το σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Χαϊδαρίου: Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους (video)

Ένας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων, με περισσότερα από 550 είδη φυτών, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Φεστιβάλ Νάξου: 25 χρόνια πολιτισμού στον Πύργο Μπαζαίου – ανάμεσα σε εμπόδια και επιτυχίες

Η μεγάλη επέτειος του Φεστιβάλ Νάξου σκιάζεται από γραφειοκρατία και το ζήτημα του κυλικείου, με τους Στέλιο Κρασσανάκη και Μάριο Βαζαίο να επιμένουν στο όραμά τους.

Folegandros Challenge Run: Ο 1ος αγώνας δρόμου στο νησί στις 28 Σεπτεμβρίου

Διαδρομές 5, 10 και 21 χλμ. μέσα στο μοναδικό τοπίο της Φολεγάνδρου – Συμμετοχές ανοιχτές για όλους

AI και τουρισμός: Νέα εποχή στον σχεδιασμό και τις κρατήσεις

Οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη, με τις ΗΠΑ να ηγούνται της τάσης

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές

Καθυστερήσεις, χαμένα δρομολόγια και δύο μέρες «αναγκαστική παραμονή» – Η περιπέτεια επιβάτη με το Blue Star Delos

Αναγνώστης του naxospress καταγγέλλει την πολύωρη καθυστέρηση του πλοίου που τον οδήγησε να χάσει τη μετεπιβίβαση για την Ηρακλειά, με σοβαρές οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες.