Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑΟ Θήρας: Ηττα από τον Ολυμπιακό, αντιμετωπίζει "εντός" έδρας τον Αρη

ΑΟ Θήρας: Ηττα από τον Ολυμπιακό, αντιμετωπίζει “εντός” έδρας τον Αρη

|

Έπειτα από αγωνιστική απραξία δύο εβδομάδων και προπονήσεις στην Αθήνα ο ΑΟ Θήρας επέστρεψε δυναμικά στις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, όπου στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής, γνώρισε την ήττα με 3-0 (25-23, 25-22, 25-14) στου Ρέντη από τον Ολυμπιακό.

Επόμενος αντίπαλος; Και πάλι στου .. Ρέντη την Τετάρτη 19/02 όπου θα αντιμετωπίσει σε εξ αναβολής παιχνίδι τον Αρη ενώ αμέσως μετά αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΑΕΚ και μετά έχουμε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την πρόκριση στο final 4 του κυπέλλου βόλεϊ Ελλάδας.. Μία δύσκολη αποστολή με συνεχόμενα παιχνίδια και μακριά από τη φυσική του έδρα για τον ΑΟ Θήρας…

Η ομάδα της Σαντορίνης με τη σκέψη της στο νησί, τον κόσμο και όσα έχουν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα, παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστική ιδιαίτερα στα δύο πρώτα σετ, όπου «κοίταξε στα μάτια» τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και ασφαλώς, μαζί με το θερμό χειροκρότημα της κερκίδας, άξιζε κάτι περισσότερο από το παιχνίδι.

Η αναμέτρηση 

Ο Ολυμπιακός έφτασε τις 12 συνεχόμενες νίκες στη Volley League γυναικών και με τρίποντο που πήρε στο ντέρμπι με τον ΑΟΘ έκανε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

Η ομάδα της Σαντορίνης που εδώ και δύο εβδομάδες έχει… ξεσπιτωθεί λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο νησί, στα δύο πρώτα σετ ήταν εξαιρετική, αλλά τα έχασε στις λεπτομέρειες, με τις ερυθρόλευκες να έχουν πολύ καλύτερη λειτουργία στην επίθεση (50% έναντι 34%).

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός από την αρχή είχε τον έλεγχο του αγώνα ξεφεύγοντας γρήγορα με 6-3 (εκεί η Χριστοδούλου έδωσε τη θέση της στην Λογαρά που ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα) και 9-5 για να φτάσει και στο +6 με το σκορ στο 18-12. Εκεί όμως ο ΑΟ Θήρας έκανε τη μεγάλη επιστροφή καθώς με καλό σερβίς μείωσε σε 18-16.

Ο ΑΟΘ όμως έχασε πολλές ευκαιρίες για να μειώσει ακόμη και στον πόντο, κάτι που κατάφερε εν τέλει στο 24-23 (από 24-21) όμως η Νίζετιχ τελείωσε την επίθεση για να κλείσει το σετ.

Στο δεύτερο η Σαντορίνη μετέτρεψε το 4-2 σε 5-9 με επιμέρους σκορ 1-7 (με τη Μπέτσεβα στο σερβίς) και μέχρι το 7-11 είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν εντυπωσιακή με τις ερυθρόλευκες να προσπερνούν με 12-11 και να προηγούνται 16-13. Νέα ανατροπή με σερί 0-5 για τον ΑΟΘ για το 16-18 που έγινε 19-18 για να έχουμε μάχη πόντο με πόντο μέχρι το 22-22. Ο Ολυμπιακός πήρε την αλλαγή, η Αμπντεραχίμ τελείωσε με πλασέ την κόντρα και το σετ έκλεισε με άουτ της Μιχάλεβιτς…

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο ματς καθώς το 1-2 στο τρίτο σετ έγινε 6-2 με τη διαφορά να μεγαλώνει συνεχώς (14-6), χωρίς ο ΑΟΘ να μπορέσει να βγάλει αντίδραση για να φτάσουμε στο τελικό 25-14…

*Πριν την έναρξη του αγώνα το μέλος του ΔΣ του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Αλέκος Αδαμαντόπουλος βράβευσε τη Μίλιτσα Κούμπουρα για την ανάδειξη της ως KYANA MVP στην 14η αγωνιστική της Volley League γυναικών.

Διαιτητές: Βουδούρης, Γεωργάκη, Παρατηρητής: Ονόπας, Επόπτες: Κοκορομύτη, Τσεκούρας, Γραμματεία: Νικολάου.
Διακύμανση:
1ο σετ: 8-4, 16-11, 21-18, 25-23
2ο σετ: 5-8, 16-13, 21-20, 25-22
3ο σετ: 8-3, 16-7, 21-11, 25-14
*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 3 άσσους, 53 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων και του ΑΟ Θήρας προήλθαν από 6 άσσους, 35 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 13 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 3-0 (25-23, 25-22, 25-14) σε 81′
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Λορέντζο Μιτσέλι): Νίζετιχ 2 (2/6 επ., 50% υπ. – 30% άριστες), Εμμανουηλίδου 10 (9/14 επ., 1 μπλοκ), Φαριόλ 8 (4/6 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Κούμπουρα 19 (19/41 επ.), Αμπντεραχίμ 16 (14/27 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 25% άριστες), Ντι Ιούλιο 1 (1/2 επ.) / Αρτακιανού (λ, 59% υπ. – 28% άριστες), Καραγιάννη, Λαμπρούση, Καλαντάτζε, Φακοπουλίδου 5 (4/7 επ., 1 μπλοκ, 38% υπ.-12% άριστες).
Α.Ο. ΘΗΡΑΣ (Ματέο Φρέσκι): Μπέτσεβα 7 (3/10 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 43% υπ. – 19% άριστες), Μιχάλιεβιτς 12 (10/33 επ., 2 άσσοι), Μόσερ 8 (7/23 επ., 1 μπλοκ, 36% υπ. – 14% άριστες), Δημητριάδη 9 (7/12 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Χριστοδούλου, Παπαγεωργίου 5 (4/7 επ., 1 μπλοκ) / Ξηντάρα (λ, 55% υπ. – 27% άριστες), Σαουλίδου (λ), Αδαμοπούλου 2 (2/4 επ.), Μπιέρια, Λογαρά 3 (2/6 επ., 1 μπλοκ), Αγγελοπούλου).

Η γνώμη του πάγκου

Λορέντζο Μιτσέλι (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.): «Στα δύο σετ δεν παίξαμε καλά. Προσπαθούμε να ξεκουράσουμε και μερικές αθλήτριες και υπάρχουν κάποια προβλήματα και θέλουμε να είμαστε σε κάθε αγώνα σε καλή κατάσταση. Κάναμε όμως καλή δουλειά στην αποκατάσταση από τους τραυματισμούς μέσα στην εβδομάδα. Το καλό είναι ότι πήραμε καθαρή νίκη. Στο τρίτο σετ βρήκαμε ρυθμό. Σημασία έχει ότι παραμένουμε πρώτοι και θέλουμε να έχουμε μέχρι το τέλος το πλεονέκτημα έδρας».

Μαρκέλλα Παπαγεωργίου (Α.Ο. Θήρας): «Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός ότι είναι πολύ καλή ομάδα και δίκαια είναι πρώτος. Παίξαμε καλά στα δύο σετ και ήμασταν αρκετά κοντά. Από εκεί και πέρα χάσαμε λίγο το ρυθμό μας, τη ψυχολογία μας και δεν ήμασταν ανταγωνιστικές. Πρέπει να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Είναι ένα φυσικό φαινόμενο που δνε είναι ευχάριστο. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι ψύχραιμοι. Δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο και ήρθαμε Αθήνα. Χάσαμε λίγο το ρυθμό μας αλλά προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας».

Tα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής
ΑΟΝΣ Μίλων – ΑΟ Λαμίας 2013 3-1 (25-23, 22-25, 25-20, 25-20) σε 102′
Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΟ Θήρας 3-0 (25-23, 25-22, 25-14) σε 81′
ΑΣΠ Θέτις – ΓΣ Πανιώνιος 0-3 (17-25, 21-25, 21-25) σε 83′
ΑΟΝ Αμαζόνες – ΠΑΟΚ 1-3 (16-25, 25-16, 20-25, 24-26) σε 105′
Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΟ Μαρκοπούλου 3-0 (25-11, 25-08, 25-11) σε 55′
ΑΣ Άρης – ΑΕΚ 0-3 (22-25, 24-26, 20-25) σε 82′

Ο πίνακας της βαθμολογίας

Θέση
Ομάδα
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ήττες
Σετ (υπέρ-κατά)
1.
Ολυμπιακός ΣΦΠ
50
18
17
1
52-10
2.
ΠΑΟΚ
46
18
15
3
50-17
3.
ΑΟ Θήρας
38
17
13
4
40-18
4.
Παναθηναϊκός ΑΟ
36
18
13
5
42-25
5.
ΑΕΚ
31
18
11
7
37-31
6.
ΑΣΠ Θέτις
31
18
10
8
37-28
7.
ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil
23
18
8
10
28-38
8.
ΓΣ Πανιώνιος
23
18
7
11
31-37
9.
ΑΣ Άρης
18
17
6
11
23-38
10.
ΑΟΝΣ Μίλων
13
18
4
14
22-45
11.
ΑΟ Λαμίας 2013
8
18
2
16
14-50
12.
ΑΟΝ Αμαζόνες
4
18
1
17
14-53

 

Οι αναμετρήσεις της 19ης αγωνιστικής (22-23/2)
ΑΟ Λαμίας 2013 – Παναθηναϊκός ΑΟ
ΑΟΝ Αμαζόνες – Ολυμπιακός ΣΦΠ
ΠΑΟΚ – ΑΣΠ Θέτις
ΑΟ Μαρκοπούλου – ΑΣ Άρης
ΑΕΚ – ΑΟ Θήρας

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Φιλώτι: Παρουσίαση του 14ου τόμου των «ΝΑΞΙΑΚΩΝ» στη μνήμη Στεφ. Εμμ. Ψαρρά

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων τιμά τη μνήμη του Στέφανου Εμμ. Ψαρρά με την παρουσίαση της νέας επετηρίδας στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτιτών.

Σίκινος: Το «έθιμο της βουτιάς» που αποχαιρετά τα πλοία στο λιμάνι (video)

Δεκάδες νέοι και παιδιά βούτηξαν στη θάλασσα αποχαιρετώντας το τελευταίο πλοίο του καλοκαιριού, σε ένα άτυπο έθιμο που έχει γίνει σήμα κατατεθέν του νησιού.

Νάξος – Κινηματογραφική Λέσχη: Προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί» των αδελφών Κοέν (video)

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2025, ώρα 21:30 – Στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου (πρώην Σχολή Ουρσουλινών), Κάστρο Χώρας Νάξου.

Νάξος: Διήμερο ακολουθιών και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Παντανάσσης (πρόγραμμα)

Η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας ανακοινώνει το πρόγραμμα του εορτασμού στις 30 και 31 Αυγούστου με κορύφωση την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου.

Δ. Λιανός: Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο & Τοπικά Σχέδια Δράσης για τα νησιά στις Μικρές Κυκλάδες

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για Κουφονήσι, Σχοινούσα, Δονούσα και Ηρακλειά, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Πανναξιακός Α.Ο.: Ο Victor Asamoah νέος προπονητής της ανδρικής ομάδας

Με εμπειρία άνω των 20 ετών και δίπλωμα UEFA A License, ο Victor Asamoah αναλαμβάνει τα ηνία του Πανναξιακού Α.Ο.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

ΙΑ΄ Studium Historicorum Ecclesiasticorum στη Νάξο, χίλια χρόνια από την παρακαταθήκη του Βασιλείου Β΄ (πρόγραμμα)

Από 26 έως 28 Αυγούστου 2025 η Νάξος φιλοξενεί το διεθνές συνέδριο εκκλησιαστικής ιστορίας, αφιερωμένο στον Αυτοκράτορα Βασίλειο Β΄.

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Ηχηρό μήνυμα από τη Νάξο στη συγκέντρωση αλληλεγγύης (video)

Η ομιλία της προέδρου της ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων, Μαρίας Ζευγώλη, στην πλατεία Μανδηλαρά (24/08) καταδίκασε τη γενοκτονία στη Γάζα, την υποκρισία των δυτικών κυβερνήσεων και τη συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, καλώντας σε μαζική κινητοποίηση. (video)

Τσάμπιονς Λινγκ: Η Πάφος παίζει τα ρέστα της και γράφει ιστορία

Μετά το σπουδαίο 2-1 στο Βελιγράδι, η Πάφος διεκδικεί απόψε την πρόκριση στη League Phase του Champions League απέναντι στον έμπειρο Ερυθρό Αστέρα.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;