Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑΟ Θήρας: Ανετο πέρασμα από Λαμία, σκόνταψαν οι "αιώνιοι"

ΑΟ Θήρας: Ανετο πέρασμα από Λαμία, σκόνταψαν οι “αιώνιοι”

|

Πρεμιέρα του 50ου πρωταθλήματος και ο ΑΟ Θήρας πέρασε με άνεση από τη Λαμία (3-0 σετ)… Εχασε βαθμό ο Ολυμπιακός από την Θέτιδα (3-2 σετ), ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-2 στη Θεσσαλονίκη αν και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 σετ ενώ εύκολες νίκες είχαμε για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Μαρκόπουλο και

Την ώρα που Πανναξιακός ΑΟΝ και Αμαζόνες δίνουν στη Νάξο φιλικά προετοιμασίας ενόψει της δικής τους πρεμιέρας την επόμενη εβδομάδα (ο Πανναξιακός υποδέχεται τον Αίαντα και οι Αμαζόνες τον Αρη) οι υπόλοιπες δώδεκα ομάδες βρέθηκαν στο παρκέ το Σάββατο για το πρώτο σερβίς του 50ου πρωταθλήματος… Και η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν εκπλήξεις, κάτι που σημαίνει ότι όλα δεν είναι .. εύκολα και με βάση τη θεωρία. Πάντα όταν ξεκινάει ένας αγώνας όλα είναι διαφορετικά…

Συνοπτικά τι είδαμε, (μέσα από τις σελίδες του volleyball.gr)  με αρχή τον 2ο όμιλο, αυτό του Πανναξιακού ΑΟΝ; Μετά από συναρπαστικό παιχνίδι διάρκειας σχεδόν τριών ωρών, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής με 3-2 σετ από την έδρα της Θέτιδας Βούλας, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του Σπύρου Σαραντίτη ως πρώτος προπονητής και με την Στέλλα Χριστοδούλου να κάνει την πρώτη της φετινή εμφάνιση. Μορφή των νικητριών Χίπε με 29 και Κλάριτς με19, οι οποίες πέτυχαν συνολικά 48 πόντους και εβαλαν τις βάσεις για την νίκη ενω απο την Θέτιδα η Κωνσταντίνου ηταν εξαιρετική με 31 πόντους.

Με όπλα την επίθεση και 14 πόντους απο το μπλοκ, ο Π.Α.Ο.Κ. πέρασε χωρίς απώλειες (3-0 σετ) από την έδρα του Πορφύρα και ξεκίνησε με νίκη στον Β’ όμιλο της Volley League Γυναικών.  Η άλλοτε αθλήτρια του Πανναξιακού ΑΟΝ και του ΑΟ Θήρας Μόνικα Πότοκαρ στο επίσημο ντεμπούτο της με την ασπρόμαυρη φανέλα πέτυχε 18 πόντους. Από τον Πορφύρα, 7 από τις 14 αθλήτριες του ρόστερ του έδωσαν το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι στη Volley League Γυναικών

και τέλος, η ΑΕΚ στη πρεμιέρα της στην … κατηγορία, με κορυφαίες τις Αριάνα Πιρβ που είχε 17 πόντους και 76% υποδοχή, και τη Μάρα Ράπτη που τελείωσε το ματς με 11 πόντους και το εντυπωσιακό ποσοστό υποδοχής 83%, επικράτησε του Αίαντα στο κλειστό γυμναστήριο Ευόσμου με 0-3 σετ. 

637379659281894519.jpg

Ηττα με ανατροπή για τον Παναθηναϊκό

Και πάλι στον Α’ Ομιλο… Μετά από συναρπαστικό παιχνίδι στο κλειστό της Μίκρας, ο Άρης έκανε μεγάλη ανατροπή επί του Παναθηναϊκού από το 2-0 σετ και πήρε τη νίκη στο φινάλε με 3-2 σετ, ξεκινώντας ιδανικά στον Α’ όμιλο της Volley League Γυναικών. Ο Παναθηναϊκός στο τρίτο σετ είχε έξι ευκαιρίες να φύγει νικητής από τη Θεσσαλονίκη με 3-0 σετ, όμως οι αθλήτριες του Θανάση Δράμπα δεν το έβαλαν κάτω, έβγαλαν ψυχικά αποθέματα και αφού μείωσαν σε 2-1 σετ, ήταν οι πρωταγωνίστριες στη συνέχεια του αγώνα.  Με τη λήξη της αναμέτρησης η ομάδα του Άρη αφιέρωσε τη νίκη στον Θωμά Αλεξόπουλο, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών ο έφορος του τμήματος και στις 29 Σεπτεμβρίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών. Μεγάλη εμφάνιση για τις νικήτριες από την 16χρονη διαγώνια Μάρθα Ανθούλη, η οποία πέτυχε 19 πόντους και στα δύσκολα σημεία του αγώνα έδωσε λύσεις και ανάσες στην ομάδα της.

Με εκπληκτικό μπλοκ που του απέφερε 16 πόντους και με την Ασημίνα Νικολογιάννη ασταμάτητη στην επίθεση, το Μαρκόπουλο (μετράει 21 σεζόν στη μεγάλη κατηγορία) επικράτησε με 3-1 σετ στην έδρα του Ηλυσιακού, στην πρεμιέρα του Α’ ομίλου της Volley League Γυναικών. 

Και τέλος;  Με νίκη με 3-0 σετ στο κλειστό γυμναστήριο «Χαλκιοπούλειο» της Λαμίας επί του νεοφώτιστου Α.Ο.Λ. ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στον Α’ όμιλο της Volley League ο Α.Ο. Θήρας. Η ομάδα της Σαντορίνης πέτυχε το πρώτο τρίποντο της σεζόν 2020-21, με πρωταγωνίστριες την Βραζιλιάνα Φερνάντα Μέλο που πήρε τη θέση της Μελίνας Εμμανουηλίδου στο κέντρο και πέτυχε 13 πόντους με 5 μπλοκ και τις ακραίες Μαρία Γενιτσαρίδη, Κέντρα Ντάλκε, οι οποίες πέτυχαν 11 και 12 πόντους αντίστοιχα. Στην αρχηγό και μεγάλη άτυχη της φετινής σεζόν Μελίνα Εμμανουηλίδου αφιέρωσαν τη νίκη οι αθλήτριες του Κώστα Παπαδόπουλου.

Ο Α.Ο. Λαμίας 2013 πάλεψε το πρώτο του παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία, όμως οι αρκετοί τραυματισμοί που ταλαιπωρούν την ομάδα δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Από την αναμέτρηση με τον Α.Ο. Θήρας έλειπαν οι Αλεξία Καλανταρίδου, Ειρήνη Τσομπανίδου, Σταυρούλα Κούση και Ελευθερία Παπαδοπούλου που ταλαιπωρούνται από τραυματισμό εδώ και αρκετές μέρες και σε αυτές προστέθηκε και η Ξένια Κακουράτου, η οποία έσπασε τον καρπό της στην προπόνηση της περασμένης Πέμπτης. Για την ομάδα του Ηλία Αγγέλη ξεχώρισε η Αποστολία Νούσια με 9 πόντους.  

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Κουτσής

Τα σετ: 0-3 (20-25, 15-25, 12-25)

*Οι πόντοι του Α.Ο. Λαμίας προήλθαν από 4 άσσους, 21 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο. Θήρας προήλθαν από 6 άσσους, 38 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.

Α.Ο. ΛΑΜΙΑΣ 2013 (Ηλίας Αγγέλης): Τζέιμεσον 3 (1/3 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Τσαγκάρη 1 (1 άσσος), Κομλένοβιτς 9 (5/23 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 41% υπ. – 19% άριστες), Παπαμίχου 1 (1 μπλοκ), Νούσια 9 (8/34 επ., 1 άσσος, 50% υπ. – 22% άριστες), Γκάσκιν 7 (7/23 επ.) / Βλάχου (λ, 40% υπ. – 0% άριστες), Τσομπανίδου, Βενέτη.

Α.Ο. ΘΗΡΑΣ (Κώστας Παπαδόπουλος): Σάντος 3 (2/3 επ., 1 άσσος), Ντάλκε 12 (9/23 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 38% υπ. – 23% άριστες), Βλαχάκη 7 (6/21 επ., 1 μπλοκ), Μέλο 13 (7/10 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Χατζηευστρατιάδου 9 (4/9 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Γενιτσαρίδη 11 (10/21 επ., 1 μπλοκ, 92% υπ. – 75% άριστες) / Αρτακιανού (λ, 93% υπ. – 73% άριστες), Παναγιωτίδου, Λάππα 1 (1 μπλοκ), Τσιούχα, Τσουκαλά.

Ηλίας Αγγέλης (Α.Ο. Λαμίας 2013): «Περιμέναμε πως και πως την πρεμιέρα, όμως δεν ήταν όπως θέλαμε. Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και είχαμε την ατυχία να έχουμε αρκετές απουσίες. Τα κορίτσια προσπάθησαν και πάλεψαν στο γήπεδο. Παίζαμε με τρία κορίτσια από τις ακαδημίες σας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι τραυματισμοί μας κόστισαν σήμερα. Σιγά σιγά οι αθλήτριες επιστρέφουν, ο τραυματισμός όμως της Κακουράτου είναι αρκετά σοβαρός. Στόχος μας είναι παιχνίδι με παιχνίδι να είμαστε καλύτεροι και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Κώστας Παπαδόπουλος (Α.Ο. Θήρας): «Ευχόμαστε και η Λαμία που έχει παράδοση στο ανδρικό βόλεϊ να κάνει το ίδιο και στο γυναικείο. Περιμέναμε τις απουσίες της Λαμίας, αλλά η πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη. Προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτά που δουλεύουμε στη προπόνηση και είμαστε χαρούμενοι που πήραμε το τρίποντο. Παρά τις δυσκολίες της εποχής όλες οι ομάδες έχουν κάνει αρκετές ποιοτικές προσθήκες και είναι πολύ νωρίς ακόμα να πούμε ποιες ομάδες ξεχωρίζουν».

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020
Α’ ΟΜΙΛΟΣ – (1η αγωνιστική) 
Α.Ο. Λαμίας 2013 – Α.Ο. Θήρας 0-3 (20-25, 15-25, 12-25)
Α.Σ. Άρης – Παναθηναϊκός Α.Ο. 3-2 (15-25, 13-25, 32-30, 25-23, 15-06)
Ηλυσιακός Α.Ο. – Α.Ο. Μαρκοπούλου 1-3 (19-25, 27-25, 21-25, 16-25)
Ρεπό ο Α.Ο.Ν. Αμαζόνες
Β’ ΟΜΙΛΟΣ – (1η αγωνιστική) 
Α.Π.Σ. Αίας – Α.Ε.Κ. 0-3 (19-25 14-25, 19-25)
Α.Σ.Π. Θέτις – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 2-3 (20-25, 30-28, 20-25, 25-23, 10-15)
Α.Ο.Φ. Πορφύρας – Π.Α.Ο.Κ. 0-3 (20-25, 20-25, 14-25)
Ρεπό ο Πανναξιακός Α.Ο.Ν.

 

Η Βαθμολογία των δύο ομίλων

Α΄ΟΜΙΛΟΣ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Θ. ΟΜΑΔΑ ΑΓ. Β ΣΕΤ
1. Α.Ο.Θήρας 1 3 3-0
2. Α.Ο.Μαρκοπούλου Revoil 1 3 3-1
3. Α.Σ. Άρης 1 2 3-2
4. Παναθηναϊκός Α.Ο. 1 1 2-3
5. Ηλυσιακός Α.Ο. 1 0 1-3
6. Αίας Ευόσμου 1 0 0-3
7. Α.Ο.Ν. Αμαζόνες 0 0 0-0

 

Β΄ΟΜΙΛΟΣ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Θ. ΟΜΑΔΑ ΑΓ. Β ΣΕΤ
1. Α.Ε.Κ. 1 3 3-0
2. Π.Α.Ο.Κ. 1 3 3-0
3. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 1 2 3-2
4. Θέτις Βούλας 1 1 2-3
5. Πορφύρας 1 0 0-3
6. Α.Ο. Λαμίας 2013 1 0 0-3
7. Πανναξιακός 0 0 0-0

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Elite League: Πρωταθλήτρια η Μύκονος, γράψει ιστορία, άνοδος στην Stoiximan GBL

Μύκονος – Μέγαρα 86-76: Πρωταθλήτρια της Elite League η Μύκονος, ιστορική άνοδος με κυκλαδίτικο αέρα στην Stoiximan GBL

Πυροσβεστική Υπηρεσία – Σχέδιο Εναέριας Διάσωσης: Εξι βάσεις δημιουργούνται, η μία στη Νάξο

Εγκρίθηκε το νέο σχέδιο για την εναέρια διάσωση – Δημιουργούνται έξι βάσεις ετοιμότητας

Βατικανό: Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ, πήρε το όνομα “Λέων 14ος”

Η επίσημη επιβεβαίωση της εκλογής ήρθε με τη λατινική φράση «Habemus Papam» - Ο νέος Πάπας, ο πρώτος με καταγωγή από τις ΗΠΑ, εξελέγη στην τέταρτη ψηφοφορία του Κονκλαβίου

Νάξος: Το Σάββατο 17 Μαΐου οι εκλογές στον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο

Ανακοίνωση για την ημερομηνία διεξαγωγής και την προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων – Δικαίωμα ψήφου για όλα τα μέλη

Βατικανό: Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα, “Habemus Papam”

Σύμφωνα με το τελετουργικό οι καρδινάλιοι θα πάνε στην «Αίθουσα των Δακρύων» - Εκεί ο νέος Ποντίφικας θα ενδυθεί και ακολούθως θα γίνει η ανακοίνωση στον κόσμο «Habemus Papam»

Στη Σύμη για τον εορτασμό της 80ης Επετείου της 8ης Μαΐου 1945 ο Γ. Λεονταρίτης

Ο Γιώργος Λεονταρίτης βρέθηκε σήμερα στη Σύμη - Ποιος ο λόγος;

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση

Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου – Posidonia Sea Tourism: Στρατηγική για βιώσιμη κρουαζιέρα στο Αιγαίο

Σημαντικές επαφές και καινοτόμες πρωτοβουλίες για τη διαχείριση της τουριστικής ροής και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος παρουσίασε ο Πρόεδρος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας

4ο Paros Way: Κολύμβηση & Aquathlon σε έναν μοναδικό αγώνα στην Πάρο

Η παραλία Λιβάδια φιλοξενεί για ακόμη μία χρονιά τα δυναμικά αγωνίσματα του Paros Way, με επίκεντρο το νερό και φόντο το Αιγαίο

Σε Ρόδο & Καστελλόριζο φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης

Η επιλογή των δύο νησιών ανταποκρίνεται στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ισχυρότερη παρουσία της στις τοπικές κοινωνίες

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα

Εκτακτο – “Blue Star 1”: Εκκένωση πλοίου λόγω προειδοποίησης για βόμβα (!!!)

Blue Star 1: Εκκενώνεται το πλοίο λόγω συναγερμού για βόμβα