Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑνδρος: Ποιος είπε και γιατί "Αυτό δεν βοηθάει τον τουρισμό;"

Ανδρος: Ποιος είπε και γιατί “Αυτό δεν βοηθάει τον τουρισμό;”

|

Ο 43χρονος Γιάννης Πιττακίδης απολογείται την Πέμπτη για το γεγονός ότι μπήκε στη θάλασσα την 15η Φεβρουρίου ενώ υπήρχαν ισχυροί άνεμοι στην Ανδρο και κινητοποιήθηκε το Λιμενικό για την διάσωσή του- «Πώς θα προπονηθούν οι αθλητές όταν υπάρχει αυτός ο νόμος;» αναρωτιέται μιλώντας στην ιστοσελίδα protothema.gr 

Χωρίς να το ξέρει και να το θέλει όπως αποδεικνύεται, γράφει ιστορία… Ο λόγος για τον Γιάννη Πιττακίδη, έναν λάτρης του SUP και του windserfing, ο οποίος στις 15 Φεβρουαρίου είχε μια μικρή περιπέτεια αφού κάλεσε το λιμενικό για να τον σώσει, όταν «ξέμεινε» στη θάλασσα λόγω ισχυρών ανέμων και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην ακτή. Μέχρι την προσεχή Πέμπτη (26/02) αναμένεται η απολογία του στο Λιμενικό Σώμα για το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν οι Αρχές για τη διάσωσή του μια ημέρα που απαγορευόταν λόγω μποφόρ να βγει για να απολαύσει το αγαπημένο του σπορ.

Ο ίδιος μίλησε στο protothema.gr για το περιστατικό, ενώ επισήμανε πως ο νόμος που υπάρχει για τέτοια περιστατικά είναι αποτρεπτικός σε αθλητές, ομάδες αλλά και χομπίστες των θαλάσσιων σπορ να δοκιμάζουν το αγαπημένο τους σπορ.

Ο 43χρονος Γιάννης Πιττακίδης ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά το Λιμενικό Σώμα για την άμεση ανταπόκρισή του σε βοήθεια και εξήγησε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν μπήκα στο νερό με 7 και 8 μποφόρ, γιατί ο κόσμος μπορεί να πιστεύει ότι με κατάπιναν τα κύματα. Μπήκα περίπου στις 11 το πρωί και πριν είχα συμβουλευτεί δυο εφαρμογές για τον καιρό που εμπιστεύομαι και οι οποίες έδειχναν 4 μποφόρ και σταδιακά αυξανόμενα ως το απόγευμα μέχρι τα 5 μποφόρ. Αυτές οι εφαρμογές σου δείχνουν συγκεκριμένα στοιχεία για τον καιρό που έχει να κάνει με τον άνεμο και τον κυματισμό. Και να πω ότι είναι αλλιώς να βγαίνεις στο Κάβο Ντόρο όπου έχει άλλο καιρό και αλλιώς στον κόλπο που βγήκα εγώ. Σημαντικό, είχα λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας όπως σωσίβιο, στολή, είχα δέσει το SUP στο πόδι μου για να μην χάσω τη σανίδα και είχα σε αδιάβροχη θήκη το κινητό και power bank. Σημαντικό ότι είχα ενημερώσει όπως κάνω πάντα συγκεκριμένο άτομο την ώρα που θα μπω στο νερό».

Όπως εξήγησε στο protothema.gr ο Γιάννης Πιττακίδης, ενώ κωπηλατούσε παράλληλα με την ακτογραμμή για περισσότερο από μια ώρα, έπιασε ένα ξαφνικό μπουρίνι. «Ήταν ένα παρατεταμένο ξαφνικό μπουρίνι. Δεν ήταν μια στιγμιαία ριπή ανέμου. Αποτέλεσμα να με τραβήξει η θάλασσα μέσα. Κωπηλατούσα για κανένα μισάωρο αλλά διαπίστωνα ότι δεν μπορούσα να φθάσω στην ακτή. Πήρα τηλέφωνο τότε τον άνθρωπο που γνώριζε ότι ήμουν στο νερό και του είπα να καλέσει το Λιμενικό, όπως και έγινε. Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβήθηκα, άλλωστε απέναντι από τον κόλπο υπάρχουν κάτι νησάκια οπότε ήταν πολύ πιθανόν να με έβγαζε προς τα εκεί ο καιρός. Από την πρώτη στιγμή μιλούσα με το Λιμενικό, μόλις ειδοποιήθηκε και μέσα σε πέντε λεπτά ήρθαν και έκαναν τη διάσωση».

Όσον αφορά το πρόστιμο που προβλέπεται ο Γιάννης Πιττακίδης εξήγησε: «Ακόμη κανένα πρόστιμο δεν μου έχει επιβληθεί παρόλο που λέγεται ότι είναι περίπου 200 ευρώ. Από τις Λιμενικές Αρχές με ενημέρωσαν για τη νομοθεσία και μου έδωσαν δέκα ημέρες από την ημέρα του περιστατικού για να απολογηθώ. Αλλά μέχρι την Πέμπτη θα τους δώσω την απολογία μου εγγράφως. Αυτό που ξέρω είναι ότι προβλέπεται από το νόμο ένα πρόστιμο γιατί βγήκα στη θάλασσα με πάνω από 5 μποφόρ και υπάρχει και ένας καταλογισμός του κόστους για το ότι κινήθηκε κάποιο μέσο για διάσωση».

Ο 43χρονος μιλώντας και τη νομοθεσία που αφορά περιπτώσεις όπως του ίδιου ανέφερε: «Χωρίς να είμαι ειδικός θα ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχει μια άλλη διάσταση που θα πρέπει να λάβει υπόψιν του ο νομοθέτης ο οποίος τώρα λειτουργεί κάπως αποτρεπτικά. Είμαστε σε μια χώρα τουριστική όπου ο θαλάσσιος τουρισμός είναι ατού για τη χώρα μας, αλλά νομίζω ότι αυτός ο νόμος δεν βοηθά. Διότι ο νόμος δεν κάνει διακρίσεις και το λέω αυτό γιατί πολλοί αθλητές μας που έχουν φέρει μετάλλια και παγκόσμιες διακρίσεις προπονήθηκαν και προπονούνται με 6 και 7 μποφόρ για να ανταπεξέλθουν στα αθλήματα. Πως όμως θα προπονηθούν όταν υπάρχει αυτός ο νόμος;»

Ποιος είναι ο Γιάννης Πιττακίδης

Ο 43χρονος Γιάννης Πιττακίδης μεγάλωσε στην Άνδρο. Έφυγε για την Αθήνα όπου έμεινε για 17 χρόνια μέχρι το 2011 να πάρει την απόφαση και να επιστρέψει στο νησί που τόσο αγαπά. Η εργασία του πάνω στη γραφιστική το design και την κατασκευή ιστοσελίδων και social media του έδωσε τη δυνατότητα αυτή. «Ασχολούμαι με το διαδικτυακό Marketing πράγμα που μου επιτρέπει να εργάζομαι από τον υπολογιστή μου. Στην Αθήνα είχα μια διαφημιστική εταιρεία την οποία μετέφερα στην Άνδρο. Εδώ στην Άνδρο βγάζω έναν εμπορικό χάρτη ενώ έχω και την ιστοσελίδα andros-guide.gr ο οποίος είναι ένας οδηγός του νησιού». Όσον αφορά τα θαλάσσια σπορ, ο Γιάννης Πιττακίδης ασχολείται αρκετό καιρό με το SUP και το windserfing ενώ όπως είπε στο protothema.gr ανάλογα με τον καιρό θα ξαναβγεί και πάλι για το αγαπημένο του σπορ.

Δείτε βίντεο: Ο κωπηλάτης που έφαγε πρόστιμο για τη διάσωσή του στο protothema.gr: Αυτό δεν βοηθάει τον τουρισμό


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπουργείο Πολιτισμού: “Κίτρινη” κάρτα στο project των 30 εκατ. ευρώ στο Ξενία Κύθνου

Το Υπουργείο Πολιτισμού έβαλε «φρένο» σε τμήμα της πρότασης της Xenia Kythnos – Δεν εγκρίθηκαν οι υπόσκαφες κατασκευές λόγω αλλοίωσης του τοπίου

Σύρος: Στρατηγικός σχεδιασμός για την επέκταση της τουριστικής περιόδου και ψηφιακή πολιτιστική σύνδεση

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης επενδύει στον ποιοτικό και βιώσιμο τουρισμό με δράσεις για City Breaks, εναλλακτικές μορφές και καινοτόμα πολιτιστική ενημέρωση με κάρτα QR

Νάξος – 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου “Παρά θίν’ αλός”: Ανοίγει αυλαία με δύο δυνατές παραστάσεις (αφίσα)

Ο «Πινόκιο» και «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» σηματοδοτούν την έναρξη του φετινού φεστιβάλ θεάτρου – Τοπικές θεατρικές ομάδες ανεβάζουν τον πήχη!

Στην “ATTICA GREEN EXPO 2025” το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας

θα παρουσιαστούν οι περιβαλλοντικές δράσεις του Δ.Λ.Τ. Θήρας, μέσα από φωτογραφικό υλικό, βίντεο και ενημερωτικά έντυπα

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Διπλή συνεδρίαση την Τετάρτη 28 Μαΐου

Κατά την πρώτη συνεδρίαση θα συζητηθεί ένα θέμα και κατά τη δεύτερη δεκαέξι.

Φολέγανδρος: Μία ανάσα από την απόκτηση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

Ένα σημαντικό βήμα για τον βιώσιμο τουριστικό σχεδιασμό του νησιού – Σύνδεση με το Εθνικό Παρατηρητήριο και στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης

Αμοργός – Αιγιάλη: Οικογενειακό εστιατόριο ζητάει μάγειρα για την καλοκαιρινή περίοδο

Οικογενειακό εστιατόριο στην Αιγιάλη προσφέρει διαμονή και φιλικό περιβάλλον – Θέση πλήρους απασχόλησης για σεζόν Ιούνιος–Οκτώβριος

ΕΣΚ Κυκλάδων – Final-4 U14: Η καρδιά του αναπτυξιακού μπάσκετ χτυπά στο “ΔΑΚ Νάξου”

Πανναξιακός, Περιστεριώνας Τήνου, ΑΟ Μυκόνου και Μαρπησσαϊκός διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαΐου στο «Δημήτρης Περιστεράκης»

Ξεκινά η εκπαίδευση των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας για το 2025

Από 31 Μαΐου έως 24 Ιουνίου η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση νέων εθελοντών σε δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση – Μέσω πλατφόρμας και με φυσική παρουσία

Μανώλης Κρητικός: Παγκόσμιοι δείκτες διακυβέρνησης και η Ελλάδα

Με τους παγκόσμιους δείκτες διακυβέρνησης (Global Governance Indicators, GGI) των Ντ. Κάουφμαν (Natural Resource Governance Institute and Brooking Institute) και A. Κράι (World Bank Development Research Group), όπως και με άλλους διεθνείς δείκτες θα κρίναμε μια κυβερνητική θητεία;

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Εκτακτο: Σεισμός 6 R ανοιχτά της Κρήτης, αισθητός σε όλο το Νότιο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας λίγο μετά τις 6 το πρωί, με επίκεντρο το κρητικό πέλαγος

FNL Best Restaurant Awards 2025: Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος (πίνακας)

Τιμητική Παρουσία των Κυκλάδων στα FNL Best Restaurant Awards 2025 - Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Πολύωρη πρωινή (20/05) διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, που και πότε;

Πολύωρη πρωινή διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη 20 Μαϊου σε περιοχές της Νάξου - Που και πότε

Λύγισε στη Νίκαια ο Πανναξιακός AOK – Έμεινε εκτός National League 1

Παρά την αξιέπαινη προσπάθεια και το εντυπωσιακό πρώτο μέρος, ο Πανναξιακός ηττήθηκε από τον Ιωνικό με 67-61 στον πέμπτο και καθοριστικό τελικό των playoffs, χάνοντας το εισιτήριο για την άνοδο

Πάρος: Ένα νησί στο όριο της αντοχής του

Οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS για τον υπερτουρισμό, την άναρχη δόμηση και την απώλεια της ταυτότητας του νησιού

Η Νάξος πρωταγωνίστρια στο “Φτάσαμε” με τον Ζερόμ Καλούτα (video)

Η εκπομπή του ΕΡΤ+ επισκέπτεται το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και μας ταξιδεύει σε γεύσεις, παραδόσεις, τοπία και πρόσωπα της Νάξου, μέσα από τα μάτια και το γιουκαλίλι του Ζερόμ Καλούτα.