Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑνατροπές στη «Dappos Basketball League» – Στο… χέρι των Ballerz B.C. η...

Ανατροπές στη «Dappos Basketball League» – Στο… χέρι των Ballerz B.C. η πρωτιά της κανονικής διάρκειας!

|

Μεγάλες ανατροπές στην «κορυφή» της «Dappos Basketball League» έφερε η 15η Αγωνιστική!

Οι Ballerz B.C. πέτυχαν μεγάλη νίκη με 73-47 επί των Wolves of 2 Brothers και τους έπιασαν στην πρώτη θέση και τους 23 βαθμούς, ενώ σε περίπτωση που έχουμε διπλή ισοβαθμία στη λήξη της κανονικής διάρκειας υπερτερούν σε αυτήν, αφού κάλυψαν την διαφορά των 18 πόντων με την οποία είχαν χάσει στον πρώτο γύρο (85-67).

Έτσι, εφόσον πετύχουν το 3/3 στις αγωνιστικές που απομένουν μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας (έχουν δύσκολο πρόγραμμα απέναντι σε Bombayers, Ελπίδα και Πήγασο), θα καταλάβουν την «κορυφή» της βαθμολογίας και θα παίξουν απέναντι στην όγδοη ομάδα που θα εισέλθει στα πλέι οφ. Από τη μεριά τους, οι Bombayers μπορεί να κέρδισαν με 85-69 απέναντι στους Pollo Nuggets, όμως έμειναν έναν βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους, αφού δεν συμπλήρωσαν τον απαραίτητο αριθμό παικτών προκειμένου να μη χάσουν έναν βαθμό. Την ευκαιρία να βρεθεί έστω και προσωρινά στην «κορυφή» με παιχνίδι παραπάνω έχασε ο Πήγασος, αφού στα δύο παιχνίδια απέναντι στην Ελπίδα πραγματοποίησε μία νίκη (72-64) και μία ήττα (71-65 στο εξ αναβολής παιχνίδι της έκτης Αγωνιστικής) και πλέον θα παλέψει για την τρίτη θέση ή και υπό προϋποθέσεις τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου. Τέλος, οι Μάγοι του Ροζ έγιναν η έβδομη ομάδα που εξασφάλισαν την είσοδό τους στα πλέι οφ, αφού επικράτησαν των 98ers με 48-34.

Η 15η αγωνιστική άνοιξε με παιχνίδι της… 6ης Αγωνιστικής, αφού Ελπίδα και Πήγασος συνέχισαν το δεύτερο ημίχρονο του μεταξύ τους παιχνιδιού που είχε διακοπεί. Εκεί, ο Πήγασος, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με διαφορές που πλησίασαν το διψήφιο, όμως η Ελπίδα στην τελευταία περίοδο έχοντας ως πρωταγωνιστές τον Φώτη Κοτσάι και τον Αρτέμη Ρούσσο έκανε την ανατροπή. Ο Πήγασος είχε την ατυχία να έχει τον ήλιο…κόντρα σε όλο το ημίχρονο με αποτέλεσμα αυτό να του κοστίσει πολλές χαμένες βολές (4/20), πράγμα που επέτρεψε στους νεαρούς άσσους της Α.Ε Σαντορίνης να επιστρέψουν και να φτάσουν στο τελικό 71-65. Πρώτος σκόρερ των νικητών αναδείχθηκε ο Φώτης Κοτσάι με 16 πόντους ακολουθούμενος από τους Κίμωνα Φλέσσα και Γιώργο Ψυρούκη (από 9), ενώ για τους ηττημένους ο Δημήτρης Κατηκαρίδης σημείωσε 21 πόντους και ο Μπάμπης Καμπουράκης 18.

Στην αναμέτρηση των «Μάγων» απέναντι στους 98ers οι δύο ομάδες ήταν νευρικές σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης. Η κρισιμότητα του αγώνα έπαιξε σίγουρα το ρόλο της σε αυτό, αφού ο νικητής θα έκανε μεγάλο βήμα για την είσοδό του στα πλέι οφ. Οι «Μάγοι» με ένα ξέσπασμα στις αρχές της τρίτης περιόδου μετέτρεψαν τη διαφορά των δύο πόντων του ημιχρόνου σε διψήφια και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν το παιχνίδι ώστε να φτάσουν στην τέταρτή τους νίκη στο φετινό μαραθώνιο. Πρώτος σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε ο Μιχάλης Δεδούσης με 21 πόντους, ενώ καθοριστικός για τους νικητές ήταν ο Στέλιος Γκέργκος που προσέθεσε άλλους 14. Για τους ηττημένους ο Λευτέρης Λιαπόπουλος «τράβηξε» το σκοράρισμα με 16 πόντους.

Στην τρίτη χρονικά αναμέτρηση, οι Bombayers μπορεί να συμπλήρωσαν οριακά πεντάδα…όμως ήταν αρκετή ώστε να φτάσουν στην επικράτηση απέναντι στους Pollo Nuggets με 69-85. Οι περσινοί πρωταθλητές είχαν εξαιρετικά ποσοστά έξω από τα 6.75 σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με αποτέλεσμα να προηγηθούν με διαφορές 30 πόντων. Όταν οι Pollo Nuggets ανέβασαν την απόδοσή τους ήταν πολύ αργά, αφού το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί. Για τους νικητές ο Κρίστι Λάτσε σημείωσε 43 πόντους με επτά τρίποντα, ενώ 27 πέτυχε ο Ορέστης Λούζι. Για τους ηττημένους ο Κομνηνός Σταματέκος σταμάτησε στους 42 πόντους.

Στην αναμέτρηση που…άλλαξε τα δεδομένα στην «κορυφή» οι Ballerz B.C. όχι μόνο επικράτησαν των Wolves of 2 Brothers, αλλά κάλυψαν και τη διαφορά των 18 πόντων με την οποία είχαν χάσει στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση. Κάτι τέτοιο πριν την αρχή της αναμέτρησης φαινόταν πολύ δύσκολο, όμως το συγκρότημα του Τάκη Κοιλιακούδη έπαιξε εξαιρετική άμυνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία των Λεάντρο Κρουβινέλ και Φανούρη Λιούλη. Από τη μεριά τους, οι «Λύκοι» είδαν τον Λευτέρη Καφούρο να αποχωρεί τραυματίας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, πράγμα που τους στέρησε ακόμα μία ποιοτική λύση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Δεββές ήταν αυτός που κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια και σημείωσε 25 πόντους, ενώ οι Γιάννης Μητσέας και Γιώργος Ντελλής βοήθησαν σε όλους τους τομείς την ομάδα τους σημειώνοντας 17 και 18 πόντους αντίστοιχα. Πολλή και αθόρυβη δουλειά για τους νικητές έκανε ο Γιώργος Κατσιφαράκης. Από την άλλη οι «Λύκοι» είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Κωνσταντίνο Πολυζωγόπουλο ο οποίος σημείωσε 16 πόντους.

Τέλος, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 15ης Αγωνιστικής, ο Πήγασος πηρέ…ρεβάνς για την ήττα από την Ελπίδα επικρατώντας με 72-64. Με αυτή τη νίκη εξασφάλισε την τέταρτη θέση της βαθμολογίας και θα κοιτάξει να φτάσει ακόμα ψηλότερα στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν. Για τους νικητές, 28 πόντους σημείωσε ο Σταύρος Κελλίδης, ενώ 16 σημείωσε ο Πάνος Μιχαλέλης και 12 ο Μπάμπης Καμπουράκης. Για τους νεαρούς αθλητές της Α.Ε Σαντορίνης ο Φώτης Κοτσάι πέτυχε 26 πόντους και ο Λεωνίδας Ιλάσκου 11.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 15ης Αγωνιστικής

Πήγασος – Ελπίδα 72-64 (14-13, 25-19, 18-19, 15-13)

Πήγασος (Πάνος Μιχαλέλης): Μιχαλέλης Π. 16 (1), Κατηκαρίδης 7 (2), Βαρβαρήγος 3, Καμπουράκης 12, Ραπανάκης 2, Κελλίδης 28, Αλεξανδρόπουλος 4.

Ελπίδα (Κώστας Αξιώτης): Ράντσι 1, Κάρατζης 1, Ζυμβραγουδάκης, Ψυρούκης 7 (2), Κοτσάι 26, Ιλάσκου 11 (1), Φύτρος Ηλ. 3, Φλέσσας 7, Βαζαίος 4, Ρούσσος Χ. 2, Ρούσσος Αρ. 2.

Μάγοι του Ροζ – 98ers 48-34 (Δεκάλεπτα: 9-10, 14-11, 14-6, 11-7)

Μάγοι του Ροζ (Γιώργος Μπαρμπαλιάς): Τσόχας, Καραγιώργος 4, Κατσίπης 6 (2), Φύτρος Γ. 3, Δεδούσης 21 (1), Μπαρμπαλιάς, Γκέργκος 14 (1), Σιγάλας.

98ers (Λευτέρης Λιαπόπουλος): Φουστέρης 7 (1), Λιγνός, Λιαπόπουλος 16, Μηλιάδης 4, Ντρέλλας, Παπαδογιωργάκης, Βάλβης 2, Μαυρίκης 5.

Pollo Nuggets – Bombayers 69-85 (Δεκάλεπτα: 16-27, 12-28, 19-23, 22-7)

Pollo Nuggets (Δημήτρης Σαββόπουλος): Φύτρος Μ. 2, Μανώλης, Αντιμισάρης Αν., Σταματέκος 42, Αντιμισάρης Αρ. 7, Παπαλαμπρακόπουλος 2, Γιαννόπουλος Γ. 5 (1), Σαββόπουλος 9 (3), Ρούσσος Μ. 2.

Bombayers (Ενερίκ Χασκάι): Λάτσε 43 (7), Φερατάι 5 (1), Χασκάι 6 (2), Λούζι 27 (3), Τζέλλος Ν. 4.

Ballerz B.C – Wolves of 2 Brothers 73-47 (Δεκάλεπτα: 17-8, 12-9, 10-14, 34-16)

Ballerz B.C. (Τάκης Κοιλιακούδης): Δεββές 25, Βαρελάς, Μητσέας 17, Ψύρρας 2, Ντελλής 18 (2), Κοιλιακούδης, Χλωροκώστας, Δαμίγος, Κατσιφαράκης 4, Λόντος 7 (2).

Wolves of 2 Brothers (Στάμος Κιμιγκέλης): Καφούρος, Τσακριός 11, Δεμπερδεμίδης 9, Πολυζωγόπουλος 16 (2), Κιμιγκέλης, Γιούκας, Χαραλαμπίδης, Μαρκοζάννες Αν., Παπαδημητρίου Κ. 11

Σε εξ’ αναβολής παιχνίδι για την 6η Αγωνιστική:

Ελπίδα – Πήγασος 71-65 (Δεκάλεπτα: 15-12, 19-22, 13-16, 24-15)

Ελπίδα (Κώστας Αξιώτης): Τζέλλος Θ. 6, Κάρατζης, Γεωργιάδης, Ζυμβραγουδάκης 3, Ψυρούκης 9 (1), Βαζαίος 6, Κοτσάι 16, Ιλάσκου 6, Φύτρος Ηλ. 7, Ρούσσος Χ. 4, Ρούσσος Αρ. 5 (1), Φλέσσας 9.

Πήγασος (Πάνος Μιχαλέλης): Χάιτας, Κατηκαρίδης 21 (3), Ραπανάκης 2, Καραντάνης 8, Καμπουράκης 18, Αλεξανδρόπουλος 3, Μιχαλέλης Π. 9 (1), Βαρβαρήγος 4.

Βαθμολογία (13 αγώνες)
Ομάδα| Βαθμοί | Ρεκόρ | Πόντοι Υπέρ – Κατά
1. Wolves of 2 Brothers 23 | 11-2 | 1149-781*
2. Βallerz B.C. 23 | 10-3 | 997-761
3. Πήγασος 23 | 9-5 | 928-914**
4. Bombayers 22 | 10-3 | 925-825*
5. Pollo Nuggets 19 | 6-8| 777-920**
6. Ελπίδα 20 | 7-6| 866-913
7. Μάγοι του Ροζ 17 | 4-9 | 690-836
8. 98ers 16 | 2-12 | 647-860**
9. Ka Min Soon 15 | 2-11 | 631-800

* Αφαίρεση 1 βαθμού & Παιχνίδι λιγότερο
** Παιχνίδι Περισσότερο
*** Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων ή περισσοτέρων ομάδων μετράει το μεταξύ τους αποτέλεσμα
**** Οι πρώτες οκτώ ομάδες προκρίνονται απευθείας στην επόμενη φάση.

Για περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από τη δράση του «Dappos Basketball League 2023 – 2024» μπορείτε να μας ακολουθείτε στη σελίδα μας στο Facebook και στη σελίδα μας στο Youtube.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Κοροϊδία οι δωρεάν μετακινήσεις μόνο στις άγονες γραμμές – Ανάγκη κάλυψης όλων των σωματείων»

Ο πρώην πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟ και τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το κυβερνητικό μέτρο ως μισή αλήθεια και προτείνει ολοκληρωμένη λύση για τη στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων.

Γ. Μαργαρίτης: “Δίνει πνοή και ελπίδα στους νέους μας, διευκολύνει τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες”

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία – Δήλωση του Επάρχου Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννη Μαργαρίτη

Νάξος – Μουσικός Περίβολος 2025: Συναυλία (27/08) με τον Βασίλη Σκουλά

Ο κορυφαίος Κρητικός λυράρης και τραγουδιστής έρχεται στη Νάξο για μια μοναδική βραδιά στο Γυμνάσιο Νάξου.

Δήμος Νάξου: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στα Αγγίδια λόγω εργασιών στο 5ο Νηπιαγωγείο

Από 27 έως 30 Αυγούστου η κυκλοφορία θα διακοπεί προσωρινά για τη σύνδεση του νέου WC ΑμεΑ με το κεντρικό δίκτυο

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: «Άμεση ανάγκη μετεγκατάστασης του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου»

Σοβαρές καταγγελίες για την απαράδεκτη κατάσταση του κτηρίου – Ερωτήματα λογοδοσίας προς την Περιφέρεια

Ψέριμος: Ιδρύεται μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο για δύο παιδιά

ε απόφαση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, το μικρό ακριτικό νησί αποκτά Δημοτικό Σχολείο, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά του.

Προσωπικός αριθμός: Παράταση έως τις 5 Νοεμβρίου για την έκδοσή του

Παράταση έως 5 Νοεμβρίου 2025 για την έκδοση Προσωπικού Αριθμού. Στατιστικά, οδηγίες και όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες για τη νέα ψηφιακή ταυτότητα.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

SKY express: Καμία ακύρωση πτήσεων στις 28 Αυγούστου

SKY express: Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη — πιθανές μόνο χρονικές προσαρμογές αν γίνει η στάση εργασίας

Νάξος – Fani’s Dance Studio: Νέα χορευτική χρονιά, εγγραφές από 3 Σεπτεμβρίου

Μετά από μια πρώτη επιτυχημένη χρονιά, η σχολή χορού Fani’s Dance Studio ανοίγει ξανά τις πόρτες της και καλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τη μαγεία του χορού.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.