Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΑΜΣ Φιλωτίου: το νέο "στοίχημα" του Δερμάτη

ΑΜΣ Φιλωτίου: το νέο “στοίχημα” του Δερμάτη

|

Ο Γιώργος Δερμάτης αναλαμβάνει μία ακόμη πρόκληση στην μεγάλη του καριέρα: να δημιουργήσει κάτι που δεν έχει προηγούμενο όχι στη Νάξο αλλά στο σύνολο του Νοτίου Αιγαίου. Να διδάξει σε παιδιά τα μυστικά του βόλεϊ από τις μικρότερες δυνατές κατηγορίες (από 2011 και μεγαλύτερες χρονιές) και να στήσει ομάδα για το μέλλον. Κι αυτό θα γίνει στο Φιλώτι και τον ΑΜΣ Φιλωτίου «ο Ζευς» – Πότε ξεκινούν οι εγγραφές και ποιοι είναι οι αρμόδιοι 

Λατρεύει τις προκλήσεις και δεν το κρύβει. Με ένα βαρύ βιογραφικό θα μπορούσε να αναζητεί εύκολες λύσεις. Αλλά δεν το κάνει. Όπου βρει τα δύσκολα δίνει το παρών. Ο λόγος για τον Γιώργο Δερμάτη, ο οποίος μοιάζει να τρέφεται από την πρόκληση να φτάσει στο τέλειο, το ιδανικό. Αυτό είχε κάνει το 2011 όταν βρέθηκε στη Νάξο με σκοπό να οδηγήσει τον Πανναξιακό ΑΟΝ στην Α1 κατηγορία δημιουργώντας παράλληλα και ένα πρόγραμμα στα τμήματα υποδομών που θα έδινε στην πρώτη ομάδα χρόνο με το χρόνο νέο αίμα… Μπορεί να έφερε την ομάδα του Πανναξιακού στην Α1 κατηγορία (μαζί με τον Σούλη Τουρσούγκα) αλλά το στοίχημα με τα τμήματα υποδομής του έμεινε… Και τώρα έχει μία δεύτερη ευκαιρία σε μία άλλη ομάδα της Νάξου. Και μάλιστα σε μία πιο … παρθένα κατάσταση από τη στιγμή που ουσιαστικά στην Ορεινή Νάξο καθότι μιλάμε για το Φιλώτι οι υποδομές είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Ο Γιώργος Δερμάτης εδώ και έναν περίπου μήνα εργάζεται με τον δικό του τρόπο στο Φιλώτι και δη στο σχολείο του χωριού όπου και είναι ουσιαστικά η έδρα των τμημάτων υποδομής για τον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο Φιλωτίου «Ο Ζευς». Μόλις χθες έγινε γνωστή η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές με ένα λιτό δελτίο Τύπου που αναφέρει ότι «Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ¨Ο ΖΕΥΣ¨ με χαρά σας ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με τον έμπειρο προπονητή πετοσφαίρισης κο Γεώργιο Δερμάτη. Ο κος Δερμάτης έχοντας μεγάλη πορεία και εμπειρία στην ελληνική πετοσφαίριση μας τιμά ως σωματείο και γενικότερα ως νησί με το να μεταδώσει στα παιδιά μας τις γνώσεις του στο άθλημα της πετοσφαίρισης» .

Και το πλάνο είναι έτοιμο. Ο Γιώργος Δερμάτης συγκινήθηκε από την προσέγγιση που του έγινε, άκουσε με προσοχή αυτά που του είπαν οι παράγοντες του Φιλωτίου και με δεδομένο ότι έχει άποψη και γνώμη για το τι συμβαίνει στη Νάξο σε ότι αφορά το βόλεϊ δεν είπε όχι. Είπαμε «πρόκληση». Να δημιουργήσει κάτι που δεν υπάρχει σε άλλο σημείο των Κυκλάδων. Μία ομάδα σχεδόν από το μηδέν. Με βαρύτητα στις ακαδημίες και τα τμήματα υποδομών. Ήδη στο μυαλό του έχει έτοιμες τις πρώτες κινήσεις: η βάση θα αποτελείται από τα κορίτσια της τριετίας 2003 – 2005 που θα αποτελέσουν και τις Παγκορασίδες (με πλεονέκτημα μίας επιπλέον χρονιάς σε αγωνιστικό επίπεδο) και στη συνέχεια τα κορίτσια της τριετίας 2006 – 08 και οι μικρότερες (2009 – 11) που θα είναι και οι ακαδημίες. Και στην πρώτη ομάδα; Από τη στιγμή που ο κος Δερμάτης θα αναλάβει το σύνολο της πυραμίδας των τμημάτων του Φιλωτίου, τα κορίτσια της πρώτης ομάδας θα έχουν ως στόχο την απόκτηση όσο των δυνατών περισσότερων εμπειριών που θα τους είναι χρήσιμες στο πρωτάθλημα της Ένωσης Κυκλάδων.

Αυτό που ζητούν και οι δύο πλευρές (παράγοντες Φιλωτίου και Δερμάτης) είναι να μπορέσουν τα κορίτσια του Φιλωτίου σε βάθος χρόνου να μάθουν σωστά τα βασικά του βόλεϊ και σε λίγα χρόνια να γίνουν πρωταγωνίστριες. Και να διεκδικήσουν ότι καλύτερο… Η διάθεση υπάρχει…. Και το στοίχημα μπροστά τους. Στο χέρι τους είναι να τα καταφέρουν.

Ανακοινώσεις

Από εκεί και πέρα, ο ΑΜΣ Φιλωτίου ανακοίνωσε τις εγγραφές και ενημέρωση για όλα τα τμήματά του…  Αύριο Σαββάτο 3/9  μεταξύ 19:00 και 22:00 θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών στο Φιλώτι, οι εγγραφές για τα τμήματα Βόλεϊ, Χορού και Στίβου. Την Κυριακή 4/9, στο ίδιο μέρος, στις 20:00 θα υπάρξει ενημέρωση για τις ακαδημίες από τον προπονητή Γιόβαν Μιχαήλοβιτς και θα ακολουθήσουν εγγραφές.

Οι σχετικές ανακοινώσεις

Στίβος – Χορευτικό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ¨Ο ΖΕΥΣ¨ σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 3/9/2016 και Κυριακή 4/9/2010  και ώρα 19:00 με 22:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών θα γίνουν οι εγγραφές στα τμήματα Στίβου και Χορευτικού  του Συλλόγου μας .

Βόλεϊ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ¨Ο ΖΕΥΣ¨ σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 3/9/2016 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών θα γίνουν οι εγγραφές και ενημέρωση για το τμήμα πετοσφαίρισης του Συλλόγου μας .

Ποδόσφαιρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ¨Ο ΖΕΥΣ¨ σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 4/9/2016 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών θα γίνουν οι εγγραφές και ενημέρωση για τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου του Συλλόγου μας .

Υπεύθυνοι ενημέρωσης και εγγραφών

Ακαδημία Ποδοσφαίρου: Στέφανος Τσάφος (697 255 2791)

Ακαδημία Βόλεϊ: Νίκος Μουστάκης (697 022 6182), Στέλλα Μαϊτού (6972691673)

Ακαδημία Χορού: Αντώνης Μανιός (694 688 1108), Στέλλα Μαϊτού (6972691673)

Ακαδημία Στίβου: Στέφανος Τσάφος (697 255 2791)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εγκρίθηκε το Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις (video)

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε "ναι" στο Πλάνο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2023 - Γιατί έφυγε ο Βασίλης Βρούτσης (video)

Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά το καλοκαίρι στη Νάξο

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση – Η καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση - χρονοδιάγραμμα και δικαιολογητικά

Η Μήλος εντάσσεται στο πρόγραμμα “Φαιναρέτη”

Οκτώ νέα μικρά νησιά εντάσσονται στο πρόγραμμα Φαιναρέτη - Πόσα είναι στο Νότιο Αιγαίο

Κάρπαθος: Αντιδράσεις για τα ζωντανά ψάρια που τηγάνιζαν σε ταβέρνα

«Ζωντανά ψάρια στο τηγάνι και μια πιουκλωμένη κατσίκα». Δυο υποθέσεις κακοποιήσεις ζώων βαραίνουν την Κάρπαθο (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος (30/05) στον Δανακό

Για δεύτερη φορά τον Μάιο ο Δανακός θα μείνει για αρκετή ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ... Το χρονοδιάγραμμα

Τρίποδες (Βίβλος): Πωλούνται 17 στρέμματα στη θέση Μητροπόλου

Πωλητήριο σε ακίνητο έκτασης 17 στρεμμάτων στη θέση Μητροπούλου Νάξου

Αύριο Τρίτη (30/05) η συνεδρίαση της Κοινότητας Χώρας Νάξου

Συνεδριάζει την Τρίτη 30/5 η Κοινότητα Νάξου – Τα θέματα ημερήσιας διάταξης

Αγορές ελληνικών ακινήτων στα σχέδια από τους αλλοδαπούς, ποιος ο λόγος;

Πυρετός συναλλαγών στα νησιά - Ποιοι, πού και τι ακίνητα αποκτούν

Εκλογές 2023 – Σαντορίνη: Με την “Θηραϊκή Πολιτεία” η Μάντυ (Αδαμαντία) Γκλαβά

Μία ακόμη υποψηφιότητα ανακοίνωσε η "Θηραϊκή Πολιτεία" του Νίκου Ζώρζου ενόψει των εκλογών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στοίχημα – Αγγλία: Ανοδος για τις «Κουκουβάγιες» με …διπλό

Η πρόταση από την Foxbet.gr :«Κουκουβάγιες» ανόδου και διπλά... πρωτιάς για Κοπεγχάγη, Μίντιλαντ

Έφυγε από τη ζωή ο Άκης Δημητροκάλλης

Σε ηλικία 75 ετών, ο Άκης Δημητροκάλλης – με καταγωγή από το Γλινάδο Νάξου – έφυγε από τη ζωή – Στο κοιμητήριο Ζωγράφου η τελευταία του κατοικία

Sea Jets: Ξεκινούν δρομολόγια αύριο (26/05) τα “Sifnos Jet” και “Champion Jet 1”

Δύο ακόμη ταχύπλοα της SeaJets σε δρομολόγια στις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Ξεκίνησε δρομολόγια και προς την Σαντορίνη

Από την περασμένη Κυριακή (21/05) και κάθε Κυριακή το Express Skopelitis επισκέπτεται την Σαντορινη από την Αμοργό ...

“Ονειρο” αποτελούν οι Κυκλάδες για τους Ελληνες

Οι Κυκλάδες, εξωτικός προορισμός για Ελληνες - Oδύσσεια πλέον το να βρεις κατάλυμα στους δημοφιλείς προορισμούς (Ανάφη, Μήλος, Σίφνος)

Ηρακλειά: Οταν η δασκάλα έχει τη κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο

Σχολείο στην Ηρακλειά: Δασκάλα έχει την κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό όπου διδάσκει

“Νήσος Ρόδος”: Παίρνει και πάλι σήμερα το δρόμο για Πάρο – Σαντορίνη

Μία ακόμη εκτός .. προγράμματος αναχώρηση του "Νήσος Ρόδος" προς Πάρο - Σαντορίνη

Cycladic: “Κόβει” Σαντορίνη, Μύκονο, συνδέει Νάξο με Αστυπάλαια

Ανακοινώθηκε το θερινό πρόγραμμα της Cycladic iFly... Εκτός Σαντορίνη, Μύκονος και Ρόδος - Δείτε τα δρομολόγια

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο…

Το "Πρέβελης" και πάλι στο Βόρειο Αιγαίο - Σε σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

New York Post: Προτείνει Σίφνο και Νάξο ως ιδανικές επιλογές για το φετινό καλοκαίρι

«Η Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν τουριστικό προορισμό τόσο για τον πλούσιο πολιτισμό της όσο και για την απόλυτη χαλάρωση» γράφει η New York Post

Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Καλαμούρια – Ορκός

Και στη περιοχή του Ορκού, στο δρόμο Καλαμούρια - Ορκός έχουμε διακοπή κυκλοφορίας - Το χρονοδιάγραμμα