Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑΜΣ Φιλωτίου: το νέο "στοίχημα" του Δερμάτη

ΑΜΣ Φιλωτίου: το νέο “στοίχημα” του Δερμάτη

|

Ο Γιώργος Δερμάτης αναλαμβάνει μία ακόμη πρόκληση στην μεγάλη του καριέρα: να δημιουργήσει κάτι που δεν έχει προηγούμενο όχι στη Νάξο αλλά στο σύνολο του Νοτίου Αιγαίου. Να διδάξει σε παιδιά τα μυστικά του βόλεϊ από τις μικρότερες δυνατές κατηγορίες (από 2011 και μεγαλύτερες χρονιές) και να στήσει ομάδα για το μέλλον. Κι αυτό θα γίνει στο Φιλώτι και τον ΑΜΣ Φιλωτίου «ο Ζευς» – Πότε ξεκινούν οι εγγραφές και ποιοι είναι οι αρμόδιοι 

Λατρεύει τις προκλήσεις και δεν το κρύβει. Με ένα βαρύ βιογραφικό θα μπορούσε να αναζητεί εύκολες λύσεις. Αλλά δεν το κάνει. Όπου βρει τα δύσκολα δίνει το παρών. Ο λόγος για τον Γιώργο Δερμάτη, ο οποίος μοιάζει να τρέφεται από την πρόκληση να φτάσει στο τέλειο, το ιδανικό. Αυτό είχε κάνει το 2011 όταν βρέθηκε στη Νάξο με σκοπό να οδηγήσει τον Πανναξιακό ΑΟΝ στην Α1 κατηγορία δημιουργώντας παράλληλα και ένα πρόγραμμα στα τμήματα υποδομών που θα έδινε στην πρώτη ομάδα χρόνο με το χρόνο νέο αίμα… Μπορεί να έφερε την ομάδα του Πανναξιακού στην Α1 κατηγορία (μαζί με τον Σούλη Τουρσούγκα) αλλά το στοίχημα με τα τμήματα υποδομής του έμεινε… Και τώρα έχει μία δεύτερη ευκαιρία σε μία άλλη ομάδα της Νάξου. Και μάλιστα σε μία πιο … παρθένα κατάσταση από τη στιγμή που ουσιαστικά στην Ορεινή Νάξο καθότι μιλάμε για το Φιλώτι οι υποδομές είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Ο Γιώργος Δερμάτης εδώ και έναν περίπου μήνα εργάζεται με τον δικό του τρόπο στο Φιλώτι και δη στο σχολείο του χωριού όπου και είναι ουσιαστικά η έδρα των τμημάτων υποδομής για τον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο Φιλωτίου «Ο Ζευς». Μόλις χθες έγινε γνωστή η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές με ένα λιτό δελτίο Τύπου που αναφέρει ότι «Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ¨Ο ΖΕΥΣ¨ με χαρά σας ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με τον έμπειρο προπονητή πετοσφαίρισης κο Γεώργιο Δερμάτη. Ο κος Δερμάτης έχοντας μεγάλη πορεία και εμπειρία στην ελληνική πετοσφαίριση μας τιμά ως σωματείο και γενικότερα ως νησί με το να μεταδώσει στα παιδιά μας τις γνώσεις του στο άθλημα της πετοσφαίρισης» .

Και το πλάνο είναι έτοιμο. Ο Γιώργος Δερμάτης συγκινήθηκε από την προσέγγιση που του έγινε, άκουσε με προσοχή αυτά που του είπαν οι παράγοντες του Φιλωτίου και με δεδομένο ότι έχει άποψη και γνώμη για το τι συμβαίνει στη Νάξο σε ότι αφορά το βόλεϊ δεν είπε όχι. Είπαμε «πρόκληση». Να δημιουργήσει κάτι που δεν υπάρχει σε άλλο σημείο των Κυκλάδων. Μία ομάδα σχεδόν από το μηδέν. Με βαρύτητα στις ακαδημίες και τα τμήματα υποδομών. Ήδη στο μυαλό του έχει έτοιμες τις πρώτες κινήσεις: η βάση θα αποτελείται από τα κορίτσια της τριετίας 2003 – 2005 που θα αποτελέσουν και τις Παγκορασίδες (με πλεονέκτημα μίας επιπλέον χρονιάς σε αγωνιστικό επίπεδο) και στη συνέχεια τα κορίτσια της τριετίας 2006 – 08 και οι μικρότερες (2009 – 11) που θα είναι και οι ακαδημίες. Και στην πρώτη ομάδα; Από τη στιγμή που ο κος Δερμάτης θα αναλάβει το σύνολο της πυραμίδας των τμημάτων του Φιλωτίου, τα κορίτσια της πρώτης ομάδας θα έχουν ως στόχο την απόκτηση όσο των δυνατών περισσότερων εμπειριών που θα τους είναι χρήσιμες στο πρωτάθλημα της Ένωσης Κυκλάδων.

Αυτό που ζητούν και οι δύο πλευρές (παράγοντες Φιλωτίου και Δερμάτης) είναι να μπορέσουν τα κορίτσια του Φιλωτίου σε βάθος χρόνου να μάθουν σωστά τα βασικά του βόλεϊ και σε λίγα χρόνια να γίνουν πρωταγωνίστριες. Και να διεκδικήσουν ότι καλύτερο… Η διάθεση υπάρχει…. Και το στοίχημα μπροστά τους. Στο χέρι τους είναι να τα καταφέρουν.

Ανακοινώσεις

Από εκεί και πέρα, ο ΑΜΣ Φιλωτίου ανακοίνωσε τις εγγραφές και ενημέρωση για όλα τα τμήματά του…  Αύριο Σαββάτο 3/9  μεταξύ 19:00 και 22:00 θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών στο Φιλώτι, οι εγγραφές για τα τμήματα Βόλεϊ, Χορού και Στίβου. Την Κυριακή 4/9, στο ίδιο μέρος, στις 20:00 θα υπάρξει ενημέρωση για τις ακαδημίες από τον προπονητή Γιόβαν Μιχαήλοβιτς και θα ακολουθήσουν εγγραφές.

Οι σχετικές ανακοινώσεις

Στίβος – Χορευτικό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ¨Ο ΖΕΥΣ¨ σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 3/9/2016 και Κυριακή 4/9/2010  και ώρα 19:00 με 22:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών θα γίνουν οι εγγραφές στα τμήματα Στίβου και Χορευτικού  του Συλλόγου μας .

Βόλεϊ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ¨Ο ΖΕΥΣ¨ σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 3/9/2016 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών θα γίνουν οι εγγραφές και ενημέρωση για το τμήμα πετοσφαίρισης του Συλλόγου μας .

Ποδόσφαιρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου ¨Ο ΖΕΥΣ¨ σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 4/9/2016 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών θα γίνουν οι εγγραφές και ενημέρωση για τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου του Συλλόγου μας .

Υπεύθυνοι ενημέρωσης και εγγραφών

Ακαδημία Ποδοσφαίρου: Στέφανος Τσάφος (697 255 2791)

Ακαδημία Βόλεϊ: Νίκος Μουστάκης (697 022 6182), Στέλλα Μαϊτού (6972691673)

Ακαδημία Χορού: Αντώνης Μανιός (694 688 1108), Στέλλα Μαϊτού (6972691673)

Ακαδημία Στίβου: Στέφανος Τσάφος (697 255 2791)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία