Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑμοργός: Πρώτη στάση του 55ου Ράλλυ Αιγαίου τα Κατάπολα με μήνυμα ζωής

Αμοργός: Πρώτη στάση του 55ου Ράλλυ Αιγαίου τα Κατάπολα με μήνυμα ζωής

|

Η αγωνιστική διαδρομή του 55ου Ράλλυ Αιγαίου είναι Φάληρο – Αμοργός – Λειψοί – Πάρος – Σούνιο – Η συμμετοχή αναμένεται να φτάσει τα 30 με 35 σκάφη –  Τα σκάφη αναμένεται να αναχωρήσουν από το Φάληρο το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιουλίου και να φτάσουν στο λιμάνι των Καταπόλων το πρωί του Σαββάτου 21 Ιουλίου. 

Ακόμα μία χρυσή σελίδα ετοιμάζεται να γράψει στα γαλανόλευκα νερά του Αιγαίου ο ιστορικός ιστιοπλοϊκός αγώνας, που φέρει το όνομα του ελληνικού πελάγους. Για 55η χρονιά ο πολύχρωμος στόλος του «Ράλλυ Αιγαίου» θα διασχίσει το Αρχιπέλαγος, μεταφέροντας κοινωνικά μηνύματα και ενισχύοντας την τοπική οικονομία των νησιών που θα επισκεφθεί.

Αλλαγές πληρωμάτων, νέα σκάφη, συμμετοχές κορυφαίων ιστιοπλόων και ένα ρουμανικό ιστιοφόρο έχουν δώσει διαφορετική πνοή σε έναν αγώνα, ο οποίος, σε πείσμα της οικονομικής κρίσης, αντιστέκεται και διαφημίζει την αγωνιστική ιστιοπλοΐα μας.

«Τα οικονομικά προβλήματα έχουν και εδώ αντίκτυπο. Πολλά αγωνιστικά σκάφη πουλήθηκαν και κάποια άλλα δεν μπορούν να συμπληρώσουν πληρώματα. Η συμμετοχή των Ρουμάνων ιστιοπλόων, που θα αγωνιστούν με τη βοήθεια της ομάδας του «Optimum», μάς ανοίγει ένα παράθυρο σε αυτή τη χώρα και θα δούμε τι συνεργασίες θα φέρει στο μέλλον», δήλωσε ο Ιωάννης Μαραγκουδάκης, πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, που διοργανώνει τον αγώνα. Η εκκίνηση θα δοθεί αύριο (18.00) από την πυραυλάκατο «Πλωτάρχης Μπλέσσας 2».

Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην προστασία των θαλασσών και, έτσι, την εκκίνηση θα δώσει ο δρ Γεώργιος Γράτσος, πρόεδρος της Helmepa. «Ελπίζω να καταφέρουμε να περάσουμε το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας» και να αφήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον σε αυτούς που θα μας διαδεχθούν», υπογράμμισε ο κ. Γράτσος. Σε όλα τα νησιά θα πραγματοποιηθούν συμβολικοί καθαρισμοί των ακτών.

Πρώτος σταθμός θα είναι η Αμοργός, στη συνέχεια τα σκάφη θα μεταβούν στους Λειψούς και θα ακολουθήσει η Πάρος. Στο λιμάνι των Καταπόλων αναμένεται να φτάσουν το πρωί του Σαββάτου 21 Ιουλίου. Τα σκάφη θα παραμείνουν στο νησί μέχρι τις 10 η ώρα το πρωί της Τρίτης στις 24 Ιουλίου και έπειτα θα αναχωρήσουν για τους Λειψούς. Την Δευτέρα 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των επάθλων της ιστιοδρομίας Φάληρο – Αμοργός.

Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουλίου, στον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. «Οι Ολυμπιονίκες Δεληγιάννης, Πελεκανάκης και Μούγιος θα αγωνιστούν σε μία διοργάνωση που διαφημίζει τη χώρα μας», δήλωσε η Βούλα Κοζομπόλη, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Με πληροφορίες και Φωτογραφία: Καθημερινή 

Οι ιστιοπλόοι (με 30 σκάφη) θα διανύσουν περίπου 350 ναυτικά μίλια, σε μία απαιτητική διαδρομή, η οποία περιλαμβάνει και νυχτερινή πλεύση και δικαιώνει τη φήμη του «Ράλλυ Αιγαίου» ως τον δυσκολότερο και τον πιο σημαντικό αγώνα της Ανατολικής Μεσογείου, έναν αγώνα που σε κάθε μίλι οι αγωνιζόμενοι πρέπει να αποδεικνύουν τις ιστιοπλοϊκές γνώσεις και τη ναυτοσύνη τους.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

NaxosPress: Συμμετέχει στην στην 24ωρη (05/06) απεργία της ΠΟΕΣΥ, ποιοι οι λόγοι

Το NaxosPress συμμετέχει στην απεργία της ΠΟΕΣΥ – 24ωρη σιγή για τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων και αξιοπρεπών μισθών

Η φιλία: Ένας ανεκτίμητος θησαυρός

Η Στέλλα Νικολάκη μας λέει.. Στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής, ένας αληθινός φίλος είναι το φως που μας οδηγεί — και το χέρι που μας στηρίζει.

Γ. Βρούτσης: «Περάσαμε τον κάβο, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί σε κλίμα ασφάλειας και αθλητικού σεβασμού»

Συμφωνία των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με τον Υπουργό Αθλητισμού, για την ομαλή ολοκλήρωση των τελικών του πρωταθλήματος μπάσκετ

Πάρος – Παροικιά: Οι επιχειρηματίες Εστίασης κατεβάζουν ρολά αύριο Πέμπτη (05/06)

"Κλείνουμε γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν" – Η απεργία ως κραυγή αγωνίας για τη νομιμοποίηση των παραλιακών χώρων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!

Επιστροφή στη δράση για τους τελικούς της Basket League

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις στο γραφείο του Αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση – Στόχος η ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Μύκονος: Ο Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζει την αναβάθμιση του γηπέδου στον Κόρφο

Με την παρουσία Ολυμπιονικών και σπουδαίων αθλητών, η Μύκονος σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις αθλητικές της υποδομές

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση – Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μαστρογιαννόπουλος

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη δημόσια υγεία στα νησιά»

‘’ Μια κυβέρνηση που διαλύει τη δημόσια υγεία στα νησιά και προκαλεί τους πολίτες - Η αλήθεια για το νοσοκομείο της Ρόδου.’’

Από το παρελθόν στο μέλλον: Το Ιστορικό Αρχείο Θήρας & Θηρασιάς στη διάθεση του κοινού

Μια σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία εγκαινιάζεται στις 9 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων – Έκθεση τεκμηρίων και παρουσίαση ηλεκτρονικού καταλόγου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

«Wellness Talk» με την Ελένη Πετρουλάκη στη Νάξο

Το Σάββατο 31 Μαΐου στις 19:00, στον πολυχώρο του ξενοδοχείου Green Village Naxos, η κορυφαία Ελληνίδα wellness coach Ελένη Πετρουλάκη παρουσιάζει τους στόχους του Central Studio Pilates & Fitlab