Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑμοργός - 4ο Amorgos Trail Challenge: Εγινε θεσμός, ο αθλητικός τουρισμός είναι...

Αμοργός – 4ο Amorgos Trail Challenge: Εγινε θεσμός, ο αθλητικός τουρισμός είναι γεγονός (Photo)

|

Το 4ο Amorgos Trail Challenge αποτελεί παρελθόν και η οργανωτική επιτροπή ενημερώνει για όσα έγιναν το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου – Ραντεβού την ερχόμενη Ανοιξη… 

“…. Οι θετικές κριτικές και τα ενθαρρυντικά σχόλια όσων βρέθηκαν στην Αμοργό για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος μας έδειξαν πως το Amorgos Trail Challenge έχει γίνει θεσμός στο νησί μας. Ο αθλητισμός και ο αθλητικός τουρισμός είναι γεγονός πλέον και το πιο σημαντικό είναι ότι με τον εθελοντισμό και την σύμπνοια μπορούμε να καταφέρουμε  τα ακατόρθωτα!  Παραμείναμε ασφαλείς, τρέξαμε στο νησί μας. Βουνό και θάλασσα έγιναν ένα ξανά, αυτή τη φορά λίγο διαφορετικά, αυτή τη φορά  τα χαμόγελα ήταν στα μάτια σας!…”

Μέρος από το δελτίο ενημέρωσης που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή του 4ου Amorgos Trail Challenge που πραγματοποιήθηκε 18-19 Σεπτεμβρίου στην πανέμορφη Αμοργό (Αιγιάλη – Χώρα – Μοναστήρι Παναγιάς Χοζοβιώτισσας) και έκλεψε την παράσταση. Τόσο όσον αφορά αυτούς που συμμετείχαν (300 άτομα συνολικά βρέθηκαν στο νησί) όσο και τους θεατές…  Και ανανεώνουν το ραντεβού τους για την άνοιξη του 2022… 

Αναλυτικά η ενημέρωση που φέρει την υπογραφή των Συνοδινού Ιωάννα,  Γιαννακοπούλου Δέσποινα,  Βλαβιανού Σοφία και Ρούσσος Αντώνης (μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής) ενώ στο τέλος υπάρχουν και τα αποτελέσματα που λίγο πολύ είναι ήδη γνωστά… 

amorgos2.jpg

Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι της Αμοργού,

Το 4ο «AMORGOS TRAIL CHALLENGE» πραγματοποιήθηκε στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2021 με συνδιοργανωτές τον Φυσιολατρικό – ΠεριπατητικόΣύλλογο «Παλιά Στράτα», τον Δήμο Αμοργού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Για πρώτη φορά το διήμερο τελούσε υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ.

Μια μεγάλη γιορτή ορεινού τρεξίματος, εθελοντισμού, φιλοξενίας, γαστρονομίας,πολιτισμού και παράδοσης! Αυτοί οι αγώνες τα είχαν όλα!

Τολμήσαμε και πετύχαμε να διοργανωθούν για τέταρτη φορά αγώνες στο νησί μας, με κύριο στόχο να αναδειχθεί η Αμοργός ως προορισμός αθλητικού τουρισμού εκτός υψηλής τουριστικής σαιζόν.

Τα βλέμματα όλων,την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν στραμμένα στον τόπο μας! Στις δύσκολες συνθήκες που διανύει η χώρα μας και βασιζόμενοι στο υγειονομικό πρωτόκολλο της HARTA, καταφέραμε οι αγώνες να διεξαχθούν με ασφάλεια!

Σημαντικότατη στήριξη ήταν αυτή της ακτοπλοϊκής εταιρείας Blue Star Ferriesπου προσέφερε γενναιόδωρη έκπτωση 40% στα εισιτήρια. Επίσης, είχαμε δωρεάν μεταφορά των αθλητών μας από το «EXPRESS SKOPELITIS», τόσο από τη Νάξο όσο και από τα υπόλοιπα νησιά των μικρών Κυκλάδων. Όλοι οι επαγγελματίες διαμονής και εστίασης προσέφεραν, είτε με δωρεάν δωμάτια για τη φιλοξενία των εθελοντών και των δημοσιογράφων είτε χορηγικά, επιτρέποντας έτσι να έχουμε ένα πλουσιότατο πακέτο παροχών έναντι της  συμμετοχής.. Είναι αδύνατον σε λίγες γραμμές να απαριθμήσουμε όλους τους υποστηρικτές, χορηγούς εντός και εκτός νησιού. Σε επόμενες επικοινωνίες μας δεσμευόμαστε να αναφερθούμε σε κάθε έναν από αυτούς ονομαστικά, εκφράζοντας έτσι την απέραντη ευγνωμοσύνη μας για τη βοήθειά τους!

Μετακινήθηκαν πάνω από 300 άτομα για το γεγονός. Συνολικά έτρεξαν 70 δρομείς στο Spike, 70 δρομείς στα 7,5 χλμ και 80 δρομείς στα 19 χλμ, αριθμοί φυσικά άνω των προσδοκιών μας, μεταξύ τους και αθλητές από το εξωτερικό (συμμετοχές από 7 χώρες). Ιδιαίτερη τιμή για εμάς η συμμετοχή του κυρίου Διγενάκη στα 7,5χλμ . Ο κύριος Νίκος ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ και όμως τερμάτισε μαζί με την οδηγό του!

Η κατάκτηση μιας από τις κορυφές της νησίδας Νικουριά σε διαδρομή χωρίς σηματοδότηση ήταν κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη του 2017 στην πρώτη διοργάνωση, και επαναλήφθηκε το Σάββατο18/9, με τους αθλητές να απολαμβάνουν βουτιές στα καταγάλανα νερά μας μετά τον τερματισμό.

Το ίδιο απόγευμα όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Χώρα και το Κάστρο. Παράλληλα, μια χαρούμενη εκκίνηση δόθηκε στον «Καλογερικό». Στους ρυθμούς του τρέιλ έτρεξαν στα σοκάκια της Χώρας περίπου 70 παιδιά ηλικίας 4 – 12 ετών. Το Loza Kids Race είναι γεγονός. Η χαρά παιδιών, γονιών και θεατών ήταν τεράστια, με τερματισμό στο κέντρο του χωριού, δυνατό χειροκρότημα και συμβολικό μετάλλιο και μπλουζάκι. Ευχαριστούμε τους χορηγούς ΚΛΙΜΑΤ και HEALTHY LIFE που έκαναν τις φετινές μπλούζες ξεχωριστές. Στη συνέχεια,οι αθλητές μεταφέρθηκαν στο εστιατόριο «ΑΣΚΑΣ» για την καθιερωμένη μακαρονάδα πριν τους αγώνες.

Το εναρκτήριο λάκτισμα το πρωί του Σαββάτου 19/9 για τον αγώνα των 19 χλμ δόθηκε στην είσοδο της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης, και οι καμπάνες ήχησαν ξανά για την ευγενή άμιλλα των αθλητών. Ο γύρος των χωριών της Αιγιάλης και τα 7,5 χλμ το ίδιο πρωί ήταν στοίχημα για πολλούς ντόπιους. Έτρεξαν μαζί με έμπειρους αθλητές και πολλά από τα παιδιά μας μάλιστα τερμάτισαν με χρόνο – έκπληξη για όλους.

Η ΕΔΟΚ Αμοργού ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων καθώς και ο καρδιολόγος μας, κύριος Τσαγκαράκης, που είχε έρθει αφιλοκερδώς από την Κρήτη για την κάλυψη των αγώνων. Ευχαριστούμε πολύ το ξενοδοχείο “Αιγιαλίς” και το ξενοδοχείο “Βίγλα” για τις μεταφορές των αθλητών και των συνοδών τους καθ΄ όλο το τριήμερο!

Ευχαριστούμε πολύ τον Έπαρχο κο Μαργαρίτη και την Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου κυρία Μάρη που παρευρέθηκαν για πρώτη φορά στον αγώνα, παρακολούθησαν από κοντά τους δρομείς  και απένειμαν τα έπαθλα στους νικητές. Η στήριξη της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου Αμοργού είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Αμοργού κύριο Καραΐσκο και την Αντιδήμαρχο κυρία Δεσποτίδη για την συνεργασία και την παρουσία τους στο 4οATC καθώς και την ΔΗΚΕΑ για την οικονομική ενίσχυση. 

Η διεξαγωγή του 4ου AMORGOS TRAIL CHALLENGE δεν θα μπορούσε να είναι τόσο επιτυχημένη χωρίς την στήριξη των Αμοργιανών και τον εθελοντισμό των νέων παιδιών.  Όλοι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτό γεγονός, και η θετική ενέργεια που υπήρχε μας έδωσε κουράγιο για να συνεχίσουμε.

Οι θετικές κριτικές και τα ενθαρρυντικά σχόλια όσων βρέθηκαν στην Αμοργό για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος μας έδειξαν πως το Amorgos Trail Challenge έχει γίνει θεσμός στο νησί μας. Ο αθλητισμός και ο αθλητικός τουρισμός είναι γεγονός πλέον και το πιο σημαντικό είναι ότι με τον εθελοντισμό και την σύμπνοια μπορούμε να καταφέρουμε  τα ακατόρθωτα! Παραμείναμε ασφαλείς, τρέξαμε στο νησί μας. Βουνό και θάλασσα έγιναν ένα ξανά, αυτή τη φορά λίγο διαφορετικά, αυτή τη φορά  τα χαμόγελα ήταν στα μάτια σας!

Ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη και ευελπιστούμε να παραμείνουμε συνταξιδιώτες σε αυτό το δρομικό ταξίδι  που μας χάρισε στιγμές συγκίνησης μα και περηφάνιας !

Σας καλούμε όλους να έρθετε στην Αμοργό ξανά την άνοιξη του 2022. Γιατί το AMORGOS TRAIL CHALLENGE δεν έρχεσαι απλά να το τρέξεις ή να τοπερπατήσεις…έρχεσαι για να το ζήσεις!

***πληροφορίες ,φωτογραφίες, χορηγοί και όλα τα νέα μας στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων***

amorgos4.jpg

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στον αγώνα των 19 χιλιομέτρων, διακρίθηκαν στους άνδρες οι: στην 1η θέση ο Alexander Mathisen με χρόνο 1:37:01· στη 2η ο Νίκος Ροδόπουλος (AMORGOS RUNNING TEAM), νικητής των τριών πρώτων διοργανώσεων του AmorgosTrail Challenge, με χρόνο 1:40:55· και στην 3η ο Βασίλης Κούρβελος (THE 3MULES) με χρόνο 2:07:29.

Στις γυναίκες, το βάθρο συμπληρώθηκε από τις: Αναστασία Τζάρου (ΠΕΡΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ), με χρόνο 2:25:24· Μαίρη Συλιβάνη, με χρόνο2:27:40 και Ηρώ Σίψα με χρόνο 2:34:35.

Στον αγώνα των 7,5 χιλιομέτρων, νικητές στην κατηγορία των ανδρών ήταν οι: Χρήστος Κυριαζάκος (EVO GYM MYKONOS), με χρόνο 0:40:41· Ανάργυρος Ρούσσος (Σαντορίνη) με χρόνο 0:42:19· και ο Αμοργιανός Νικήτας Πλακούτσης (ORANGE MOUNTAIN TEAM), με χρόνο 0:47:10.  Η πρώτη τριάδα στην κατηγορία των γυναικών είχε ως εξής: στην πρώτη θέση η Elvira Borg, με χρόνο 0:57:49· στη δεύτερη θέση η Ιωάννα Μαρίτσα (ΜΩΡΗ ΚΟΤΑ ΤΕΑΜ) με χρόνο 1:05:37· και στην τρίτη θέση η Σταυρούλα Παναγιώτου (AMORGOS RUNNING TEAM) με χρόνο1:15:16.

Οι αντίστοιχες θέσεις στο αγώνισμα Spike, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, ήταν:

Άνδρες

# Alexander Mathisen,0:08:51

# ΝικήταςΠλακούτσης (ORANGE MOUNTAIN TEAM), 0:10:01

# Ανδρέας Σιταράς (ΕΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ/MPP), 0:10:01

Γυναίκες

# Μαίρη Συλιβάνη, 0:11:56

# Περσεφόνη Ζιώγα (OUTDOOR GAMES RUNNING TEAMS),0:11:57

# Μαρία Χριστίνα Μαργελή (SKY WOMEN RUNNING TEAM), 0:13:27

Αναλυτικά αποτελέσματα στη σελίδα https://results.chronolog.gr/

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Blue Star Ferries: Εκτακτα δρομολόγια σήμερα και αύριο για “Blue Star Paros” και “Blue Star 2” στις Κυκλάδες

Δύο έκτακτα δρομολόγια σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή από πλοία της Blue Star Ferries σε νησιά των Κυκλάδων - Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια

Aegean Air – Αγιο Φως: Μεταφορά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Σαντορίνη

Με τακτικές αλλά και έκτακτες ειδικές πτήσεις Aegean και Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λάρισα, Ιωάννινα, Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Λήμνο και Σαντορίνη.

Νάξος – Β. Κατσαράς: Επίσκεψη του Τζερόμ Καλούτα, γυρίσματα της εκπομπής Φτάσαμε”

Η Νάξος στην Ελληνική τηλεόραση μέσω της εκπομπής "Φτάσαμε" - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Στοίχημα – Ευρώπη: Τριάδα επιλογών με επίκεντρο Γιουνάιτεντ και Φιορεντίνα

Μία τριάδα επιλογών από τις σημερινές αναμετρήσεις σε Europa League και Conference - Ποια είναι τα προτεινόμενα παιχνίδια

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος – “Σώστε τις Παραλίες”: Τι είδαν τα μέλη του Κινήματος στην αυτοψία που έγινε στη Πλάκα (photos)

28η συνάντηση του Κινήματος "Σώστε τις Παραλίες της Νάξου" - Πότε; τι έδειξε η αυτοψία της παραλίας "Πλάκα" στο Νότιο Τμήμα της

Sky Express: Μεταφέρει για μία ακόμη χρονιά το Αγιο Φως σε περιοχές της Ελλάδας

Sky Εxpress: Μεταφέρει και φέτος το Άγιο Φως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Πυροτεχνήματα και τρόμος για ζώα

Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Η σκοτεινή πλευρά της λάμψης – Πώς τα πυροτεχνήματα τρομοκρατούν την άγρια ζωή

Μεγάλη Πέμπτη: Τα Πάθη, η Σταύρωση και τα Δώδεκα Ευαγγέλια

Τη Μεγάλη Πέμπτη αναβιώνουν στην Εκκλησία μας τα γεγονότα της τελευταίας ημέρας της ζωής του Ιησού Χριστού στη Γη, η Σταύρωση και τα 12 Ευαγγέλια,

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος: Λιανός και Ανδρουλάκης σε εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο (video)

Εθιμοτυπική συνάντηση με μικρές ειδήσεις στο Δημαρχείο Νάξου - Τι είπαν Ανδρουλάκης και Λιανός για θέματα υποδομών (video)

Μέλανες – Πολιτιστικός Σύλλογος: Το “αντίο” στον Ιωάννη “Ντεκές” Βασιλάκη

Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου: Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης "Ντεκές" Βασιλάκης

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Νάξος – Παντάνασσα: “Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται” (photos – video)

Κυριακή των Βαϊών και πραγματοποιήθηκε ο όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας όπου και ακούγεται το "Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται" (video - photos)

ΠΑΣΟΚ- “Αποφασίζουμε για τον τόπο μας”: Συγκίνησε η παρουσία της Παπαζώη, τι ειπώθηκε στις θεματικές ενότητες (video)

Δύο θεματικές ενότητες για Υγεία, Νησιωτικότητα, Τουρισμό – Ομιλία Ανδρουλάκη για ΦΠΑ, μεταφορές και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ - Ποιοι μίλησαν το θερμό χειροκρότημα για την Παπαζώη (video)