Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάΑμερική - Εκτακτο: Νεκρός ο Kobe Bryant

Αμερική – Εκτακτο: Νεκρός ο Kobe Bryant

|

Εκτακτο… Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό – Νεκρός ο 41χρονος πρώην σταρ του NBA Κόμπι Μπράιαντ, σε πτώση ελικοπτέρου – Νεκρή και η 13χρονη κόρη του Τζιάνα 

Σοκ.. Ποιος μπορεί να το πιστέψει αλήθεια… Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΜΖ Sporsts το πρωί της Κυριακής κατέπεσε το ελικόπτερο του κατέπεσε και ο ίδιος είναι νεκρός.

Θλίψη στον παγκόσμιο αθλητισμό έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του 41 ετών σταρ του NBA Κόμπι Μπράιαντ.  Ο σερίφης της κομητείας του Λος Αντζελες ανέφερε ότι πέντε άτομα σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καλαμπάσα, ωστόσο, απαντώντας στα όσα μεταδίδει το TMZ Sports πρόσθεσε πως δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα θύματα…  Ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή στον βετεράνο άσο του NBA Κόμπι Μπράιαντ συμπεριλαμβάνεται και η 13χρονη κόρη του Τζιάνα! Μάλιστα όπως αναφέρει το TMZ Sports το μοιραίο ελικόπτερο μετέφερε τον Μπράιαντ και την κόρη του στις εγκατασάσεις της Mamba Academy, όπου η Τζιάνα είχε προπόνηση!

ss000sss.jpg

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μία πηγή στο Associated Press, ο Κόμπι Μπράιαντ έχασε τη ζωή του όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια σε απόσταση 48 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Λος Αντζελες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας επρόκειτο για ένα ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-76 και μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί τι προκάλεσε την πτώση του. 

Ο Μπράιαντ ο οποίος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της γενιάς του στη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του αποσύρθηκε το 2016 αφότου έπαιξε επί δύο δεκαετίες με τους Los Angeles Lakers, κερδίζοντας πέντε πρωταθλήματα.  Είχε γεννηθεί στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια και ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ μόλις στα τρία του χρόνια. Από μικρός λάτρευε τους Λος Άντζελες Λέικερς. Πήρε το «εισιτήριό» του για τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ απευθείας από το Λύκειό του, το Lower Merion High School.

O «Black Mamba», όπως ήταν το παρατσούκλι του, είχε ρεκόρ καριέρας 81 πόντους, τους οποίους σημείωσε τον Ιανουάριο του 2006 κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς, ενώ το 2016, στο τελευταίο του παιχνίδι, σε ηλικία 38 ετών και 234 ημερών, σημείωσε 60 πόντους, απόδοση που αποτελεί ρεκόρ πόντων σε τελευταίο αγώνα καριέρας στο ΝΒΑ.

Κέρδισε δύο Ολυμπιακά μετάλλια με τις ΗΠΑ, mε τους Λος Άντζελες Λέικερς φόρεσε τα νούμερα 8 και 14 που πλέον έχουν αποσυρθεί. Ο Μπράιαντ έγινε 18 φορές NBA All Star και 15 φορές μέλος της All-NBA team, 12 φορές συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη αμυντική πεντάδα και ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ το 2008, ενώ έγινε ο πρώτος γκαρντ στην ιστορία του ΝΒΑ που έπαιξε 20 χρόνια.

Ο Μπράιαντ ήταν μέχρι χθες -τον προσπέρασε ο Λεμπρόν Τζέιμς- ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του NBA με 33.643 πόντους συνολικά, έχοντας ακόμα 7.047 ριμπάουντ και 6.306 ασίστ και έχει κερδίσει πέντε πρωταθλήματα NBA. 

«Συνεχίζεις να πηγαίνεις το παιχνίδι μπροστά βασιλιά Τζέιμς. Μεγάλος σεβασμός αδερφέ μου», είχε γράψει μάλιστα στο Twitter ο Μπράιαντ. 

Μαζί με την σύζυγό του είχαν αποκτήσει τέσσερις κόρες, τη Τζιάνα, τη Ναταλία, τη Μπιάνκα και την Κάπρι, η οποία είχε γεννηθεί τον Ιούνιο του 2019.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρώτη Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ολυμπία

Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη και τον αθλητισμό

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.