Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑθλητικάAEK: "Εφυγε" από τη ζωή ο Μίμης Παπαϊωάννου

AEK: “Εφυγε” από τη ζωή ο Μίμης Παπαϊωάννου

|

Ο κορυφαίος αθλητής στην ιστορία της ΑΕΚ έφυγε…

Ο Μίμης Παπαϊωάννου, ένας από τους κορυφαίους Ελληνες ποδοσφαιριστές που κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της ΑΕΚ άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο παίκτης που η ίδια η ΑΕΚ θεωρεί τον κορυφαίο στην ιστορία της, έχασε στα 81 του χρόνια τη μάχη που έδινε εδώ και αρκετό καιρό με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο σπουδαίος επιθετικός των δεκαετιών του 1960 και 1970 φόρεσε 61 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας και της χάρισε 21 τέρματα.

Στην ΑΕΚ αποτελούσε από το 1962 ως το 1979 σημείο αναφοράς, οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση πέντε πρωταθλημάτων (1963, 1968, 1971, 1978, 1979) και τριών Κυπέλλων Ελλάδας (1964, 1966, 1978). Αναδείχθηκε ακόμη πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα το 1964 και το 1966.

Συνέδεσε επίσης το όνομά του με τις προκρίσεις της Ενωσης στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA το 1976-1977, τη μεγαλύτερη στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ, σκοράροντας το κρίσιμο τρίτο τέρμα κατά της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς στη ρεβάνς, αλλά και στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1968-69.

Είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για την ΑΕΚ, με 289 γκολ σε 566 αγώνες, από τα οποία τα 236 ήταν σε 481 εμφανίσεις στην Α’ Εθνική. Κατά δήλωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Στατιστικής και Ιστορίας του Ποδοσφαίρου (IFFHS) το 2000, ο Παπαϊωάννου είναι ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Παπαϊωάννου είχε γεννηθεί στις 23 Αυγούστου του 1942 στην Ημαθία, στο προσφυγικό χωριό της Νέας Νικομήδειας. Εκεί έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα πριν κάνει το άλμα για τη Βέροια στα 17 του χρόνια. Από τη «Βασίλισσα του Βορρά», τον έφερε στην Αθήνα η ΑΕΚ το 1962, όπου έδεσε αμέσως με τον έτερο μεγάλο άσο των «κιτρινόμαυρων» εκείνης της εποχής, τον Κώστα Νεστορίδη.

Τον Παπαϊωάννου προσπάθησε μάλιστα να αποκτήσει τότε και η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος σε προ δεκαετίας αποκλειστική του συνέντευξη στην Καθημερινή και τον Χρήστο Κοντό, ήταν η ΑΕΚ που αρνήθηκε να τον αφήσει να φύγει.

Το ποσό, όπως αναφέρει, ήταν μυθικό για τα δεδομένα του 1964, όταν και έγινε η πρόταση, αλλά τελικά η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ.

Πέρα όμως από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και επιτυχίες, η οικογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε να λέει και για το ήθος του Μίμη, που αφήνει μόνο φίλους φεύγοντας νικημένος από τη Νόσο του Αλτσχάιμερ.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Κοροϊδία οι δωρεάν μετακινήσεις μόνο στις άγονες γραμμές – Ανάγκη κάλυψης όλων των σωματείων»

Ο πρώην πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟ και τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το κυβερνητικό μέτρο ως μισή αλήθεια και προτείνει ολοκληρωμένη λύση για τη στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων.

Γ. Μαργαρίτης: “Δίνει πνοή και ελπίδα στους νέους μας, διευκολύνει τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες”

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία – Δήλωση του Επάρχου Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννη Μαργαρίτη

Νάξος – Μουσικός Περίβολος 2025: Συναυλία (27/08) με τον Βασίλη Σκουλά

Ο κορυφαίος Κρητικός λυράρης και τραγουδιστής έρχεται στη Νάξο για μια μοναδική βραδιά στο Γυμνάσιο Νάξου.

Δήμος Νάξου: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στα Αγγίδια λόγω εργασιών στο 5ο Νηπιαγωγείο

Από 27 έως 30 Αυγούστου η κυκλοφορία θα διακοπεί προσωρινά για τη σύνδεση του νέου WC ΑμεΑ με το κεντρικό δίκτυο

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: «Άμεση ανάγκη μετεγκατάστασης του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου»

Σοβαρές καταγγελίες για την απαράδεκτη κατάσταση του κτηρίου – Ερωτήματα λογοδοσίας προς την Περιφέρεια

Ψέριμος: Ιδρύεται μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο για δύο παιδιά

ε απόφαση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, το μικρό ακριτικό νησί αποκτά Δημοτικό Σχολείο, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά του.

Προσωπικός αριθμός: Παράταση έως τις 5 Νοεμβρίου για την έκδοσή του

Παράταση έως 5 Νοεμβρίου 2025 για την έκδοση Προσωπικού Αριθμού. Στατιστικά, οδηγίες και όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες για τη νέα ψηφιακή ταυτότητα.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

SKY express: Καμία ακύρωση πτήσεων στις 28 Αυγούστου

SKY express: Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη — πιθανές μόνο χρονικές προσαρμογές αν γίνει η στάση εργασίας

Νάξος – Fani’s Dance Studio: Νέα χορευτική χρονιά, εγγραφές από 3 Σεπτεμβρίου

Μετά από μια πρώτη επιτυχημένη χρονιά, η σχολή χορού Fani’s Dance Studio ανοίγει ξανά τις πόρτες της και καλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τη μαγεία του χορού.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.