Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑθλητικά7ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα

7ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα

|

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Μαραθωνίου της Ρόδου, ορίζεται η 18η Απριλίου 2021, καθώς συνάδει με τους σκοπούς και το όραμα του αγώνα, ο οποίος με σταθερά βήματα,έχει εξελιχθεί σε θεσμό, κατακτώντας την αναγνώριση της διεθνούς αθλητικής κοινότητας. 

H Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, θέτοντας σε άμεση προτεραιότητα την προάσπιση της ατομικής και δημόσιας Υγείας, προσαρμοζόμενη με τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης και ακολουθώντας της οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωναϊού Covid-19, αποφάσισε την μεταφορά του 7ου κατά σειρά αγώνα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου 2020.

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Μαραθωνίου της Ρόδου, ορίζεται η 18η Απριλίου 2021, καθώς συνάδει με τους σκοπούς και το όραμα του αγώνα, ο οποίος με σταθερά βήματα,έχει εξελιχθεί σε θεσμό, κατακτώντας την αναγνώριση της διεθνούς αθλητικής κοινότητας. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου πραγματοποιείται πάντα κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, συμβάλλοντας στην τόνωση της κίνησης και στην προβολή του προορισμού, προσελκύοντας δρομείς απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι συνδυάζουν την εμπειρία του τρεξίματος με τις διακοπές σε ένα από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Η  Οργανωτική Επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει την κατανόηση των δρομέων  για την αναστάτωση που ενδεχομένως προκαλεί η μεταφορά του αγώνα σε μεταγενέστερη ημερομηνία,όμως στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Ελλάδα και ολόκληρη η ανθρωπότητα, η προστασία της ανθρώπινης ζωής τίθεται πάνω από κάθε τι άλλο.

Όλες οι δηλώσεις συμμετοχής που έχουν γίνει ως τώρα, ισχύουν για τον αγώνα της επόμενης χρονιάς χωρίς να απαιτείται νέα δήλωση από τους δρομείς. Με ενημερωτικό emailόλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους διαχείρισης της συμμετοχής τους.

Η Οργανωτική Επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει όσους εργάστηκαν ως τώρα για τον αγώνα και κυρίως τους χορηγούς, υποστηρικτές και εθελοντές, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή, έδειξαν εμπιστοσύνη και στάθηκαν δίπλα στο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου. Είμαστε σίγουροι ότι την καινούργια χρονιά, με νέα διάθεση και ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και σε συνδυασμό με τη γνώση και την εμπειρία που ήδη έχει αποκτηθεί, θα διοργανωθεί ο καλύτερος Μαραθώνιος της Ρόδου!

Μέχρι τότε προτείνουμε σε όλους, να υπακούσουν τις οδηγίες που δίνουν το Κράτος και οι επιστήμονες της χώρας,ώστε να βγούμε νικητές σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τις λιγότερες το δυνατόν απώλειες, από αυτό το δύσκολο αγώνα που δίνουμε κόντρα σ’ έναν αόρατο αντίπαλο!

Μεγάλος χορηγός του Μαραθωνίου Ρόδου είναι το κορυφαίο αθλητικό brand Under Armour και επίσημος χορηγός, η iStorm, η μοναδική ApplePremiumReseller αλυσίδα καταστημάτων στην Ελλάδα! Ονομαστικός Χορηγός του αγώνα των 5 χιλιομέτρων και Χορηγός Εθελοντισμού του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου 2020 είναι ο όμιλος HHotelsCollection-HatzilazarouGroup.Χορηγός αερομεταφορών είναι ηAegeanκαι χορηγός θαλάσσιων μεταφορών ηBlueStar. Το MitsisGrandHotelείναι ο χορηγός φιλοξενίας του αγώνα.

Συνδιοργανωτές είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ, ενώ ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και υποστηρίζεται από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα αξιοθέατα της Ρόδου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.rhodesmarathon.gr/

https://www.facebook.com/roads2rhodes/

https://www.instagram.com/roadstorhodes/

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπουργείο Πολιτισμού: “Κίτρινη” κάρτα στο project των 30 εκατ. ευρώ στο Ξενία Κύθνου

Το Υπουργείο Πολιτισμού έβαλε «φρένο» σε τμήμα της πρότασης της Xenia Kythnos – Δεν εγκρίθηκαν οι υπόσκαφες κατασκευές λόγω αλλοίωσης του τοπίου

Σύρος: Στρατηγικός σχεδιασμός για την επέκταση της τουριστικής περιόδου και ψηφιακή πολιτιστική σύνδεση

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης επενδύει στον ποιοτικό και βιώσιμο τουρισμό με δράσεις για City Breaks, εναλλακτικές μορφές και καινοτόμα πολιτιστική ενημέρωση με κάρτα QR

Νάξος – 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου “Παρά θίν’ αλός”: Ανοίγει αυλαία με δύο δυνατές παραστάσεις (αφίσα)

Ο «Πινόκιο» και «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» σηματοδοτούν την έναρξη του φετινού φεστιβάλ θεάτρου – Τοπικές θεατρικές ομάδες ανεβάζουν τον πήχη!

Στην “ATTICA GREEN EXPO 2025” το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας

θα παρουσιαστούν οι περιβαλλοντικές δράσεις του Δ.Λ.Τ. Θήρας, μέσα από φωτογραφικό υλικό, βίντεο και ενημερωτικά έντυπα

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Διπλή συνεδρίαση την Τετάρτη 28 Μαΐου

Κατά την πρώτη συνεδρίαση θα συζητηθεί ένα θέμα και κατά τη δεύτερη δεκαέξι.

Φολέγανδρος: Μία ανάσα από την απόκτηση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

Ένα σημαντικό βήμα για τον βιώσιμο τουριστικό σχεδιασμό του νησιού – Σύνδεση με το Εθνικό Παρατηρητήριο και στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης

Αμοργός – Αιγιάλη: Οικογενειακό εστιατόριο ζητάει μάγειρα για την καλοκαιρινή περίοδο

Οικογενειακό εστιατόριο στην Αιγιάλη προσφέρει διαμονή και φιλικό περιβάλλον – Θέση πλήρους απασχόλησης για σεζόν Ιούνιος–Οκτώβριος

ΕΣΚ Κυκλάδων – Final-4 U14: Η καρδιά του αναπτυξιακού μπάσκετ χτυπά στο “ΔΑΚ Νάξου”

Πανναξιακός, Περιστεριώνας Τήνου, ΑΟ Μυκόνου και Μαρπησσαϊκός διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαΐου στο «Δημήτρης Περιστεράκης»

Ξεκινά η εκπαίδευση των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας για το 2025

Από 31 Μαΐου έως 24 Ιουνίου η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση νέων εθελοντών σε δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση – Μέσω πλατφόρμας και με φυσική παρουσία

Μανώλης Κρητικός: Παγκόσμιοι δείκτες διακυβέρνησης και η Ελλάδα

Με τους παγκόσμιους δείκτες διακυβέρνησης (Global Governance Indicators, GGI) των Ντ. Κάουφμαν (Natural Resource Governance Institute and Brooking Institute) και A. Κράι (World Bank Development Research Group), όπως και με άλλους διεθνείς δείκτες θα κρίναμε μια κυβερνητική θητεία;

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Εκτακτο: Σεισμός 6 R ανοιχτά της Κρήτης, αισθητός σε όλο το Νότιο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας λίγο μετά τις 6 το πρωί, με επίκεντρο το κρητικό πέλαγος

FNL Best Restaurant Awards 2025: Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος (πίνακας)

Τιμητική Παρουσία των Κυκλάδων στα FNL Best Restaurant Awards 2025 - Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Πολύωρη πρωινή (20/05) διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, που και πότε;

Πολύωρη πρωινή διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη 20 Μαϊου σε περιοχές της Νάξου - Που και πότε

Λύγισε στη Νίκαια ο Πανναξιακός AOK – Έμεινε εκτός National League 1

Παρά την αξιέπαινη προσπάθεια και το εντυπωσιακό πρώτο μέρος, ο Πανναξιακός ηττήθηκε από τον Ιωνικό με 67-61 στον πέμπτο και καθοριστικό τελικό των playoffs, χάνοντας το εισιτήριο για την άνοδο

Πάρος: Ένα νησί στο όριο της αντοχής του

Οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS για τον υπερτουρισμό, την άναρχη δόμηση και την απώλεια της ταυτότητας του νησιού

Η Νάξος πρωταγωνίστρια στο “Φτάσαμε” με τον Ζερόμ Καλούτα (video)

Η εκπομπή του ΕΡΤ+ επισκέπτεται το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και μας ταξιδεύει σε γεύσεις, παραδόσεις, τοπία και πρόσωπα της Νάξου, μέσα από τα μάτια και το γιουκαλίλι του Ζερόμ Καλούτα.