Δευτέρα, 10 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΑθλητικά3ο Donoussa Trail Running: Απόλυτα επιτυχημένο, χαμόγελα και ραντεβού το 2020

3ο Donoussa Trail Running: Απόλυτα επιτυχημένο, χαμόγελα και ραντεβού το 2020

|

To 3ο Donoussa Trail Running αποτελεί παρελθόν – Οι νικητές, οι βραβεύσεις (σ.σ. ακόμη και ο τελευταίος ως ένδειξη τιμής) και η επόμενη ημέρα (φωτογραφίες) 

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το 3ο Donoussa Trail Running που πραγματοποιήθηκε στη Δονούσα Κυκλάδων το διήμερο 18 και 19 Οκτωβρίου. Ο αγώνας ήταν μία συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δονούσας ΠΟΣΕΙΔΩΝ, της Ένωσης Δονουσιωτών Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την υποστήριξη του Συλλόγου Επαγγελματιών Δονούσας και της Δημοτικής Κοινότητας Δονούσας.

Ο καιρός ήταν εξαιρετικός οπότε αν και Οκτώβρης το ζήσαμε σαν καλοκάιρι!

Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε η «Βόλτα στο Σταυρό». Μία μικρή διαδρομή μήκους 1χλμ μέσα στα σοκάκια και τις γειτονιές του Σταυρού, του κεντρικού χωριού της Δονούσας. Η βόλτα ήταν χωρίς χρονομέτρηση και απευθυνόταν σε όλους με σκοπό τη χαρά της συμμετοχής και τη δημιουργία αθλητικής κουλτούρας στους κατοίκους του νησιού. Έτρεξαν πάνω από 80 άτομα παιδιά, μεγάλοι, αθλητές, συνοδοί, ντόπιοι και επισκέπτες πολλοί από τους οποίους έτρεξαν για πρώτη φορά στη ζωή τους!

Τη δεύτερη μέρα ήταν η ώρα του «Γύρου της Δονούσας»! 2 διαδρομές. Η μία μήκους 9χλμ με συνολική υψομετρική 430μ και η δεύτερη μήκους 20χλμ με συνολική υψομετρική 1000μ. και οι δύο σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε οι δρομείς να τρέχουν και να γνωρίζουν το σύνολο του τοπίου του νησιού. Τα 4 παραδοσιακά χωριά της Δονούσας, την ψηλότερη κορυφή του Πάπα με θέα όλο το Αιγαίο, την πηγή του Μερσηνιού με τον πλάτανο και το τρεχούμενο νερό, το φάρο της Καλοταρίτισσας, το πλούσιο δίκτυο σηματοδοτημένων και μη μονοπατιών, πανέμορφες παραλίες, σημεία απομόνωσης και άγριας κυκλαδίτικης ομορφιάς. Και οι δύο διαδρομές είχαν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού το λιμάνι του Σταυρού. Στη μικρή διαδρομή ξεκίνησαν 34 αθλητές και στη μεγάλη 36. Συνολικά εκκίνησαν 70 δρομείς.

Πανταχού παρόντες οι χαρούμενοι εθελοντές μας- το σύνολο της νεολαίας του νησιού- σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε 6 σημεία σταθμούς ανεφοδιασμού ώστε να συνδράμουν και να εμψυχώνουν τους δρομείς. Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που προωθεί ο αγώνας της Δονούσας σε κανένα σημείο της διαδρομής δεν προσφέρθηκε πλαστικό μπουκάλι ή ποτήρι. Οι αθλητές έπιναν νερό από το τοπικό σύστημα ύδρευσης και από νερό πηγής. Ενώ όλες οι γυάλινες συσκευασίες διαχωρίστηκαν και ανακυκλώθηκαν.

Η διοργάνωση έληξε το βράδυ του Σαββάτου 19/10 με την απονομή των βραβείων. Στη διαδρομή των 9χλμ βραβεύτηκαν οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες. Στη διαδρομή των 20χλμ βραβεύτηκαν οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες και οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες άνω των 40 ετών.  Επίσης και θέλοντας να τιμήσουμε την προσπάθεια και τη συμμετοχή βραβεύτηκε ο δρομέας που τερμάτισε τελευταίος στη διαδρομή των 20χλμ!

Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι με ζωντανή νησιώτικη μουσική μέχρι νεωτέρας!

Οι νικητές, τα ρεκόρ

Τα αποτελέσματα του 3ου Donoussa Trail είναι τα εξής:

Στον αγώνα των 20χλμ :
Στη γενική κατηγορία των αντρών:

1ος αναδείχθηκε ο Χαλαστάνης Δημήτρης με χρόνο 02:06:56
2ος ο Μοσχονάς Γιώργος με χρόνο 02:08:52
3oς ο Κωστάκης Γιάννης με χρόνο 02:20:51

Στη γενική κατηγορία των γυναικών:
1η η Δημακάκου Παναγιώτα με χρόνο 02:21:31 (και νέο ρεκόρ στην κατηγορία!!)
2η η Naegele Gabi με χρόνο 02:43:02
3η η Hlailel Nasma με χρόνο 02:52:10

Στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 40 στους άντρες:
1ος ο Κωστάκης Γιάννης με χρόνο 02:20:51
2oς ο Καραμπίνης Ευθύμης με χρόνο 02:22:26
3ος ο Πανουργιάς Γιάννης με χρόνο 02:32:06

Στην ηλικιακή κατηγορία ανω των 40 στις γυναίκες:
1η η Naegele Gabi με χρόνο 02:43:02
2η η Marchetta Simona με χρόνο 03:28:01
3η η Ζαμπουρά Λίτσα με χρόνο 04:14:39

Στον αγώνα των 9χλμ:

Στη γενική κατηγορία των αντρών:
1ος αναδείχθηκε ο Μανιός Μιχάλης με χρόνο 0:49:30
2ος ο Ορφανός Μανώλης με χρόνο 0:57:22
3oς ο Κωβαίος Βαγγέλης με χρόνο 0:58:08

Στη γενική κατηγορία των γυναικών:
1η η Συρίγου Αναστασία με χρόνο 01:11:59
2η η Καναβούρα Μαρία με χρόνο 01:19:58
3η η Νομικού Παναγιώτα με χρόνο 01:21:40

Οι ευχαριστίες

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέδραμαν για την πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος:

Tους τοπικούς χορηγούς επαγγελματίες, εστιάτορες, δωματιούχους και την τοπική εκκλησία που στήριξαν για άλλη μία χρονιά τη διοργάνωση. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη διαχρονική εμπιστοσύνη και χρηματοδότηση. Τη Blue Star Ferries που τροποποίησε τα δρομολόγια της προκειμένου να εξυπηρετήσει την αναχώρηση των αθλητών και ταυτόχρονα προσέφερε έκπτωση 50% σε όλους όσους συμμετείχαν και στους συνοδούς τους. Το Εξπρες Σκοπελίτης που τροποποίησε επίσης το δρομολόγιό του για να μεταφέρει αθλητές. Την ΕΔΟΚ Αμοργού που με τους εθελοντές διασώστες της εμπέδωσε το αίσθημα ασφαλείας σε όσους συμμετείχαν. Τη μπύρα ΝΗΣΟΣ για τη χορηγία που ξεδίψασε όλους τους αθλητές (και όχι μόνο) στον τερματισμό. Το Κοινωφελές Ιδρύμα Α.Κ. Λασκαρίδη για τη δωρεά των t-shirts της «Βόλτας στο Σταυρό» και το κουκλοθέατρο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που έφερε στο νησί για τους μικρούς μας φίλους. Τον τεχνικό διευθυντή μας Πανουργιά Γιάννη και το βοηθό του Βασιλείου Στάθη.

Όλους τους εθελοντές μας που αγκάλιασαν τον αγώνα και τον έκαναν δικό τους και όλες τις γυναίκες της Δονούσας που μαγείρεψαν στις κουζίνες των σπιτιών τους και ταϊσαν τους πάντες στο μπουφέ του τερματισμού! Μα πιο πολύ θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας εμπιστεύθηκαν, ταξίδεψαν στη Δονούσα και έτρεξαν τον αγώνα μας. Με το ήθος τους, το χαμόγελό τους και το αίσθημα του ευ αγωνίζεσθαι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του Donoussa Trail Running και το καλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε!

Το Donoussa Trail Running διατηρώντας στο ακέραιο το ζεστό και φιλόξενο χαρακτήρα του θα πραγματοποιηθεί και το 2020 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Οπότε λίγη ξεκούραση τώρα γιατί… και το 2020 τρέχουμε στη Δονούσα!!!

Δελτίο Τύπου 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι – Σίφνος: Επτά εκατομμύρια ευρώ για έργα αναβάθμισης δικτύου αποχέτευσης

Γ. Χατζημάρκος: «Για τα έργα π/υ άνω του 1 εκ. ευρώ που υλοποιούνται σε όλα τα νησιά, στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες και από το σύνολο των φορέων του δημοσίου, το 80% εκτελείται από έναν οργανισμό. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου»

Τραγαία – Πολιτιστικός Σύλλογος: Ψήφισμα για τον Κατσουρό, ήταν περισσότερο από ένας ιστορικός

Το ψήφισμα που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας - Τι αναφέρει για τον Κώστα Κατσουρό και οι ενέργειες που θα κάνει ...

Πανναξιακός ΑΟΚ: Εριξε νοκ άουτ τον Εργοτέλη και έμεινε 3ος στη βαθμολογία

Πέρασε από το Λίντο καθώς επικράτησε 89-77 του ουραγού Εργοτέλη και έμεινε μόνος τρίτος στη βαθμολογία - Επόμενος αντίπαλος για τον Πανναξιακό ΑΟΚ, ο ΕΦΑΟ Ζωγράφου εντός έδρας

Πρόταση ημέρας: Σπανακόρυζο με μπλε τυρί

Μία διαφορετική πρόταση όπου το τυρί έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.. Δείτε ποια είναι η συνταγή για το πιάτο της ημέρας

Κ. Κατσουρός: Αποχαιρετισμός από τον Τάσο Αναστασίου

Ο Τάσος Αναστασίου αποχαιρετά τον Κώστα Κατσουρό με μία ιδιαίτερη φωτογραφία με ψηφιδωτό από τον Αγιο Ιωάννη στ' Αφικλή

Κ. Κατσουρός: Ψήφισμα από το σύλλογο αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου εξέδωσε ψήφισμα για την εκδημία του Κώστα Κατσουρού

Ολλανδία – Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Καραλής!

Ο "Μανόλο" έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του επί κοντώ που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου ενώ αυτό το χρυσό είναι το πρώτο της καριέρας του.

Ξενοδοχεία χωρίς προσωπικό; Μύθος ή πραγματικότητα;

τα ξενοδοχεία χωρίς προσωπικό δεν είναι απλώς μια τάση, αλλά μια νέα πραγματικότητα στον τουριστικό κλάδο

ΕΝΦΙΑ: Αναρτήθηκαν τα νέα εκκαθαριστικά, ξεκινάει η αποπληρωμή τέλη Μαρτίου

Ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί σε 12 μηνιαίες δόσεις αντί για 11, με την προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης να λήγει στα τέλη Μαρτίου και της τελευταίας στις 28 Φεβρουαρίου 2026

Καστράκι: Πωλείται ακίνητο με μικρή αυλή κοντά στη θάλασσα

Ακίνητο πωλείται στο Καστράκι - Διαθέτει αυλή και είναι σε απόσταση .. αναπνοής από τη θάλασσα (δείτε εντός πληροφορίες)

Εκτακτο: Εφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Κώστας Κατσουρός

Φτωχότερη από σήμερα η Νάξος, καθότι έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Κατσουρός

Νάξος – Zas Travel: Το “αντίο” στο Blue Star 1 που αφήνει τη Παροναξία

Το Blue Star 1 ύστερα από δύο μήνες παραμονής στη Παροναξία αύριο θα κάνει το τελευταίο του ταξίδι ... Πότε θα το ξαναδούμε

Δυτικές Κυκλάδες: Χωρίς πλοίο (“Αικατερίνη Π”) για δύο ημέρες λόγω τεχνικού προβλήματος

Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν τα δρομολόγια του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. το χρονικό διάστημα 4-5 Μαρτίου λόγω τεχνικού προβλήματος

Νάξος – Νοσοκομείο: Ανακοινώθηκε η πρόληψη επικουρικού ουρολόγου

Το Νοσοκομείο Νάξου στελεχώνεται συνεχώς - Νέος επικουρικός ουρολόγος ορκίστηκε και πιάνει .. δουλειά

Fast Ferries σε Επιτροπή Ανταγωνισμού: “Το μοναδικό “εμπόδιο” στην δημιουργία απολύτου μονοπωλίου είναι η εταιρεία μας”

Νέες καταγγελίες από την Fast Ferries στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την επιθετική πολιτική που ακολουθεί η Seajets του Μάριου Ηλιόπουλου στις τιμές των εισιτηρίων

Fast Ferries: “Επιστρέφει” με καθημερινό δρομολόγιο στη Νάξο, πότε;

Με το "Andros" αρχικά και με το "Αικατερίνη Π" στη συνέχεια και πάλι φέτος η Fast Ferries θα πιάσει Νάξο.. Δείτε πότε;

Νάξος: Αναψε .. πράσινο φως για νέο 4αστερο ξενοδοχείο, σε ποια περιοχή

“Πράσινο φως” σε επένδυση για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή;

Νάξος: Ερυθρόλευκο υπερθέαμα απόψε για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Ερυθρόλευκο υπερθέαμα για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού ετοιμάζουν απόψε στη Νάξο - Πότε; Που;

ΕΚΠΑ – Τσουνάμι: Αναθεώρηση και επικαιροποίηση στα σημεία καταφυγής, τι ισχύει σε Νάξο, Σαντορίνη και Αμοργό

ΕΚΠΑ - Τσουνάμι: Αναθεώρηση και επικαιροποίηση στα σημεία καταφυγής, τι ισχύει σε Νάξο, Σαντορίνη και Αμοργό