Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΣαντορίνη: Εξαρθρώθηκε εγκληματικό κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Σαντορίνη: Εξαρθρώθηκε εγκληματικό κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

|

Εξαρθρώθηκε εγκληματικό κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στη Σαντορίνη. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης και χάπια Ecstasy. Οι συλληφθέντες κέρδισαν ένα όμορφο ταξίδι στη Νάξο για να περάσουν τη πόρτα του Εισαγγελέα….

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε κύκλωμα που προμήθευε, αποθήκευε, νόθευε, τυποποιούσε και έπειτα διακινούσε ναρκωτικά στη Σαντορίνη και κυρίως σε νυχτερινά κέντρα του νησιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για τον τερματισμό της εγκληματικής δράσης των μελών της σπείρας, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας επιχείρηση, τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου στη Σαντορίνη, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος, αλλοδαποί ηλικίας 26, 30, 36 και 24 ετών.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων και της 30χρονης αλλοδαπής μέλους του κυκλώματος, η οποία είναι έγκλειστη σε Κατάστημα Κράτησης, σχηματίστηκε δικογραφία για «σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων».

Η «οργάνωση» της σπείρας ναρκωτικών

Το εγκληματικό κύκλωμα ήταν ιεραρχικά δομημένο με επαγγελματική υποδομή και είχε καταρτίσει μεθοδικό και λεπτομερές σχέδιο δράσης, διασφαλίζοντας την αδιάλειπτη λειτουργία όλων των σταδίων δραστηριότητας (προμήθεια, αποθήκευση, νόθευση, τυποποίηση και διακίνηση) για την αποκόμιση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους.

Οι ρόλοι των μελών της οργάνωσης ήταν διαμοιρασμένοι ως εξής:

Ο 26χρονος ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης, υπεύθυνος για την πλήρη καθοδήγηση των υπόλοιπων μελών, όσον αφορά τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα στη Σαντορίνη, την τυποποίηση και αποθήκευση των ποσοτήτων σε χώρους απόκρυψης στο νησί για την τελική διακίνηση τους σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στο νησί ή σε άλλους διακινητές.

Ο 30χρονος αποτελούσε τον υπαρχηγό, συμμετέχοντας ενεργά και ο ίδιος στη διεύθυνση και οργάνωση του κυκλώματος με επίκεντρο τη διαχείριση των εσόδων και των προσδοκώμενων οφελών της.

Ο 36χρονος αναλάμβανε τις αρμοδιότητες του αρχηγού και υπαρχηγού της οργάνωσης, όταν αυτοί έλειπαν στη χώρα καταγωγής τους.

Η 30χρονη ήταν επιφορτισμένη με τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα στη Σαντορίνη και ο 24χρονος ήταν αρμόδιος για την ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών και για τη «στρατολόγηση» των μεταφορέων της οργάνωσης.

Μετά την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, τη δημιουργία προφίλ των εμπλεκόμενων μελών της οργάνωσης και τις εξακριβώσεις των χώρων με τους οποίους συνδέονταν, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες έρευνες σε αποθήκη και σε τρία σπίτια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* 336 γραμμ. κοκαΐνης,

* 2.043 γραμμ. ακατέργαστη κάνναβη,

* 295 δισκία ECSTASY,

* πιστόλι,

* 60 φυσίγγια,

* σουγιάς,

* τα χρηματικά ποσά των 24.890 ευρώ, 9.050 πέσο Ουρουγουάης, 182 δολάρια Η.Π.Α., 100 δολάρια Αυστραλίας και 5 λίρες Ηνωμένου Βασιλείου,

* 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές,

* ηλεκτρονική συσκευή κένωσης αέρος και τυποποίησης ναρκωτικών,

* πλήθος νάιλον συσκευασιών και

* 7 οχήματα ως μέσα τέλεσης των εγκληματικών πράξεων του κυκλώματος (δύο φορτηγάκια για μεταφορές τουριστών, δυο Ι.Χ.Ε. και δύο μοτοσυκλέτες).

Επισημαίνεται ότι κάποια μέλη εργάζονταν στη μεταφορά τουριστών μέσω των οχημάτων τύπου van και εκμεταλλεύονταν αυτή τη δραστηριότητα για την αναζήτηση πελατών.

Από τη συνεκτίμηση όλων των ερευνητικών στοιχείων εκτιμάται ότι τα κέρδη που αποκόμισε η οργάνωση ξεπερνούν τις 102.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιώργος Πρίντεζης στην Ηρακλειά: Ο θρύλος του μπάσκετ δείπνησε στο εμβληματικό “Αράκλεια”

Μετά το AegeanBall Festival, ο Πρίντεζης χαλάρωσε στις Μικρές Κυκλάδες, απολαμβάνοντας τις γεύσεις του Γιάννη Γαβαλά σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Αιγαίου.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Σαντορίνη – 9 Ιουλίου 1956: Ο φονικός σεισμός και το τσουνάμι που σημάδεψαν το Αιγαίο

69 χρόνια από τον σεισμό μεγέθους έως 7,8 Ρίχτερ στην Αμοργό – 54 νεκροί, 100 τραυματίες και κύματα άνω των 20 μέτρων στη Σαντορίνη - Η ανάρτηση της κας Νομικού

Στασιμότητα στην επιβατική και οχηματική κίνηση στο λιμάνι Νάξου το πρώτο εξάμηνο του 2025

Οριακή πτώση στους επισκέπτες και τα οχήματα φέτος, με έντονη πτώση τον χειμώνα αλλά θετικά σημάδια από την άνοιξη και μετά (πίνακας)

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Χρυσές βολές και ταχύτητα πανελλήνιας εμβέλειας για τους αθλητές του Πανναξιακού ΑΟ

Εντυπωσιακές εμφανίσεις σε Τρίπολη και Θήβα από τους νέους του Πανναξιακού – Προκρίσεις, ρεκόρ και πρώτες θέσεις για τους αθλητές του συλλόγου

Ανάφη – Μ. Καφούρος: «Η παρουσία του κράτους στα μικρά νησιά είναι αναγκαία»

Σε μια ιστορική ημέρα για την Ανάφη, ο Βουλευτής Κυκλάδων Μάρκος Καφούρος παρευρέθηκε στον Αγιασμό του νέου Λιμενικού Φυλακίου, αναδεικνύοντας τη σημασία ενίσχυσης της κρατικής παρουσίας στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές.

Συνάντηση Φ. Φόρτωμα με τον Υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη: Ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στις Κυκλάδες

Ο Βουλευτής Κυκλάδων έθεσε την ανάγκη για άμεση και μακροπρόθεσμη στήριξη των αστυνομικών υπηρεσιών στα νησιά, ενόψει της τουριστικής αιχμής – «Η ασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα».

Τένις: Ένα άθλημα που δεν μένει ποτέ στατικό

Δεν αρκεί να είσαι γρήγορος ή δυνατός. Το τένις απαιτεί ισορροπία. Και αυτή η ισορροπία κρύβεται σε λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Γ. Καρνέζης: “Οι σκέψεις μου για το μέλλον των Κούρων στη Χώρα της Νάξου”

Και η απάντηση στη δημοσίευση στη Naxos Press της πολιτικού του κόμματος Κίνημα Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Γιαννακά

Σίκινος – Β. Μαράκης: “Το λιμάνι που περιμέναμε – Ξεκινά η επέκταση τον Σεπτέμβριο” (video)

Ο Δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης μιλά για την πολυαναμενόμενη επέκταση του λιμανιού και τις εξελίξεις σε βασικά ζητήματα του νησιού