Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαConde Nast Traveler: Η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο για το 2024

Conde Nast Traveler: Η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο για το 2024

|

«Δεν είναι τυχαίο πως τα ελληνικά νησιά αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για τον Λόρδο Βύρωνα», τονίζει το Conde Nast Traveler στη αρχή της ετήσιας καθιερωμένης λίστας με τους 29 καλύτερους νησιωτικούς προορισμούς για το 2024.

Η φωτογενής Μήλος, η καλλιτεχνική Ύδρα και η Σίφνος των καλοφαγάδων συνθέτουν την κορυφαία τριάδα της κατάταξης. Ακολουθούν η Σαντορίνη ως ιδανικός γαμήλιος προορισμός, η Σύρος του πολιτισμού και της τοπικής κουλτούρας, η αυθεντική Φολέγανδρος, η Κρήτη για αληθινές περιπέτειες, η Κέρκυρα με τα καταπράσινα τοπία της, η Νάξος για την ξεχωριστή γαστρονομία και τις αμμώδεις ακτές, η Κεφαλονιά για χαλαρωτικές οικογενειακές διακοπές, η Άνδρος των περιπατητών και των εξωτικών παραλιών, η Σέριφος των φυσιολατρών και η Μύκονος για αξέχαστες στιγμές διασκέδασης.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η εντυπωσιακή Ζάκυνθος, η Αμοργός του απέραντου γαλάζιου, οι εκλεπτυσμένοι Παξοί, η Λευκάδα για απεριόριστες εξερευνήσεις, η μυθική Ιθάκη, η παραδοσιακή Τήνος, η μυστηριακή Πάτμος με τα μοναδικά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της, η Ρόδος για ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, η γραφική Σύμη και η Αστυπάλαια για ποιοτικές αποδράσεις μακριά από τον συνωστισμό.

Τέλος, τη λίστα συμπληρώνουν η Σκιάθος για διάβασμα στη παραλία, η Αίγινα για όλες τις εποχές, το ονειρικό Καστελόριζο, η Αντίπαρος για διακοπές με άποψη, η Λέρος με την υπέροχη αρχιτεκτονική και οι πάντα επίκαιρες Σπέτσες.

Εκπρόσωποι προορισμών που πρωταγωνιστούν στον φετινό κατάλογο του Conde Nast Traveler αναφέρονται στις ταξιδιωτικές εμπειρίες που ταιριάζουν με τις τάσεις της νέας σεζόν:

«Η Πάτμος διαθέτει ένα πολυδιάστατο τουριστικό “προϊόν” που δημιουργεί ανεξίτηλες αναμνήσεις στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εντυπωσιακή Χώρα, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης είναι μνημεία της Unesco με διεθνή ακτινοβολία και βαθιά ιστορικότητα. Παράλληλα, η δαντελωτή ακτογραμμή, τα αυθεντικά νησάκια Αρκοί και Μαράθι, οι εναλλακτικές δραστηριότητες, η σπιτική κουζίνα και οι εξαιρετικές υπηρεσίες που παρέχουν οι επαγγελματίες μας, διαμορφώνουν έναν προορισμό με δυναμική και προοπτική εξέλιξης», δήλωσε ο νέος αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Νίκος Αντωνόπουλος.

«Ενεργοποιούμε τις διεθνείς επαφές μας για να προβάλλουμε στοιχεία της Άνδρου που μας καθιστούν ξεχωριστούς στο Αιγαίο. Η άγρια φυσική ομορφιά, το εύρος περιπατητικών διαδρομών, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ο ιστορικός πλούτος μας εμπλουτίζουν ιδανικά τις ταξιδιωτικές εμπειρίες για τις οικογένειες, τα ζευγάρια και όλες τις κατηγορίες των επισκεπτών μας, προσφέροντας μεγάλο “βάθος” στις υπηρεσίες που παρέχουμε», επεσήμανε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

«Μέσα από συντονισμένες ενέργειες, η Αστυπάλαια χαράζει μία νέα πορεία. Μία πορεία που αποβλέπει αφενός στην αειφορική – βιώσιμη ανάπτυξη και στην κυκλική οικονομία αφετέρου στο να καταστεί η Αστυπάλαια ένας μικρός φάρος πολιτισμού στο κέντρο του Αιγαίου που “παντρεύει” το αυθεντικό με τις σύγχρονες ταξιδιωτικές τάσεις. Ως αποτέλεσμα, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια διάδοσης του brand name “Αστυπάλαια” σε πολλές νέες αγορές ακόμη και εκτός Ευρώπης», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας.

«Χρονιά – ορόσημο αποδείχθηκε το 2023 για τη Νάξο. Για την περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου ο προορισμός υπερέβη τις 600.000 αφίξεις εμφανίζοντας πολύ καλές επιδόσεις και στη χαμηλή σεζόν. Στόχος μας για την επόμενη πενταετία είναι να εξελίξουμε ό,τι ξεκινήσαμε αναδεικνύοντας θεματικά τουριστικά “προϊόντα”. Τα activities, η γαστρονομία, η ιστορία, και η αυθεντικότητα θα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στοχεύοντας σε ταξιδιώτες με ειδικά ενδιαφέροντα», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς. 

Με πληροφορίες από τη σελίδα amna.gr (AΠΕ – ΜΠΕ)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Εφυγε” ο Ναξιώτης καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Σ. Κορρές

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο αρχαιολόγος και ομότιμος καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Σ. Κορρές. "Ο Γεώργιος Σ. Κορρές ήταν προσιτός...

ΑΑΔΕ: Σημαντική αύξηση εσόδων από ΦΠΑ

Η μελέτη της ΑΑΔΕ αποκαλύπτει θεαματική αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ και ενίσχυση της διαφάνειας, χάρη στη σύνδεση POS – ταμειακών μηχανών και την ψηφιοποίηση των συναλλαγών

Πρώτη Απριλίου: Γιατί τα σχολεία θα λειτουργήσουν δύο ώρες λιγότερο;

Νέος εορτασμός στα σχολεία την 1η Απριλίου: «Κόβονται» 2 διδακτικές ώρες

Κακοκαιρία – Πάρος: Κλειστά τα σχολεία αύριο Τρίτη (01/04) λόγω καιρικών συνθηκών

Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο Τρίτη 1η Απριλίου στην Πάρο

Κακοκαιρία – Μύκονος: Καταιγίδα στη … Χώρα και ήχησε το 112

Πλημμύρισαν τα σοκάκια στη Χώρα της Μυκόνου από την ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει τις Κυκλάδες

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επαναλειτουργεί από σήμερα (31/03), επέστρεψε Αθήνα μία πτήση λόγω καιρικών συνθηκών

Επαναλειτουργεί αναβαθμισμένο το αεροδρόμιο Νάξου - Οι εργασίες που έγιναν και η επιστροφή αεροπλάνου στην Αθήνα λόγω καιρικών συνθηκών

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Αιγαίο – 2η ΥΠΕ: Αναζητούνται γιατροί για τα νησιά λίγες ημέρες πριν το Πάσχα

Αναζητούνται γιατροί για τα νησιά λίγες ημέρες πριν το Πάσχα – Οι αμοιβές και οι αρνήσεις

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

ΠΝΑΙ – Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ: Απόφαση όπου ζητά την αποκατάσταση της ισονομίας

Την εφαρμογή της Oδηγίας του Συμβουλίου της ΕΕ περί επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Εγγαρές: Εφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μπάκαλου - Αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία στις Εγγαρές

Νάξος: Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά ή, αλλιώς, “γήπεδο εκρήξεων”…

Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά: Ή, αλλιώς, «γήπεδο εκρήξεων»… Το σπασμένο τζάμι και η πετρούκλα μες στο σπίτι…

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα