Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαConde Nast Traveler: Η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο για το 2024

Conde Nast Traveler: Η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο για το 2024

|

«Δεν είναι τυχαίο πως τα ελληνικά νησιά αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για τον Λόρδο Βύρωνα», τονίζει το Conde Nast Traveler στη αρχή της ετήσιας καθιερωμένης λίστας με τους 29 καλύτερους νησιωτικούς προορισμούς για το 2024.

Η φωτογενής Μήλος, η καλλιτεχνική Ύδρα και η Σίφνος των καλοφαγάδων συνθέτουν την κορυφαία τριάδα της κατάταξης. Ακολουθούν η Σαντορίνη ως ιδανικός γαμήλιος προορισμός, η Σύρος του πολιτισμού και της τοπικής κουλτούρας, η αυθεντική Φολέγανδρος, η Κρήτη για αληθινές περιπέτειες, η Κέρκυρα με τα καταπράσινα τοπία της, η Νάξος για την ξεχωριστή γαστρονομία και τις αμμώδεις ακτές, η Κεφαλονιά για χαλαρωτικές οικογενειακές διακοπές, η Άνδρος των περιπατητών και των εξωτικών παραλιών, η Σέριφος των φυσιολατρών και η Μύκονος για αξέχαστες στιγμές διασκέδασης.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η εντυπωσιακή Ζάκυνθος, η Αμοργός του απέραντου γαλάζιου, οι εκλεπτυσμένοι Παξοί, η Λευκάδα για απεριόριστες εξερευνήσεις, η μυθική Ιθάκη, η παραδοσιακή Τήνος, η μυστηριακή Πάτμος με τα μοναδικά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της, η Ρόδος για ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, η γραφική Σύμη και η Αστυπάλαια για ποιοτικές αποδράσεις μακριά από τον συνωστισμό.

Τέλος, τη λίστα συμπληρώνουν η Σκιάθος για διάβασμα στη παραλία, η Αίγινα για όλες τις εποχές, το ονειρικό Καστελόριζο, η Αντίπαρος για διακοπές με άποψη, η Λέρος με την υπέροχη αρχιτεκτονική και οι πάντα επίκαιρες Σπέτσες.

Εκπρόσωποι προορισμών που πρωταγωνιστούν στον φετινό κατάλογο του Conde Nast Traveler αναφέρονται στις ταξιδιωτικές εμπειρίες που ταιριάζουν με τις τάσεις της νέας σεζόν:

«Η Πάτμος διαθέτει ένα πολυδιάστατο τουριστικό “προϊόν” που δημιουργεί ανεξίτηλες αναμνήσεις στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εντυπωσιακή Χώρα, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης είναι μνημεία της Unesco με διεθνή ακτινοβολία και βαθιά ιστορικότητα. Παράλληλα, η δαντελωτή ακτογραμμή, τα αυθεντικά νησάκια Αρκοί και Μαράθι, οι εναλλακτικές δραστηριότητες, η σπιτική κουζίνα και οι εξαιρετικές υπηρεσίες που παρέχουν οι επαγγελματίες μας, διαμορφώνουν έναν προορισμό με δυναμική και προοπτική εξέλιξης», δήλωσε ο νέος αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Νίκος Αντωνόπουλος.

«Ενεργοποιούμε τις διεθνείς επαφές μας για να προβάλλουμε στοιχεία της Άνδρου που μας καθιστούν ξεχωριστούς στο Αιγαίο. Η άγρια φυσική ομορφιά, το εύρος περιπατητικών διαδρομών, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ο ιστορικός πλούτος μας εμπλουτίζουν ιδανικά τις ταξιδιωτικές εμπειρίες για τις οικογένειες, τα ζευγάρια και όλες τις κατηγορίες των επισκεπτών μας, προσφέροντας μεγάλο “βάθος” στις υπηρεσίες που παρέχουμε», επεσήμανε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

«Μέσα από συντονισμένες ενέργειες, η Αστυπάλαια χαράζει μία νέα πορεία. Μία πορεία που αποβλέπει αφενός στην αειφορική – βιώσιμη ανάπτυξη και στην κυκλική οικονομία αφετέρου στο να καταστεί η Αστυπάλαια ένας μικρός φάρος πολιτισμού στο κέντρο του Αιγαίου που “παντρεύει” το αυθεντικό με τις σύγχρονες ταξιδιωτικές τάσεις. Ως αποτέλεσμα, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια διάδοσης του brand name “Αστυπάλαια” σε πολλές νέες αγορές ακόμη και εκτός Ευρώπης», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας.

«Χρονιά – ορόσημο αποδείχθηκε το 2023 για τη Νάξο. Για την περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου ο προορισμός υπερέβη τις 600.000 αφίξεις εμφανίζοντας πολύ καλές επιδόσεις και στη χαμηλή σεζόν. Στόχος μας για την επόμενη πενταετία είναι να εξελίξουμε ό,τι ξεκινήσαμε αναδεικνύοντας θεματικά τουριστικά “προϊόντα”. Τα activities, η γαστρονομία, η ιστορία, και η αυθεντικότητα θα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στοχεύοντας σε ταξιδιώτες με ειδικά ενδιαφέροντα», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς. 

Με πληροφορίες από τη σελίδα amna.gr (AΠΕ – ΜΠΕ)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στη Νάξο «μίλησε» ξανά ο Καμπανέλλης μέσα από το έργο του (photos+video)

Η παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Σέργη έγινε μια ζεστή γιορτή μνήμης, με λόγους, θεατρικά αποσπάσματα και προτάσεις για θεσμοθέτηση ετήσιας εκδήλωσης.

Σειρά σημαντικών συναντήσεων του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά με αφορμή την εορτή της Μεγαλόχαρης

Στρατηγικές συνεργασίες και διάλογος με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα – Από τον Νίκο Δένδια και τη Σοφία Ζαχαράκη έως τον Χάρη Δούκα και τον Κώστα Κουμή.

Οι φάροι άνοιξαν τις πύλες τους – Συναπάντημα με την ιστορία τους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, 18 φάροι σε όλη τη χώρα δέχθηκαν επισκέπτες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας

Οι ψαράδες της Αμοργού σώζουν τη θάλασσα – Αφιέρωμα των Financial Times στην πρωτοβουλία

Παρά τη μείωση των αποθεμάτων και τις δυσκολίες επιβίωσης, οι μικροί αλιείς του νησιού πήραν την κατάσταση στα χέρια τους

Το καλαμάρι που… πήρε εκδίκηση! (video)

Ένα απίθανο περιστατικό σημειώθηκε στα ανοιχτά της Ρομπλόν στις Φιλιππίνες, όταν ψαράς που καμάρωνε για το τεράστιο καλαμάρι Χούμπολντ που έπιασε, βρέθηκε ξαφνικά μούσκεμα στο μελάνι του

Η Τήνος σώζει τον Φάρο της Λιβάδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, ο Δήμος Τήνου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού μνημείου.

Καλοκαίρι Πολιτισμού (συνέχειας) στη Νάξο 2025: Συναυλίες, θέατρο, βιβλίο και τέχνη σε κάθε γωνιά του Δήμου (πρόγραμμα)

Ένα πολύχρωμο πολιτιστικό μωσαϊκό απλώνεται σε όλο το νησί με τη σφραγίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – από το Φιλώτι μέχρι τις Μικρές Κυκλάδες, η μουσική, το θέατρο και η παράδοση δίνουν ραντεβού σε μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή.

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη στο Φιλώτι: Μια μαγική καλοκαιρινή συναυλία στη Νάξο!

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου υποδέχεται την αγαπημένη ερμηνεύτρια σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και καλοκαιρινή αύρα.

Σοφία Τορνάρου: Η Ναξιώτισσα πολίστρια που κατέκτησε το χρυσό με την Εθνική Ελλάδος

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τη 21χρονη Σοφία Τορνάρου, διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού, που χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σιγκαπούρη.

Συμβολικό δώρο Φίλιππου Φόρτωμα στον Νίκο Δένδια στην Τήνο

Ένα περιστέρι από τηνιακό μάρμαρο, δείγμα της ξακουστής μαρμαροτεχνίας του νησιού, πρόσφερε ο βουλευτής Κυκλάδων στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νέος γύρος συγκέντρωσης στα σούπερ μάρκετ: Εξαγορές που αλλάζουν τον χάρτη

Από τη «Μασούτης» και την «Κρητικός» μέχρι τη Retail & More και τον «Γαλαξία» – Το 2025 διαμορφώνει νέες ισορροπίες στο οργανωμένο λιανεμπόριο

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».