Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαConde Nast Traveler: Η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο για το 2024

Conde Nast Traveler: Η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο για το 2024

|

«Δεν είναι τυχαίο πως τα ελληνικά νησιά αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για τον Λόρδο Βύρωνα», τονίζει το Conde Nast Traveler στη αρχή της ετήσιας καθιερωμένης λίστας με τους 29 καλύτερους νησιωτικούς προορισμούς για το 2024.

Η φωτογενής Μήλος, η καλλιτεχνική Ύδρα και η Σίφνος των καλοφαγάδων συνθέτουν την κορυφαία τριάδα της κατάταξης. Ακολουθούν η Σαντορίνη ως ιδανικός γαμήλιος προορισμός, η Σύρος του πολιτισμού και της τοπικής κουλτούρας, η αυθεντική Φολέγανδρος, η Κρήτη για αληθινές περιπέτειες, η Κέρκυρα με τα καταπράσινα τοπία της, η Νάξος για την ξεχωριστή γαστρονομία και τις αμμώδεις ακτές, η Κεφαλονιά για χαλαρωτικές οικογενειακές διακοπές, η Άνδρος των περιπατητών και των εξωτικών παραλιών, η Σέριφος των φυσιολατρών και η Μύκονος για αξέχαστες στιγμές διασκέδασης.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η εντυπωσιακή Ζάκυνθος, η Αμοργός του απέραντου γαλάζιου, οι εκλεπτυσμένοι Παξοί, η Λευκάδα για απεριόριστες εξερευνήσεις, η μυθική Ιθάκη, η παραδοσιακή Τήνος, η μυστηριακή Πάτμος με τα μοναδικά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της, η Ρόδος για ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, η γραφική Σύμη και η Αστυπάλαια για ποιοτικές αποδράσεις μακριά από τον συνωστισμό.

Τέλος, τη λίστα συμπληρώνουν η Σκιάθος για διάβασμα στη παραλία, η Αίγινα για όλες τις εποχές, το ονειρικό Καστελόριζο, η Αντίπαρος για διακοπές με άποψη, η Λέρος με την υπέροχη αρχιτεκτονική και οι πάντα επίκαιρες Σπέτσες.

Εκπρόσωποι προορισμών που πρωταγωνιστούν στον φετινό κατάλογο του Conde Nast Traveler αναφέρονται στις ταξιδιωτικές εμπειρίες που ταιριάζουν με τις τάσεις της νέας σεζόν:

«Η Πάτμος διαθέτει ένα πολυδιάστατο τουριστικό “προϊόν” που δημιουργεί ανεξίτηλες αναμνήσεις στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εντυπωσιακή Χώρα, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης είναι μνημεία της Unesco με διεθνή ακτινοβολία και βαθιά ιστορικότητα. Παράλληλα, η δαντελωτή ακτογραμμή, τα αυθεντικά νησάκια Αρκοί και Μαράθι, οι εναλλακτικές δραστηριότητες, η σπιτική κουζίνα και οι εξαιρετικές υπηρεσίες που παρέχουν οι επαγγελματίες μας, διαμορφώνουν έναν προορισμό με δυναμική και προοπτική εξέλιξης», δήλωσε ο νέος αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Νίκος Αντωνόπουλος.

«Ενεργοποιούμε τις διεθνείς επαφές μας για να προβάλλουμε στοιχεία της Άνδρου που μας καθιστούν ξεχωριστούς στο Αιγαίο. Η άγρια φυσική ομορφιά, το εύρος περιπατητικών διαδρομών, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ο ιστορικός πλούτος μας εμπλουτίζουν ιδανικά τις ταξιδιωτικές εμπειρίες για τις οικογένειες, τα ζευγάρια και όλες τις κατηγορίες των επισκεπτών μας, προσφέροντας μεγάλο “βάθος” στις υπηρεσίες που παρέχουμε», επεσήμανε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

«Μέσα από συντονισμένες ενέργειες, η Αστυπάλαια χαράζει μία νέα πορεία. Μία πορεία που αποβλέπει αφενός στην αειφορική – βιώσιμη ανάπτυξη και στην κυκλική οικονομία αφετέρου στο να καταστεί η Αστυπάλαια ένας μικρός φάρος πολιτισμού στο κέντρο του Αιγαίου που “παντρεύει” το αυθεντικό με τις σύγχρονες ταξιδιωτικές τάσεις. Ως αποτέλεσμα, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια διάδοσης του brand name “Αστυπάλαια” σε πολλές νέες αγορές ακόμη και εκτός Ευρώπης», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας.

«Χρονιά – ορόσημο αποδείχθηκε το 2023 για τη Νάξο. Για την περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου ο προορισμός υπερέβη τις 600.000 αφίξεις εμφανίζοντας πολύ καλές επιδόσεις και στη χαμηλή σεζόν. Στόχος μας για την επόμενη πενταετία είναι να εξελίξουμε ό,τι ξεκινήσαμε αναδεικνύοντας θεματικά τουριστικά “προϊόντα”. Τα activities, η γαστρονομία, η ιστορία, και η αυθεντικότητα θα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στοχεύοντας σε ταξιδιώτες με ειδικά ενδιαφέροντα», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς. 

Με πληροφορίες από τη σελίδα amna.gr (AΠΕ – ΜΠΕ)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Ε. Νομικού: «Να μην μπερδεύουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα με τις μαγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στα έγκατα της γης»

"Δεν είναι όλοι αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί μέσα στο κέντρο της καλντέρας της Σαντορίνης, όπου πραγματικά έχεις ένα ηφαίστειο που λέγεται Νέα Καμένη"