Πρόγραμμα ελέγχου κατοίκων και τουριστών στη Μύκονο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το ίδρυμα Florios Mykonos Foundation – Δωρεά ύψους 500.000 ευρώ
“…. Με την εγκατάσταση της ομάδας αυτής στο νησί, θα παρέχεται η δυνατότητα στους μόνιμους κάτοικους και φυσικά στους επισκέπτες του νησιού, να ελέγχονται ανά πάσα στιγμή, προσφέροντας το αίσθημα της ασφάλειας, κάνοντας τη Μύκονο έναν ασφαλή προορισμό, δελεαστικό και υγιή. Είναι υψίστης σημασίας η κίνηση αυτή ειδικότερα σε ένα νησί που δεν διαθέτει καν Νοσοκομείο. Με την υλοποίηση του προγράμματος, θα αποτελέσουμε το παράδειγμα δραστηριοποίησης εν μέσω παγκόσμιας κρίσης. Μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία του Ιδρύματος και σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και φυσικά εσάς από τη θέση του Πρωθυπουργού της χώρας, η Μύκονος θα μπορέσει να κινήσει τη μηχανή του Τουρισμού και να προκαλέσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να σωθεί η σεζόν του 2020, η οποία για πολλούς είναι ήδη καταδικασμένη. Με γνώμονα την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού, θα θέσουμε τις βάσεις για μία απρόσμενα ανοδική πορεία μέσα στο 2021…”.
Αυτό αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, στην επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Φλώριος Ασημομύτης, Μυκονιάτης επιχειρηματίας και εκ των ιδρυτών του Florios Mykonos Foundation… Και η πρόταση που έρχεται είναι ύψους 480.000 ευρώ (έχει ήδη καλυφθεί από επιχειρηματιες του “νησιού των ανέμων” και περιλαμβάνει πρόγραμμα ελέγχου κατοίκων και τουριστών στη Μύκονο…
Η επιστολή που στάλθηκε στον Πρωθυπουργό κι έγινε γνωστή μέσα από την σελίδα που έχει το ίδρυμα στα social media, έχει ως εξής:
“Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Ονομάζομαι Ασημομύτης Φλώριος και κατάγομαι από το νησί της Μυκόνου. Είμαι επιχειρηματίας που δραστηριοποιούμε στο νησί και ιδρυτής του Ιδρύματος Florios Mykonos Foundation.
Βλέποντας τις κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα με τη Unipharma να βρίσκει και να αγοράζει σε χρόνο dt από την Ινδία μεγάλες ποσότητες χλωροκίνης και να δωρίζει στη συνέχεια φάρμακα στο Ελληνικό Κράτος, αλλά και άλλους επιχειρηματίες που επέδειξαν το μεγαλείο της ψυχής του Έλληνα, το Ίδρυμά μου με τη συμμετοχή φίλων και επιφανών επιχειρηματιών του νησιού είναι έτοιμο να αναλάβει το κόστος ύψους 480.000€ το οποίο χρειάζεται το Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τους Καθηγητές Άγγελο Χατζάκη, Γκίκα Μαγιορκίνη, Δημήτρη Παρασκευά, Βάνα Σύψα και τους συνεργάτες αυτών, οι οποίοι πρότειναν να αναλάβουν πρόγραμμα ελέγχου SARS-CoV-2 με PCR 3.000 κατοίκων με τυχαία δειγματοληψία (συνημμένα θα βρείτε την σχετική πρόταση), προσφέροντας συνάμα στους εξεταζόμενους ένα πακέτο προστασίας.
Με την εγκατάσταση της ομάδας αυτής στο νησί, θα παρέχεται η δυνατότητα στους μόνιμους κάτοικους και φυσικά στους επισκέπτες του νησιού, να ελέγχονται ανά πάσα στιγμή, προσφέροντας το αίσθημα της ασφάλειας, κάνοντας τη Μύκονο έναν ασφαλή προορισμό, δελεαστικό και υγιή. Είναι υψίστης σημασίας η κίνηση αυτή ειδικότερα σε ένα νησί που δεν διαθέτει καν Νοσοκομείο.
Με την υλοποίηση του προγράμματος, θα αποτελέσουμε το παράδειγμα δραστηριοποίησης εν μέσω παγκόσμιας κρίσης. Μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία του Ιδρύματος και σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και φυσικά εσάς από τη θέση του Πρωθυπουργού της χώρας, η Μύκονος θα μπορέσει να κινήσει τη μηχανή του Τουρισμού και να προκαλέσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να σωθεί η σεζόν του 2020, η οποία για πολλούς είναι ήδη καταδικασμένη. Με γνώμονα την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού, θα θέσουμε τις βάσεις για μία απρόσμενα ανοδική πορεία μέσα στο 2021.
Ζητώ λοιπόν από εσάς να αγκαλιάσετε αυτήν την πρωτοβουλία και να δεχτείτε όσο το δυνατόν συντομότερα, μία συνάντηση με την προαναφερόμενη ομάδα Καθηγητών και έμενα προσωπικά, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να σας αναπτύξουμε την καινοτόμα και πρωτοποριακή αυτή ιδέα, η οποία ελπίζουμε πως θα αποτελέσει την απαρχή για τον παραδειγματισμό και άλλων περιοχών της χώρας και όχι μόνο. Στοχεύουμε στην αναγέννηση του ίδιου μας του τόπου, αλλά και στην παγκόσμια αναγνώριση και προβολή της χώρας μας.
Αναμένω την ανταπόκρισή σας για την υλοποίηση του project και ελπίζω σε ένα αύριο συνεργασίας.
Με εκτίμηση για το Ίδρυμα,
Ασημομύτης Φλώριος”
Ιδού και η σχετική έκθεση του καθηγητή επιδημιολογίας Αγγελου Χατζάκη