Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Covid 19: Στα 102 τα νέα κρούσματα, στα 31 στην...

Κυκλάδες – Covid 19: Στα 102 τα νέα κρούσματα, στα 31 στην ΠΕ Θήρας

|

Η εικόνα σε πανελλαδικό επίπεδο για την πανδημία: 8.017 τα νέα κρούσματα, 46 οι θάνατοι και 322 οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ – Τι γίνεται στις Κυκλάδες 

«Η πανδημία φαίνεται να ελέγχεται», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και πρόσθεσε ότι τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων όσο και οι εισαγωγές σε νοσοκομεία μειώνονται συνεχώς. Οι ειδικοί ωστόσο με αφορμή τις γιορτές της Ανάστασης και του Πάσχα επεσήμαναν ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τη χρήση της μάσκας και των self test.

Ποια η εικόνα του τελευταίου 24ωρου σε πανελλαδικό επίπεδο όσον αφορά τη πορεία της πανδημίας; Σε 8.017 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 133. Ανακοινώθηκαν επίσης 46 θάνατοι (οι λιγότεροι από την 25η Μαρτίου με σημαντική πτώση από χθες) και διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 322 ασθενείς.

Πόσα τεστ έγιναν; 205.235 και η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 3,97%. Σε σχέση με το περασμένο Σάββατο (09/04) είχαν ανακοινωθεί 12.750 κρούσματα σε σύνολο 237.813 τεστ και η θετικότητα ήταν στο 5,36%.

Τι γίνεται στις Κυκλάδες; Μία ακόμη ημέρα πτώσης, 5η συνεχόμενη και 102 οι μολύνσεις που εντοπίστηκαν και στις εννέα Περιφερειακές Ενότητες, τέσσερις εξ αυτών σε μονοψήφιο αριθμό. Σταθερά ψηλά η ΠΕ Μήλου όπου για 5η ημέρα έχει διψήφιο αριθμό κρουσμάτων  Αντίθετα, η ΠΕ Μυκόνου έχει τέσσερις σερί ημέρες με μονοψήφιο αριθμό. 

Αναλυτικά η κατανομή: ΠΕ Ανδρου 02 (έναντι 10 χθες), ΠΕ Θήρας 31 (έναντι 29 χθες), ΠΕ Κέας – Κύθνου 01 (έναντι 01 χθες), ΠΕ Μήλου 16 (έναντι 18 χθες), ΠΕ Μυκόνου 02 (έναντι 06 χθες), ΠΕ Νάξου 11 (έναντι 07 χθες), ΠΕ Πάρου 12 (έναντι 21 χθες) ΠΕ Σύρου 21 (έναντι 20 χθες) και ΠΕ Τήνου 06 (έναντι 05 χθες) .

 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 8.017.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.232.496 (ημερήσια μεταβολή +0,2%), εκ των οποίων 49% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 133, ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 120.035 (3,6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 46, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.537 θάνατοι.

Το 95,5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 322 (66,1% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 93,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 173 (53,73%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 149 (46,27%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.564 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 246 (ημερήσια μεταβολή -6,11%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 282 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη). 

Διενέργεια τεστ 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 14.237 μοριακά τεστ και 190.998 rapid test. Σε σύνολο 205.235 τεστ η θετικότητα υπολογίζεται σε 3,9%.

Συνολικά από την αρχή της επιδημίας έχουν ελεγχθεί 10.844.919 κλινικά δείγματα, ενώ από τις Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 66.967.194 δείγματα.

Ο συνολικός αριθμός των σημερινών τεστ είναι 205.235 . Η σημερινή θετικότητα διαμορφώνεται στο 3,97%. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 206.910 δειγματοληπτικοί έλεγχοι/ημέρα.

Σχετικά με τις μαζικές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ, στις 15/4 έγιναν 169 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), στις οποίες διενεργήθηκαν 16.751 έλεγχοι Rapid Ag και βρέθηκαν 1.960 θετικά αποτελέσματα (11,7%).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Σίφνος: Παραδοσιακό Πάσχα με κατάνυξη και αυθεντικότητα

Η παραδοσιακή φιλοξενία των Σιφνιών και η μοναδική ομορφιά του τοπίου καθιστούν τη Σίφνο ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εξόρμηση.

Ελλάδα: Τα έθιμα του Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας (videos)

Το σταθερό σε όλη την Ελλάδα τελετουργικό, συμπληρώνεται με πολλά ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας

Στην λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου επίσης στο νησί

Καμπανάκι για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ας επιλέξουμε το φως και όχι τη φλόγα

Η χρήση φωτοβολίδων και βεγγαλικών αποτελεί πολλαπλή απειλή. Η πρόληψη και η συνειδητή αποφυγή χρήσης τους είναι ευθύνη όλων μας.

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Άγιο Φως: H Τελετή Αφής στα Ιεροσόλυμα (video)

Το Άγιο Φως, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε 8 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Κουφονήσια – Μεγάλη Παρασκευή: Περιφορά Επιταφίου με δάδες και εγκώμια (photos)

Κατανυκτική περιφορά του Επιταφίου στα γραφικά σοκάκια του Κουφονήσια (Photos)

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς