Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα - Covid 19: Στα 2.691 νέα κρούσματα, 123 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Ελλάδα – Covid 19: Στα 2.691 νέα κρούσματα, 123 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

|

 2.691 νέα κρούσματα – 123 διασωληνωμένοι, 14 θάνατοι η εικόνα του τελευταίου 24ωρου – Πόσα είναι στην Αττική, πόσα τέστ έγιναν και ο βαθμός θετικότητας 

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζει να κινείται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη χώρα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.  Και δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν πολλά τις επόμενες ημέρες…  Οπότε; Σε 2.691 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 14 θάνατοι. Παράλληλα, σε 123 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.  Από αυτά (τα κρούσματα δηλαδή), 1.216 κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφέρεια της Αττικής, 184 καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη, 112 στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ 169 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση. 

Και να μην ξεχνιόμαστε.. Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 87.787 τεστ (μοριακά και rapid) και η θετικότητα υπολογίζεται σε 3,06%.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.691, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 453.200 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων το 51,2% είναι άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 167 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.721 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.833 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 123 (το 62,6% είναι άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 87,0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.751 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 101 (ημερήσια μεταβολή -9,82%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 92 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).  

Διενέργεια τεστ 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 15.592 μοριακά τεστ και 72.195 rapid test αριθμός ρεκόρ. Σε σύνολο 87.787 η θετικότητα υπολογίζεται σε 3,06%.

συνολικά από την αρχή της επιδημίας έχουν ελεγχθεί 5.609.398 κλινικά δείγματα (+15.592 σε σχέση με χθες), ενώ από τις Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 5.951.922 δείγματα (+72.195 σε σχέση με χθες). Ο συνολικός αριθμός των σημερινών τεστ είναι 87.787 (περισσότερα από χθες κατά 6.503). O μέσος όρος του επταημέρου είναι 69.608 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Συγκρίνοντας με τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας, την Παρασκευή 9/7 είχαν ανακοινωθεί 1.997 κρούσματα σε σύνολο 68.722 τεστ.

Σχετικά με τις μαζικές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ, στις 15/7 έγιναν 147 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), στις οποίες διενεργήθηκαν 26.117 έλεγχοι Rapid Ag και βρέθηκαν 465 θετικά (1,78%).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Aegean Air – Αγιο Φως: Μεταφορά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Σαντορίνη

Με τακτικές αλλά και έκτακτες ειδικές πτήσεις Aegean και Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λάρισα, Ιωάννινα, Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Λήμνο και Σαντορίνη.

Νάξος – Β. Κατσαράς: Επίσκεψη του Τζερόμ Καλούτα, γυρίσματα της εκπομπής Φτάσαμε”

Η Νάξος στην Ελληνική τηλεόραση μέσω της εκπομπής "Φτάσαμε" - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Στοίχημα – Ευρώπη: Τριάδα επιλογών με επίκεντρο Γιουνάιτεντ και Φιορεντίνα

Μία τριάδα επιλογών από τις σημερινές αναμετρήσεις σε Europa League και Conference - Ποια είναι τα προτεινόμενα παιχνίδια

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος – “Σώστε τις Παραλίες”: Τι είδαν τα μέλη του Κινήματος στην αυτοψία που έγινε στη Πλάκα (photos)

28η συνάντηση του Κινήματος "Σώστε τις Παραλίες της Νάξου" - Πότε; τι έδειξε η αυτοψία της παραλίας "Πλάκα" στο Νότιο Τμήμα της

Sky Express: Μεταφέρει για μία ακόμη χρονιά το Αγιο Φως σε περιοχές της Ελλάδας

Sky Εxpress: Μεταφέρει και φέτος το Άγιο Φως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Πυροτεχνήματα και τρόμος για ζώα

Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Η σκοτεινή πλευρά της λάμψης – Πώς τα πυροτεχνήματα τρομοκρατούν την άγρια ζωή

Μεγάλη Πέμπτη: Τα Πάθη, η Σταύρωση και τα Δώδεκα Ευαγγέλια

Τη Μεγάλη Πέμπτη αναβιώνουν στην Εκκλησία μας τα γεγονότα της τελευταίας ημέρας της ζωής του Ιησού Χριστού στη Γη, η Σταύρωση και τα 12 Ευαγγέλια,

Νάξος – Εργαστήριο: “Ανάδειξη της γαστρονομίας & των ποιοτικών τοπικών προϊόντων” (πρόγραμμα)

Πότε και που θα γίνει το θεματικό εργαστήριο με τίτλο "Ανάδειξη της γαστρονομίας & των ποιοτικών τοπικών προϊόντων" (πρόγραμμα)

Πρόταση Ημέρας: Σπανάκι με σουπιές

Γαστρονόμος: Το νοστιμίζουν πολύ η πληθωρική ποσότητα ελαιόλαδου και τα φρέσκα μυρωδικά.

Νάξος: Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος, έπεσε σε χαράδρα

Νάξος: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος: Λιανός και Ανδρουλάκης σε εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο (video)

Εθιμοτυπική συνάντηση με μικρές ειδήσεις στο Δημαρχείο Νάξου - Τι είπαν Ανδρουλάκης και Λιανός για θέματα υποδομών (video)

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Blue Star Ferries: Εκτακτο δρομολόγιο απόψε (22:00) του Paros με προορισμό την Πάρο

Εκτακτο δρομολόγιο σήμερα (11/04. 22:00) από τον Blue Star Paros στη γραμμή Πειραιάς - Πάρος και επιστροφή

Μέλανες – Πολιτιστικός Σύλλογος: Το “αντίο” στον Ιωάννη “Ντεκές” Βασιλάκη

Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου: Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης "Ντεκές" Βασιλάκης

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς