Κυριακή, 9 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΚυκλάδες: Μία βόλτα στο Public Cafe και άνεμος ανανέωσης με γεύσεις Τήνου

Κυκλάδες: Μία βόλτα στο Public Cafe και άνεμος ανανέωσης με γεύσεις Τήνου

|

Με γεύσεις και αρώματα Τήνου πλημμύρησε το κέντρο της Αθήνας, καθώς το ανανεωμένο PublicCafé της πλατείας Συντάγματος, εγκαινίασε τη νέα του ενέργεια που τιμά και προωθεί την γαστρονομία του κυκλαδίτικου νησιού για έναν ολόκληρο μήνα!

Με γεύσεις και αρώματα Τήνου πλημμύρησε το κέντρο της Αθήνας, καθώς το ανανεωμένο PublicCafé της πλατείας Συντάγματος, εγκαινίασε τη νέα του ενέργεια που τιμά και προωθεί την γαστρονομία του κυκλαδίτικου νησιού για έναν ολόκληρο μήνα! Πρόκειται για την ενέργεια «το Public Café δοκιμάζει», που πραγματοποιείται με αφορμή την εκτεταμένη ανακαίνιση των χώρων και του μενού του PublicCafé, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τη γαστρονομία όλη της Ελλάδας.  Πρώτος σταθμός οι Κυκλάδες, με τον μήνα Νοέμβρη να είναι αφιερωμένος στην Τήνο, ενώ θα ακολουθήσουν αφιερώματα και σε άλλα κυκλαδίτικα νησιά. 

Στο ήδη πλούσιο μενού του PublicCafé προστέθηκαν πιάτα ημέρας με έμπνευση από το αγαπημένο νησί των Κυκλάδων, που τα τελευταία χρόνια, χάρη και στο φεστιβάλ TinosFoodPaths, προβάλλει οργανωμένα μεν αλλά με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση τον γαστρονομικό του πλούτο. Στην κουζίνα του Café, λοιπόν, θα ετοιμάζονται για έναν μήνα και κάτι ονομαστές συνταγές της περιώνυμης ταβέρνας «Μαραθιά», ενώ κατά τη διάρκεια της ενέργειας η βιβλιοθήκη θα γεμίζει με βιβλία και μουσικές από τις Κυκλάδες.
 

PUBLIC_CAFE_2


Κατά την εκδήλωση για τη παρουσίαση της ενέργειας, στο PublicCafé έφτασαν από την Τήνο εκλεκτά προϊόντα με τους παραγωγούς τους, οι οποίοι μίλησαν για αυτά, εκφράζοντας τη μοναδικότητα της γεύσης και της δημιουργίας τους. Συγκεκριμένα από την Τήνο ταξίδεψαν οι: Μαρίνος Σουράνης από το τιμώμενο εστιατόριο Μαραθιά, Μάνθος Βίλλας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τήνου, Μιχάλης Ξανθάκης παραγωγός Μελιού, Γιάννης Κρητικός παραγωγός Αλλαντικών, Μιχάλης Κοντιζάς παραγωγός Κρασιού και Αναστασία Ψάλτη από το περιοδικό ΤΑΜΑ.  Το PublicCafé καλεί όλους τους επισκέπτες του να δοκιμάσουν τις νοστιμιές της τηνιακής παράδοσης, που με σύγχρονες τεχνικές παραγωγής και μαγειρικής, διατηρούν αναλλοίωτες τις γαστρονομικές αξίες του νησιού.

Ο χώρος του PublicCafé 

Το PublicCafé ανοίγει στις 9 το πρωί, μαζί με το κατάστημα Public, και κλείνει στις 11 το βράδυ, αποτελώντας ένα εξαιρετικό σημείο συνάντησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας – το ιδανικό στέκι για χαλάρωση μετά το γραφείο ή για επαγγελματικά ραντεβού. Ανοικτό και το Σάββατο! Ο χώρος ανανεώθηκε και δημιουργήθηκαν πολλές διαφορετικές γωνιές, για να φιλοξενήσουν τη διάθεση των επισκεπτών του. Η μεγάλη σάλα «ντύθηκε» στα λευκά, με ένα μεγάλο δέντρο ελιάς να δεσπόζει στο κέντρο της, δανείζοντας το χρώμα του σε τοίχους και άλλα αντικείμενα. Το φυσικό φως μπαίνει από τις μεγάλες τζαμαρίες, χαρίζοντας άπλετη θέα προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή των Ελλήνων.

Τα διαφορετικά έπιπλα και η νέα διακόσμηση δημιουργούν ξεχωριστές γωνιές, δίδοντας την αίσθηση μεμονωμένων χώρων. Στα καθιστικά της ελιάς, γύρω από το μεγάλο δέντρο, το σκηνικό είναι ζεστό και ταυτόχρονα προσεγμένο, ιδανικό για παρέες που θέλουν να απολαύσουν το φαγητό τους όλες τις ώρες. Το κομμάτι του εστιατορίου έχει ενισχυθεί σημαντικά, χάρη στο νέο μενού και την ειδική διαμόρφωση του χώρου, με ροτόντες αλλά και μεγαλύτερα παραλληλόγραμμα τραπέζια περιμετρικά της βιτρίνας.
 

PUBLIC_CAFE_4


Στα πλάγια, οι αναπαυτικοί καναπέδες προσφέρονται εξαιρετικά για επαγγελματικά και άλλα ραντεβού, καθώς και για φαγητό, καφέ και ποτό. Κοντά στο μπαρ δημιουργήθηκε μια όμορφη γωνιακή βιβλιοθήκη, για εκείνους που αποζητούν περισσότερη ηρεμία για να δουλέψουν ή να χαλαρώσουνσε ιδιαίτερα αναπαυτικές lounge πολυθρόνες.

Το μενού του PublicCafé 

Το μενού ανανεώθηκε από τον πολυμήχανο σεφ Στέφανο Στεφανίδη και περιλαμβάνει εξαιρετικές επιλογές από snacks, σάντουιτς, ζεστά και κρύα πιάτα, φρέσκες σαλάτες, προτάσεις για vegetarian και vegan και ιδέες για glutenfree πρωινό! Στις πιο κλασικές επιλογές πρωταγωνιστούν ζυμαρικά, κρέας, burgers και pizza, αλλά και υπέροχα γλυκά και παγωτά! Η κάρτα των αφεψημάτων, των χυμών, των κρασιών και των ποτών, προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες εναλλακτικές, ενώ εκλεκτά ελληνικά προϊόντα χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλα τα πιάτα.
 

PUBLIC_CAFE_5PUBLIC_CAFE_6PUBLIC_CAFE_7


Το PublicCafé αποτελεί ιδανική επιλογή για επαγγελματικά γεύματα και δείπνα. Ο εξωτερικός χώρος προσφέρεται για την ομορφότερη θέα του κέντρου της Αθήνας, ενώ είναι και το μοναδικό σημείο του Café που επιτρέπεται το κάπνισμα.

Δελτίο Ενημέρωσης – Protothema.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Κατσουρός: Αύριο (10/03) στ’ Απεράθου το τελευταίο αντίο

Στ Απεράθου, τόπο καταγωγής του Κώστα Κατσουρού, αύριο Δευτέρα η εξόδιος Ακολουθία στις 2.30 - Μέσω του Δήμου θα υπάρξει λεωφορείο για μετακίνηση προς την Απείρανθο

Νάξος: Ερυθρόλευκο υπερθέαμα για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Ερυθρόλευκο υπερθέαμα για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού ετοιμάζουν απόψε στη Νάξο - Πότε; Που;

Σεισμοί – Ιος: Καταγράφηκαν έντονα σημάδια άγχους και ψυχοσωματικών εκδηλώσεων

Μετά τους σεισμούς στην Ίο: Η ψυχική υγεία των κατοίκων στο επίκεντρο

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Τα Τέμπη δεν πρόκειται, δεν γίνεται να τα ξεχάσουμε”

Το Κυριακάτικο Μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη - Τι λέει για την Οικονομία και τη Δικαιοσύνη αλλά και την ανεργία και τα προγράμματα που τρέχουν...

Νάξος: Οι δύο νέες μονάδες αφαλάτωσης που έρχονται και η περσινή δαπάνη των 1,9 εκατ. ευρώ

Η ετήσια κατανάλωση σε νερό, η λιμνοδεξαμενή Εγκαρών που έχει ήδη «πιάσει» 300.000 μ3, η στάθμη του φράγματος Φανερωμένης που «έχει πιάσει… λάσπη», οι δύο (2) νέες φορητές μονάδες αφαλατώσεως και η περσινή δαπάνη του 1.900.000 ευρώ...

Ματωμένο φεγγάρι, μερική έκλειψη Ήλιου και.. εξαφάνιση των δακτυλίων του Κρόνου μέσα στον Μάρτιο

Τη νύχτα της 13ης προς 14η Μαρτίου, οι παρατηρητές του ουρανού στη βόρεια και νότια Αμερική, καθώς και σε περιοχές της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ωκεανίας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ολική έκλειψη Σελήνης

Έρευνα: Πώς έχουν μεταβληθεί οι θαλάσσιοι καύσωνες και οι ατμοσφαιρικοί κυκλώνες τα τελευταία 40 χρόνια

Η συνολική ένταση των θαλάσσιων καυσώνων, που μετράται μέσω της διάρκειας και της έντασής τους, φαίνεται να συνδέεται με την ενίσχυση των συστημάτων χαμηλής πίεσης στις περισσότερες περιοχές της Μεσογείου.

Νάξος – Σαγκρί: Οι ..τούρτες αποκαλύπτονται (09/03) στον κήπο του “Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος”

Το Σαγκρί μεταφέρεται στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και παρουσιάζει το έθιμο της .. τούρτας. Κυριακή 9 Μαρτίου...

Εκτακτο: Εφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Κώστας Κατσουρός

Φτωχότερη από σήμερα η Νάξος, καθότι έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Κατσουρός

Kυριακή της Ορθοδοξίας: Tι γιορτάζουμε και γιατί ονομάστηκε έτσι

Η πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ονομάζεται και Κυριακή της Ορθοδοξίας, σε ανάμνηση της αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 842, που σηματοδότησε το τέλος της Εικονομαχίας

Καστράκι: Πωλείται ακίνητο με μικρή αυλή κοντά στη θάλασσα

Ακίνητο πωλείται στο Καστράκι - Διαθέτει αυλή και είναι σε απόσταση .. αναπνοής από τη θάλασσα (δείτε εντός πληροφορίες)

Απόκριες – Νάξος: “Πάρκινγκ” ο χώρος μπάσκετ δίπλα στο Δημαρχείο;

Μία εικόνα ... χίλιες λέξεις και αρκετές αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι δεκάδες αυτοκίνητα γέμισαν τον ανοιχτό χώρο μπάσκετ δίπλα από το Δημαρχείο

Εκτακτο: Εφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Κώστας Κατσουρός

Φτωχότερη από σήμερα η Νάξος, καθότι έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Κατσουρός

Δυτικές Κυκλάδες: Χωρίς πλοίο (“Αικατερίνη Π”) για δύο ημέρες λόγω τεχνικού προβλήματος

Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν τα δρομολόγια του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. το χρονικό διάστημα 4-5 Μαρτίου λόγω τεχνικού προβλήματος

Νάξος – Zas Travel: Το “αντίο” στο Blue Star 1 που αφήνει τη Παροναξία

Το Blue Star 1 ύστερα από δύο μήνες παραμονής στη Παροναξία αύριο θα κάνει το τελευταίο του ταξίδι ... Πότε θα το ξαναδούμε

Νάξος – Νοσοκομείο: Ανακοινώθηκε η πρόληψη επικουρικού ουρολόγου

Το Νοσοκομείο Νάξου στελεχώνεται συνεχώς - Νέος επικουρικός ουρολόγος ορκίστηκε και πιάνει .. δουλειά

Φιλώτι: Η σημασία του εθίμου των κουδουνάτων και το .. παράπονο

Τι είναι οι Κουδουνάτοι για τους κατοίκους του Φιλωτίου - Η αναφορά στη κτηνοτροφία και τη παράδοση

Νότιο Αιγαίο: Πρωταθλητής στην ανέγερση πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων

Ξενοδοχεία: Πόσες νέες πολυτελείς μονάδες άνοιξαν στην Ελλάδα – Πρωταθλητής το Νότιο Αιγαίο - Η άνοδος της Δυτικής Ελλάδας

Αιγιαλός – Μπετόν: Οι παραλίες που είναι υπό … κατασκευή και ο κίνδυνος (χάρτης)

Η καταγραφή μέσω δορυφόρου των παράκτιων ζωνών που έχουν «τσιμεντωθεί» και οι κίνδυνοι - Η κατάσταση στο Νότιο Αιγαίο (χάρτης)

Σίφνος: Πρωτοβουλίες του Δήμου για την ανάδειξη ενός νέου μοντέλου διακοπών

Μεταξύ των ποιοτικών συνεργασιών, που επιδιώκει ο Δήμος, είναι και το  μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Σίφνου και της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες