Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΠάρος - Covid 19: Εντονη αντίδραση από την Τοπική της ΝΔ για...

Πάρος – Covid 19: Εντονη αντίδραση από την Τοπική της ΝΔ για την αναφορά Χαρδαλιά

|

Ουπς κάποιος (κάποιοι) ενοχλήθηκε (και δίκαια)…  Η πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πάρου Αντιπάρου Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου με ανακοίνωσή της εξηγεί τις κινήσεις που έγιναν από την ίδια και τους βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την αναφορά του αρμόδιου προϊστάμενου Νίκου Χαρδαλιά για την αύξηση ιικού φορτίου στην Πάρο 

 

Αχ αυτή η αναφορά Χαρδαλιά φωτιά που μας άναψε…. Και φέρει ακέραιη την ευθύνη γιατί είναι επιλογή του να παραπληροφορεί τους Ελληνες πολίτες μέσα από τις ανακοινώσεις του… Από τον περασμένο Σεπτέμβριο όλοι σχεδόν οι Δήμαρχοι στα νησιά των Κυκλάδων, έχουν ζητήσει από τον αρμόδιο της Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στις ημερήσιες αναφορές του ΕΟΔΥ σχετικά με τα κρούσματα να γίνονται διευκρινήσεις γιατί πολύ απλά κάθε νησί είναι αυτόνομο και δεν καλύπτεται από την ομπρέλα της Περιφερειακής Ενότητας… Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, αλλά στου κουφού την πόρτα… Ξέρετε. Αδιαφορία. Η δυστυχώς το χειρότερο “εμείς έτσι τα λέμε κι εάν σας αρέσει”…. Που μεταφράζεται; Σε παιδικά απωθυμένα ανθρώπων που δυστυχώς πάντα ήταν στην σκιά και τώρα μέσω της πανδημίας απέκτησαν “δύναμη” .

Θέλετε παράδειγμα; Αυτό που έγινα πριν από τρεις ημέρες… Καμπανάκι για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων από .. άμβωνος. Με τον κο Χαρδαλιά να κουνάει το δάκτυλο στις Περιφερειακές Ενότητες Μήλου – Πάρου – Θήρας. Και να αναφέρει ότι πρέπει να προσέχουν γιατί το ιικό φορτίο είναι πάνω από το όριο. Αυτό που ξεχνάει ο κος Χαρδαλιάς είναι ότι η μεν Περιφερειακή Ενότητα Πάρου αποτελείται από Πάρο – Αντίπαρο και έχει μόλις 12 κρούσματα τον Απρίλιο χωρίς μάλιστα να ξέρουμε σε ποιο από τα δύο νησιά, η Περιφερειακή Ενότητα Μήλου (21 κρούσματα) με τα νησιά Μήλος, Σίφνος, Σέριφος και Κίμωλος και η Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (39 κρούσματα) με τους Δήμους ή κοινότητες Θήρας, Θηρασιάς, Ιου, Σικίνου, Ανάφης και Φολεγάνδρου…. 

Σε ποια νησιά απ όλα αυτά κε Χαρδαλιά είναι τα κρούσματα; Γιατί δεν τα δίνετε ανά Δήμο; Γιατί επιμένετε να μην επικοινωνείτε σωστά αλλά επιλέγεται το ρόλο του δασκάλου; Σωστά λοιπόν αντέδρασε η Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου – πρόεδρος της ΔΗΜ Τ.Ο. Πάρου – Αντιπάρου, που επιχείρησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους… 

“Με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και πολλά τηλεφωνήματα που δέχτηκα από συμπολίτες μας, με αφορμή την προχθεσινή αναφορά του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά για αυξημένο ιικό φορτίο στο νησί μας, απέστειλα σήμερα πολύ πρωί, επιστολή προς τους τρεις Βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας (κκ. Βρούτση Ιωάννη, Μονογυιού Κατερίνα και Φόρτωμα Φίλιππο), μεταφέροντάς τους το κλίμα δυσφορίας που δημιουργήθηκε στην Πάρο και ζητώντας τους να παρέμβουν προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις επειδή τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δεν δημιουργούν ανησυχία. Επίσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τον ΕΟΔΥ δεν έχουν καταγραφεί ούτε ανακοινωθεί κρούσματα στο νησί της Πάρου (σε αντίθεση με άλλα Κυκλαδονήσια, για τα οποία ανακοινώνονται καθημερινά, χωρίς όμως να υπάρχει στις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά αναφορά για βεβαρημένο ιικο φορτίο).

Για το ίδιο θέμα είχα χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο, ο οποίος μου γνώρισε ότι απέστειλε επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, αναφέροντάς του τα σχετικά στοιχεία από τις μετρήσεις του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με τα οποία, το ιικό φορτίο στην Πάρο είναι μηδαμινό, ως εκ τούτου δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και δηλώνει την έκπληξή του για την αρνητική αναφορά στην Πάρο.

Στις 8:00 π.μ. επικοινώνησε μαζί μου ο Βουλευτής Κυκλάδων και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα, αμέσως μετά την επιστολή μου, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Ο κ. Χαρδαλιάς τον ενημέρωσε ότι προέβη στην καθιερωμένη ανακοίνωση που κάνει, με βάση τα επιστημονικά στοιχεία που του επιδίδει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, η οποία είχε ως εξής:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες 7 ημέρες παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε 46 από τις συνολικές74 περιφερειακές ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, και Αχαΐας.

Παράλληλα, 9 περιφερειακές ενότητες παραμένουν σταθερές, ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5%, ήτοι οι περιοχές που χρειάζεται ιδιαίτερη ακόμη προσοχή είναι οι περιφερειακές ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων.

Ειδικά σε αυτές τις περιοχές, απευθύνουμε ισχυρότατη σύσταση για απαρέγκλιτη συνέχιση της τήρησης των μέτρων.

Βλέπουμε ότι στο σύνολο της επικράτειας πάντως, η επιδημιολογική εικόνα, όπως είπαν και οι επιδημιολόγοι μας , βελτιώνεται σταδιακά».

Συνεχίζοντας να τηρούμε τα μέτρα προστατεύουμε και τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους αλλά και το νησί μας.

Καλή Ανάσταση, με υγεία σε όλες κι όλους!

Η πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πάρου Αντιπάρου

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ημερομηνία Πάσχα: Μπορούν τελικά να εορτάσουν όλοι οι Χριστιανοί μαζί;

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, Καθολικοί και Ορθόδοξοι θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα — την Ανάσταση του Χριστού — την ίδια Κυριακή.

Times: “Πάρος: Το κυκλαδίτικο νησί που θα σε κάνει να το ερωτευτείς”

Όχι τόσο πολύβουη όσο η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά με απαράμιλλη γοητεία – ένας κυκλαδίτικος παράδεισος που συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο

Νάξος – Απόλλων: Συνάντηση διοίκησης και αθλητριών στο ΔΑΚ με Γιάννη Βρούτση (video – photos)

Επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Βρούτση στον Πρωταθλητή Αιγαίου Απόλλων Νάξου (pics-video)

Σίφνος: Παραδοσιακό Πάσχα με κατάνυξη και αυθεντικότητα

Η παραδοσιακή φιλοξενία των Σιφνιών και η μοναδική ομορφιά του τοπίου καθιστούν τη Σίφνο ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από μια απλή εξόρμηση.

Ελλάδα: Τα έθιμα του Πάσχα σε κάθε γωνιά της χώρας (videos)

Το σταθερό σε όλη την Ελλάδα τελετουργικό, συμπληρώνεται με πολλά ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε γωνιά της χώρας

Στην λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο ο Πρωθυπουργός

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου επίσης στο νησί

Καμπανάκι για τους κινδύνους από τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ας επιλέξουμε το φως και όχι τη φλόγα

Η χρήση φωτοβολίδων και βεγγαλικών αποτελεί πολλαπλή απειλή. Η πρόληψη και η συνειδητή αποφυγή χρήσης τους είναι ευθύνη όλων μας.

Μεξικό: Νέος «μνηστήρας» για τον Γιώργο Γιακουμάκη 

Ο Έλληνας φορ δεν διάγει την καλύτερή του περίοδο στο Μεξικό – Ξανά στο προσκήνιο MLS ομάδες

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Άγιο Φως: H Τελετή Αφής στα Ιεροσόλυμα (video)

Το Άγιο Φως, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε 8 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς