Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Φόρτωμας: Χρέος της Πολιτείας η αναγνώριση των ναυτικών ως εργαζομένων...

Κυκλάδες – Φόρτωμας: Χρέος της Πολιτείας η αναγνώριση των ναυτικών ως εργαζομένων “πρώτης γραμμής”

|

Ερώτηση στην Ελληνική Βουλή του Φίλιππου Φόρτωμα – Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας – για τον εμβολιασμό των ναυτικών κατά του Covid – 19 … Γιατί αναφέρει ότι είναι “χρέος” της Ελλάδας αυτή η κίνηση

Ερώτηση με θέμα τον εμβολιασμό των ναυτικών κατά του Covid -19 κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, προς τους Υπουργούς Υγείας Βασίλη Κικίλια, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη και Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων τόνισε ότι η ελληνική ναυτιλία αποτελεί μια δραστηριότητα η οποία ασκεί σημαντική επίδραση στην οικονομία της χώρας και κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά, επαινώντας τους ναυτικούς μας για τον απίστευτο επαγγελματισμό τους, καθώς εργάζονται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, ώστε να προμηθεύουν τις λοιπές χώρες με τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και βασικά αγαθά.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Esca, της ένωσης των εφοπλιστικών φορέων των χωρών-μελών της Ε.Ε., καθώς και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αιτήθηκαν να ενταχθούν οι ναυτικοί στην ομάδα των εργαζομένων της «πρώτης γραμμής», μαζί με τους γιατρούς, τους επιστήμονες και το υγειονομικό προσωπικό, δηλαδή στην κατηγορία των πολιτών που θα έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό κατά του Covid -19.

Ο κ. Φόρτωμας υπογράμμισε ότι είναι χρέος της Πολιτείας να αναγνωρίσει τους ναυτικούς ως κατηγορία ατόμων που θα έχει προτεραιότητα στην εθνική στρατηγική εμβολιασμού και ρώτησε τους συναρμόδιους υπουργούς σε ποιες πρωτοβουλίες πρόκειται να προβούν ώστε να ικανοποιηθεί η συγκεκριμένη ανάγκη. Επίσης, κατέθεσε ερώτημα ως προς τις ενέργειες που προγραμματίζει η κυβέρνηση για τη διευκόλυνση αλλαγής των πληρωμάτων, τον επαναπατρισμό και την παροχή ιατρικής βοήθειας στους Έλληνες ναυτικούς.

Δείτε στο τέλος του άρθρου την σχετική ερώτηση


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εύη Νομικού για Κολούμπο: “Δεν έχουμε ενδείξεις για έκρηξη στο υποθαλάσσιο ηφαίστειο” (video)

Πόσο σχετίζονται οι σεισμοί στη Σαντορίνη με πιθανή έκρηξη του ηφαιστείου Κολούμπο; Η Εύη Νομικού εξηγεί (video)

Νάξος – Β. Φλεριανός: “Ας αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και υπευθυνότητα”.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Βασίλης Φλεριανός με ανάρτησή του ενημερώνει τις δράσεις του οικείου Δήμου για ζητήματα Πρόνοιας και Πολιτικής Προστασίας - Ποια είναι η συμβουλή του

Γ. Πολυχρονάκος: «Να μάθουμε από τα λάθη μας ως Πολιτεία και άμεσα να γίνουν αυτά που πρέπει για τα νησιά μας» (video)

Ο κ. Πολυχρονάκος τονίζει ότι όλη αυτή η δυσάρεστη κατάσταση που πλήττει τη Σαντορίνη, την Αμοργό, την Ανάφη, την Ίο, δεν αφήνει ανεπηρέαστα και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων

Γκέλη Δουγέκου – Σέριφος: “Βεβηλώνεται ένα σημείο στο οποίο έχει χυθεί αίμα” (video)

Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για τα σχέδια του υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με ιδιώτες για το Μεγάλο Λιβάδι

Σαντορίνη: Αυτοψία σε σχολικά κτίρια, δεν διαπιστώθηκαν ρωγμές

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στα σχολικά κτήρια του Δήμου Θήρας - «Τα σχολικά κτίρια είναι σε άριστη κατάσταση»

Κίνημα Δημοκρατίας – Στ. Κασσελάκης: “Είναι κρίσιμο να προστατεύσουμε το νησί από την παραπληροφόρηση” (video)

Eπίσκεψη του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανου Κασσελάκη, στη Σαντορίνη - Συναντήσεις και διαπιστώσεις (video)

Σαντορίνη: Τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής άνοιξαν για τους μαθητές

«Ανοιχτά» τα σχολεία του δήμου Αγίας Παρασκευής για τους μαθητές από τη Σαντορίνη - Πού μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα

Δήμος Πάρου: Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων έως και την 17η Φεβρουαρίου

Παραμένουν κλειστά τα σχολεία μέχρι και την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου - Η ανακοίνωση του Δήμου Πάρου και η "επανάσταση" στο 1ο Δημοτικό σχολείο Παροικιάς

Σεισμοί – Αμοργός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Αμοργός

Κυκλάδες – Απαγορευτικό: Προσέγγιση “Blue Star Paros” στο λιμάνι της Νάξου (video)

Προσέγγιση του Blue Star Paros στο λιμάνι της Νάξου με γεμάτο 7αρι.... (video)

Attica Group: Φέρνει έξι νέα πλοία, βάζει νέο δρομολόγιο από Ηράκλειο προς Κυκλάδες

Τι περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο της εισηγμένης, όπως παρουσιάστηκε σε επενδυτές στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της Capital Day. Οι στόχοι και το άνοιγμα στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Νάξος: Σύλληψη του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε σκυλιά

Ομολόγησε ο δράστης που πυροβόλησε και τραυμάτισε σκυλιά στην Ανω Ποταμιά της Νάξου

Εύη Νομικού: «Εάν ο καιρός το επιτρέψει, τη Δευτέρα θα έχουμε τα στοιχεία από τους φορητούς υποθαλάσσιους σεισμογράφους»

Αποφασίστηκαν νέα μέτρα και για την εβδομάδα που έρχεται, σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ιο και Ανάφη.

Εκτακτο – Σαντορίνη – Αμοργός: Ισχυρός (διπλός) σεισμός 5,2 R αισθητός και στην Αττική

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ πραγματοποιήθηκε διπλός ισχυρός σεισμός της τάξης των 5.2 R με επίκεντρο στο χώρο μεταξύ Σαντορίνης - Αμοργού και με εστιακό βάθος μόλις 3 χιλιόμετρα

Δήμαρχοι Κυκλάδων καλούν Υπουργείο Παιδείας: Τι θα γίνει με τα σχολεία;

Δήμαρχοι Κυκλάδων: Ζητούν οδηγίες από τα αρμόδια Υπουργεία για τη λειτουργία των σχολείων έως τις 14/02

Ακ. Τσελέντης: “Ηφαίστεια δεν εκρήγνυνται, ούτε θα βγουν τα πράσινα πετροφάγα τέρατα”

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης με νέα ανάρτηση στα social media τόνισε ότι η σεισμική ακολουθία δεν έχει εξασθενήσει, άφησε αιχμές για όσα ακούγονται από τους ειδικούς αυτό το διάστημα.

Εύη Νομικού για Κολούμπο: “Δεν έχουμε ενδείξεις για έκρηξη στο υποθαλάσσιο ηφαίστειο” (video)

Πόσο σχετίζονται οι σεισμοί στη Σαντορίνη με πιθανή έκρηξη του ηφαιστείου Κολούμπο; Η Εύη Νομικού εξηγεί (video)

Σαντορίνη (1650): Πως έμαθαν οι Ναξιώτες την είδηση της έκρηξης του ηφαιστείου

η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης το 1650 και η μεταφορά της είδησης στη Νάξο - Οι επιστολές

Νάξος: Ομολογία κτηνοτρόφου για το θάνατο σκυλιών στην Ποταμιά (video)

Το περιστατικό είχε καταγγείλει ένας εκπαιδευτής σκύλων, ο οποίος αντιλήφθηκε όλα όσα συνέβησαν στο μαντρί του 65χρονου δράστη (video)