Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτικήΕλλάδα - Πολυτεχνείο: Τραυματίστηκε στο χέρι ο Νίκος Μανιός

Ελλάδα – Πολυτεχνείο: Τραυματίστηκε στο χέρι ο Νίκος Μανιός

|

Τραυματίστηκε ο Ναξιώτης πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός πριν καταθέσει στεφάνι –  Παρά το γεγονός πως τραυματίστηκε κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

Ντροπή… Ελαφρά τραυματίας αποχώρησε από το Πολυτεχνείο νωρίς το απόγευμα ο Νίκος Μανιός. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής Κυκλάδων με καταγωγή από το Δανακό της Νάξου, ο οποίος είχε πάρει μέρος στην εξέγερση των φοιτητών το 1973, τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ των φοιτητών έξω από τον χώρο του Πολυτεχνείου.

Παρά το γεγονός πως τραυματίστηκε, ο Νίκος Μανιός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του Πολυτεχνείου. Στο Twitter κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με το τραυματισμένο του χέρι κ. Μανιού, ενώ σχόλιο για το περιστατικό έκανε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. «Δυστυχώς πολλοί σήμερα που νομίζουν ότι η αριστερά άρχισε με αυτούς, είναι ανιστόριτοι και αμόρφωτοι. Δεν σέβονται καθόλου την ιστορία και τα πρόσωπα σε αυτήν», ανέφερε.

Από τα σχόλια που υπάρχουν στη σελίδα του Νίκου Μανιού κρατάμε αυτό του Αντώνη Μαυραντωνάκη που σημειώνει ”  Αν αρχίσουμε να διαγράφουμε τα πρόσωπα από την ιστορία Τότε κάποιοι άλλοι θα την διαγράψουν εντελώς. Την ιστορία που γράφουν τα πρόσωπα . Κι αυτό κάνουν οι νεοφιλελέδες και οι φασίστες διαγράφουν την ιστορία. Είδα ότι κάποιοι ανιστόρητοι ηλίθιοι χτύπησαν τον Νίκο Μανιό όταν πήγε να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Σας αρέσει δεν σας αρέσει ο Μανιός, η Δαμανάκη, ο Τζουμάκας, ο Λαλιώτης ήταν εκεί. Ήταν εκεί απέναντι στα τανκς. Η επέτειος της εξέγερσης τιμά τις πράξεις αυτών μαζί με τις πράξεις χιλιάδων άλλων ανώνυμων . Στο πρόσωπό τους για μια μέρα οφείλεις να δεις όλους αυτούς τους ανώνυμους που εξεγέρθηκαν . Δεν μπορείς να γράφεις μια ιστορία όταν δεν λές ποιοι την έκαναν αυτή την ιστορία . Δεν γίνεται Έχεις 364 ημέρες το χρόνο να πεις ότι γουστάρεις για τον Μανιό.

Σήμερα όμως δεν μπορείς να πεις τίποτε ή τουλάχιστο δεν μπορείς να του απαγορεύσεις να καταθέσει στεφάνι στο πολυτεχνείο. Αν αρχίσουμε να διαγράφουμε τα πρόσωπα από την ιστορία Τότε κάποιοι άλλοι θα την διαγράψουν εντελώς. Ή θα την γράψουν όπως τους συμφέρει. Χωρίς νεκρούς, χωρίς χούντα και ύπνο με ανοικτά παράθυρα”


 

Ποιος είναι ο Νίκος Μανιός – Η αντιφασιστική του δράση

Ο Νίκος Μανιός γεννήθηκε στην Αθήνα την 17η Απριλίου 1947. Από το 1961 ηταν ταυτόχρονα εργαζόμενος και μαθητής νυχτερινού Γυμνασίου. Μέσα από το κίνημα των μαθητών νυχτερινών Γυμνασίων (ΣΕΜΜΕ) εντάχθηκε στη νεολαία της ΕΔΑ.

Το 1967 πέρασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Συνελήφθη το 1971 για την δυναμική και ένοπλη δράση με την οργάνωση «Κίνημα 20ης Οκτώβρη» και καταδικάστηκε σε 16ετή φυλάκιση. Μετά το Πολυτεχνείο τον εκτόπισαν στη Γυάρο μέχρι τη μεταπολίτευση.

Μεταξύ 1974 και 1975 ήταν μέλος του προεδρείου του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών (ΣΦΙΑ) Το 1976 αποφοίτησε από την Ιατρική Αθηνών. Το 1981 κατέβηκε υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών ως συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ Εσωτερικού.

Το επεισόδιο με τον Γιάννη Λαγό το 2015

Υπενθυμίζεται πως το 2015 ο Νίκος Μανιός είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Γιάννη Λαγό της Χρυσής Αυγής μέσα στη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο τότε βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε το ΚΚΕ για τα οικονομικά του. Οι τόνοι ανέβηκαν και κάποια στιγμή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόμενος έντονα έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τον Λαγό.

Ο Νίκος Μανιός αντέδρασε επί της ουσίας αντανακλαστικά στην επίθεση και τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών κατά των βουλευτών του ΚΚΕ.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Θετική Εξέλιξη για την υδροδότηση της Τήνου: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Υπουργείο Παιδείας: Παράταση ενός έτους για 22.000 “αιώνιους” φοιτητές

Τι προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας ώστε να μη διαγραφούν αυτομάτως όλοι οι «λιμνάζοντες» φοιτητές

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Νάξος – Καστράκι: Ο Εσταυρωμένος στο Καστράκι

Μεγάλη Πέμπτη και με τη δύση του ηλίου ο Εσταυρωμένος στέκεται στη παραλία του Καστρακίου

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Blue Star Ferries: Εκτακτα δρομολόγια σήμερα και αύριο για “Blue Star Paros” και “Blue Star 2” στις Κυκλάδες

Δύο έκτακτα δρομολόγια σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή από πλοία της Blue Star Ferries σε νησιά των Κυκλάδων - Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια

Aegean Air – Αγιο Φως: Μεταφορά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Σαντορίνη

Με τακτικές αλλά και έκτακτες ειδικές πτήσεις Aegean και Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λάρισα, Ιωάννινα, Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Λήμνο και Σαντορίνη.

Νάξος – Β. Κατσαράς: Επίσκεψη του Τζερόμ Καλούτα, γυρίσματα της εκπομπής Φτάσαμε”

Η Νάξος στην Ελληνική τηλεόραση μέσω της εκπομπής "Φτάσαμε" - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος: Λιανός και Ανδρουλάκης σε εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο (video)

Εθιμοτυπική συνάντηση με μικρές ειδήσεις στο Δημαρχείο Νάξου - Τι είπαν Ανδρουλάκης και Λιανός για θέματα υποδομών (video)

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Μέλανες – Πολιτιστικός Σύλλογος: Το “αντίο” στον Ιωάννη “Ντεκές” Βασιλάκη

Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου: Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης "Ντεκές" Βασιλάκης

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group