Ψαράδες εντόπισαν στο λιμάνι της Νάξου μικρή θαλάσσια χελώνα caretta caretta το βράδυ της περασμένη Παρασκευής (26/10) που είχε μπλεχτεί σε φιλέ βόλεϊ – Αμεση η ενημέρωση και αντίδραση των μελών του Συλλόγου Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου – Αύριο Τρίτη 30 Οκτωβρίου αναμένεται να ελευθερωθεί καθότι δυνάμωσε και είναι έτοιμη για ταξίδια
Αυτή τη φορά η … μικρή είχε Αγιο. Η πιο σωστά, είχε φύλακα Αγγελο ερασιτέχνες ψαράδες, που την εντόπισαν και ενημέρωσαν τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου (Naxos island wildlife protection). Και ξεκίνησε η διαδικασία απελευθερώσης, καθαρισμού και επούλωσης των τραυμάτων της και αύριο αναμένεται να επιστρέψει στο φυσικό της χώρο… Και όπως καταλάβατε αναφερόμαστε στο τελευταίο περιστατικό με την “σύλληψη” caretta caretta αυτή τη φορά στο λιμάνι της Νάξου που είχε μπλεχτεί σε δίχτυ φιλέ βόλεϊ και το οποίο το έχει …συναντήσει στο ταξίδι της και όπως ήταν λογικό το έφερε και στη Νάξο… Το εύχαριστο είναι ότι η … μικρή άντεξε, αντέδρασε καλά μετά τη βοήθεια που πήρε από τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου και η περιπέτειά της αύριο θα αποτελέσει μακρινή ανάμνηση.
Ας δούμε τι αναφέρουν στην σχετική ιστοσελίδα που διατηρούν στα social media, σε ανάρτηση που συνοδεύεται και από φωτογραφίες ” Σε φιλέ μάλλον απο “Beach volley” που κάποιοι “αμέλησαν” να μαζέψουν, είχε μπλεχτεί για πολλές μέρες μια νεαρή caretta caretta. Το τυχερό μεσ’ την ατυχία του καρετάκι βρέθηκε στο λιμάνι της Νάξου, το βράδυ της Παρασκευής 26/10 απο ερασιτέχνες ψαράδες που ενημέρωσαν τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.
Φτάσαμε άμεσα στο σημείο και μεταφέραμε τη χελώνα στο σταθμό του συλλόγου, όπου και βγάλαμε το υπόλοιπο δίχτυ και διαπιστώσαμε οτι πέραν της ταλαιπωρίας, της έντονης αδυναμίας και μικροτραυματισμών το καρετάκι δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα . Σε συνεργασία με τον “ΑΡΧΕΛΩΝ” δόθηκε φαρμακευτική αγωγή, περιποιηθηκαμε τα τραύματα και θα φιλοξενηθεί για λίγες μέρες σε δεξαμενή όπου και θα τραφεί ώσπου να επανακτήσει τις δυνάμεις του και να γυρίσει στο φυσικό του περιβάλλον .
Το συμβάν αυτό είναι άλλη μία απόδειξη ότι πέραν των αλιευτικών εργαλείων πολλά αντικείμενα που δε μπαίνουμε στο κόπο να μαζέψουμε απο τις ακτές μπορούν να γίνουν θανάσιμες παγίδες για τα πλάσματα της θάλασσας, που τα περισσότερα δεν έχουν την τύχη της συγκεκριμένης χελώνας…”.