Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΤήνος: Από τις θέσεις μάχης περάσαμε στο ... ξύλο για τις ανεμογεννήτριες...

Τήνος: Από τις θέσεις μάχης περάσαμε στο … ξύλο για τις ανεμογεννήτριες (video)

|

Στα χέρια πλέον πιάνονται οι κάτοικοι της Τήνου με τους αστυνομικούς (κωδικός “πιάστε καμιά γυναίκα” και τέσσερις συλλήψεις έως τώρα) που έχουν αναλάβει να προφυλάξουν τις δράσεις της εταιρείας για την ανάπτυξη των ανεμογεννητριών στη θέση “Πράσσα – Πολέμου Κάμπου”  … (video) 

Το έχει τελικά το όνομα… Θέση “Πράσσα – Πολέμου Κάμπου” στη Τήνο… Και όπως όλοι περίμεναν, η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή. Αφήσαμε και επίσημα τα … χαρακώματα και έχουμε κανονική μάχη, σώμα με σώμα όπως βλέπετε και στο σχετικό video που έχει αναρτηθεί στη σελίδα “Η Τήνος εναντίον των Ανεμογεννητριών”… 

Kαι είναι κρίμα. Η Τήνος ένα από τα πιο όμορφα και παραδοσιακά νησιά των Κυκλάδων γίνεται θέρετρο πολέμου. Σώμα με σώμα. Γιατί; Για την εγκατάσταση τριών ανεμογεννητριών… Μα είναι δυνατόν; Ας τα βρουν μεταξύ τους και να τελειώνει.. 

Φίλος της σελίδας ανέφερε ότι “δεν έχουμε δει ανάλογες σκηνές στο παρελθόν… Ούτε τα λεωφορεία της γραμμής δεν αφήνουν να περάσουν. Είναι κατάσταση αυτή;” Και δώστου μπουνιές και κλωτσιές… 

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα xanemo.blogspot.com “Απρόκλητη και αναίτια επίθεση δέχτηκαν πριν λίγο, από τις αστυνομικές αρχές, οι πολίτες που βρέθηκαν στα Πράσσα. Με εντολή του επικεφαλής “πιάστε καμία γυναίκα” οι αστυνομικές δυνάμεις δέρνουν κόσμο. Ο κύριος δήμαρχος και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, προτίμησαν να παραμείνουν στην σιγουριά των γραφείων τους Παρόντες: ο λαός της Τήνου, ο Τήνιος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Αλαβάνος, ο οποίος και δέχτηκε τις ”περιποιήσεις” της αστυνομίας, σύσσωμη η αντιπολίτευση με τον Παναγιώτης Κροντηράς επικεφαλής δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας του και τους Πέτρος Κουσουνάδης και Άννα Μαραβέλια από την ελάσσονα μειοψηφία. Έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις συλλήψεις πολιτών Ο λαός της Τήνου, δεν πρέπει να λυγίσει”.

Να σημειώσουμε ότι η Δημοτική Επιτροπή Αγώνα χθες με ανακοίνωσή της είχε αναφέρει ανάμεσα στα άλλα ” “…. σας καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή να απόσχετε από την εκτέλεση των όποιων εργασιών στη θέση «Πράσσα – Πολέμου Κάμπος» μέσω της δημοτικής μας περιουσίας, μέχρι την έκδοση Απόφασης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Σύρου επί της Τακτικής Αγωγής Νομής του Δήμου μας.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αποδείξετε ότι πράγματι ενδιαφέρεστε για την τοπική κοινωνία του νησιού, στο οποίο επιθυμείτε να δραστηριοποιηθείτε επιχειρηματικά, αποκλιμακώνοντας έτσι την ένταση που αποκλειστικά εξ υπαιτιότητάς σας έχει προκληθεί στο νησί (ιδίως μετά την εκτέλεση εργασιών σκυροδέτησης εκ μέρους σας κατά τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών της κυκλοφορίας μέτρων και εν γένει εν μέσω πανδημίας)….

Και είχε προσθέσει ” ” η καλή πίστη και η εντιμότητα απαιτεί αμφότερες οι τυχόν διαφωνούσες πλευρές να παραμερίζουν ενίοτε τα αντιμαχόμενα συμφέροντά τους προς όφελος του συλλογικού καλού και της προστασίας της δημόσιας υγείας.
Σας καλούμε, λοιπόν, να σεβαστείτε εμπράκτως την τοπική μας κοινωνία (πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που όπως ισχυρίζεστε είστε μια μικρή – τοπική επιχείρηση) και να επιδείξετε ψυχραιμία και καλή πίστη απέχοντας από την πρόκληση αχρείαστων εντάσεων και αντιδικιών”.

Από κοντά και η Νάξο που σε ανακοίνωση της η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Νάξου σε ανοιχτή επιστολή συμπαράστασης προς τους κατοίκους της Τήνου με τίτλο ” ” Ούτε στα νησιά, ούτε πουθενά, ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά”  ανέφερε

“Την Τετάρτη 20/05/20 το πρωί στην Τήνο η κυβέρνηση στέλνει για άλλη μια φορά αστυνομικές δυνάμεις για να αντιπαρατεθούν με τους κατοίκους που σύσσωμοι αντιστέκονται στην καταστροφή του νησιού τους. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Ενεργειακή Κυκλάδων ΕΠΕ προκειμένου να συνεχίσει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, προχωράει στη σκυροδέτηση των βάσεών τους. Ας σημειωθεί ότι την πρώτη βάση την έριξαν εν μέσω καραντίνας και υπό τις απειλές των προστίμων.
Στην Τήνο, το κράτος όχι μόνο αδιαφορεί για το λαϊκό αίσθημα που έχει εκδηλωθεί ηχηρά ενάντια στη βιομηχανία των αιολικών, αλλά επιστρατεύει και την καταστολή για να επιβάλλει στην τοπική κοινωνία τα συμφέροντα των μεγαλοεπενδυτών και των πολυεθνικών της ενέργειας με τις θυγατρικές τους. Εξάλλου, η κυβέρνηση με την πρόσφατη ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νόμου έχει αποδείξει ότι, όχι μόνο συσστρατεύεται, αλλά και διευκολύνει τους επενδυτές στη ληστρική εκμετάλλευση και τη λεηλασία της φύσης.
Διατρανώνουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους Τηνίους και θα συναντηθούμε στα μέτωπα του αγώνα για την υπεράσπιση της φύσης και του δημόσιου πλούτου”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΕΚΑΒ: Χρονιά ρεκόρ σε αεροδιακομιδές το 2024

H αύξηση του αριθμού των αεροδιακομιδών σχετίζεται με την τουριστική κίνηση, αλλά όχι μόνο - Οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα νησιά αποτελούν μεγάλο πρόβλημα

Σεισμική Ακολουθία: Η Νάξος μετακινήθηκε κατά 2,8 εκατοστά προς τα βόρεια-βορειοδυτικά

Οι μετακινήσεις των νησιών, οι τέσσερις φάσεις της σεισμικής κρίσης στη Σαντορίνη και τα διδάγματα για τους επιστήμονες

Nova – Κακοκαιρία: Δωρεάν παροχή επικοινωνίας για τους συνδρομητές σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο και Χανιά Κρήτης

Δωρεάν παροχή επικοινωνίας για τους συνδρομητές κινητής Nova σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο και Χανιά Κρήτης, λόγω της έντονης κακοκαιρίας που έπληξε τις εν λόγω περιοχές

Κρήτη – Ρέθυμνο: Πρόβατα προκάλεσαν ατύχημα, σύλληψη βοσκού (!!!)

Σύλληψη βοσκού για πρόκληση τροχαίου – Τα πρόβατά του βγήκαν στον ΒΟΑΚ

Κυκλάδες: Γιατί θα πετάξουν χαμηλά σήμερα τα πολεμικά αεροπλάνα;

Γιατί πετούν σήμερα μαχητικά σε Πελοπόννησο και Κυκλάδες - Τι ώρα θα γίνει διέλευση; Για ποιο λόγο;

Μύκονος: Ηχησε εκ νέου το “112”, έντονη βροχόπτωση

Μύκονος: Μήνυμα από το 112 λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: “Πως κάνω λειτουργική μία σχέση”, μέρος δεύτερον…

Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Ο κύκλος βιωματικών σεμιναρίων για σχέσεις και ψυχική υγεία συνεχίζεται - Που και πότε;

Πρόταση Ημέρες: Φακές με καλαμαράκια και … μυρωδικά

Οι φακές δεν θέλουν μούλιασμα, οπότε αυτό το ωραίο νηστίσιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο, που τις συνδυάζει με καλαμαράκια, είναι έτοιμο σε μισή ώρα και κάτι.

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας σε μουσικοθρησκευτική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας - Πότε και που;

Υπουργείο Τουρισμού – Κεφαλογιάννη: “Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα”

Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα – Τα μέτρα στήριξης του νησιού

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.