Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΚυκλάδες - Φολέγανδρος: Ξεκινάει την Τρίτη (08/11) η δίκη για την δολοφονία...

Κυκλάδες – Φολέγανδρος: Ξεκινάει την Τρίτη (08/11) η δίκη για την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

|

Συγκλονίζει η μητέρα Γαρυφαλλιάς: «Περιμένω μια δικαίωση – Εύχομαι το παιδί μου να είναι το τελευταίο» – Πότε ξεκινάει η δίκη

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου ξεκινά η δίκη του 30χρονου καθ΄ομολογίαν δράστη για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο, από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Σύρου.

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση θα δικαστεί ο 30χρονος καθώς το παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Νάξου, υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος είχε επίγνωση των πράξεων του.

«Είναι μία πολύ δύσκολη διαδικασία αυτή για μας, για όλη την οικογένεια και για τα παιδιά μου και τον σύζυγό μου. Πώς μπορεί κάποιος να αντικρίσει με δύναμη και σθένος έναν άνθρωπο που αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού του; Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουμε. Δεν ξέρω τι μας περιμένει. Μαζεύουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να σταθούμε σε αυτό το παιδί απέναντι στη Γαρυφαλλιά μας, να τη δικαιώσουμε, όσο γίνεται βέβαια και εκείνη και εμάς. Γιατί δικαίωση για μας θα ήταν να γυρίσει πίσω στο παιδί μας που δυστυχώς δεν γίνεται» σημειώνει η κα Μάκου.

Όταν ερωτήθηκε εάν θεωρεί το έγκλημα προμελετημένο απάντησε πως « Εάν με ρωτάτε γιατί το έκανε, δεν υπάρχει απάντηση σε ένα γιατί. Δεν αφαιρούμε μια ανθρώπινη ζωή»

Όσο για το εάν ζήτησε συγγνώμη ο δολοφόνος του παιδιού της απάντησε:«Συγγνώμη δεν έχει ζητήσει έως σήμερα ο δράστης αλλά και δεν θεωρώ πως έχει νόημα η συγγνώμη του. Δεν θέλω να μου πει συγνώμη, θέλω να γυρίσει το παιδί μου πίσω που δεν γίνεται. Οπότε η συγνώμη για μένα δεν έχει κανένα νόημα»

Το μόνο που ζητά είναι δικαίωση από την πολιτεία, μια δικαίωση που όπως επισημαίνει θα είναι για όλα τα παιδιά που εν δυνάμει κινδυνεύουν από την έμφυλη βία, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγει να αναφερθεί στον 30χρονο δράστη:

«Όσα γνώριζα γι΄αυτόν ήταν μέσα από την κόρη μου. Μου είχε μιλήσει για εκείνον. Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτόν. Θέλω η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, γιατί εμείς όλες οι οικογένειες που έχουμε χάσει τα παιδιά μας, που μας τα πήραν έτσι, περιμένουμε μια δικαίωση από την πολιτεία και από το κράτος. Και αυτή η δικαίωση δεν είναι μόνο για τα δικά μας παιδιά. Θέλω να καταλάβετε ότι αυτή η δικαίωση είναι για όλα τα παιδιά, γιατί χθες ήταν το δικό μου παιδί και εύχομαι πραγματικά από την πρώτη στιγμή και το ευχόμουν, να είναι το τελευταίο και να είμαι και τελευταία μάνα, αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι δεν έχει σταματημό».

Οπότε, υπογραμμίζει «αυτή η δικαίωση αφορά όλους μας και ζούμε σε μια κοινωνία που βλέπει ατιμωρησία. Βλέπω ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη, οπότε πρέπει  να το ισορροπήσουμε αυτό, γιατί υπάρχει ένας αναβρασμός στην κοινωνία μας, που δημιουργεί και βίαιες συμπεριφορές από τον κόσμο».

Ιούλιο του -21 έγινε δολοφονία.  Όπως σημειώνει η κα Μάκου «Η δίκη γίνεται ένα χρόνο και μερικούς μήνες μετά,  γιατί έπρεπε να επισημανθούν κάποια πράγματα, όπως ότι αυτός δεν έχει κανένα ψυχολογικό πρόβλημα».

 

«Είχαμε υποβάλει το αίτημα, η δίκη να γίνει σε κάποιο από τα δικαστήρια εδώ στην Αθήνα και όχι στη Σύρο. Δεν έγινε δεκτό οπότε θα πρέπει να μεταφερθούμε όλοι εκεί» σημείωσε.

«Θέλουμε τα ισόβια να είναι ισόβια. Γιατί να έχει το δικαίωμα και να μιλάμε συνεχώς για τα δικαιώματα των δολοφόνων και να μη μιλάμε και για το δικαίωμα το δικό μας να μην αντικρίσουμε πάλι αυτό τον άνθρωπο;» αναρωτήθηκε

«Και θέλετε να μου πείτε ότι αυτός ο άνθρωπος που έκανε ένα έγκλημα με τα χέρια του, επειδή «του χάλασε η φάση» όταν θα βγει έξω πάλι, δεν θα του ξαναχαλάσει η φάση;» υποστήριξε.

«Τα παιδιά μας δεν επιστρέφουν, όμως η δικαίωση πρέπει να είναι δικαίωση και όχι μόνο για τα παιδιά μας, για την ελληνική κοινωνία. Είναι θέμα που αφορά όλη την κοινωνία. Δεν αφορά μόνο την οικογένεια της Γαρυφαλιάς» τόνισε.

Με πληροφορίες από τη σελίδα eleftherostypos.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο