Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΚινηματογράφοςΕλλάδα - Παναθηναϊκός: Παύλος, Θανάσης και το μοναδικό "Ταξίδι στα αστέρια" (video)

Ελλάδα – Παναθηναϊκός: Παύλος, Θανάσης και το μοναδικό “Ταξίδι στα αστέρια” (video)

|

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε επίσημα για την κυκλοφορία της ταινίας «Ταξίδι στα αστέρα», η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Ιουνίου – Η οικογένεια Γιαννακόπουλου και “ομάδα – οικογένεια” (video)

Δεν έχουν περισσότερες από 48 ώρες από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό και οι φίλοι των “πρασίνων” είναι έτοιμοι για να δακρύσουν από υπερηφάνια, από αγαπη για την ομάδα που τους χάρισε τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία τους.. 

Παρίσι. Θεσσαλονίκη. Μπολόνια. Αθήνα. Βερολίνο. Βαρκελώνη. 1996, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011. Η ανάβαση, επιτέλους, στην κορυφή του μπασκετικού Έβερεστ, έπειτα η παραμονή εκεί, οι σαμπάνιες, η δόξα, η μπασκετική αθανασία. Μια ομάδα που βγάζει από πάνω της τη φανέλα του σπουδαίου συλλόγου και φοράει το μανδύα της πιο επιτυχημένης στη Γηραιά Ήπειρο την τελευταία 30ετία (με βάση, πάντα, τους ευρωπαϊκούς τίτλους).

Ο Παναθηναϊκός επί ημερών Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου έμαθε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μπουσουλάει, έπειτα να περπατάει, να τρέχει, ν’ απογειώνεται, ν’ αγγίζει τ΄αστέρια και να τρυπά ξανά και ξανά τον καταπράσινο ουρανό του.

Αν κανείς αφήσει στην άκρη τα καταραμένα οπαδικά γυαλιά και πάθει ηθελημένη αχρωματοψία (που, μεταξύ μας, είναι και το πιο πολύτιμο αγαθό σε ό,τι έχει να κάνει με το φίλαθλο πνεύμα) θα παραδεχτεί πως το ερωτεύσιμο δίπολο Γιαννακόπουλοι-Παναθηναϊκός είναι μια σχέση ζωής που μοίρασε απλόχερα χαρά πρωτίστως στους οπαδούς των Πρασίνων αλλά και στους υγιείς φιλάθλους.

«Όποτε χάνει ο Παναθηναϊκός, οι Γιαννακόπουλοι σβήνουν τα φώτα και κάθονται στο σκοτάδι...» (Vid)

Θα πρέπει, επίσης, να παραδεχτεί πως ο μπασκετικός ΠΑΟ είναι μία από τις πιο επιτυχημένες (αν όχι- για συναισθηματικούς κυρίως λόγους για μερικούς- η πιο πετυχημένη) ομάδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού εν γένει.

Εδώ και περισσότερα από 2 χρόνια, λοιπόν, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ετοιμάζει ταινία για την συμπλήρωση (το 2019) των 100 χρόνων του τμήματος μπάσκετ, στην οποία φυσικά θα… παρευλαύνουν όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Τριφυλλιού ανά τις δεκαετίες.

Βέβαια, όπως γίνεται αντιληπτό από το teaser που βγήκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Παρασκευής (11/6), γίνεται μια αναδρομή στα παλαιότερα χρόνια, τότε που οι Πράσινοι δεν ήταν ακόμα το μεγαθήριο του πρόσφατου «σήμερα», αλλά ο όρος «Αυτοκρατορία» απείχε, είχες την αίσθηση, μία αιωνιότητα και μία ημέρα. Ή, ακριβέστερα, ένα επίθετο: Γιαννακόπουλος.

Παύλος και Θανάσης (μαζί με την συμβολή του… αφανούς ήρωα Κώστα, που προτιμούσε να μένει στο παρασκήνιο) πήραν από το ασθενικό, τότε, χέρι τον ΠΑΟ και τον οδήγησαν με την απύθμενη αγάπη και την τρέλα τους στο πρώτο σκαλί του πανευρωπαϊκού βάθρου ξανά και ξανά και ξανά.

Στο τρέιλερ ακούγονται απίστευτες ατάκες («Κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός χάνει οι Γιαννακόπουλοι σβήνουν όλα τα φώτα. Είναι μέσα όμως και κάθονται στο σκοτάδι…», «Ξεχάσαμε να ονειρευόμαστε», «Όταν είναι ν’ αναλάβεις μια ευθύνη, μη διστάσεις ποτέ», «Ο Παναθηναϊκός μας πήρε τα μυαλά» και πολλές ακόμα), ενώ η ερμηνεία του Δάνη Κατρανίδη ως Παύλος είναι εκπληκτική. Εξίσου εντυπωσιακός- και πραγματικά ολόιδιος με τον αληθινό- είναι και ο Αργύρης Παντζάρας που υποδύεται τον γιο του Παύλου, Δημήτρη, ενώ και ο Θέμης Πάνου ως Θανάσης δίνει ρεσιτάλ.

Από τα δύο λεπτά παρατεταμένης και καλοδεχούμενης ανατριχίλας είναι εμφανές πως η τεχνοτροπία θυμίζει αρκετά το υπέροχο 1968 που εξιστορούσε τον άθλο της ΑΕΚ στο Κύπελλο Κυπελλούχων, όμως στην περίπτωση του Τριφυλλιού υπάρχει η δυνατότητα να «απλωθεί» η ιστορία, μια και γίνεται, προφανέστατα, αναφορά στους 6 ευρωπαϊκούς τίτλους.

Ήδη ο ενθουσιασμός στις τάξεις των πράσινων (και όχι μόνο- αλήθεια, θυμάστε εκείνα τα οπαδικά γυαλιά που λέγαμε;) οπαδών είναι έκδηλος και, μεταξύ μας, καλά κάνουν: οι αναμνήσεις, ακόμα και οι καλές, συνήθως κάνουν κακό, όμως εδώ η δύναμη της ιστορίας είναι τέτοια που μια ζεστασιά απλώνεται στην καρδιά του θεατή.

Και,η παράλληλη ιστορία Γιαννακόπουλων-Παναθηναϊκού είναι πράγματι ένα «Ταξίδι στ’ αστέρια» (που είναι και ο τίτλος της ταινίας που θα προβληθεί στους κινηματογράφους τον Σεπτέμβρη), ακόμα και αν πλέον ο Δημήτρης βρίσκεται εκτός της διοίκησης της ομάδας.

Η επίσημη ανακοίνωση από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:

«Η ταινία για τα 100 χρόνια ζωής και επιτυχιών του μπασκετικού τμήματος του Παναθηναϊκού, «Ταξίδι στα αστέρια», είναι γεγονός.

Έπειτα από σκληρή δουλειά ετών μια εξαιρετική παραγωγή για την ενδοξότερη ελληνική ομάδα είναι έτοιμη προς προβολή. Η ταινία που πραγματεύεται το ταξίδι του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης θα είναι από τις 27 Ιουνίου στη διάθεση του κοινού μέσω Online Streaming στο viva.gr. Λεπτομέρειες για τις ώρες προβολής της ταινίας και την προκράτηση των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι συντελεστές της ταινίας:

Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας, Γιώργος Γάλλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Κώστας Αποστολάκης, Τάσος Ιορδανίδης, Δάφνη Λαμπρογιάννη, Gilles Touchais, Μάρκος Λεζές, Νίκος Αρβανίτης, Ιωάννα Πηλιχού, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Αφροδίτη Γεωργούση, Νίκος Βαρδάκας, Χρήστος Πλαϊνης, Λευτέρης Ζαμπετάκης. Φιλική Συμμετοχή: Ζέτα Μακρυπούλια. 

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Παραγωγός: Βίκυ Λάσκαρη
Εκτελεστής Παραγωγός: Πάνος Παπαχατζής
Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Γκάνος
Δ/ντης Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης

Δ/ντης Φυτογραφίας: Κώστας Τριανταφύλλου
Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου
Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Ήχος: Ντίνος Κίττου
Σχεδιασμός/Μίξη Ήχου: Κώστας Φυλακτίδης
Σκηνικά: Κική Πίττα
Κοστούμια: Κατερίνα Ζούρα
Μακιγιάζ: Δήμητρα Γιατράκου
Κομμώσεις: Γιώργος Ταμπακάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Χαριτοπούλου».

Με πληροφορίες από την σελίδα menhouse.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γκέλη Δουγέκου – Σέριφος: “Βεβηλώνεται ένα σημείο στο οποίο έχει χυθεί αίμα” (video)

Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για τα σχέδια του υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με ιδιώτες για το Μεγάλο Λιβάδι

Σαντορίνη: Αυτοψία σε σχολικά κτίρια, δεν διαπιστώθηκαν ρωγμές

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στα σχολικά κτήρια του Δήμου Θήρας - «Τα σχολικά κτίρια είναι σε άριστη κατάσταση»

Κίνημα Δημοκρατίας – Στ. Κασσελάκης: “Είναι κρίσιμο να προστατεύσουμε το νησί από την παραπληροφόρηση” (video)

Eπίσκεψη του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανου Κασσελάκη, στη Σαντορίνη - Συναντήσεις και διαπιστώσεις (video)

Σαντορίνη: Τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής άνοιξαν για τους μαθητές

«Ανοιχτά» τα σχολεία του δήμου Αγίας Παρασκευής για τους μαθητές από τη Σαντορίνη - Πού μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα

Δήμος Πάρου: Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων έως και την 17η Φεβρουαρίου

Παραμένουν κλειστά τα σχολεία μέχρι και την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου - Η ανακοίνωση του Δήμου Πάρου και η "επανάσταση" στο 1ο Δημοτικό σχολείο Παροικιάς

Σεισμοί – Αμοργός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Αμοργός

Νίκη Ευελπίδου: “Τα ηφαίστεια, σε αντίθεση με τους σεισμούς, είναι προβλέψιμα”

Νίκη Ευελπίδου: Τα ηφαίστεια, σε αντίθεση με τους σεισμούς, είναι προβλέψιμα – Χρειαζόμαστε όργανα σε όλα τα επίπεδα

Μύκονος – Λιμενικό Ταμείο: Ξεκινάει η διαπλάτυνση ράμπας κίνησης οχημάτων

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης λόγω λιμενικών έργων στον παλαιό λιμένα Μυκόνου

Μ. Καπίρης: “Οι σεισμοί «κόβουν» το «Σπίτι μου ΙΙ» στις Κυκλάδες, ανάγκη παρέμβασης”

Ο Μιχάλης Καπίρης - Περιφερειακός Σύμβουλος και Δικηγόρος - μιλάει για το "Σπίτι μου ΙΙ" και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις Κυκλάδες με την συνεχιζόμενη σεισμική ακολουθία

Χατζημάρκος για την επένδυση στο Σαρακήνικο (Μήλος): “Το ΣΧΟΑΠ προβλέπει προστασία γι’ αυτή την περιοχή, αλλά δεν έχει εγκριθεί”

Τι είπε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος για τους σεισμούς σε Σαντορίνη - Αμοργό αλλά και για την επένδυση στο Σαρακήνικο της Μήλου

Κυκλάδες – Απαγορευτικό: Προσέγγιση “Blue Star Paros” στο λιμάνι της Νάξου (video)

Προσέγγιση του Blue Star Paros στο λιμάνι της Νάξου με γεμάτο 7αρι.... (video)

Attica Group: Φέρνει έξι νέα πλοία, βάζει νέο δρομολόγιο από Ηράκλειο προς Κυκλάδες

Τι περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο της εισηγμένης, όπως παρουσιάστηκε σε επενδυτές στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της Capital Day. Οι στόχοι και το άνοιγμα στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Νάξος: Σύλληψη του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε σκυλιά

Ομολόγησε ο δράστης που πυροβόλησε και τραυμάτισε σκυλιά στην Ανω Ποταμιά της Νάξου

Εύη Νομικού: «Εάν ο καιρός το επιτρέψει, τη Δευτέρα θα έχουμε τα στοιχεία από τους φορητούς υποθαλάσσιους σεισμογράφους»

Αποφασίστηκαν νέα μέτρα και για την εβδομάδα που έρχεται, σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ιο και Ανάφη.

Εκτακτο – Σαντορίνη – Αμοργός: Ισχυρός (διπλός) σεισμός 5,2 R αισθητός και στην Αττική

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ πραγματοποιήθηκε διπλός ισχυρός σεισμός της τάξης των 5.2 R με επίκεντρο στο χώρο μεταξύ Σαντορίνης - Αμοργού και με εστιακό βάθος μόλις 3 χιλιόμετρα

Δήμαρχοι Κυκλάδων καλούν Υπουργείο Παιδείας: Τι θα γίνει με τα σχολεία;

Δήμαρχοι Κυκλάδων: Ζητούν οδηγίες από τα αρμόδια Υπουργεία για τη λειτουργία των σχολείων έως τις 14/02

Ακ. Τσελέντης: “Ηφαίστεια δεν εκρήγνυνται, ούτε θα βγουν τα πράσινα πετροφάγα τέρατα”

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης με νέα ανάρτηση στα social media τόνισε ότι η σεισμική ακολουθία δεν έχει εξασθενήσει, άφησε αιχμές για όσα ακούγονται από τους ειδικούς αυτό το διάστημα.

Σαντορίνη (1650): Πως έμαθαν οι Ναξιώτες την είδηση της έκρηξης του ηφαιστείου

η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης το 1650 και η μεταφορά της είδησης στη Νάξο - Οι επιστολές

Νάξος: Ομολογία κτηνοτρόφου για το θάνατο σκυλιών στην Ποταμιά (video)

Το περιστατικό είχε καταγγείλει ένας εκπαιδευτής σκύλων, ο οποίος αντιλήφθηκε όλα όσα συνέβησαν στο μαντρί του 65χρονου δράστη (video)

Σαντορίνη – Συνολάκης: “Ισως να δούμε τη γέννηση ενός νέου ηφαιστείου”

Συνολάκης για Σαντορίνη: Ίσως για πρώτη φορά στον κόσμο θα δούμε τη γένεση ενός καινούργιου ηφαιστείου (video)