Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΝάξος (Tortuga): ο Νίκος Μπάκουλης αποκαλύπτει το μυστικό του καλού bartender

Νάξος (Tortuga): ο Νίκος Μπάκουλης αποκαλύπτει το μυστικό του καλού bartender

|

Ένας εκ των κορυφαίων bartenders της σύγχρονης εποχής, ο Νίκος Μπάκουλης, βρέθηκε στη Νάξο έχοντας αναλάβει το μενού όσον αφορά τα cocktails στο Tortuga beach bar και εξηγεί στην Ελένη Μουστάκη τι εστί «Ευ Πίνειν» (δείτε το video) 

Μέχρι τώρα η αλήθεια είναι ότι ξέραμε το «Ευ ζην»…. Όμως, οι εποχές έχουν αλλάξει και σιγά σιγά τα δεδομένα διαφοροποιούνται. Και έχουμε το «Ευ Πίνειν»… Μία νέα έκφραση που έρχεται από το χώρο της νυχτερινής ζωής της Ελλάδας και μας θυμίζει ότι ακόμη και όταν βγαίνουμε να πιούμε οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε και να πίνουμε όχι απλά με μέτρο αλλά και ..υγιεινά.

Της Ελένης Μουστάκη

Γίνεται; Η απάντηση έρχεται από τον Νίκο Μπάκουλη, έναν εκ των πέντε ιδιοκτητών του διάσημου (πλέον) «the Clumsies» ενός bar που βρίσκεται στο πάλαι ποτέ εντυπωσιακό κτήριο στην οδό Πραξιτέλους 30 στην Αθήνα.  Ένας χώρος, που κατακλύζεται από κόσμο και δύσκολα μπορείς να βρεις τραπέζι ή χώρο να πιεις το ποτό σου (κυρίως τα cocktails του για τα οποία άλλωστε έχει βραβευτεί πολλάκις), αφού δεν είναι τυχαίο ότι το «The Clumsies» τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 10 καλύτερα All – Day bars του κόσμου. Όσο για τους δύο bartenders? Ο Νίκος Μπάκουλης υπήρξε ο Greek World Class Winner 2011 και ο Βασίλης Κυρίτσης ο Greek World Class Winner 2012.

Τι σχέση έχει τώρα ο Μπάκουλης με τη Νάξο; Έχει αναλάβει το …βαρύ έργο να οργανώσει το μενού των cocktails του διάσημου πια δικού μας Tortuga beach bar – restaurant στην παραλία της Πλάκας Νάξου. Και έχοντας και τον ιδανικό …βοηθό (τον Ενρι ) που αναλαμβάνει να κάνει πράξη ότι έχει σχεδιάσει ο Νίκος στο μυαλό του…  

Ποιο είναι το παράξενο στην όλη ιστορία; Ότι σε χρόνο ρεκόρ, ο Μπάκουλης έχει αγαπήσει ιδιαίτερα την Νάξο. Ο λόγος;  Το γαστρονομικό ενδιαφέρον, αφού μπορεί να χρησιμοποιεί και να γεύεται εξαιρετικής ποιότητας υλικά στα cocktails που δημιουργεί. Πρόσφατα, μάλιστα, το πρώτο Sunset Cocktail party του Tortuga είχε την υπογραφή του, αφού ήρθε από την Αθήνα για να πιούμε ποτάκι από τα χεράκια του, τα δοκιμάσαμε και ήταν φανταστικά!

Να σημειώσουμε εδώ ότι πριν από λίγες ημέρες, ένα cocktail του μαγαζιού με ονομασία από το Αιγαίο, το “Aegean Negroni” βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του περιοδικού TimeOut  το οποίο ερεύνησε άπειρες ώρες αναζητώντας το καλύτερο και πιο δημιουργικό κοκτέιλ από την μια άκρη του κόσμου ως την άλλη.

Τι κάνει όμως έναν bartender επιτυχημένο σύμφωνα με τον Νίκο Μπάκουλη; «Η δουλειά και το να έχεις μια ματιά στον έξω κόσμο, γιατί η Ελλάδα εκτός από έναν τουριστικό προορισμό αποτελεί και γαστρονομικό προορισμό, επομένως πρέπει να πηγαίνεις σύμφωνα παράλληλα με τις τάσεις του εξωτερικού».

Εμείς εδώ να σημειώσουμε αυτό που θα ακούσετε με τα αυτάκια σας στη συνέντευξη που υπάρχει πιο κάτω, ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο Brian Flanagan (ο πρωταγωνιστής στην ταινία της δεκαετίας του 80 Cocktails), λέγοντας “δεν έχω δει την ταινία”, τονίζει δε ότι ο bartender είναι σήμερα κάτι μεταξύ Ψυχολόγου, φιλόσοφου, όμως όλα γίνονται με σκληρή δουλειά και με το βλέμμα στις ανάγκες της νέας εποχής…

Και τι προστάζουν οι νέες τάσεις; «Να μπορείς να πίνεις τα ποτά πολύ εύκολα “easy drinking” κι αυτό γίνεται χωρίς πολύ αλκοόλ, σε συνδυασμό με έναν healthy χαρακτήρα, δηλαδή ποτά με λιγότερη ζάχαρη και χωρίς επιβλαβή προϊόντα για την υγεία. Επίσης, ζυμώσεις που μπορεί να κάνεις εύκολα και να δημιουργήσεις ένα χαμηλόβαθμο αλκοολικό ποτό π.χ. κρασί από μήλο ή ρόδι και ταυτόχρονα να προσπαθείς να μην πετάξεις τίποτα.. ότι περισσεύει προσπαθείς να το χρησιμοποιήσεις σε ένα άλλο ποτό. ΕΥ ΠΙΝΕΙΝ».

Όσο για το μυστικό του καλού bartender; Η απάντηση του Νίκου αφοπλιστική ενώ μας φτιάχνει ένα μοναδικά γευστικό και αρωματικό cocktail «όταν βρούμε έναν bartender, θα τον ρωτήσουμε» Και έφυγε για τη δουλειά του γελώντας…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μήλος: “πράσινο” φως για κατασκευή ξενοδοχείου

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Μήλο

Νάξος – Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας: Ταξιδεύω το χειμώνα με ασφάλεια!

Οι εθελοντές μας έχουν πρωτοστατήσει στην υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και όχι μόνο, όπως το σεμινάριο πέρυσι με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ για το ΚΑΡΠΑ

Ενδελέχεια: Πέθανε ο κιθαρίστας Αντώνης Δημητρίου

Αντώνης Δημητρίου: Πέθανε ο κιθαρίστας των "Ενδελέχεια" σε ηλικία 57 ετών

ΚΚΕ: Το θέμα της μη λειτουργίας της ΣΑΕΚ Νάξου έφτασε στη Βουλή

Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με την ... λειτουργία της ΣΑΕΚ Νάξου - Ποιες είναι οι ερωτήσεις

Ψυχή & Ίασις: Εθισμός στο Διαδίκτυο και στα Social Media στους Εφήβους (video)

Εθισμός στο Διαδίκτυο και στα Social Media στους Εφήβους (13-18 ετών): Πρόληψη και Αντιμετώπιση (video)

JYSK: Ερχεται Κυκλάδες, σε ποιο νησί ανοίγει κατάστημα;

Συνεχίζει τη στρατηγική των μικρών καταστημάτων τύπου «σούπερ μάρκετ» - Τι είπε ο διευθυντής μάρκετινγκ της JYSK στην Ελλάδα, κ. Κώστας Δημόπουλος.

Περιφερειακά Αεροδρόμια: Διψήφια άνοδος επισκεπτών στην Ρόδο, οριακή μείωση στην Μύκονο

Νέο ρεκόρ κίνησης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια - Στο δεκάμηνο ο συνολικός αριθμός επιβατών ανήλθε σε 34,3 εκατομμύρια

Αρχαίοι σκελετοί “ρίχνουν φως” σε σύγχρονα ιατρικά μυστήρια

Οι ερευνητές δημοσίευσαν μια μελέτη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς και τρεις ακόμα μελέτες πάνω σε θέματα γενετικής και υγείας των αρχαίων λαών

Νάξος: Σύλληψη για εξόρυξη πετρωμάτων (!!!)

Σύλληψη ημεδαπού για εξόρυξη πετρωμάτων στη Νάξο

Το Δένδρο της Μνήμης: Δωρεά γλυπτού μνημείου θυμάτων Τεμπών στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Αποτελεί μνημείο προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών, συντίθεται μεταξύ άλλων από έναν ασύμμετρο βράχο στον οποίο θα στηριχθεί ένα μεταλλικό δέντρο ύψους 4 μέτρων

Νάξος – Αγερσανί: Το τελευταίο “αντίο” σήμερα στον Γιάννη Καρεγλά

Το μεσημέρι της Κυριακής συγγενείς και φίλοι στον Αγιο Αρσένιο αποχαιρετούν τον αγαπητό Γιάννη Καρεγλά

Ακτοπλοϊα – Παρατηρητήριο Τιμών: Αυξήθηκε η τιμή στο εισιτήριο Πειραιάς – Ρόδος, μείωση στο Πειραιάς – Πάρος

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των τιμών στην ακτοπλοΐα με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών - Η εικόνα στις Κυκλάδες σε συμβατικά και ταχύπλοα

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα ξημερώσει αύριο (09/11) η πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου, τα Αγγίδια και η Στελίδα αύριο Σάββατο

Ιος: Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου ξενοδοχείου

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στην Ίο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Taste Atlas: Αρσενικό Νάξου, το ημίσκληρο τυρί, 2ο καλύτερο στον κόσμο

Με βαθμολογία 4.6/5: Το ελληνικό ημίσκληρο τυρί που είναι 2ο καλύτερο στον κόσμο – Το μέλλον του Αρσενικού Νάξου αβέβαιο

Αμοργός: Τιμητική βραδιά για τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Η Αμοργός, ο Δήμος και ο Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος θα τιμήσουν τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Κώστας Τέο: Ενιωσε αδιαθεσία, δεν πρόλαβε, η καρδιά του τον πρόδωσε στα 44 του χρόνια

Πέθανε ο αθλητικογράφος Κώστας Τέο - Κάλυπτε το ρεπορτάζ της ΑΕΚ

Επιτέλους βροχή…. “Πρωτοβρόχια” στις Κυκλάδες αλλά με διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος

Μετά από σχεδόν επτά μήνες είχαμε την πρώτη βροχή στις Κυκλάδες - Σε Φολέγανδρο και Ιο το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης

Αντώνης Σαλτερής: Ο Ναξιώτης από το Μικρή Βίγλα που συνεισέφερε στην απελευθέρωση της Ευρώπης

Ο Ναξιώτης από το Μικρή Βίγλα Αντώνης Σαλτερής, που συνεισέφερε στην απελευθέρωση της Ευρώπης

Νάξος: Ξημέρωμα μετά την βροχή στην Κωμιακή ή μήπως όχι;

Μία εικόνα χίλιες λέξεις.. Ξημέρωμα μετά τη βροχή στη Κωμιακή της Νάξου