Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος - «Travel and Leisure»: Το κτήμα "Κάμπονες" μας βάζει στον γαστρονομικό...

Νάξος – «Travel and Leisure»: Το κτήμα “Κάμπονες” μας βάζει στον γαστρονομικό χάρτη

|

Ντόπια παραδοσιακή κουζίνα και εξαιρετικά προϊόντα κατατάσσουν τη Νάξο στους περιζήτητους προορισμούς για ταξιδιώτες που αναζητούν τις αυθεντικές εμπειρίες – Ο ρόλος του κτήματος “Κάμπονες” της οικογένειας Πολυκρέτη 

Στο τεύχος του Σεπτεμβρίου το διεθνούς κύρους ταξιδιωτικό περιοδικό προτείνει στους αναγνώστες του τους ωραιότερους γαστρονομικούς προορισμούς στην Ευρώπη μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση καταλαμβάνει η Νάξος, η εξαιρετική της κουζίνα, τα άφθαστα προϊόντα της αλλά και το υπέροχο κτήμα Κάμπονες της Μαρίας Πολυκρέτη που προσφέρει μοναδικές βιωματικές στιγμές στους τυχερούς που θα το επισκεφθούν.

maria1.jpg«Αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση και χαρά που το σπουδαιότερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο μας συμπεριέλαβε στη λίστα με τις κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες στην Ευρώπη. Μέσα από το “Naxian Experiences” πάγιος και ευγενής μας στόχος είναι η διατήρηση και προβολή της γαστρονομικής κουλτούρας και ιστορίας του τόπου μας, την οποία νιώθουμε ότι υπηρετούμε με σεβασμό και υπερηφάνεια. Κατά συνέπεια, θεωρούμε ότι αυτή η εξαιρετική τιμή και αναγνώριση στο έργο μας απευθύνεται σε όλους τους Νάξιους, οι οποίοι σε πείσμα των σύγχρονων καιρών διατηρούν με αγάπη τον γαστρονομικό πλούτο του τόπου μας, συνεχίζουν την αγροτική και κτηνοτροφική ζωή του νησιού παράγοντας προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες του νησιού μας την περίφημη αυθεντική ελληνική φιλοξενία» λέει η ομάδα Naxian Experiences στην ATHENS VOICE.

Ένα τυπικό κυριακάτικο ναξιώτικο τραπέζι μπορεί να περιλαμβάνει από καταπληκτικά τυριά και φρέσκιες σαλάτες μέχρι κατσικάκι ψητό με πατάτες και λαχανικά και πολλά άλλα νόστιμα βασισμένα στη φιλοσοφία «από τη φάρμα στο τραπέζι». Και φυσικά όλα τους έχουν τη μυρωδιά εκείνη που σε ξελογιάζει όπου και αν βρίσκεσαι και σου φέρνει αναμνήσεις από το παρελθόν. Μαγειρεύοντας παραδοσιακά στην ανοιχτή φωτιά όπως έκαναν οι γιαγιάδες πολλά χρόνια πριν, το Κτήμα Κάμπονες που διευθύνει η Μαρία Πολυκρέτη διατηρεί περήφανα την αυθεντική ναξιώτικη γαστρονομική εμπειρία μέσα από απλές αλλά νόστιμες συνταγές οι οποίες μάλιστα «διδάσκονται» στα μαθήματα μαγειρικής που διοργανώνει το κτήμα και ενθουσιάζουν τους σύγχρονους ταξιδιώτες που θέλουν να ζήσουν «από μέσα» την αυθεντική ζωή του τόπου και των κατοίκων του.

Στο «Travel and Leisure» η πρώτη στάση που προτείνει η Elizabeth Cantrell για να δημιουργήσει κανείς ταξιδιωτικές στιγμές με ναξιώτικη εμπειρία είναι ο Κούρος του Φλεριού, ένα ημιτελές άγαλμα μήκους 21 ποδιών, λαξευμένο τον 6ο αιώνα π.Χ. μέσα στο μεγάλο πλατανόδασος. Έπειτα, ακολουθεί η επίσκεψη στο οικογενειακό αγρόκτημα της Μαρίας Πολυκρέτη, ένα κτήμα που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και δεν διαθέτει ακόμα ηλεκτρικό ρεύμα, οπότε όλα μαγειρεύονται αργά και παραδοσιακά στη φωτιά όπως παλιά. Κολοκυθάκια και ντομάτες, τηγανητές πατάτες Νάξου, μαρμελάδα ροδάκινο, σιγοψημένο αρνί με πατάτες σε σάλτσα λεμονιού και μυρωδικών στον ξυλόφουρνο, ντολμαδάκια και πίτες, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα  και τις συνταγές που θα μάθει, θα γευτεί και σίγουρα θα θυμάται κάθε επισκέπτης.

maria2.jpgΣτις εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείς επίσης, χάρη στη βοήθεια του Naxian Experiences ακολουθεί η γευσιγνωσία των παραδοσιακών προϊόντων της Νάξου. «Στο ορεινό χωριό Φιλότι θα έχετε την αποκλειστική ευκαιρία να επισκεφτείτε ένα τοπικό μαντρί (στάνη), όπου ένας βοσκός θα μοιραστεί μαζί σας την ιστορία της τυροκομίας και θα δοκιμάσετε μερικά από τα διάσημα ναξιώτικα τυριά. Στην καταπράσινη κοιλάδα του χωριού Εγγαρές θα επισκεφθείτε το Μουσείο Ελαιολάδου για να γευτείτε τον “υγρό χρυσό” που παράγεται από ελαιόδεντρα χιλιάδων ετών. Φυσικά δεν μπορεί να παραλείψει κανείς το περίφημο κίτρο της Νάξου που αποστάζεται στο χωριό Χαλκί, ένα λικέρ – μοναδικό προϊόν, με ιστορία που χρονολογείται από το 1896. Τέλος, περιπλανηθείτε στα σοκάκια του ορεινού χωριού Απείρανθος, όπου θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε το λεγόμενο Ζαμπόνι, ένα αλμυρό και πικάντικο ζαμπόν σαν προσούτο που παράγεται μόνο σε αυτό το χωριό» τονίζουν στο site τους.

Όπως αναφέρεται μάλιστα στο άρθρο, ο σεφ Άντονι Μπουρντέν γευμάτισε με την οικογένεια της Μαρίας Πολυκρέτη και του Γιάννη Μαργαρίτη (που είναι και ο έπαρχος του νησιού), όταν έκανε γυρίσματα εκεί για την εκπομπή του Parts Unknown ενώ τόσο το CNN travel όσο και το Forbes magazine έχουν γράψει για εκείνους.

Η Μαρία Πολυκρέτη και ο Γιάννης Μαργαρίτης γεμάτοι χαρά πόσταραν στα social media τους τη συγκίνηση που ένιωσαν για το δημοσίευμα στο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό του κόσμου. «Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και για εμάς προσωπικά αλλά και για τη Νάξο, το νησί μας, που αποκτάει εξωστρέφεια και γίνεται γνωστό σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε πάντα με κίνητρο την αγάπη μας για το νησί και το όραμα μας για την καταξίωση του ως ένας κορυφαίος προορισμός που προσφέρει αυθεντικές και ποιοτικές εμπειρίες ζωής στους επισκέπτες του». 


 

Με πληροφορίες από τη σελίδα athensvoice.gr 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Διαδικτυακά εργαστήρια για γονείς με θέμα την εφηβεία από τον “Θησέα Κυκλάδων”

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να συμμετέχουν σε ένα ή/και περισσότερα από τα αυτοτελή πρωινά ή/και απογευματινά εργαστήρια.

Πανεπιστήμια: Περίπου 300.000 οι αιώνιοι φοιτητές που αναμένεται να διαγραφούν

Πιερρακάκης: Περίπου 300.000 οι επικείμενες διαγραφές αιώνιων φοιτητών

Σέριφος: Εγκρίθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “CERV L Democracy”

Επιτυχής συνεργασία του Δήμου Σερίφου με τη σύμβουλο ευρωπαϊκών προγραμμάτων Έφη Αναστασοπούλου

Seajets: Έφτασε στην Ελλάδα το νέο ταχύπλοο MAX

Έφτασε στην Ελλάδα το νέο ταχύπλοο MAX της Seajets - Βρίσκεται στη Σαλαμίνα, ποιοι το έφεραν

Μύκονος – Λιμενικό Ταμείο: Διαγωνισμός συντήρησης κρηπιδώματος του Παλιού Λιμένα

Διαγωνισμός συντήρησης κρηπιδώματος του Παλιού Λιμένα Μυκόνου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Γ. Χατζημάρκος: “Η πριμοδότηση της εντοπιότητας στις προσλήψεις του δημόσιου τομέα, ήταν αίτημα μας για πολλά χρόνια”

Ο Περιφερειάρχης αναλύει τους λόγους για τους οποίους αυτή η απόφαση είναι εξαιρετικά σημαντική

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο μουσικός Quincy Jones

Ο Jones έγινε ευρύτερα γνωστός για τα άλμπουμ Off the Wall, Thriller και Bad του Μάικλ Τζάκσον

Νέα Υόρκη: Ο Σύλλογος Αμοργού τίμησε τον π. Θωμά Συνοδινό

Ο π. Θωμάς Συνοδινός κατέχει θέση συμβούλου στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ έχει τιμηθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος, και την Πολιτεία σε μια αναγνώριση της προσφοράς, των ικανοτήτων αλλά και της ακούραστης διακονίας του.

Νάξος – Σύλλογος Προστασία Άγριας Ζωής: Ανέλαβε την περίθαλψη τραυματισμένης Λασποσκαλίδρας

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Αγριας Ζωής για την τραυματισμένη Λασποσκαλίδρα αλλά και για τα παρυδάτια πτηνά (english)

Τι κάνει ο Άκης Πετρετζίκης στη Νάξο;

Το "Akis’ Food Tour" ξεκινά το πιο γευστικό ταξίδι του από τη Νάξο

Εκτακτο: Νεκρός σε τροχαίο ο μουσικός Φίλιππος Ρούσσος

Νεκρός σε τροχαίο στο Κορωπί ο μουσικός Φίλιππος Ρούσσος

Ιος: “Πράσινο” φως για νέο ξενοδοχείο

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στην Ίο

Ακτοπλοϊα – Σεπτέμβριος: Σαντορίνη και Μύκονος έκλεψαν την παράσταση (στατιστικά)

Ο Σεπτέμβριος αποδείχτηκε ιδιαίτερα .. καυτός για τα νησιά των Κυκλάδων

ZanteFerries: Το μεσημέρι της Τετάρτης αναχωρεί από Πειραιά το “Σολωμός”

Διαμόρφωση δρομολογίου για το "Σολωμός" (πίνακας)

Νάξος – Δ. Λιανός: “Εργα που θα συμβάλουν καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων”

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ένα βήμα μπροστά στον αθλητισμό - Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός

Μ. Χατζόπουλος (Naxos Vibe): «Θέλουμε ο ιδιοκτήτης να αισθάνεται ότι το ακίνητό του είναι στα καλύτερα χέρια»

Συνέντευξη με τον Μιχάλη Χατζόπουλο, ιδιοκτήτη του Naxos Vibe, που ασχολείται με τη διαχείριση πολυτελών ακινήτων και βιλών στη Νάξο

Κρήτη: Δύο πλοία που έγραψαν ιστορία, το Kriti I και το Kriti II ετοιμάζονται για διάλυση (video)

Γράφεται αυτές τις ημέρες ο επίλογος για δύο πλοία που έγραψαν ιστορία στο Αιγαίο (video)

Blue Star Chios: “Ανοιχτά” τα χειμερινά δρομολόγια για Ανάφη, γνωστά και τα καλοκαιρινά δρομολόγια του …Delos

Διαθέσιμα τα χειμερινά δρομολόγια του Blue Star Chios και του Blue Star Delos για το καλοκαίρι με προορισμό την Ανάφη

Νάξος – Καιρικές Συνθήκες: Δεύτερη σερί χρονιά χωρίς ίχνος βροχόπτωσης ο Οκτώβριος

Το ...χειρότερο ξεκίνημα υδρολογικού έτους από το 2018 για τη Νάξο - Αλλάζει ο Νοέμβριος; Η εικόνα των στοιχείων μέσα από τους .. αριθμούς