Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος - ΕΑΣ Νάξου: Η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ στη "πόλη του Φωτός"...

Νάξος – ΕΑΣ Νάξου: Η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ στη “πόλη του Φωτός” (photo +video)

|

Ολοκληρώθηκε η παρουσία της αντιπροσωπείας από την ΕΑΣ Νάξου και των ελλήνων δημοσιογράφων στο Παρίσι με στόχο τη προώθηση της Γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ στη Γαλλία…  (Photo +video) 

Ποιος είπε ότι η Γραβιέρα Νάξου δεν μιλάει Γαλλικά; Στην χώρα που το τυρί κάνει θραύση και λατρεύει ως … θεϊκό έδεσμα, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ Νάξου) έκανε την υπέρβαση…

Και βρέθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα στο Παρίσι, την «Πόλη του Φωτός». Αποστολή; Να κεντρίσει το ενδιαφέρον των γάλλων και να τους δείξει ότι υπάρχει ένα τυρί ΠΟΠ που μπορεί να μπει στη καθημερινότητά τους και να κυριαρχήσει στον ουρανίσκο τους…

Ας δούμε την σχετική ανακοίνωση από την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ) που ακολουθεί 

Στην Γαλλία, την «χώρα των χιλίων τυριών» με την πλούσια γαστρονομική παράδοση, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της Νάξου έχει πάρει ήδη την θέση της στον παγκόσμιο ναό της γαστρονομίας, το διάσημο πολυκατάστημα «Galeries Lafayette» του Παρισιού!

Παράλληλα, όμως, βρίσκεται και σε γκουρμέ εστιατόρια και delicatessen της Πόλης του Φωτός, με τους, πολύ απαιτητικούς όταν πρόκειται για τυριά, Γάλλους να επιβραβεύουν με την προτίμησή τους την υπέροχη γεύση της και την μεγάλη της ποιότητα.

Για να αναδείξει και να προωθήσει ακόμη περισσότερο την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. αλλά και το ίδιο το νησί της Νάξου στην Γαλλία, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου προχώρησε σε μία πρωτότυπη κίνηση.


 

Παρουσίασε την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. σε Γάλλους δημοσιογράφους, food bloggers και influencers… εν πλω στον ποταμό Σηκουάνα, πάνω σε πλοιάριο που είχε ενοικιαστεί ειδικά για τον σκοπό αυτόν!
Κρουαζιέρα στον Σηκουάνα με την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!

Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Δημήτρης Καπούνης και ο Β’ Αντιπρόεδρος, Ιάκωβος Βαλέρης, ενώ για την Νάξο και τις απαράμιλλες ομορφιές της μίλησε στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, Γιώργος Λατίνας, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει ακόμη περισσότερους Γάλλους τουρίστες στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων εν όψει καλοκαιριού.

Η παρουσίαση περιελάμβανε, επίσης, γευσιγνωσία με γκουρμέ πιάτα με πρωταγωνιστικό υλικό το εκλεκτό ναξιώτικο τυρί – πιάτα, που είχε επιμεληθεί ο βραβευμένος με ένα Αστέρι Michelin σεφ, Ανδρέας Μαυρομμάτης, ο οποίος από το 1981, μαζί με τα αδέλφια του, Ευαγόρα και Διονύσιο, μυούν στα εστιατόρια που διατηρούν τους Γάλλους στην ελληνική κουζίνα, ενώ σε πολλές γευστικές τους δημιουργίες χρησιμοποιούν την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση έμειναν εντυπωσιασμένοι. Εξάλλου, ο Δ. Καπούνης δήλωσε: «Η Ένωσή μας επενδύει στην εξωστρέφεια. Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. ήλθε στην Γαλλία για να πάρει μία καλή θέση δίπλα στα πάμπολλα ποιοτικά γαλλικά τυριά και πιστεύω ότι, με την ποιότητά της, θα τα καταφέρει». Από την πλευρά του, ο Ι. Βαλέρης τόνισε: «Ήλθαμε στο Παρίσι για να γιορτάσουμε την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και να της δώσουμε μια ακόμη μεγάλη ώθηση!».

Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί, ότι την αποστολή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο Παρίσι για την προαναφερθείσα δράση ακολούθησε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας μας (ΕΡΤ, Alpha, ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, Mega, Star, κ.ά.), οι οποίοι μετέδιδαν καθημερινά, με ζωντανές μάλιστα συνδέσεις, τον… παλμό του ταξιδιού της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στο Παρίσι!

Λίγα λόγια για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. (προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) έχει εδώ και χρόνια κερδίσει τη φήμη  ως ένα από τα δύο κυριότερα προϊόντα της Νάξου (σ.σ. το άλλο είναι η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε.) και ένα από τα κορυφαία ελληνικά τυριά. Έχει υποκίτρινο χρώμα, λεπτή, ξηρή επιδερμίδα (η οποία καλύπτεται από μικροβιακή ανάπτυξη που συμβάλλει στην ωρίμανση), συμπαγή ελαστική μάζα, μικρές διάσπαρτες οπές, έντονο άρωμα βουτύρου και γάλακτος, γλυκιά και λεπτή γεύση και ήπια επίγευση. Παρασκευάζεται, δε, από 80% αγελαδινό γάλα κατ’ ελάχιστο και 20% αιγοπρόβειο γάλα κατά μέγιστο με την προσθήκη παραδοσιακής πυτιάς, ενώ μορφοποιείται σε κυλινδρικά κεφάλια (ενός, τριών και εννέα κιλών). Ακόμη, είναι η μοναδική ελληνική Γραβιέρα με βάση το αγελαδινό γάλα η οποία έχει κατοχυρωθεί ως προϊόν Π.Ο.Π.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΑΠΑΣ Νάξου: Ηττα από τον Εσπερο και …ρέστα για παραμονή κόντρα σε Πανελευσινιακό και Μίλωνα

Νέα ήττα για τον ΑΠΑΣ τα Φανάρια (σ.σ. από τον Εσπερο) που «παίζει τα ρέστα του» στα δύο επόμενα εντός έδρας ματς με Πανελευσινιακό και Μίλωνα - Εχει κι έναν ακόμη αγώνα που εκκρεμεί

Σαντορίνη: Το σχέδιο για δύο λιμάνια διαφυγής και πλωτή εξέδρα στον Μονόλιθο

Αυτά θα γίνουν στη Βλυχάδα, την περιοχή του Κολούμπου και στην περιοχή του Μονόλιθου, αντίστοιχα - Οι προτάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών στη Σαντορίνη

Γερμανία – Εκλογές: «Αδύναμη νίκη» Μερτς και «θρίαμβος» της Ακροδεξιάς

«Οι Γερμανοί είπαν ξεκάθαρα όχι στον Ολαφ Σολτς, αλλά όχι πραγματικά ναι στον Φρίντριχ Μερτς», αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, ενώ η Handelsblatt αναφέρεται σε «δύσκολη νέα αρχή»

Νάξος – Αδέσποτα: Οι εθελοντές αφανείς ήρωες και η “μάχη” τους σε καθημερινή βάση

Οι αφανείς ήρωες της Νάξου: Ο αγώνας ενός εθελοντή για τα αδέσποτα στις παγωμένες μέρες

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ηττα – μαχαιριά εντός έδρας από τα Μελίσσια, χάνεται η 2η θέση

Ήττα στη Νάξο για τον Πανναξιακό από τον ΚΑΟ Μελισσίων - Επόμενος αντίπαλος ο Εργοτέλης στη Κρήτη

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

SuperLeague: “Τυφώνας” από γκολ στο 1.85 με επίκεντρο το “Γ. Καραϊσκάκης”

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: «Τυφώνας» από τέρματα στο 1.95!

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο

Εκτακτο – Νάξος: Διακοπή ρεύματος σε περιοχή της πόλης

Λόγω προβλήματος στον πυλώνα της ΔΕΗ που βρίσκεται στο Γυμνάσιο της Νάξου, υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος