Σημαντική δράση από την ΕΑΣ Νάξου με ταξίδι γνωριμίας και γευσιγνωσίας στο Παρίσι έχοντας στο πλευρό της την Ενωση Ξενοδόχων Νάξου (video)
Ποιος είπε ότι η Γραβιέρα Νάξου δεν μιλάει Γαλλικά; Στην χώρα που το τυρί κάνει θραύση και λατρεύει ως … θεϊκό έδεσμα, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ Νάξου) έκανε την υπέρβαση…
Και βρέθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα στο Παρίσι, την «Πόλη του Φωτός». Αποστολή; Να κεντρίσει το ενδιαφέρον των γάλλων και να τους δείξει ότι υπάρχει ένα τυρί ΠΟΠ που μπορεί να μπει στη καθημερινότητά τους και να κυριαρχήσει στον ουρανίσκο τους…
Ο λόγος για την Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ….
Στο πλευρό της αντιπροσωπείας της ΕΑΣ Νάξου με επικεφαλής τον Πρόεδρο κο Δημήτρη Καπούνη και τον αντιπρόεδρο της κο Ιάκωβο Βαλέρη, η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου με τον Γιώργο Λατίνα αλλά και οκτώ Έλληνες δημοσιογράφοι από μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια που είχαν ως αποστολή να μεταφέρουν εικόνες και … εντυπώσεις από τις δράσεις που έγιναν στο Παρίσι για ένα τετραήμερο (16-19 Δεκεμβρίου). Και βέβαια στην προσπάθεια αυτή η Νάξος είχε τη τιμητική της. Βλέπετε, τα προϊόντα πηγαίνουν μαζί με τους ανθρώπους που μοχθούν ώστε να καταλήγουν στο τραπέζι μας…
Περισσότερες από είκοσι συνδέσεις έγιναν αυτό το διάστημα τόσο για ελληνικά κανάλια όσο και για γαλλικά και «οικοδεσπότης» ήταν ο σεφ (βραβευμένος με αστέρι Michelin) Ανδρέας Μαυρομμάτης. Μάλιστα, τα εκλεκτά του εδέσματα με βάση την Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ έγιναν ανάρπαστα…
Τι είδαμε; Ταξίδι στον Σηκουάνα, βόλτα στον πύργο του Άιφελ, στο Τροκαντερό αλλά και δράση με φόντο την Αψίδα του Θριάμβου στο κέντρο τη πόλης του Φωτός… Και όπως τόνισαν οι κοι Βαλέρης, Καπούνης και Λατίνας στους δημοσιογράφους «η εκδήλωση έχει ως βασικό στόχο να φέρει όλο και περισσότερους Γάλλους τουρίστες στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, να μπει η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ στα delicatessen της «Πόλης του Φωτός» και να δείξει ότι η γαστρονομία και ο τουρισμός μπορεί να περπατήσουν χέρι χέρι αναδεικνύοντας την Νάξο στο εξωτερικό.
Και να δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον Γάλλους επισκέπτες να έρχονται στο νησί της Αριάδνης με σκοπό να αγοράσουν τη Γραβιέρα εδώ, στο τόπο παραγωγής της