Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαEuropean Young Chef 2019: Εκπρόσωπος της ΠΝΑΙ η Ειρήνη Γεωργουδιού με το...

European Young Chef 2019: Εκπρόσωπος της ΠΝΑΙ η Ειρήνη Γεωργουδιού με το πιάτο “12 elements”

|

Οκτώ σεφ πάλεψαν για το εισιτήριο που οδηγεί στη.. Ρόδο και τον τελικό του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού European Young Chef Award 2019, νικήτρια αναδείχτηκε η Ειρήνη Γεωργουδιού με το πιάτο “12 υλικά της Δωδεκανήσου” – Τι αναφέρει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Με μεγάλη συμμετοχή νεαρών σεφ και ο φετινός διαγωνισμός για την ανάδειξη του υποψηφίου European Young Chef 2019 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Η νεαρή, ταλαντούχα σεφ Ειρήνη Γεωργουδιού με το πιάτο «12 Elements», ένα πιάτο αποτελούμενο από «12 υλικά της Δωδεκανήσου», είναι η νέα σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2019, που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2019 στην Ρόδο.

Με πηγή έμπνευσης την πλούσια γαστρονομική μας κληρονομιά που χάνεται στους αιώνες, οι νεαροί σεφ δημιούργησαν πιάτα με τοπικά προϊόντα, ντύνοντάς τα με δημιουργικές πινελιές που κέντρισαν την κριτική επιτροπή, επικεφαλής της οποίας ήταν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Οι υποψήφιοι νεαροί σεφ που συμμετείχαν στους ημιτελικούς και στον τελικό που έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο Rodos Palace, ήταν η Λουκία Μπίμπαση με το πιάτο «Κήπος της Εδέμ, ο Μάνος Πόγιας με το πιάτο «Καινοτομία της κουλουρίας» , η Ειρήνη Γεωργουδιού με το πιάτο «12 Elements», η Ελευθερία Μαύρου με το πιάτο «Χρυσή Τομή», ο Ανέστης Γκορόβετσης με το πιάτο « Στεγνά», η Μαρία Τσιμισίρη με το πιάτο «Μπαχτσές θάλαττα και μοναδικότητα», ο Γιάννης Στάλλας με το πιάτο «Παιδικές Αναμνήσεις», ο Αντώνης Σπάχος με το πιάτο «Γουρουνάκι στο δάσος».

Σε όλα τα πιάτα χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο τοπικά προϊόντα και οι δημιουργοί τους επένδυσαν στην εμβάθυνση της καινοτόμας προσέγγισης των παραδοσιακών γεύσεων και συνταγών. Ο κάθε ένας από τους διαγωνιζόμενους έπρεπε να παρουσιάσει την ιστορία που κρυβόταν πίσω από το πιάτο του αλλά και τις ιδιαίτερες τεχνικές που χρησιμοποίησε για να εξελίξει την πρωτότυπη παραδοσιακή συνταγή.

Στην πενταμελή κριτική επιτροπή συμμετείχαν : Η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 , ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου, ο σεφ και μέλος της Λέσχης Επαμεινώνδας Τσίντζος, ο σεφ και μέλος της Λέσχης Παναγιώτης Παρατσώκας και ο δημοσιογράφος – γευσιγνώστης Βαλσάμης Δουκάκης.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής , Πρέσβειρα του τίτλου “Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019” δήλωσε :

Με μεγάλη επιτυχία έληξε στη Ρόδο ο διαγωνισμός για τον Young Chef της Ευρώπης . Τα παιδιά που συμμετείχαν μας κατέπληξαν όλους καθώς ήταν όλα πολύ καλά προετοιμασμένα και τα πιάτα που παρουσίασαν ήταν πολύ καλοδουλεμένα. Αρκετά από τα πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν άρτια δομημένα, εστιατορικά πιάτα που μπορούν να σταθούν και να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμο. Ήταν πολύ δύσκολη η επιλογή του τελικού νικητή. Συγχαρητήρια στη νικήτρια η οποία μας έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση πραγματικά μας κατέπληξε όλους. Εύχομαι πάντα επιτυχίες και το μόνο που έχω να πω είναι ότι έρχεται ένα πολύ ωραίο και νόστιμο μέλλον στα νιάτα του Αιγαίου, έρχονται πολύ καλοί σεφ στην πορεία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε :

« Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή η διαδικασία για την επιλογή του εκπροσώπου μας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2019. Συγχαρητήρια στους νέους σεφ που πήραν μέρος . Κυριάρχησαν τα πιάτα με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας. Εμείς σαν Περιφέρεια συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και έχουμε ως στρατηγικό στόχο να καταστήσουμε στη συνείδηση των επισκεπτών τα νησιά μας ως γαστρονομικούς προορισμούς διεθνώς»

Τέλος, ο Νίκος Χριστοφόρου Πρόεδρος, Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου δήλωσε :

«Το επίπεδο των συμμετεχόντων είναι πολύ υψηλό, ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Τα νέα παιδιά έχουν μάθει να πειραματίζονται με τα τοπικά προϊόντα, αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον του τόπου και της τοπικής παραγωγής. Η εμπνευσμένη γαστρονομική πρόταση που υποβάλλεται από κάθε υποψήφιο είναι μια παραλλαγή παραδοσιακού πιάτου με τοπικά προϊόντα. Ευελπιστούμε ότι στον τελικό θα φέρουμε και φέτος ένα ακόμη μετάλλιο»

Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019 είναι η Aegean Airline

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή την Τετάρτη του Πάσχα (23/04) από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου με την Kerras Crouises

Πρόταση Ημέρας: Μαγειρίτσα αγιορείτικη, από τον Μοναχό Επιφάνιο

Η μαγειρίτσα είναι το σήμα κατατεθέν του Μ.Σαββάτου. Απολαύστε μια διαφορετική εκδοχή της δια χειρός του αείμνηστου μοναχού Επιφάνιου, με μανιτάρια, ψάρι και μυρωδικά.

Μηχανοκίνητος Αθλητισμός: Η Ναξιώτισσα Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Η 15χρονη Ναξιώτισσα - με καταγωγή από το Σκαδό - Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Τήνος: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Θετική Εξέλιξη για την υδροδότηση της Τήνου: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Υπουργείο Παιδείας: Παράταση ενός έτους για 22.000 “αιώνιους” φοιτητές

Τι προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας ώστε να μη διαγραφούν αυτομάτως όλοι οι «λιμνάζοντες» φοιτητές

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Νάξος – Καστράκι: Ο Εσταυρωμένος στο Καστράκι

Μεγάλη Πέμπτη και με τη δύση του ηλίου ο Εσταυρωμένος στέκεται στη παραλία του Καστρακίου

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Νάξος – Β. Κατσαράς: Επίσκεψη του Τζερόμ Καλούτα, γυρίσματα της εκπομπής Φτάσαμε”

Η Νάξος στην Ελληνική τηλεόραση μέσω της εκπομπής "Φτάσαμε" - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς