Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΑθήνα: Ο αγαπημένος Ναξιώτης σεφ ή "Καθηγητής" τώρα και στο Σύνταγμα

Αθήνα: Ο αγαπημένος Ναξιώτης σεφ ή “Καθηγητής” τώρα και στο Σύνταγμα

|

Ο Ναξιώτης «κύριος καθηγητής» Νίκος Δημητροκάλης κάνει ένα ακόμη άνοιγμα με το Dal Professore Pizza στο Σύνταγμα όπου επικεντρώνεται αποκλειστικά στο εν λόγω ιταλικό street food

Τον γνωρίσαμε στην Αθήνα, τον απολαύσαμε στην Νάξο εδώ και δύο χρόνια (και φέτος καθημερινά ανοιχτό το Dal Professore Naxos από τις 12 έως τις 12 το βράδυ) , όμως ο «κύριος καθηγητής» Νίκος Δημητροκάλλης, ο Ναξιώτης σεφ συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα ιταλικής κουζίνας στο εστιατόριο που πλέον έχει καθιερωθεί ως ένα από τα κλασικά του είδους. Και δεν σταματάει εκεί… 

Ο αγαπημένος σεφ είναι από τους επαγγελματίες που σέβεται βαθιά την κουζίνα που αντιπροσωπεύει και καθένα από τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν ενδεικτικό των μαγειρικών του δεξιοτήτων, με χαρακτήρα, ωραίες υφές και εντάσεις. Ο ξυλόφουρνος από τον οποίο βγαίνουν οι πίτσες με ζύμη καλοδουλεμένη και κρατσανιστή, για τη συνταγή της οποίας φημίζεται, είναι σήμα κατατεθέν του εστιατορίου. Πρόσφατα μάλιστα, άνοιξε στο Σύνταγμα το Dal Professore Pizza το οποίο, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, επικεντρώνεται αποκλειστικά στο εν λόγω ιταλικό street food.  Ο σεφ στο νέο χώρο στην Κολοκοτρώνη έχει αναλάβει την κουζίνα φτιάχνοντας μια δική του παραλλαγή της τραγανής παραδοσιακής ζύμης scrocchiarella με υψηλό ποσοστό υγρασίας, διπλή ζύμωση και φυσικό προζύμι. Οι πίτσες θα αρτύζονται με προσεγμένα ιταλικά υλικά σε κλασικές αλλά και tailor made προτάσεις.

Και η Ελευθερία Βασιλειάδη για το olivemagazine.gr όταν βρέθηκε απέναντι στον Ναξιώτη σεφ, έκανε το αυτονόητο… Μαζί με τη παρέα της ξεκίνησε από πίτσα συνδυάζοντας δύο γεύσεις σε μία: μπολόνια στο ένα μισό, με πρόβολα, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, μορταδέλα και φυστίκια Αιγίνης και στο άλλο μισό μπουρατίνα με στρατσιατέλα από μπουράτα, ντοματίνια και βασιλικό.

Στη συνέχεια στο τραπέζι ήρθε ένα φίνο μοσχαρίσιο καρπάτσιο μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και λεμόνι, αρτυμένο πρόσθετα με ανθό αλατιού, με φλοίδες πιπεράτης παρμεζάνας και φύλλα baby ρόκας να συμπληρώνουν το απλό αλλά τόσο καλοδουλεμένο πιάτο. Στο ίδιο μοτίβο και το λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο νουά, ψημένο μέτρια στους 50 βαθμούς, με σάλτσα τόνου, κάππαρη και ραπανάκι, μια σωστά εκτελεσμένη εκδοχή ενός βιτέλο τονάτο δηλαδή.

Ο σεφ αγαπά τα ζυμαρικά και με τα χειροποίητα, ρουστίκ νιόκι με μοσχίδα ραγού έδωσε ένα μικρό ρεσιτάλ γεύσης. Μαγειρεμένο στη φιλοσοφία του brasato al barolo, φτιαγμένο όμως με βάση μια στιβαρή, θεσπέσια σάλτσα από κρασιά barbera, marsala, porto και βαλσαμικό ξίδι, είναι ένα πιάτο που τρώγεται πολύ ευχάριστα με αντίστοιχη οινική συνοδεία. Τελική πινελιά που απογείωσε το πιάτο, το pecorino crosta nera, τυρί που, αν και με έντονο χαρακτήρα, δεν ήταν διόλου «επιθετικό», το αντίθετο μάλιστα, ολοκλήρωσε το πιάτο. Στο ίδιο γευστικό και τεχνικό επίπεδο, το χειροποίητα paccheri καρμπονάρα με φρέσκια μαύρη τρούφα, γκουαντσιάλε και παρμεζάνα. Το γεύμα ολοκληρώθηκε με ένα μπαρμπούνι μαγειρεμένο αλά σιτσιλιάνα-όχι φιλεταρισμένο, γιατί έτσι τρώγεται στη Σικελία, όπως επισήμανε ο σεφ. Έφτασε στο τραπέζι ξαπλωμένο σε μια ισορροπημένη βελουτέ ντομάτας, με βασιλικό, κάππαρη, ελιά και αντσούγιες με την οξύτητα και τη γλύκα σε όμορφα τερτίπια. Φινάλε στο γευστικό αυτό γύρο της Ιταλίας με ένα τιραμισού, φτιαγμένο όπως πρέπει με σαβαγιάρ εμποτισμένα σε εσπρέσο και μασκαρπόνε, πασπαλισμένο με κακάο. Complimenti chef!

info
Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, τηλ. 210 6109988. Κόστος: € 25 – 35. Σάββατο και μεσημέρι. Κυριακή μόνο μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μ. Καφούρος: 27 νέοι λιμενοφύλακες έρχονται σε έξι λιμεναρχεία των Κυκλάδων

Κυκλάδες - Μάρκος Καφούρος "Ενίσχυση των Λιμεναρχείων του Νομού Κυκλάδων με απόφοιτους της Σχολής Λιμενοφυλάκων"

Κατ. Μονογυιού: Αποχαιρετά με συγκίνηση τον Μυκονιάτη Παραολυμπιονίκη Δαμιανό Δακτυλίδη

Η Κατερίνα Μονογυιού αποχαιρετά με συγκίνηση τον Μυκονιάτη Παραολυμπιονίκη Δαμιανό Δακτυλίδη

Εκτακτο – Blue Star Ferries: Στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου θα αναχωρήσει το Delos από Πειραιά (!!!)

Λόγω καιρικών συνθηκών η Blue Star Ferries προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την αλλαγή ώρας του δρομολογίου του Blue Star Ferries - Τι αλλάζει

Φ. Φόρτωμας για εκλογή Χατζημάρκου: “θα δώσετε έμφαση στις ανάγκες των Κυκλάδων”

Συγχαρητήρια επιστολή του Βουλευτή Κυκλάδων, Φίλιππου Φόρτωμα, προς τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Νάξος: Δάκρυα για τον 38χρονο Νίκο που έφυγε νωρίς

Θλίψη στους κατοίκους της Νάξου για τον θάνατο του 38χρονου Νίκου, ο οποίος έγινε γνωστό σήμερα ότι έφυγε από τη ζωή

Ακαδημία Αθηνών: Βραβείο στον Ναξιώτη μαθηματικό Ευθύμη Σοφό

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τη Πέμπτη (19/12) τον Ναξιώτη (με καταγωγή από τη Κεραμωτή) μαθηματικό Ευθύμη Σοφό - Τι αναφέρει ο βραβευμένος καθηγητής

Φλόριντα: Διαμερίσματα εκατομμυρίων στον πύργο της Porsche που τώρα… “πέφτει”!

Ο Λιονέλ Μέσι πλήρωσε εκατομμύρια για διαμέρισμα στο Porsche Design Tower

Σαντορίνη: Οι «Scarlet Nights» στο «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο»

Το σχήμα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και μετράει ήδη πολλές εμφανίσεις εντός Αθηνών και εκτός Αθηνών σε πολλά events και φεστιβάλ.

Νάξος: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το «Άλσος των Χριστουγέννων»!

Με φαντασία, δημιουργικότητα και άρωμα γιορτινό, το Άλσος των Χριστουγέννων είναι έτοιμο να χαρίσει σε όλους μοναδικές στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες.

Νάξος: Ανοιξαν οι ουρανοί τη Κυριακή και “πνίγηκαν” οι Τρίποδες

Εντονη Βροχόπτωση χθες Κυριακή στη Νάξο - Εικόνες που σοκάρουν στις Τρίποδες (vfideo)

Νάξος: Συνεργασία Βασαλάκη – Πιτταρά και έρχεται το πρώτο τυποποιημένο κρέας στην αγορά

Λανσάρει η Νάξος το δικό της τυποποιημένο κρέας στην αγορά - Ποιοι συνεργάζονται

“Ναυτικός της χρονιάς”: Βραβεύτηκαν οι πλοίαρχοι του Blue Star Paros, ποιος ο λόγος;

GREEK SHIPPING AWARDS 2024: Ο Cpt Σταμάτης Καλφαμανώλης και ο Cpt Μιχάλης Λιγνός τιμήθηκαν με το βραβείο του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

SAOS Ferries: Συκοφάντες όσοι λένε ότι το “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” ταξίδεψε με ανοιχτή μπουκαπόρτα”

Φώτης Μανούσης στον topfm: «Συκοφάντες χειρίστου είδους όσοι λένε ότι το ΣΑΟΝΗΣΟΣ ταξίδεψε με ανοιχτή μπουκαπόρτα»

Νάξος: Δάκρυα για τον 38χρονο Νίκο που έφυγε νωρίς

Θλίψη στους κατοίκους της Νάξου για τον θάνατο του 38χρονου Νίκου, ο οποίος έγινε γνωστό σήμερα ότι έφυγε από τη ζωή

Εκτακτο – Blue Star Ferries: Στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου θα αναχωρήσει το Delos από Πειραιά (!!!)

Λόγω καιρικών συνθηκών η Blue Star Ferries προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την αλλαγή ώρας του δρομολογίου του Blue Star Ferries - Τι αλλάζει

Εφυγε από τη ζωή ο Ναξιώτης ηθοποιός Δημήτρης Ημελλος

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών, ο ηθοποιός Δημήτρης Ημελλος, με καταγωγή από τη Νάξο

Νάξος: Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου ανοίγεις τις πόρτες το “Αλσος των Χριστουγέννων” (video)

Πρεμιέρα για το "Αλσος των Χριστουγέννων" την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου - Ανοιγμα με video όπου ακούγεται ο Ναξιώτης ηθοποιός Γιάννης Φραγκίσκος να καλεί το κόσμο

ΔΕΔΔΗΕ: Πολύωρη πρωϊνή διακοπή (16/12) στην Νότιοδυτική Νάξο

Δείτε σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο Δευτέρα (16/12) διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος