Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΞεκίνησε ο ...χειμώνας, έντονη βροχόπτωση στην Αττική

Ξεκίνησε ο …χειμώνας, έντονη βροχόπτωση στην Αττική

|

Η Παρασκευή στην Αττική ξημέρωσε με βροχή και δυνατό αέρα, ενώ ο καιρός αναμένεται άστατος καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας.

Σε πολλές περιοχές της Αττικής η βροχόπτωση αυτή την ώρα είναι έντονη, όπως και στο κέντρο της Αθήνας.

Χειμώνας επιτέλους;

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το χτεσινό της έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, επαναλαμβάνοντας ότι για την Παρασκευή προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

  1. στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και από το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο προβλέπεται να ενισχυθούν και πάλι από τα δυτικά.
  2. από τις πρωινές μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
  3. από τις προμεσημβρινές ώρες και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000-1200 μέτρα).

Παράλληλα, από το Σάββατο έως τη Δευτέρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  1. από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έως το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και εκ νέου από το βράδυ της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας.
  2. από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και εκ νέου από το μεσημέρι της Δευτέρας έως το βράδυ.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα) κατά τη διάρκεια του Σαββάτου.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία μέχρι και την Κυριακή

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo, το μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και δυτικά τμήματα της χώρας. Από το απόγευμα της Παρασκευής έως και το πρωί του Σαββάτου, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν εκ νέου τα δυτικά, ενώ στη συνέχεια μέχρι και την Κυριακή, τοπικές βροχοπτώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα. Στον Χάρτη 1 φαίνεται το ύψος της συνολικής βροχόπτωσης που αναμένεται έως και το Σάββατο.

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες-1

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή έως και την Κυριακή κυρίως στα ορεινά της Πίνδου, της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας, αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Ηπείρου και των δυτικών τμημάτων της Μακεδονίας. Στον Χάρτη 2 φαίνεται το ύψος της συνολικής χιονόπτωσης που αναμένεται έως και το Σάββατο.

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες-2

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από την Πέμπτη στα δυτικά, και την Παρασκευή και στην υπόλοιπη χώρα. Σήμερα, η μέγιστη θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 12-14 βαθμούς, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, σήμερα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ το Σάββατο αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται κυρίως στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Ο καιρός της Παρασκευής

Έως το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες που ενδεχομένως κατά τόπους να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις αναμένονται στο σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Δυτική Στερεά, στην Ανατολική Μακεδονία και στα δυτικά της Θράκης

Το μεσημέρι και απόγευμα βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και δυτικά τμήματα της χώρας ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τα Δωδεκάνησα. Μετά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της Πίνδου, της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Ηπείρου και των δυτικών τμημάτων της Μακεδονίας.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ανατολικών θα είναι αυξημένες και κατά τόπους θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 15, στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στην Ήπειρο από 3 έως 12, στη Στερεά από 4 έως 14, στην Πελοπόννησο από 9 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 13, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 13, στις Κυκλάδες από 10 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 16 και στην Κρήτη από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου με εξαίρεση τα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο όπου αναμένεται το πρωί.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 8 μποφόρ όμως από το πρωί και από δυτικά προς ανατολικά θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 4 έως 6 και στα βόρεια 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές ενώ βροχές θα σημειωθούν έως το μεσημέρι. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως κατά τις πρωινές ώρες οπότε υπάρχει και μικρή πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν έως το μεσημέρι ενώ υπάρχει και μικρή πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης ενώ από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Εφυγε” ο Ναξιώτης καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Σ. Κορρές

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο αρχαιολόγος και ομότιμος καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Σ. Κορρές. "Ο Γεώργιος Σ. Κορρές ήταν προσιτός...

ΑΑΔΕ: Σημαντική αύξηση εσόδων από ΦΠΑ

Η μελέτη της ΑΑΔΕ αποκαλύπτει θεαματική αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ και ενίσχυση της διαφάνειας, χάρη στη σύνδεση POS – ταμειακών μηχανών και την ψηφιοποίηση των συναλλαγών

Πρώτη Απριλίου: Γιατί τα σχολεία θα λειτουργήσουν δύο ώρες λιγότερο;

Νέος εορτασμός στα σχολεία την 1η Απριλίου: «Κόβονται» 2 διδακτικές ώρες

Κακοκαιρία – Πάρος: Κλειστά τα σχολεία αύριο Τρίτη (01/04) λόγω καιρικών συνθηκών

Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο Τρίτη 1η Απριλίου στην Πάρο

Κακοκαιρία – Μύκονος: Καταιγίδα στη … Χώρα και ήχησε το 112

Πλημμύρισαν τα σοκάκια στη Χώρα της Μυκόνου από την ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει τις Κυκλάδες

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επαναλειτουργεί από σήμερα (31/03), επέστρεψε Αθήνα μία πτήση λόγω καιρικών συνθηκών

Επαναλειτουργεί αναβαθμισμένο το αεροδρόμιο Νάξου - Οι εργασίες που έγιναν και η επιστροφή αεροπλάνου στην Αθήνα λόγω καιρικών συνθηκών

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Αιγαίο – 2η ΥΠΕ: Αναζητούνται γιατροί για τα νησιά λίγες ημέρες πριν το Πάσχα

Αναζητούνται γιατροί για τα νησιά λίγες ημέρες πριν το Πάσχα – Οι αμοιβές και οι αρνήσεις

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

ΠΝΑΙ – Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ: Απόφαση όπου ζητά την αποκατάσταση της ισονομίας

Την εφαρμογή της Oδηγίας του Συμβουλίου της ΕΕ περί επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Εγγαρές: Εφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μπάκαλου - Αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία στις Εγγαρές

Νάξος: Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά ή, αλλιώς, “γήπεδο εκρήξεων”…

Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά: Ή, αλλιώς, «γήπεδο εκρήξεων»… Το σπασμένο τζάμι και η πετρούκλα μες στο σπίτι…

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα