Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΞεκίνησε ο ...χειμώνας, έντονη βροχόπτωση στην Αττική

Ξεκίνησε ο …χειμώνας, έντονη βροχόπτωση στην Αττική

|

Η Παρασκευή στην Αττική ξημέρωσε με βροχή και δυνατό αέρα, ενώ ο καιρός αναμένεται άστατος καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας.

Σε πολλές περιοχές της Αττικής η βροχόπτωση αυτή την ώρα είναι έντονη, όπως και στο κέντρο της Αθήνας.

Χειμώνας επιτέλους;

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το χτεσινό της έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, επαναλαμβάνοντας ότι για την Παρασκευή προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

  1. στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και από το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο προβλέπεται να ενισχυθούν και πάλι από τα δυτικά.
  2. από τις πρωινές μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
  3. από τις προμεσημβρινές ώρες και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000-1200 μέτρα).

Παράλληλα, από το Σάββατο έως τη Δευτέρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  1. από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έως το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και εκ νέου από το βράδυ της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας.
  2. από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και εκ νέου από το μεσημέρι της Δευτέρας έως το βράδυ.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα) κατά τη διάρκεια του Σαββάτου.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία μέχρι και την Κυριακή

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo, το μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και δυτικά τμήματα της χώρας. Από το απόγευμα της Παρασκευής έως και το πρωί του Σαββάτου, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν εκ νέου τα δυτικά, ενώ στη συνέχεια μέχρι και την Κυριακή, τοπικές βροχοπτώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα. Στον Χάρτη 1 φαίνεται το ύψος της συνολικής βροχόπτωσης που αναμένεται έως και το Σάββατο.

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες-1

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή έως και την Κυριακή κυρίως στα ορεινά της Πίνδου, της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας, αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Ηπείρου και των δυτικών τμημάτων της Μακεδονίας. Στον Χάρτη 2 φαίνεται το ύψος της συνολικής χιονόπτωσης που αναμένεται έως και το Σάββατο.

Καιρός: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες-2

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από την Πέμπτη στα δυτικά, και την Παρασκευή και στην υπόλοιπη χώρα. Σήμερα, η μέγιστη θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 12-14 βαθμούς, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, σήμερα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ το Σάββατο αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται κυρίως στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Ο καιρός της Παρασκευής

Έως το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες που ενδεχομένως κατά τόπους να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις αναμένονται στο σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη Δυτική Στερεά, στην Ανατολική Μακεδονία και στα δυτικά της Θράκης

Το μεσημέρι και απόγευμα βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά και δυτικά τμήματα της χώρας ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τα Δωδεκάνησα. Μετά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της Πίνδου, της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Ηπείρου και των δυτικών τμημάτων της Μακεδονίας.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ανατολικών θα είναι αυξημένες και κατά τόπους θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 15, στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στην Ήπειρο από 3 έως 12, στη Στερεά από 4 έως 14, στην Πελοπόννησο από 9 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 13, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 13, στις Κυκλάδες από 10 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 16 και στην Κρήτη από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου με εξαίρεση τα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο όπου αναμένεται το πρωί.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 8 μποφόρ όμως από το πρωί και από δυτικά προς ανατολικά θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 4 έως 6 και στα βόρεια 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές ενώ βροχές θα σημειωθούν έως το μεσημέρι. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως κατά τις πρωινές ώρες οπότε υπάρχει και μικρή πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν έως το μεσημέρι ενώ υπάρχει και μικρή πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης ενώ από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρόταση Ημέρας: Κοτόπουλο φιλέτο ψημένο σαν πίτσα!

Η ιδέα της σεφ είναι απλή και συναρπαστική: δίνει στο κοτόπουλο τον ρόλο της ζύμης πίτσας και πάνω του στρώνει τα άλλα υλικά!

Απρίλιος 2025: Έντονη τουριστική ανάσα για τη Νάξο, Ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης στο λιμάνι (πίνακας)

Άνοδος 17% στους επιβάτες, σημαντική αύξηση ΙΧ και δικύκλων – Επιστροφή στην τουριστική δυναμική για το Πάσχα στη Νάξο

Στοίχημα – Ελλάδα: Καλλιθέα και διπλό παραμονής στη Λειβαδιά

Πρόταση ημέρας: Λεβαδειακός - Καλλιθέα: Βήμα παραμονής στο 3.50!

Θετικό βήμα για τον τουρισμό με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα: Συνάντηση ΕΛΑΤ με το Υπουργείο Τουρισμού

Σε κλίμα συνεργασίας εξετάστηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες του θεσμικού πλαισίου για στάθμευση και Camper Stops

Στο Καστελλόριζο για την ημέρα της Ευρώπης ο Γ. Λεονταρίτης

Ο φετινός εορτασμός αποτελεί μια ξεχωριστή περίσταση, καθώς γιορτάζονται τα 75 χρόνια από τη Διακήρυξη Σουμάν

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός»: Η Σαντορίνη στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής βιομηχανικής κληρονομιάς

Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στην Πανελλήνια Συνάντηση ERIH, αναδεικνύοντας τη δύναμη της μνήμης και της βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από τη βιομηχανική ιστορία του νησιού

Νάξος: Διήμερη συνάντηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Ειδικοί επιστήμονες, φορείς και πολίτες συνδιαμορφώνουν τις προτάσεις για το μέλλον του νησιού – 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2025 (πρόγραμμα)

Γιάν. Βρούτσης: “Γιορτάζει η Μύκονος, πανηγυρίζει ο αθλητισμός των Κυκλάδων !”

Θερμή υποδοχή του Α.Ο. Μυκόνου στο Υφυπουργείο Αθλητισμού για την ιστορική άνοδο στην Basket League – Ο πρώτος Κυκλαδίτικος σύλλογος στην κορυφαία κατηγορία

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Υπουργείο Ναυτιλίας – Κικίλιας: “2,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμανιού της Τήνου”

Βασίλης Κικίλιας από Τήνο: «Δημοπρατείται έργο (master plan) 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμένα της Τήνου»

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα