Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑιγαίο«Βραχιολάκι» : Το Νοσοκομείο Καρπάθου ανάμεσα στα νοσοκομεία που θα λειτουργήσει πιλοτικά

«Βραχιολάκι» : Το Νοσοκομείο Καρπάθου ανάμεσα στα νοσοκομεία που θα λειτουργήσει πιλοτικά

|

Tα 14 νοσοκομεία που, όπως αναφέρει, έως τις 15 Ιουλίου θα αποκτήσουν το σύστημα ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης ασθενών έκανε γνωστά ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Χ. Μάλιστα, ανάμεσά τους είναι και το Νοσοκομείο Καρπάθου, το μοναδικό στο Αιγαίο..

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, το «βραχιολάκι» άρχισε να εφαρμόζεται πιλοτικά στον «Ευαγγελισμό».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη τα 14 νοσοκομεία είναι τα ακόλουθα:

  • Ευαγγελισμός
  • Λαϊκό
  • Γεννηματάς
  • ΚΑΤ
  • Σισμανόγλειο
  • Αμαλία Φλέμιγκ
  • Αγιος Σάββας
  • Αγιοι Ανάργυροι
  • Ρίο
  • Γιάννενα
  • Κάρπαθος
  • Παίδων Πεντέλης
  • Παίδων «Αγία Σοφία»
  • Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας θα επεκταθεί σε 85 νοσοκομεία έως το τέλος του έτους.

Πώς λειτουργεί

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πολίτης που αναζητεί εκτάκτως ιατρική βοήθεια με την άφιξή του στην είσοδο του ΤΕΠ θα παραλάβει από ειδικό εκδοτήριο το εισιτήριό του –βραχιολάκι– το οποίο θα φέρει έναν κωδικό QR και θα τον συνοδεύει σε όλα τα στάδια της ιατρικής εξυπηρέτησης. Ο πολίτης παραμένει σε αναμονή έως ότου κληθεί από τη Γραμματεία/Γραφείο Κίνησης. Στη συνέχεια θα περάσει από τη Διαλογή, που ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού θα χαρακτηρίσει τον ασθενή στο ηλεκτρονικό σύστημα με χρώματα από απαλό μπλε (ελαφρύ) έως κόκκινο (πολύ σοβαρό) και θα τον οδηγήσει στα ιατρεία που αντιστοιχούν με το πρόβλημα της υγείας του.

Κάθε σημείο της διαδρομής του ασθενούς στα ΤΕΠ και σε άλλες υπηρεσίες (διαφορετικά ιατρεία, εργαστήρια για απεικονιστικές ή μικροβιολογικές εξετάσεις) θα καταγράφεται με τη χρήση του QR Code. Σε οθόνες που έχουν τοποθετηθεί σε χώρους των ΤΕΠ θα προβάλλεται ο αριθμός του εισιτηρίου του ασθενούς που εξυπηρετείται και όσων περιμένουν ανά ιατρείο, καθώς και ο χρόνος που αναμένεται να περιμένουν. Αν η άφιξη στα ΤΕΠ γίνει με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τότε ο συνοδός του ασθενούς φθάνοντας στα Επείγοντα θα εκδίδει εισιτήριο, θα έχει τη δυνατότητα να κληθεί απευθείας από τη Διαλογή και τότε το περιστατικό να προωθηθεί στις αίθουσες ιατρών.

Ενημέρωση από το κινητό

Οπως ανέφερε στην «Καθημερινή» ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σε μελλοντικό χρόνο τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση των πολιτών για τα εφημερεύοντα νοσοκομεία και τους χρόνους αναμονής σε αυτά. Ετσι, ένας πολίτης με κάποιο έκτακτο πρόβλημα υγείας θα μπορεί να εισέρχεται από το κινητό του σε εφαρμογή μέσω της οποίας θα μαθαίνει τον μέσο χρόνο αναμονής στο ΤΕΠ τού κάθε νοσοκομείου που εφημερεύει ώστε να αποφασίσει σε ποιο θέλει να απευθυνθεί.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κυκλάδες – “Διονύσιος Σολωμός”: Ακυρώνονται τα δρομολόγια το διήμερο 19 και 20 Μαΐου

Ακυρώνονται τα δρομολόγια του “Διονύσιος Σολωμός” στις 19 και 20 Μαΐου – Επανέρχεται με τα χρώματα της Fast Ferries

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Σπέτσες – Κικίλιας: “Μείωση μέχρι 32% των τιμών των εισιτηρίων στα ταχύπλοα για οικογένειες και παρέες”

Βασίλης Κικίλιας από Σπέτσες: «Μείωση μέχρι 32% των τιμών των εισιτηρίων στα ταχύπλοα για την ελληνική οικογένεια και για τις παρέες που αποτελούνται από τρία άτομα και πάνω»

Σίφνος – “Speedrunner”: Ανεπιτυχής αρχικά η προσέγγιση λόγω ανέμων (video)

Θυελλώδεις άνεμοι απέτρεψαν την προσέγγιση του “Speedrunner Jet” στη Σίφνο το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά το πλοίο επέστρεψε και ολοκλήρωσε επιτυχώς την επιβίβαση και αποβίβαση.

National League 2: Τελικός ανόδου με φόντο την ελπίδα και την πίεση

Καραχάλιος και Καρακατσάνης μιλούν για τη μεγάλη μάχη Ιωνικού – Πανναξιακού που κρίνει την άνοδο στη National League 1

National League 2: Η Βάσω Τσαρούχα «σφυρίζει» τον τελικό ανόδου Ιωνικός – Πανναξιακός

Όλα για όλα στη Νίκαια – Στο γήπεδο και ισχυρή αστυνομική δύναμη για την αποφυγή επεισοδίων - Ποιοι είναι οι διαιτητές

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Μαθητές από τη Νάξο και την Καλαμπάκα ενώνουν δυνάμεις μέσω STEM και προγραμματισμού

Το Ειδικό Σχολείο ΕΕΕΕΚ Νάξου συμμετείχε σε κοινή δράση STEM με το 2ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας, προγραμματίζοντας εφαρμογές με το Σετ S2.1. Μια καινοτόμος εκπαιδευτική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Νάξος – Αγιος Αρσένιος: Μάθημα ζωής με τη διάσωση νεοσσών από μαθητές και εκπαιδευτικούς

Θυελλώδεις άνεμοι έριξαν φωλιά στο προαύλιο — Η άμεση κινητοποίηση του σχολείου και η φροντίδα από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου στέλνουν ηχηρό μήνυμα για το περιβάλλον

SEAJETS: Νέες καλοκαιρινές εκπτώσεις έως και 32% για οικογένειες και παρέες (πίνακες)

Πιο προσιτά από ποτέ τα νησιά με τις νέες προσφορές της SEAJETS για καλοκαίρι 2025 – Χαμηλότερες τιμές σε Πάρο, Νάξο, Σύρο (πίνακες)

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Ηλιοβασίλεμα στη Νάξο: Μοναδική AI φωτογραφία

Ανακαλύψτε την απόλυτη ομορφιά του Κυκλαδίτικου ηλιοβασιλέματος μέσα από μια μαγευτική AI εικόνα από τη Νάξο — με φόντο την Πορτάρα, τη θάλασσα και τα παραδοσιακά λευκά σπίτια της Χώρας.