Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΣτο Καστελόριζο για την επέτειο ο Περιφερειάρχης

Στο Καστελόριζο για την επέτειο ο Περιφερειάρχης

|

Στο Καστελόριζο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος παρούσης της ελληνικής κοινότητας των Διεθνολόγων για το Συμπόσιο Ρόδου-Καστελορίζου την ημέρα της επετείου απελευθέρωσης του νησιού

Με την Ελληνική Εταιρία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και τον Πρόεδρό της Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγητή κ. Στέλιο Περράκη, επισκέφθηκε το Σάββατο το Καστελόριζο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος για τους εορτασμούς της απελευθέρωσης του νησιού.

 

Η Ελληνική Εταιρία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων πραγματοποίησε την επίσκεψη στο Καστελόριζο στο πλαίσιο του επιστημονικού Συμποσίου που οργάνωσε στη Ρόδο για την επέτειο των 20 ετών από την ισχύ της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982. Θέλοντας να τιμήσει όχι μόνο για σημειολογικούς αλλά και για ιστορικούς λόγους το πρώτο κομμάτι ελληνικής γης που απελευθερώθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα μέρος του Συμποσίου της, έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της Μεγίστης όπου συζήτησαν θέματα ζωτικής σημασίας για τις Διεθνείς Σχέσεις όπως η θέση της περιοχής μας στον διεθνή χάρτη εξελίξεων με πρωταγωνιστή το ζήτημα της ΑΟΖ, την ενέργεια,  τις θαλάσσιες ζώνες αλλά και  θέματα ασφάλειας.

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου παρακολούθησε την Δοξολογία και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων παρόντων των βουλευτών Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Υψηλάντη και κ. Μίκας Ιατρίδη,  της στρατιωτικής ηγεσίας της Δωδεκανήσου με επικεφαλής τον Υποστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ και τον Υποναυάρχο Παναγιώτη Παστουσέα ΠΝ, Υπαρχηγό ΓΕΝ, των τοπικών αρχών αλλά και των κατοίκων του Καστελορίζου. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας – και κατ΄ επέκταση της Ευρώπης- τη νήσο Στρογγύλη για να χαιρετίσει από κοντά την φρουρά που με πίστη, τόλμη και αγάπη για την πατρίδα φυλά Θερμοπύλες, στο φυλάκιο του νησιού.

 

«Η πραγματοποίηση του Συμποσίου από την Ελληνική Εταιρία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων στη Ρόδο και στο Καστελόριζο, την ημέρα της επετείου απελευθέρωσης του νησιού έχει μεγάλο συμβολικό χαρακτήρα. Η θέση του Καστελορίζου όχι αυτή στην καρδιά των ελλήνων και δη των Δωδεκανησίων, αλλά και στον χάρτη είναι ιδιαίτερη, μοναδική και στρατηγική. Στο ανατολικότερο άκρο του Αιγαίου και στην καρδιά της Μεσογείου, αποτελεί για την περιοχή μας, την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη ευρύτερα, το φυσικό σύνορο και τον ακρογωνιαίο λίθο των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Το πρώτο κομμάτι ελληνικής γης στο οποίο υψώθηκε η γαλανόλευκη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων. Από την πλευρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δεσμεύομαι πως η παρουσία μας  θα είναι συνεχής, μόνιμη και με κάθε δυνατό τρόπο αισθητή, ώστε οι κάτοικοι της Μεγίστης να μη νιώσουν ποτέ μόνοι και αποκομμένοι. Οι παρεμβάσεις μου άμεσες, με συνοχή και συνέχεια ώστε να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη από την Κέα ως το Καστελόριζο, η θάλασσα του Αιγαίου να ενώνει όλους τους κατοίκους του και το Καστελόριζο να εισπράξει πολιτικές αντίστοιχες της τεράστιας αξίας του για τη χώρα μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΜΗΛΩΣΙΑ 2025: Τέλος δράσεων με οδοιπορικό στο Ζα τα ξημερώματα της Κυριακής

Με την κορυφαία εκδήλωση της ανάβασης στο Ζα ολοκληρώνονται οι φετινές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΑΜΣ Φιλωτίου

Κέα: Σε ύφεση η γαστρεντερίτιδα, τι έδειξε η επίσκεψη του ΕΟΔΥ

Περίπου 30 περιστατικά ημερησίως στην κορύφωση της έξαρσης – Διερευνώνται τα αίτια, με έλεγχο νερού και περιβαλλοντικών δειγμάτων.

Πανναξιακός AOK: Συνεχίζει με τον Ανδρέα Καρακατσάνη στον πάγκο για μία ακόμη χρονιά

Ο προπονητής που οδήγησε πέρυσι την ομάδα σε σπουδαία πορεία στη National League 2 παραμένει στο τιμόνι – Διπλός ρόλος και στις ακαδημίες

Εντατικοί έλεγχοι στα τουριστικά ημερόπλοια, «Προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή» τονίζει ο Β. Κικίλιας

Με απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας εντείνονται οι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλα τα τουριστικά ημερόπλοια της χώρας – Έμφαση στην τήρηση κανόνων ασφαλείας και πληρωμάτων.

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: «Η Παρέλαση των Παιχνιδιών» απόψε στο Θέατρο Καμπανέλλη

Η Παιδική Χορωδία των Θερινών Εργαστηρίων Μουσικής συνεργάζεται με τη συμφωνική ορχήστρα Cappella Atenea και παρουσιάζουν ένα διαδραστικό μουσικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της αγκαλιάς.

Γυναικομαστία: Αίτια, Διάγνωση και Χειρουργική Αντιμετώπιση

Η διάγνωση της γυναικομαστίας πραγματοποιείται από τον πλαστικό χειρουργό. Αρχικά λαμβάνεται λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και ακολουθεί κλινική εξέταση.

Με λαμπρότητα τα Εννιάμερα της Παναγίας στις Τρίποδες Νάξου (photos)

Πλήθος πιστών συμμετείχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία της Παναγίας Τριποδιώτισσας

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Κατ. Γιαννακά: Αμοργός, από νησί εξορίας αγωνιστών σε νησί φίμωσης φωνών;

Αντιδράσεις για τη στάση του Δημάρχου Αμοργού απέναντι σε ειρηνική διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης. - τι αναφέρει η Κατερίνα Γιαννακά

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι