Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΣτα χρώματα της Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων το Ν.Αιγαίο και η Κρήτη για...

Στα χρώματα της Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων το Ν.Αιγαίο και η Κρήτη για την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος

|

 #StemCellAwarenessWeek2023   #ΔωριζωΟμφαλικοΑιμα #WCBD23 #WorldCordBloodDay  #DonateCordBlood

Δυνατό μήνυμα για την δωρεά του ομφαλικού αίματος και της αξιοποίησης του πολύτιμου για την ζωή αγαθού για καινοτόμες θεραπείες – αναγεννητικής ιατρικής και αιματολογικών, κυτταρικών ή εκφυλιστικών θεραπειών – έδωσαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης και του Ν.Αιγαίου μαζί με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος, φωτίστηκαν στα χρώματα της ΔηΤΟΒ Κρήτης, τα κτήρια της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου στο νησί της Ρόδου, για την Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα που πραγματοποιείται 13 εως 17 Νοεμβρίου, από τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ – για έβδομη συνεχή χρονιά – με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης, υπο την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης.

Η κοινή δράση φωταγώγησης που πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – για δεύτερη συνεχή χρονιά – έχει σκοπό την διάδοση του μηνύματος της χρησιμότητας του Ομφαλικού Αίματος για την θεραπεία ασθενών με αιματολογικά νοσήματα και την αξία της εθελοντικής προσφοράς του προς τους συνανθρώπους μας.

Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Η Δημόσια Υγεία αποτελεί για εμάς προτεραιότητα που υπηρετούμε με επιμονή και αφοσίωση. Το έργο της ΔηΤΟΒ Κρήτης είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλους και για τους νησιώτες του Ν. Αιγαίου, γι’ αυτό και εμείς το αγκαλιάζουμε από κοινού με την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε μέσα από τις δημόσιες δομές υγείας να διευκολύνεται αποτελεσματικά η πρόσβαση σε θεραπείες για τους πολίτες αλλά και η δωρεά του ομφαλικού αίματος στις Δημόσιες Τράπεζες της χώρας μας. Συμμετέχουμε για δεύτερη χρονιά σε μία δράση που συμβολίζει την κοινή μας δέσμευση να θέτουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που το έργο της ΔηΤΟΒ Κρήτης αναγνωρίζεται πέρα απο τα στενά γεωγραφικά πλαίσια της Κρήτης και υπογραμμίζουμε τη διαχρονική μας έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας που επιδεικνύουν συνεχή εξέλιξη και κοινωνική προσφορά, θέτοντας τον άνθρωπο και τον ασθενή στο επίκεντρο της ιατρικής έρευνας και κλινικής πράξης. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που για δεύτερη χρονιά όλες οι Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου συμμετέχουν ενεργά για την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος, στην κοινή μας δέσμευση και προσπάθεια για τη διάδοση του μηνύματος της δωρεάς του ομφαλικού αίματος και της χρησιμότητας του».

Η Καθηγήτρια Αιματολογίας και Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και της ΔηΤΟΒ Κρήτης, κ. Ελένη Παπαδάκηανέφερε«Η Παγκόσμια αυτή ημέρα μας δραστηριοποιεί όλους πιο ενεργά, ώστε ν’ αναδείξουμε την χρησιμότητα του ομφαλικού αίματος αλλα και τον ρόλο των Δημοσίων Τραπεζών μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας, με στοχευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα και ισότιμη πρόσβαση. Στόχος μας μέσα απο συνεργατικές δράσεις να εμπλουτίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας. Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες μας που και φέτος μας τιμούν συμμετέχοντας στις δράσεις της Εβδομάδας Ενημέρωσης και στηρίζουν το έργο μας».

Αναλυτικά για το πρόγραμμα δράσεων της Εβδομάδας Ενημέρωσης δείτε εδώ.

Οι δράσεις της Εβδομάδας Ενημέρωσης αποτελούν μέρος του δικτύου εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο για την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Παρέμβαση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου, τι αναφέρει ο Δημήτρης Λιανός

Εικόνες ντροπής με επισκέπτες να περιφέρονται ημίγυμνοι και να τρώνε πάνω στις αρχαιότητες προκαλούν αντιδράσεις. Ζητάμε οργανωμένη φύλαξη και ανάδειξη, δηλώνει ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός.

ΠΝΑΙ – Λεονταρίτης: Έργο 1 εκατομμυρίου ευρώ για την αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου Πάρου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί τη γ’ φάση ασφαλτοστρώσεων στην Πάρο – Άμεση εκκίνηση μετά τη δημοπράτηση του έργου

Η Σαντορίνη των ηφαιστείων τιμά τη δική της φωνή της επιστήμης. Τιμά τη Βοθωνιάτισσα Εύη Νομικού!

Η Σαντορίνη τιμά την καθηγήτρια Εύη Νομικού για την προσφορά της στην επιστήμη και τον τόπο που δεν ξέχασε ποτέ

Η Νάξος «απογειώνεται»: Ανάμεσα στους Top 5 παγκόσμιους προορισμούς για Αμερικανούς ταξιδιώτες

Με αύξηση +327% στις αναζητήσεις από τις ΗΠΑ, η Νάξος καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο στον διεθνή τουριστικό χάρτη, δίπλα στην Κρήτη και κορυφαίους ισπανικούς προορισμούς.

Γκιντίκι live στη Μονή Νάξου, ένα πανηγύρι γεμάτο ρυθμό και ελευθερία! (αφίσα)

Το αγαπημένο σχήμα της σύγχρονης παραδοσιακής σκηνής «Γκιντίκι» έρχεται την Πέμπτη 7 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Μονής, για μια αξέχαστη βραδιά μουσικού αυτοσχεδιασμού και αυθεντικής γιορτής.

Αντ. Σέργης: “Πορτάρα χωρίς φύλαξη, Κούροι υπό μετακίνηση, ποιος φυλάει την πολιτιστική κληρονομιά της Νάξου;”

Όταν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων σιωπά μπροστά στη βεβήλωση της Πορτάρας και επιμένει στη μεταφορά των Κούρων από τον φυσικό τους τόπο, γεννώνται κρίσιμα ερωτήματα για τον ρόλο και τις προτεραιότητές της.

Μάρκος Καφούρος για την Πορτάρα Νάξου: “Ανεπίτρεπτες εικόνες βεβήλωσης, απαιτείται άμεση προστασία”

Ο βουλευτής Κυκλάδων ζητά από την Υπουργό Πολιτισμού την άμεση ενίσχυση της φύλαξης στον αρχαιολογικό χώρο, μετά από καταγγελίες πολιτών και δημοσιεύματα για βανδαλισμούς και ανευθυνότητα επισκεπτών.

Ελ. Ψυχογιού: ” Λευτεριά στην Παλαιστίνη και Λευτεριά στην Αμοργό γιατί χουντιάσαμε!”

Σε μια εκτενή και άκρως αιχμηρή τοποθέτηση, η δημοτική σύμβουλος Αμοργού Ελευθερία Ψυχογιού τοποθετείται δημόσια σχετικά με τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στο πανηγύρι της Ψημένης Ρακής στο νησί

Νάξος (Δαμαριώνας): ΗΧΟ-ΤΟΠΙΑ 2025 στη βρύση Αδησαρού, ένα μουσικό και ιστορικό ταξίδι

Μια βραδιά γεμάτη πολιτισμό, ξενάγηση και jazz ήχους σε έναν μοναδικό τόπο της Νάξου

Ακυβερνησία σκάφους με επτά αλλοδαπούς στο στενό Πάρου – Αντίπαρου

Άμεση παρέμβαση των αρχών – Προσάραξε με ασφάλεια το σκάφος στο λιμάνι Αντίπαρου χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν