Σειρά παράνομων κατασκευών εντός της θάλασσας εντόπισε κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου έπειτα από επιτόπιο έλεγχο στην παραλία Αγία Μαρίνα της Ρόδου.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η ίδια επιχείρηση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη παράνομων μεταλλικών κατασκευών μέσα στη θάλασσα και δη με σερβιτόρους που εξυπηρετούσαν τους πελάτες μπαίνοντας στο νερό.
Μετά τον σημερινό έλεγχο, διαπιστώθηκε εκ νέου η εγκατάσταση 19 παράνομων κατασκευών καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό.
Πέρυσι, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών, «ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί στην ίδια παραλία και από την ίδια επιχείρηση, και αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισής τους».
Η ανακοίνωση προσθέτει: «Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και φέτος μαζί με τη λήψη και των αντίστοιχων αυστηρών διοικητικών μέτρων, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες».
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Οταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε! Οσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντί τους.
Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Εχουμε συμμάχους μας τους πολίτες αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή myCoast που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται».
Ο σερβιτόρος μέσα στη θάλασσα
Στις αρχές του Ιουλίου, πέρυσι, είχε προκληθεί σάλος όταν τον γύρο του διαδικτύου είχαν κάνει εικόνες με εργαζόμενους να σερβίρουν μέσα στη θάλασσα τουρίστες που απολάμβαναν τις παράνομες κατασκευές.
Τότε είχαν επιβληθεί πρόστιμα για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου, ενώ είχε δοθεί διορία για την απομάκρυνσή τους.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.06.2023 και στις 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί οι σχετικές δικογραφίες.