Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΡόδος: Γαλλίδα θα δικαστεί για φόνο γάτας (!!!)

Ρόδος: Γαλλίδα θα δικαστεί για φόνο γάτας (!!!)

|

Η πρώτη δίκη στα Δωδεκάνησα για φόνο ζώου (δια πνιγμού στη θάλασσα) με κατηγορούμενη μια Γαλλίδα προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου προς εκδίκαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου την 4η Μαρτίου 2024!

Η ποινική δίωξη κατά της κατηγορουμένης κινήθηκε με δικογραφία της 2ας Ιουνίου 2022 του Λιμεναρχείου Λέρου.

Την 1η Ιουνίου 2022 και περί ώραν 16.35 το Α.Τ. Λέρου διαβίβασε καταγγελία στο Λιμεναρχείο Λέρου, σχετικά με Γαλλίδα υπήκοο, η οποία πέταξε στη θαλάσσια περιοχή της Μερικιάς μια γάτα νεαρής ηλικίας.

Στελέχη του λιμεναρχείου Λέρου μετέβησαν στην ως άνω περιοχή και περί ώρα 16.40 εντόπισαν μια νεκρή γάτα, επάνω σε βρεγμένα βράχια της περιοχής απ’ όπου και ανασύρθηκε.

Η κατηγορουμένη, η οποία είχε υποδειχθεί από αυτόπτες μάρτυρες ως η γυναίκα που πέταξε τo γατάκι μέσα στη θάλασσα, εντοπίστηκε και προσήχθη στο λιμενικό κατάστημα.

Εν συνεχεία, διορίστηκε κτηνίατρος -πραγματογνώμονας που διενήργησε νεκροψία – νεκροτομή σύμφωνα με την οποία ο θάνατος της γάτας προήλθε από πνιγμό-ασφυξία.

Οι μάρτυρες, οι οποίοι ενημέρωσαν τις αρχές και υπέδειξαν την κατηγορούμενη, εκθέτουν λεπτομερώς τα γεγονότα που οδήγησαν στην καταγγελία τους και την υπόδειξη της κατηγορουμένης ως δράστιδος.

Συγκεκριμένα, μάρτυρας εξέθεσε ότι βρισκόταν στην παραλία της Μερικιάς κάτω από ένα δέντρο δίπλα στο εστιατόριο της περιοχής με ένα φίλο της και κάποια στιγμή πέρασε μία κυρία από τον δρόμο και είδαν μία ουρίτσα γάτας από το δεξί πλευρό της.

Η γυναίκα αυτή προχώρησε κάποια μέτρα και είδαν ότι κρύφτηκε πίσω από πολύ ψηλό θάμνο. Την είδαν να στέκεται όρθια πίσω από θάμνο στην άκρη του δρόμου, όπου από κάτω υπάρχει απότομος γκρεμός και θάλασσα.

Τότε είδαν ένα μικρό γατάκι πεταμένο στη θάλασσα, το οποίο φαινόταν ζωντανό. Την ρώτησαν γιατί το έκανε αυτό κι εκείνη απάντησε στα αγγλικά όχι.

Αρνιόταν συνεχώς ότι είχε πετάξει αυτή το γατάκι στη θάλασσα σε πολύ σπαστά Αγγλικά και προσπάθησε να φύγει από το σημείο. Κάλεσαν την αστυνομία και με νοήματα που έκανε ισχυριζόταν την μία ότι το γατάκι το είχε γραπώσει ένας σκύλος, την άλλη μία γάτα και γενικά έπεφτε σε αντιφάσεις.

Το γατάκι πεταμένο στη θάλασσα το άρπαξε ένας γλάρος και το κρατούσε στο στόμα του. Ο ένας αστυνομικός πέταξε πετρούλες στο γλάρο για να αφήσει το σώμα του γατιού. Το άφησε και το άτυχο ζώο επειδή είχε πεθάνει, βυθίστηκε και αναγκάστηκε ο φίλος της μάρτυρος να βουτήξει για να το βγάλει.

Η κατηγορούμενη από την πλευρά της διατείνεται ότι είναι ζωόφιλη και προσκομίζει μαρτυρία περί του χαρακτήρα της και της ζωοφιλικής της δράσης. Απολογούμενη φέρεται να τελούσε σε σύγχυση λέγοντας ότι το γατάκι το κυνηγούσε γάτος, μετά σκύλος και ότι η ίδια προσπαθούσε να το σώσει από τα δόντια του.

Κανένα από τα λεγόμενά της όμως δε αντέκρουσε τις μαρτυρίες των δύο αυτόπτων μαρτύρων.

Η Γαλλίδα μετά την απολογία της ενώπιον του Ανακριτή της Κω είχε αφεθεί ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1.000 ευρώ. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Παρέμβαση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου, τι αναφέρει ο Δημήτρης Λιανός

Εικόνες ντροπής με επισκέπτες να περιφέρονται ημίγυμνοι και να τρώνε πάνω στις αρχαιότητες προκαλούν αντιδράσεις. Ζητάμε οργανωμένη φύλαξη και ανάδειξη, δηλώνει ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός.

ΠΝΑΙ – Λεονταρίτης: Έργο 1 εκατομμυρίου ευρώ για την αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου Πάρου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί τη γ’ φάση ασφαλτοστρώσεων στην Πάρο – Άμεση εκκίνηση μετά τη δημοπράτηση του έργου

Η Σαντορίνη των ηφαιστείων τιμά τη δική της φωνή της επιστήμης. Τιμά τη Βοθωνιάτισσα Εύη Νομικού!

Η Σαντορίνη τιμά την καθηγήτρια Εύη Νομικού για την προσφορά της στην επιστήμη και τον τόπο που δεν ξέχασε ποτέ

Η Νάξος «απογειώνεται»: Ανάμεσα στους Top 5 παγκόσμιους προορισμούς για Αμερικανούς ταξιδιώτες

Με αύξηση +327% στις αναζητήσεις από τις ΗΠΑ, η Νάξος καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο στον διεθνή τουριστικό χάρτη, δίπλα στην Κρήτη και κορυφαίους ισπανικούς προορισμούς.

Γκιντίκι live στη Μονή Νάξου, ένα πανηγύρι γεμάτο ρυθμό και ελευθερία! (αφίσα)

Το αγαπημένο σχήμα της σύγχρονης παραδοσιακής σκηνής «Γκιντίκι» έρχεται την Πέμπτη 7 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Μονής, για μια αξέχαστη βραδιά μουσικού αυτοσχεδιασμού και αυθεντικής γιορτής.

Αντ. Σέργης: “Πορτάρα χωρίς φύλαξη, Κούροι υπό μετακίνηση, ποιος φυλάει την πολιτιστική κληρονομιά της Νάξου;”

Όταν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων σιωπά μπροστά στη βεβήλωση της Πορτάρας και επιμένει στη μεταφορά των Κούρων από τον φυσικό τους τόπο, γεννώνται κρίσιμα ερωτήματα για τον ρόλο και τις προτεραιότητές της.

Μάρκος Καφούρος για την Πορτάρα Νάξου: “Ανεπίτρεπτες εικόνες βεβήλωσης, απαιτείται άμεση προστασία”

Ο βουλευτής Κυκλάδων ζητά από την Υπουργό Πολιτισμού την άμεση ενίσχυση της φύλαξης στον αρχαιολογικό χώρο, μετά από καταγγελίες πολιτών και δημοσιεύματα για βανδαλισμούς και ανευθυνότητα επισκεπτών.

Ελ. Ψυχογιού: ” Λευτεριά στην Παλαιστίνη και Λευτεριά στην Αμοργό γιατί χουντιάσαμε!”

Σε μια εκτενή και άκρως αιχμηρή τοποθέτηση, η δημοτική σύμβουλος Αμοργού Ελευθερία Ψυχογιού τοποθετείται δημόσια σχετικά με τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν στο πανηγύρι της Ψημένης Ρακής στο νησί

Νάξος (Δαμαριώνας): ΗΧΟ-ΤΟΠΙΑ 2025 στη βρύση Αδησαρού, ένα μουσικό και ιστορικό ταξίδι

Μια βραδιά γεμάτη πολιτισμό, ξενάγηση και jazz ήχους σε έναν μοναδικό τόπο της Νάξου

Ακυβερνησία σκάφους με επτά αλλοδαπούς στο στενό Πάρου – Αντίπαρου

Άμεση παρέμβαση των αρχών – Προσάραξε με ασφάλεια το σκάφος στο λιμάνι Αντίπαρου χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.

Νάξος – Οι καρποί του φροντιστηρίου “Παιδεία”: Επιτυχίες μαθητών στις Πανελλαδικές 2025

Με κόπο, επιμονή και την υποστήριξη του φροντιστηρίου «Παιδεία» του Γιώργου Βάβουλα, οι μαθητές της Νάξου κατακτούν τις κορυφαίες σχολές της χώρας.