Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΠΝΑΙ: Συνεχόμενες συνεδριάσεις και προγραμματισμός δράσεων

ΠΝΑΙ: Συνεχόμενες συνεδριάσεις και προγραμματισμός δράσεων

|

Διαδοχικές οι συνεδριάσεις για τα όργανα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το επόμενο διάστημα με τον προγραμματισμό έκτακτης συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου (16 Δεκεμβρίου), νέα συνεδρίαση Περιφερειακής Επιτροπής (17 Δεκεμβρίου), νέα Τακτική συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας (23 Δεκεμβρίου).

Με μια έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ξεκινά η εβδομάδα, την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024, με μόνο θέμα την «Ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος “Απόλλων”».

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρόκειται να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που παρέχει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών με τη συμμετοχή και των Δήμων, προκειμένου να ωφεληθεί η τοπική αυτοδιοίκηση από το Πρόγραμμα «Απόλλων» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα. Μέσω του Προγράμματος, ενισχύεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, η οποία θα καλύπτει σε σημαντικό ποσοστό τις ενεργειακές ανάγκες των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης και των Οργανισμών τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για αυτούς και πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30, συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή. Τα πρώτα τρία, εκ των τριάντα δύο θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αφορούν στη διαχείριση των επιπτώσεων του πρόσφατου κύματος κακοκαιρίας Bora, που χτύπησε την Ρόδο. Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση ξεκινάει με την έγκριση των όρων δημοπράτησης ορισμού πιστοποιημένου χειριστή μετά εξουσιοδότησης αυτού και ορισμού επιτροπής Διεξαγωγής Διαγωνισμού για το έργο με τίτλο: «Καθαίρεση κατεστραμμένης γέφυρας επί της Επ Οδού 81Α04 στο ρέμα «ΠΑΧΥ ΑΜΜΟΣ» & αποκατάσταση Επ Οδού 81 Α11 στο ρέμα «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Δεύτερο θέμα της συνεδρίασης είναι ο ορισμός τεχνικού συμβούλου υποστήριξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη μελέτη αποκατάστασης βλαβών από την πλημμύρα που έπληξε τη Ρόδο, ενώ το τρίτο αφορά σε κατεπείγουσες υδραυλικές μελέτες στα ρέματα «ΠΑΧΥ ΑΜΜΟΣ» (Φαληράκι), «ΠΑΣΑΟΥΤΙΑ» (Τσαΐρι) και «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» (Παστίδα).

Η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το 2024, θα πραγματοποιηθεί, την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024, στις 15:00, για να ακολουθήσει αμέσως μετά η ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 16:30. Μεταξύ των θεμάτων της τακτικής συνεδρίασης του ΠΣ, αποτελούν η έγκριση δράσεων τουριστικής προβολής και πρωτογενούς τομέα, για το έτος 2025.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σειρά σημαντικών συναντήσεων του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά με αφορμή την εορτή της Μεγαλόχαρης

Στρατηγικές συνεργασίες και διάλογος με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα – Από τον Νίκο Δένδια και τη Σοφία Ζαχαράκη έως τον Χάρη Δούκα και τον Κώστα Κουμή.

Οι φάροι άνοιξαν τις πύλες τους – Συναπάντημα με την ιστορία τους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, 18 φάροι σε όλη τη χώρα δέχθηκαν επισκέπτες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας

Οι ψαράδες της Αμοργού σώζουν τη θάλασσα – Αφιέρωμα των Financial Times στην πρωτοβουλία

Παρά τη μείωση των αποθεμάτων και τις δυσκολίες επιβίωσης, οι μικροί αλιείς του νησιού πήραν την κατάσταση στα χέρια τους

Το καλαμάρι που… πήρε εκδίκηση! (video)

Ένα απίθανο περιστατικό σημειώθηκε στα ανοιχτά της Ρομπλόν στις Φιλιππίνες, όταν ψαράς που καμάρωνε για το τεράστιο καλαμάρι Χούμπολντ που έπιασε, βρέθηκε ξαφνικά μούσκεμα στο μελάνι του

Η Τήνος σώζει τον Φάρο της Λιβάδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, ο Δήμος Τήνου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού μνημείου.

Καλοκαίρι Πολιτισμού (συνέχειας) στη Νάξο 2025: Συναυλίες, θέατρο, βιβλίο και τέχνη σε κάθε γωνιά του Δήμου (πρόγραμμα)

Ένα πολύχρωμο πολιτιστικό μωσαϊκό απλώνεται σε όλο το νησί με τη σφραγίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – από το Φιλώτι μέχρι τις Μικρές Κυκλάδες, η μουσική, το θέατρο και η παράδοση δίνουν ραντεβού σε μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή.

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη στο Φιλώτι: Μια μαγική καλοκαιρινή συναυλία στη Νάξο!

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου υποδέχεται την αγαπημένη ερμηνεύτρια σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και καλοκαιρινή αύρα.

Σοφία Τορνάρου: Η Ναξιώτισσα πολίστρια που κατέκτησε το χρυσό με την Εθνική Ελλάδος

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τη 21χρονη Σοφία Τορνάρου, διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού, που χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σιγκαπούρη.

Συμβολικό δώρο Φίλιππου Φόρτωμα στον Νίκο Δένδια στην Τήνο

Ένα περιστέρι από τηνιακό μάρμαρο, δείγμα της ξακουστής μαρμαροτεχνίας του νησιού, πρόσφερε ο βουλευτής Κυκλάδων στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Σίφνος: Ο μικρός Μανώλης που έγινε το πιο γλυκό καλωσόρισμα του νησιού

Ο Μανώλης με το γιλέκο του υποδέχεται και αποχαιρετά τα πλοία στις Καμάρες, χαρίζοντας χαμόγελα σε ταξιδιώτες και ντόπιους

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νέος γύρος συγκέντρωσης στα σούπερ μάρκετ: Εξαγορές που αλλάζουν τον χάρτη

Από τη «Μασούτης» και την «Κρητικός» μέχρι τη Retail & More και τον «Γαλαξία» – Το 2025 διαμορφώνει νέες ισορροπίες στο οργανωμένο λιανεμπόριο

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».