Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑιγαίοΠΝΑι: Μπορεί ο Ραγκούσης να "κοιτάξει" στα μάτια τον Χατζημάρκο;

ΠΝΑι: Μπορεί ο Ραγκούσης να “κοιτάξει” στα μάτια τον Χατζημάρκο;

|

Ποιος μπορεί να ρίξει στο καναβάτσο τον Γιώργο Χατζημάρκο στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου; 

Ενα ερώτημα που ακόμη δεν έχει βρει απάντηση. Θα το κάνει ο Γιάννης Ραγκούσης;

Ο Κυκλαδίτης πολιτικός είναι το τελευταίο όνομα που ακούγεται στη … πιάτσα ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου σε επίπεδο Αυτοδιοικητικών εκλογών Β’ Βαθμού…

Το βασικό του μειονέκτημα; Είναι Κυκλαδίτης και όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια κερδίζεται από τα Δωδεκάνησα. Πλεονέκτημα; Οτι ξέρει όσο λίγοι το χώρο της αυτοδιοίκησης καθότι πέρασε από το δήμο Πάρου

Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα μέσα από τη σελίδα Skyrodos.gr και αναφέρει:

“Με βάση πληροφορίες από την Αθήνα, έχει βρεθεί ο υποψήφιος που θα στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου!

Ως τώρα δεδομένο ήταν πως δεν βρίσκεται υποψήφιος που θα αναζητήσει την τύχη του για την θέση του περιφερειάρχη, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί και του πολιτικού κλίματος που επικρατεί.

Με τα δεδομένα αυτά κατά βάση, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αναζήτησαν υποψήφιο που θα προέρχεται από τους χώρους της κεντροαριστεράς, με καθαρό προφίλ και επιτυχημένη πορεία στην αυτοδιοίκηση. Εγιναν πολλές και διάφορες συζητήσεις, μεταξύ των οποίων είχαν ακουστεί ονόματα όπως του Κώστα Σκανδαλίδη, του Μιχάλη Χριστουδουλάκη και άλλων στελεχών πρώτης γραμμής από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Οι πληροφορίες από την Αθήνα κάνουν λόγο τώρα για τον Γιάννη Ραγκούση που έχει καταγωγή από τις Κυκλάδες και διετέλεσε δήμαρχος με επιτυχημένη θητεία στην Πάρο

Η θητεία του στην αυτοδιοίκηση και η υπουργοποίηση

Ο Γιάννης Ραγκούσης εξελέγη Δήμαρχος Πάρου το 2002 με ποσοστό 54,6% και το 2006 με το 67,11% των ψήφων.

Το 2007 τοποθετήθηκε με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος, ενώ το 2008 εκλέχτηκε Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του 2007, καθώς και το 2009 ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Από τις 7 Οκτωβρίου 2009 έως και τις 17 Ιουνίου 2011 άσκησε τα καθήκοντα του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου. Από το πόστο του εισηγήθηκε νομοσχέδια για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειαςσε παιδιά νόμιμων μεταναστών και τη συμμετοχή μεταναστών σε αυτοδιοικητικές εκλογές, το πρόγραμμα «Καλλικράτης» για την τοπική αυτοδιοίκηση με τον οποίο ιδρύθηκαν οι αιρετές Περιφέρειες και 325 Δήμοι στη θέση 1034 Δήμων που υπήρχαν με το πρόγραμμα Καποδίστριας , το πρόγραμμα Διαύγεια, τις εκλογικές δαπάνες σε αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και τον ιδρυτικό νόμο 3979 για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Ελλάδα.

Στις 17 Ιουνίου 2011 ανέλαβε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ασχολήθηκε με την απελευθέρωση της αγοράς ταξί, για την οποία δέχθηκε έντονη κριτική από την αντιπολίτευση και τα σωματεία. Ύστερα από τη παραίτηση της κυβέρνησης του Παπανδρέου, ο Γιάννης Ραγκούσης ανέλαβε στις 11 Νοεμβρίου 2011 τα καθήκοντα Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Στις διαδοχικές εκλογές που έλαβαν χώρα στις 6 Μαΐου και στις 17 Ιουνίου 2012 δεν εξελέγη βουλευτής. Οι διατάξεις του νόμου περί χορήγησης Ελληνικής ιθαγένειας κρίθηκαν αντισυνταγματικοί από το Ανώτατο Δικαστήριο και το ΣτΕ, με ακύρωση πράξεων απονομής ιθαγένειας από το 2010 σε όσους είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα από αλλοδαπούς γονείς είτε φοίτησαν σε ελληνικά σχολεία.

Αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ
Τον Οκτώβριο του 2012 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ διαφωνώντας με τον πρόεδρό του, Ευάγγελο Βενιζέλο, για το χειρισμό της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. Στις 23 Αυγούστου 2017 ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την προεδρία της νέας παράταξης στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Εν μέσω διαφωνιών και με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε διάφορα θέματα, όπως τη στήριξη του στη Συμφωνία των Πρεσπών για την επίλυση του Μακεδονικού ζητήματος, αλλά και θετικά σχόλια για την κυβέρνηση του ΣYΡΙZΑ, απομακρύνθηκε με απόφαση της Φώφης Γεννηματά οριστικά από το ΚΙΝΑΛ.

Προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ
Τον Απρίλιο του 2019 συμμετείχε στην εναρκτήριο εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κάνοντας αποδεκτή την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου. Στις 12 Ιουνίου 2019 ανακοίνωσε την κάθοδο του στις εκλογές στην Β’ Πειραιά όπου και εξελέγη. Στην σημερινή κοινοβουλευτική περίοδο τοποθετήθηκε τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις 9 Σεπτεμβρίου 2020 ανέλαβε καθήκοντα Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου.

Ο Γιάννης Ραγκούσης (11 Δεκεμβρίου 1965) είναι Έλληνας πολιτικός βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Β΄ Πειραιώς και πρώην υπουργός με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου 2011 και Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στη κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009.

Μερικές από τις αξιοσημείωτες μεταρρυθμίσεις του ήταν η δημιουργία του προγράμματος Διαύγεια, το πρόγραμμα Καλλικράτης για την αυτοδιοίκηση, ο νόμος υπ’ αριθμόν 3838/2010 για τη χορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών που γεννήθηκαν ή πήγαν σχολείο στην Ελλάδα, καθώς και ο ιδρυτικός Νόμος 3979 για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Την Παρασκευή 31η Μαρτίου και το Σάββατο 1η Απριλίου 2023

Χ. Κόκκινος: “Το Νότιο Αιγαίο να μην γίνει…”Κολομβία” – Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της”

Οι  φιλήσυχοι νησιώτες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών μας αγωνιούν για το "ρεσιτάλ" αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας που παρατηρείται έντονα  τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας. 

Blue Star Naxos: Στις 22:30 απόψε αναχώρηση από Πειραιά για Παροναξία – Αμοργό

Τα νέα δεδομένα στα δρομολόγια των Blue Star Naxos και Delos με βάση την αλλαγή που προέκυψε μετά το πρωϊνό απαγορευτικό

Φ. Φόρτωμας: “Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα”

Στις 21 Μαϊου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, μια Ελλάδα δυνατή!

ΠΝΑι – Φολέγανδρος: Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι

Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι Φολεγάνδρου - Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –Δήμου Φολεγάνδρου - Δήμου Ιητών

Αμοργός – Λ. Καραϊσκος: “Γιορτή του αθλητικού τουρισμού το Amorgos Trail Challenge”

Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραϊσκος για το 6ο Amorgos Trail Challenge

“Καλάθι του Νονού”: Εκανε πρεμιέρα σήμερα στην αγορά

Το "Καλάθι του Νονού" θα είναι στην αγορά έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου

Μ. Βρετανία: Η Πάρος είναι η νέα… Μύκονος

The Sun: Το ελληνικό νησί που έχει γίνει η... νέα, προσιτή Μύκονος, για τους Βρετανούς

ΔΕΥΑΘ – Εμπορείο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων

Μέσω της ΔΕΥΑ Θήρας έγινε γνωστό ότι θα υπάρξουν στο Εμπορείο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το προσεχές Σάββατο (01/04) λόγω έργων

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτακτο δρομολόγιο αύριο (25/03) Σαντορίνη – Πειραιά και επιστροφή

Αλλαγή στα δρομολόγια και του "Διονύσιος Σολωμός"... Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει από Σαντορίνη για Πειραιά και επιστροφή (!!!)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτάκτως απόψε αναχωρεί για Δυτικές Κυκλάδες

Έκτακτο βραδινό δρομολόγιο του "ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" από Πειραιά

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας