Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑιγαίοΠαρουσίαση - συζήτηση για την αειφόρο ανάπτυξη

Παρουσίαση – συζήτηση για την αειφόρο ανάπτυξη

|

Συνάντηση – ενημέρωση (Πάρος 15/12) με τους θεσμικούς φορείς, τις τοπικές παραγωγικές και κοινωνικές ομάδες για τις Περιφερειακές Ενότητες Πάρου, Νάξου και Θήρας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2015, στην Παροικία της Πάρου, συνάντηση – ενημέρωση με τους θεσμικούς φορείς, τις τοπικές παραγωγικές & κοινωνικές ομάδες, με σκοπό τη συλλογή  απόψεων φορέων και υπηρεσιών για την σύνταξη του Β1 Σταδίου του  Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου και ειδικά για τις Περιφερειακές Ενότητες Πάρου, Νάξου και Θήρας.

Στην συνάντηση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πάρου, παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού & Έπαρχος Νάξου κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, η Έπαρχος Θήρας κ. Θεώνη Λειβαδάρου, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων του Δήμου Πάρου, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αντιπάρου, εκπρόσωποι φορέων, μηχανικοί & αρχιτέκτονες καθώς και πολίτες της Πάρου.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση έγινε παρουσίαση από την υπεύθυνη της μελέτης κα Χριστίνα Τσούτσου και τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Χωροταξικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΝ τα οποία είναι : ο κ. Ιωάννης  Ράμμος, η κα Μαίρη Ραμπαβίλα και η κα Κατερίνα Κανελλοπούλου.

Αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν οι προτάσεις όλων των φορέων με ευθύνη του Επαρχείου Πάρου και ν” αποσταλούν στο αρμόδιο Υπουργείο και στους Μελετητές του έργου.

Για τον παραπάνω λόγο ενημερώνουμε τους φορείς αλλά και τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην παραπάνω συνάντηση εφόσον το επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο Επαρχείο Πάρου σε ηλεκτρονική μορφή , στο e-mail : eparxosParou@1730.syzefxis.gov.gr μέχρι την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, ώστε να ληφθούν υπόψη στο υπό αναθεώρηση / επικαιροποίηση Περιφερειακό Πλαίσιο  Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο τη μέγιστη δυνατή Ενημέρωση των εμπλεκομένων Φορέων και Υπηρεσιών στο Γεωγραφικό Χώρο ευθύνης της, έχει αναρτήσει το εν λόγω Τεύχος της Σύνοψης των Πορισμάτων της Έκθεσης Αξιολόγησης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: http://www.notioaigaio.gr στην Ενότητα «Διεθνή και Ευρωπαϊκά Θέματα, Προγράμματα, Προσκλήσεις, Ανακοινώσεις/Δελτία Τύπου» του συνδέσμου της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού (http://www.5124.syzefxis.gov.gr/index.php/site-map-5).

Τέλος επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου “ΜΕΑΣ ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ”  για την παραχώρηση της αίθουσας, τον κ. Παναγιώτη Κοντιζά Διευθυντή του Σταθμού Πάρου της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN για την προσφορά ενός εισιτηρίου Αθήνα – Πάρο – Αθήνα, καθώς και το ξενοδοχείο ΑΠΟΛΛΩΝ στην Παροικία για την προσφορά ενός δωματίου.

Ο Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου

Κων/νος Ν. Μπιζάς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Blue Star Naxos: Το πρωί (11:45) της Τετάρτης θα πάρει το δρόμο της επιστροφής για Πειραιά

Νέα δεδομένα δημιουργήθηκαν στο αποψινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos σε σχέση με την αυριανή (08/02) επιστροφή του στον Πειραιά

Κλειστά τα σχολεία αύριο (08/02) στη Νάξο, ανοιχτά στις Μικρές Κυκλάδες

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με την λειτουργία των σχολικών μονάδων αύριο (08/02) ελέω "Μπάρμπαρα"

Προσωρινή διακοπή υδροδότησης στη Χώρα Νάξου

Το πόσιμο νερό του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης λόγω φυσικών φαινομένων παρουσίασε απρόβλεπτα αυξημένη θολότητα, η οποία καθιστά αναγκαία τη προσωρινή διακοπή της υδροδότησης, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος.

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: “Προσοχή στο οδικό δίκτυο της ορεινής Νάξου”

Από νωρίς το πρωί, τρία εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου και ένα του Επαρχείου Νάξου επιχειρούν για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου,

48ωρη απεργία από αύριο (08/02) στα πλοία, “ανεβαίνει” το Blue Star Naxos (ώρα αναχώρησης 09:30)

Δεμένα τα πλοία αύριο (08/02) λόγω 48ωρης απεργίας στα λιμάνια ... Ποιοι είναι οι λόγοι

Πρέβελης: Αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης από τη Ρόδο προς Πειραιά

Το Πρέβελης παραμένει στο λιμάνι της Ρόδου - Πότε θα πάρει το ... δρόμο για Κρήτη - Κυκλάδες και Πειραιά

Amorgos Trail Challenge: Ανοιξαν οι έγγραφές για τους αγώνες

Το Σαββατοκύριακο 29-30 Απριλίου 2023 θα διεξαχθεί το 6ο Amorgos Trail Challenge, με αγώνες 19 χλμ., 7,5 χλμ., Spike και Loza Kids Race.

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: “Αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας’

"Θύματα για μια ακόμα φορά άνθρωποι και υποδομές, ανυπεράσπιστοι στο έλεος των φυσικών καταστροφών, ενώ υπάρχουν οι επιστημονικές και τεχνικές δυνατότητες αντιμετώπισης τους..."

Σαντορίνη: Διακοπή ρεύματος λόγω τεχνικών εργασιών

Την Τετάρτη 8, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Blue Star Naxos: Αύριο Σάββατο αντί για τη Κυριακή επιστρέφει από Αμοργό

Η "Μπάρμπαρα" φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια... Τι συμβαίνει με το Blue Star Naxos

Ρομαντική επιστροφή σε μία άλλη εποχή της Νάξου

Το τετράγωνο στο τέλος της χερσαίας ζώνης Νάξου όπως δεν το έχετε ξαναδεί ...

Γ. Βρούτσης: “Να ενταχθεί η Τήνος στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κρήτη”

Γ. Βρούτσης: «Με αναφορά στη Βουλή ζητώ να συμπεριληφθεί η Τήνος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά, Κυκλάδων, Κρήτης»

Η κακοκαιρία “δένει” τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου – Αλλαγές στα δρομολόγια

Η "Μπάρμπαρα" θα κρατήσει δεμένα τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Τα λιμάνια της … οργής, επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση υποδομών

Γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Γλινάδο – ΕΑΣ Νάξου: Το νέο τυροκομείο είναι γεγονός (video)

Ξεκινά την λειτουργία του το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου! (video)

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες