Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΠ.Ν.Αι.: Νέα γραμμή χρηματοδότησης για τα μικρά νησιά στο πλαίσιο του ΠΕΠ...

Π.Ν.Αι.: Νέα γραμμή χρηματοδότησης για τα μικρά νησιά στο πλαίσιο του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου

|

Πρόσκληση για την υποβολή Στρατηγικών Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης των μικρών νησιών της Περιφέρειας, απευθύνει ο  Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

 Νέα γραμμή χρηματοδότησης ύψους 25.000.000,00 , αποκλειστικά για μικρά νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, ανοίγει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027.

Με πρόσκλησή του, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» 2021 – 2027, ο Περιφερειάρχης καλεί την Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων για την υποβολή Στρατηγικών Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για τα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους.

Πρόκειται για τα νησιά Αγαθονήσι, Αμοργό, Ανάφη, Αντίπαρο, Αστυπάλαια, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Ίο, Κάσο, Κέα, Κίμωλο, Κουφονήσια, Κύθνο, Λειψούς, Μεγίστη, Νίσυρο, Πάτμο, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Σύμη, Σχοινούσα, Τέλενδο, Τήλο, Φολέγανδρο, Χάλκη και Ψέριμο.

Οι Στρατηγικές Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για τα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων εστιάζουν στην ανάπτυξη παρεμβάσεων συμπλήρωσης/αναβάθμισης υποδομών και υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και εκπαίδευσης, εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων, υποδομών και κοινόχρηστων χώρων, ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος, προστασίας και αξιοποίησης πολιτιστικών και φυσικών πόρων, αξιοποίησης ΤΠΕ, καθώς και δημιουργίας προϋποθέσεων οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και επισκεπτών.

Οι ΟΧΕ  εκπονήθηκαν με πρωτοβουλία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, με τη συνδρομή εξωτερικού συμβούλου μέσω της Τεχνικής Βοήθειας του Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» 2021-2027.  Η σχεδίαση των Στρατηγικών έγινε με διαδικασίες «από κάτω προς τα πάνω», δηλαδή με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών φορέων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών. Παράλληλα το σύνολο των παρεμβάσεων που θα χρηματοδοτηθούν μέσω των ΟΧΕ μικρών νησιών, θα ευθυγραμμίζονται με τις εθνικές τομεακές και περιφερειακές πολιτικές και θα ακολουθούν τις σχετικές οριζόντιες δεσμεύσεις του Προγράμματος που ισχύουν στους λοιπούς Στόχους Πολιτικής (π.χ. ολιστική προσέγγιση διαχείρισης υδάτων, χαρτογράφηση και προτεραιοποίηση υποδομών υγείας και εκπαίδευσης, κ.λπ.).

Οι στρατηγικές για τις ΟΧΕ μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2021-2027 στο πλαίσιο της Προτεραιότητας 8 «Ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών», με πόρους ύψους 25 εκ. €

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των στρατηγικών ΟΧΕ μικρών νησιών Δωδεκανήσων και Κυκλάδων από τους χωρικούς φορείς είναι η 31η Ιουλίου 2024.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάσχα – Αμνοερίφια: Ακριβότερα έως και κατά 2 ευρώ το κιλό (!!!)

Ακριβότερα έως και κατά 2 ευρώ πωλούνται φέτος τα αμνοερίφια. Η μειωμένη παραγωγή κρεάτων εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel και των νόσων στα ζώα έχουν εκτοξεύσει τις τιμές στην αγορά.

Ουρουγουάη: Πέθανε στα 71 του ο Αλβάρο Μαντζίνο, ποιος ήταν;

Πέθανε στα 71 του ο Αλβάρο Μαντζίνο - Επέζησε από αεροπορικό δυστύχημα του 1972, τρώγοντας πτώματα συνεπιβατών του

ΑΑΔΕ – ΦΠΑ: Ξεκινάει η μηνιαία υποβολή από νεοσύστατες επιχειρήσεις

Μηνιαία η υποβολή ΦΠΑ από νεοσύστατες επιχειρήσεις - Η εφαρμογή του μέτρου ξεκινάει σήμερα 1η Απριλίου

Νάξος: Αύριο (02/04) στο The Locaλς η Αναστασοπούλου και η παρέα της σε μία έντεχνη μουσική βραδιά

Αύριο (02/04) στο καφέ - εστιατόριο "The Locaλς" η Κατερίνα Αναστασοπούλου και η παρέα της σε μία έντεχνη μουσική βραδιά

Νάξος: Ερχεται το 2ο Naxos Dance Festival 2025, πότε;

Naxos Dance Festival 2025 - Διακοπές και χορός του Αγίου Πνεύματος! 6-7-8-9 Ιουνίου 2025

Νάξος – Λιμενικό Ταμείο: Απέκτησε τη μπίγα και την μετατρέπει σε Μουσείο (!!!)

Το Λιμενικό Ταμείο Νάξου προχώρησε στην αγορά της μπίγας που βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στο λιμάνι. .Ποιος ο λόγος;

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Αλέξανδρος Λυκοσκούφης

Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Λυκοσκούφης – Εμβληματική μορφή της εκπαίδευσης σε Νάξο και Ηλιούπολη - Το αντίο από τον Στράτο Φουτάκογλου

Χίος: Εσπασαν οι κάβοι του “Νήσος Ρόδος”, κόπηκε η μπίντα (video)

Το πλοίο κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Χίου με καθυστέρηση, καθώς οι καιρικές συνθήκες καθιστούσαν εξαιρετικά επικίνδυνη την πρόσδεσή του (video)

Πρόταση Ημέρας: Γιουβέτσι με χωριάτικα λουκάνικα και μάραθο

Ξεχωριστή απλή συνταγή με βάση τα ανοιξιάτικα αρώματα

Πάρος: Περισσότερα από 100 χιλιοστά βροχόπτωσης σε λίγες ώρες, η χειρότερη κακοκαιρία των 20 τελευταίων ετών

Αυτοκίνητα και μηχανάκια παρασύρθηκαν στη θάλασσα στη Νάουσα της Πάρου. Από τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί των Κυκλάδων μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες πλημμύρισαν δρόμοι και προκλήθηκαν καταστροφές.

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.