Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΟμάδα Αιγαίου: Ένα σπίτι για τους ήρωες (γιατρούς) της καθημερινότητας στο Κουφονήσι

Ομάδα Αιγαίου: Ένα σπίτι για τους ήρωες (γιατρούς) της καθημερινότητας στο Κουφονήσι

|

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια, η Ομάδα Αιγαίου εγκαινίασε στις 17 Μαΐου το πλήρως ανακαινισμένο «Σπίτι του Γιατρού» στα Κουφονήσια – δύο αυτόνομων κατοικιών – μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων της πρώτης γραμμής της υγείας στα νησιά μας.

Στο πλαίσιο του 31ου Διάπλου, περισσότεροι από 120 εθελοντές, ανάμεσά τους ιατροί 18 διαφορετικών ειδικοτήτων και νοσηλευτές, ταξίδεψαν σε 8 μικρά και ακριτικά νησιά με στόχο την πρόληψη, την υποστήριξη και τη δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας και εξετάσεων.

Η πλήρης ανακατασκευή των δύο κατοικιών στα Κουφονήσια πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομάδας Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και με την πολύτιμη συμβολή τοπικών φορέων και εθελοντών. Οι δύο αυτές αυτόνομες κατοικίες δημιουργήθηκαν για να φιλοξενούν γιατρούς και εκπαιδευτικούς χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, προσφέροντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής και αποτελώντας ουσιαστικό κίνητρο για τη στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου
του νησιού.

Στόχος του έργου είναι η διευκόλυνση και η ενθάρρυνση της παρουσίας επαγγελματιών υγείας και παιδείας στα μικρά και ακριτικά νησιά, προσφέροντας πρακτική στήριξη εκεί όπου οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι λύσεις σπάνιες.

Ο πρώτος γιατρός, που ήδη υπηρετεί ως αγροτικός γιατρός στο Κουφονήσι, θα εγκατασταθεί σύντομα στην πρώτη κατοικία. Η δεύτερη κατοικία αναμένεται να φιλοξενήσει τον παθολόγο ή γενικό γιατρό που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου.

Δύο νέες κατοικίες γιατρού στα Κουφονήσια: Ένα έργο με καρδιά και προοπτική

Ελπίζουμε πως αυτή η υποδομή θα λειτουργήσει ως ένα ουσιαστικό κίνητρο για τη μόνιμη στελέχωση της θέσης του παθολόγου, η οποία δυστυχώς παραμένει κενή παρά τις επανειλημμένες προκηρύξεις για την κάλυψή της.

Με αφορμή τα εγκαίνια, ο Αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Αντώνης Κωβαίος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που από τα Κουφονήσια ξεκίνησε μια ακόμη σπουδαία και ουσιαστική δράση της Ομάδας Αιγαίου, με τίτλο: «Καλύτερες Συνθήκες Διαβίωσης των Γιατρών στα μικρά και ακριτικά νησιά».  Η ολική ανακατασκευή των δύο αυτόνομων κατοικιών, σε συνεργασία με τον Δήμο μας και τους υποστηρικτές της Ομάδας, συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των γιατρών που υπηρετούν στο νησί και προσφέρει ένα ακόμα ισχυρό κίνητρο για τη στελέχωση του ιατρείου».

Ο κ. Κωβαίος απεύθυνε ευχαριστίες στην Πρόεδρο της Ομάδας Αιγαίου, κα. Ντενίζ Τσιμή, το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη και τους υποστηρικτές της Ομάδας Αιγαίου για το τεράστιο έργο τους και την αδιάκοπη σταθερή στήριξη τους στα Κουφονήσια και τα άλλα μικρά νησιά του Δήμου.

Η κα. Ντενίζ Τσιμή δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί σήμερα εγκαινιάζουμε τις δύο ανεξάρτητες κατοικίες ιατρών, μία νέα δράση της Ομάδας Αιγαίου για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των γιατρών στα μικρά και ακριτικά νησιά μας. Η Ομάδας μας αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν ήταν τυχαία η πρόσφατη βράβευσή της στα Prix Galien Greece 2025, με το βραβείο Pro Bono Humanum»

Ευχαριστούμε θερμά τον αξιότιμο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Δημήτρη Λιανό για την βούληση του και την συνδρομή της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου Κουφονησίων σε όλες αυτές τις σημαντικές δράσεις που βελτιώνουν αισθητά το βιοτικό επίπεδο των πολιτών του Δήμου.

Η δράση αυτή δεν είναι απλώς μια προσφορά. Είναι μια έμπρακτη απόδειξη εμπιστοσύνης και αγάπης για τα νησιά και τους κατοίκους τους, αλλά και για εκείνους που επιλέγουν να υπηρετούν εκεί, συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες. Επιπλέον, ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Χρήστο Ροϊλό, για τη συνεπή και σταθερή στήριξή του.

Επίσης, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Πρόεδρο της Κοινότητας
Κουφονησίων, κα. Κατερίνα Πρασίνου, και όλα τα μέλη της Κοινότητας για την άψογη συνεργασία. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όλους όσους δούλεψαν σκληρά για να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα: την αρχιτέκτονα κα. Έφη Τσιμή για τη στενή μας συνεργασία, τα συνεργεία, τους μεταφορείς αλλά και όλους όσους συνέβαλαν με πάθος και αυταπάρνηση.
Η εμπιστοσύνη και η γενναιοδωρία των Υποστηρικτών μας είναι το σταθερό στήριγμα πίσω από κάθε διαδρομή, κάθε δράση, κάθε χαμόγελο που γεννιέται στα νησιά του Αιγαίου.

Με βαθιά εκτίμηση, ευχαριστούμε όλους όσοι στηρίζουν την αποστολή μας και το εν λόγω έργο της Ανακατασκευής του Οικήματος Στέγασης Ιατρικού Προσωπικού στο Κουφονήσι, την Ομάδα Αιγαίου και το έργο των: DRUCKFARBEN ΕΛΛΑΣ, ELPEN Α.Ε., FLEXOPACK Α.Β.Ε.Ε., GEK WOOD CONSTRUCTIONS MON IKE, ICRO COATINGS HELLAS, KRAFT (ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΟΥ), PENKO Α.Ε., PIXI, WHITESTONE ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε., Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε, ΤΣΙΜΗ Α.Ε.

Η στήριξή τους δεν είναι για εμάς απλώς υλική – είναι μήνυμα αλληλεγγύης, είναι πίστη ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο, ένα νησί τη φορά. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Γιατί στο Αιγαίο, οι αποστάσεις δεν μετριούνται σε μίλια. Μετριούνται με κύματα αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Και κάθε χρόνο, αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν – και λαμβάνουν – το καλύτερο.

Σχετικά με την Ομάδα Αιγαίου

Η Ομάδα Αιγαίου είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που για πάνω από 30 χρόνια προσφέρει στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου, ιατρικές υπηρεσίες, έργα υποδομής, καθώς και εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαντολογικές και κοινωνικής ευαισθητοποίησης δραστηριότητες.


Σκοπός της είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των μικρών και ακριτικών νησιών. Για περισσότερα νέα και πληροφορίες σχετικά με το έργο της, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομάδας Αιγαίου στο https://omadaaigaiou.gr 

δείτε φωτογραφίες:


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Ρίκα Μάασε ενισχύει τον Α.Ο. Θήρας, μία διεθνής μεταγραφή με βλέμμα στο μέλλον

Η ταλαντούχα Γερμανίδα διαγώνια, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται στη Σαντορίνη για να δώσει δύναμη και ποιότητα στην επίθεση του Α.Ο. Θήρας για τη σεζόν 2025-2026.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια διακυβέρνησης και το βλέμμα στο μέλλον

Από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τη στεγαστική πολιτική έως τις παρεμβάσεις στην εργασία και την ασφάλεια, ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα επόμενα βήματα διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ανοίγει τον Μουσικό Περίβολο στη Νάξο

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός έρχεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου για μια μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία στο Γυμνάσιο Νάξου – με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμοργός καθαρίζει τα μονοπάτια της: Ολοκληρώθηκε η 14η δράση του συλλόγου “Νήσος Αμοργός”

Με τη δύναμη των εθελοντών, καθαρίστηκε πλήρως το μονοπάτι Άγιος Ιωάννης Λευκών – Κάτω Ακρωτήρι Καταπόλων. Έρχεται οργανωμένος περίπατος για την ανάδειξή του.

Απεραθίτικοι σκοποί και τραγούδια της πατινάδας: Ένα βιωματικό μουσικό δρώμενο στην αυλή της Παναγιάς

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Απείρανθος γεμίζει νότες και μνήμες – Τρεις γενιές μουσικής παράδοσης ζωντανεύουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς της πατινάδας.

Ευρωπαϊκό κύμα επενδύσεων 5,5 δισ. ευρώ για τα νησιά: Διασυνδέσεις, «πράσινη» ενέργεια και ανανέωση στόλου στο επίκεντρο

Από τη Νάξο μέχρι το Αγαθονήσι και από τη Σίφνο έως την Ικαρία, η νησιωτική Ελλάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη «πράσινη» μετάβαση με τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία που φέρνουν έργα 8 δισ. ευρώ – με έμφαση στις διασυνδέσεις, τις ΑΠΕ και την ακτοπλοΐα.

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Φινλανδία: Χάκα – Ίντερ Τούρκου, δεν… (Χ)αλιούνται στο 3.85!

Με αντίθετους στόχους αλλά κοινή διάθεση για… συμβιβασμό, η ισοπαλία «παίζει δυνατά» στο μεγάλο ματς της Veikkausliiga ανάμεσα σε Χάκα και Ίντερ Τούρκου.

Νάξος – Η Πηγή του Ακεψιμά: Το νερό που “μίλησε” στην ιστορία του νησιού

Ένα ταξίδι στο Φυλλαδάκι, στην ξεχασμένη πέτρινη πηγή του Αγίου Ακεψιμά, μέσα από τη μαρτυρία του Αντώνη Σαλτερή και την ευαισθησία του Γιώργου Καρνέζη.

Διακοπές στην Ευρώπη; Πρόσεξε τι φοράς, πού καπνίζεις και… πού πατάς!

Από το Πορτοφίνο μέχρι την Πράγα, νέοι κανόνες και τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν τους απρόσεκτους ταξιδιώτες του καλοκαιριού.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή