Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΟμάδα Αιγαίου - 29ος Διάπλους: Εθελοντισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο

Ομάδα Αιγαίου – 29ος Διάπλους: Εθελοντισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο

|

Για 29η χρονιά η Ομάδα Αιγαίου θα βρεθεί κοντά στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών για να προσφέρει πολυεπίπεδες υπηρεσίες αναδεικνύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη σαν τον παράγοντα που αναβαθμίζει τις συνθήκες ζωής των κατοίκων των νησιών μας.

Τα νησιά που θα προσεγγίσει η ομάδα Αιγαίου; Κίναρος, Αμοργός, Ανάφη, Θηρασιά, Ίος, Φολέγανδρος και Κουφονήσι

Στις 11 ημέρες του Διάπλου (από 4 έως και 14 Μαϊου), τα φουσκωτά σκάφη της Ομάδας Αιγαίου -με πάνω από 100 εθελοντές και εθελόντριες, ιατροί από δεκαέξι (16) διαφορετικές ειδικότητες, νοσηλευτές και εξειδικευμένο παραϊατρικό προσωπικό.

Οι ιατρικές ειδικότητες του φετινού Διάπλου είναι:

  • Αγγειοχειρουργός
  • Ακτινολόγος
  • Γενικός χειρουργός
  • Γυναικολόγος
  • Δερματολόγος
  • Καρδιολόγος
  • Ογκολόγος
  • Οδοντίατρος
  • Ορθοπεδικός
  • Οφθαλμίατρος
  • Παθολόγος
  • Παιδίατρος
  • Πλαστικός χειρουργός
  • Πνευμονολόγος
  • Ρευματολόγος
  • ΩΡΛ

Ταυτόχρονα, θα διεξαχθούν αιματολογικές εξετάσεις και θα λειτουργήσουν ειδικά ιατρεία. Το Ιατρείο Μαστού και το Ιατρείο POST COVID.

Στον ιατρικό διαγνωστικό εξοπλισμό της Ομάδας Αιγαίου, θα έχουμε και πάλι μαζί μας το μοναδικό  υπερσύγχρονο φορητό θωρακικό υπερηχοτομογράφο. 

Με τον υπερηχοτομογράφο  μπορούμε να  προσφέρουμε εξελιγμένες εξετάσεις των πνευμόνων που καλύπτουν κάθε πάθηση, συμπεριλαμβανομένης και της COVID-19.

Μάλιστα,  σε όσους έχουν νοσήσει με COVID-19 μπορούν να εκτιμηθούν  βλάβες των πνευμόνων  που πιθανόν να παραμένουν μετά τη νόσηση.

Εκτός από τον υπερηχοτομογράφο, στον εξοπλισμό μας συμπεριλαμβάνονται η φορητή συσκευή Υπερήχων για πολλαπλού τύπου εξετάσεις, καθώς και νέος τελευταίας τεχνολογίας οδοντιατρικός εξοπλισμός.

Συνεργασίες 

Ενισχύοντας τη συνεργασία μας με Επιστημονικές Εταιρείες, θα είναι μαζί μας στο Διάπλου οι:

  • Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε.)
  • Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδας (Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε)
  • Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.)
  • Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία (ΕΔΕ)
  • Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Στην Αποστολή μας θα είναι κοντά μας και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ). Οι νοσηλεύτριες εκπαιδεύτριες του ΕΕΣ  θα προσφέρουν βιωματική εκπαίδευση σε Πρώτες Βοήθειες στους μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων καθώς και στους κατοίκους των νησιών.

Πιστεύουμε ότι δίνουμε τη  δυνατότητα στους κατοίκους, να καλύψουν τις απαραίτητες ανάγκες τους σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως αυτό της υγείας, με την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που μας διακρίνει.

Δράση 

Η Ομάδα Αιγαίου, θα δωρίσει ιατρικό εξοπλισμό σε δομές υγείαςεξοπλισμό σε σχολεία μαζί με εκπαιδευτικό υλικό και θα υλοποιήσει, όπως κάθε χρόνο, έργα υποδομής, αναγκαία για την διευκόλυνση των συνθηκών ζωής στα νησιά.  Ταυτόχρονα θα οργανώσει αθλητικές, πολιτιστικές και περιβαντολογικές δράσεις.

Η συνεργασία μας με τις δημοτικές, υγειονομικές και εκπαιδευτικές αρχές των νησιών είναι πάντα άψογη, η αγάπη των κατοίκων είναι πάντα έκδηλη στην εγκάρδια φιλοξενία που μας παρέχουν και μας διαβεβαιώνει πως όλοι μαζί ανήκουμε στη Μεγάλη Οικογένεια του Αιγαίου!

Εμείς τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα  τους για την αναβάθμιση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσής τους.

Όλο το έργο της Ομάδας Αιγαίου στηρίζεται στις άοκνες προσπάθειες των εθελοντών μας, που  ευχαριστούμε θερμά, για τον πολύτιμο προσωπικό χρόνο και την ενέργεια που αφιερώνουν για να πραγματοποιηθεί ο 289ος Διάπλους της Ομάδας μας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη, τρύγος 2025: Πέρα από τους αριθμούς, το Ασύρτικο αντιστέκεται

Χρονολόγιο, κλίμα και πρώτες ενδείξεις από τις δεξαμενές της Santo Wines∙ μια δύσκολη χρονιά που «γράφει» κρασιά έντασης, οξύτητας και ορυκτότητας.

Σαντορίνη: Το 3ο “The Luxury Side of Greece” φέρνει τη Randi Zuckerberg

Στις 18–19 Οκτωβρίου 2025, στο Petros Nomikos Conference Center, κορυφαίοι decision makers συζητούν καινοτομία, βιωσιμότητα και ψηφιακή αφήγηση στον πολυτελή τουρισμό.

Γιουβέντους – Ντόρτμουντ: Φαβορί η «Γηραιά Κυρία»· αξίζει ο άσος στο 2.05

Πρεμιέρα League Phase του Champions League με μεγάλο ζευγάρι στο Τορίνο (22:00) — φόρμα, δεδομένα και επιλογές με υπενθύμιση «Παίζουμε Υπεύθυνα».

Νέος Κ.Ο.Κ.: Τέλος στην αντικοινωνική στάθμευση. Στο στόχαστρο όσοι κλείνουν ράμπες και θέσεις ΑμεΑ

Αφαίρεση πινακίδων, άδειας οδήγησης και πρόστιμα έως 2.000€ για τους παραβάτες, με στόχο τον σεβασμό στην προσβασιμότητα.

Νάξος: Καλοκαιρινές βραδιές Π.Ε.ΔΑΝ στη Βρύση Δανακού — Ζερβουδάκης & «Το μυστήριο της γύρης»

Η Πολιτισμική Εταιρεία Δανακού συνέχισε την παράδοση με δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις, ευχαριστώντας Δήμο, Περιφέρεια και χορηγούς για τη στήριξη.

Serifos Sunset Race: Για 7η χρονιά αθλητισμός και φύση σε αρμονία

Με τη στήριξη του Ιδρύματος Λασκαρίδη, η Σέριφος φιλοξένησε για 7η χρονιά μια γιορτή τρεξίματος και περιβαλλοντικής δράσης

Η Ολομέλεια του ΕΚ υιοθέτησε τις τροπολογίες Κουντουρά για δίκαιη μετάβαση, στεγαστική κρίση, ειδικές ρυθμίσεις για τα νησιά

Ενισχυμένη στήριξη σε νησιωτικές και μεταβατικές περιοχές, προσιτή στέγη για όλους και στήριξη βιώσιμου τουρισμού. Σφοδρή κριτική στην Κομισιόν για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης μετά το 2027.

Σαντορίνη – Ηφαίστεια 2025: Drone Light Show στην καλντέρα & δύο μεγάλες συναυλίες το Σάββατο (20/9)

Η εμβληματική αναπαράσταση της ηφαιστειακής έκρηξης επιστρέφει με φωτισμένα drones πάνω από το Ηφαίστειο και μουσικές βραδιές στη Μητρόπολη και στο Santo Wines.

TasteAtlas: Τρία ελληνικά «τυρένια» γλυκά στα κορυφαία του κόσμου — Μελόπιτα #4, Σφακιανόπιτα #10, Καλιτσούνια #15

Η Σίφνος και η Κρήτη βάζουν δυνατά την Ελλάδα στη διεθνή λίστα επιδορπίων με τυρί∙ από τη μελόπιτα και τη σφακιανόπιτα έως τα καλιτσούνια.

«Σπουδή στο Χρώμα»: 12 μαθήματα ζωγραφικής για ενήλικες αρχάριους στη Νάξο

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ανοίγει νέο κύκλο με την εικαστικό Αγγελική Θεοφίλου — Πρώτη συνάντηση την Πέμπτη 18/9 στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική