Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΟλυμπιακή Φλόγα: Από τις Κυκλάδες στην Ακρόπολη

Ολυμπιακή Φλόγα: Από τις Κυκλάδες στην Ακρόπολη

|

Από την Ακρόπολη, το εμβληματικότερο μνημείο της Ελλάδας, η Ολυμπιακή Φλόγα στέλνει τα διαχρονικά μηνύματα της για ειρήνη και εκεχειρία σε όλο τον πλανήτη. Το βωμό άναψε ο Ολυμπιονίκης Περικλής Ιακωβάκης, έχοντας παραλάβει το Φως στα Προπύλαια από τον πρωταθλητή της κολύμβησης Ανδρέα Βαζαίο.

Ο Περικλής Ιακωβάκης δήλωσε για τη μοναδική αυτή στιγμή: «Είναι μία μοναδική στιγμή. Η ομορφιά της Ακρόπολης είναι απίστευτη και ο συνδυασμός της Ολυμπιακής Φλόγας να είναι εδώ και να έχω εγώ το προνόμιο να ανάψω το βωμό, είναι μοναδικά. Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω όσους με επέλεξαν. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στους Γάλλους και καλή επιτυχία στους Ελληνες αθλητές, σε αυτούς που έχουν προκριθεί και σε αυτούς που το παλεύουν να εξασφαλίσουν τη θέση εκεί. Το νόημα των Ολυμπιακών Αγώνων και το μήνυμα τους είναι επίκαιρο γιατί βλέπουμε όλοι ότι κοντά στη γειτονιά μας υπάρχουν εντάσεις και πολεμικές συγκρούσεις και ελπίζω παρότι αυτό δεν είναι ρεαλιστικό, κάτι από το μεγαλείο των Ολυμπιακών Αγώνων να περάσει και εκεί, μήπως και βρεθεί μία λύση και να σταματήσουν όλα αυτά.»

Στη Λαμπαδηδρομία μέχρι την Ακρόπολη συμμετείχαν η Χορογράφος των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Αρτεμις Ιγνατίου και η έξι φορές Οlympian Αγη Κασούμη.

Η 4η μέρα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε από τη Σαντορίνη, όπου τη Φλόγα μετέφερε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, με την τελετή να γίνεται στα Φηρά και το Ολυμπιακό Φως να περνάει μέσα από τα γραφικά σοκάκια του νησιού.

Ακολούθησε η Νάξος, όπου το βωμό στο λιμάνι άναψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ενώ μεταξύ των Λαμπαδηδρόμων ήταν και η Ολυμπιονίκης Ολγα Βασδέκη. Στη συνέχεια πέρασε στην Πάρο όπου τον βωμό άναψε στην Παροικιά, ο πρωταθλητής του κάνοε καγιάκ Χρήστος Τσακμάκης, μπροστά σε πάρα πολλούς κατοίκους που επιφύλαξαν μία μεγαλειώδη υποδοχή.

Εξαιρετική ήταν και η ιδέα τα παιδιά της Πάρου από τους τους συλλόγους ΑΟ Πάρου, ΝΟ Πάρου, ΑΜΕΣ Νηρέας, Μαρπησαϊκός και από άλλους, να περιμένουν την Ολυμπιακή Φλόγα εξασκώντας τα αγαπημένα τους αθλήματα, όπως ιστιοπλοΐα, beach soccer, beach handball, μπάσκετ, πινγκ πονγκ, ιππασία, και τον κλασικό αθλητισμό δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό για την άφιξη του Ολυμπιακού συμβόλου. Συγχαρητήρια στους γονείς και τους συλλόγους ΑΟ Πάρου, ΝΟ Πάρου, ΑΜΕΣ Νηρέας και τους άλλους συλλόγους του νησιού για το παράδειγμα τους!

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος που συνόδεψε την Ολυμπιακή Φλόγα, απευθυνόμενος στους κατοίκους της Πάρου, είπε: «Σας ευχαριστούμε για τη μεγαλειώδη υποδοχή, η Πάρος έχει τον περισσότερο κόσμο έως τώρα, από όλα τα μέρη που έχουμε περάσει. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά, όπως και τα παιδιά που είδαμε να αθλούνται στο δρόμο περιμένοντας τη Φλόγα, συμμετέχοντας σε αυτή τη γιορτή, που γίνεται ξανά στο νησί μετά από 20 χρόνια και το 2004. Μικροί και μεγάλοι πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι, γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν από αυτή εδώ τη χώρα, πριν από 2800 χρόνια και είναι το μεγαλύτερο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός, είναι το γεγονός που ενώνει τις 206 χώρες σε μία ειρηνική συνάθροιση.»

Την 5η μέρα της Λαμπαδηδρομίας, η Ολυμπιακή Φλόγα θα φύγει από την Ακρόπολη και στα χέρια πολλών σπουδαίων αθλητών θα περάσει από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Ολυμπιακό Στάδιο, το Ολυμπιακό Μουσείο το Μνημείο Μικρασιατών στη Νέα Φιλαδέλφεια για να κατευθυνθεί στους Δελφούς τη Λαμία και το Βόλο όπου θα διανυκτερεύσει.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Εφυγε” ο Ναξιώτης καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Σ. Κορρές

Ο Γιώργος Κορρές σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών- Εκανε πολλές ανασκαφές στη Μεσσηνία, ενώ υπήρξε υπεύθυνος ανασκαφών στην Πύλο

ΑΑΔΕ: Σημαντική αύξηση εσόδων από ΦΠΑ

Η μελέτη της ΑΑΔΕ αποκαλύπτει θεαματική αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ και ενίσχυση της διαφάνειας, χάρη στη σύνδεση POS – ταμειακών μηχανών και την ψηφιοποίηση των συναλλαγών

Πρώτη Απριλίου: Γιατί τα σχολεία θα λειτουργήσουν δύο ώρες λιγότερο;

Νέος εορτασμός στα σχολεία την 1η Απριλίου: «Κόβονται» 2 διδακτικές ώρες

Κακοκαιρία – Πάρος: Κλειστά τα σχολεία αύριο Τρίτη (01/04) λόγω καιρικών συνθηκών

Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο Τρίτη 1η Απριλίου στην Πάρο

Κακοκαιρία – Μύκονος: Καταιγίδα στη … Χώρα και ήχησε το 112

Πλημμύρισαν τα σοκάκια στη Χώρα της Μυκόνου από την ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει τις Κυκλάδες

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επαναλειτουργεί από σήμερα (31/03), επέστρεψε Αθήνα μία πτήση λόγω καιρικών συνθηκών

Επαναλειτουργεί αναβαθμισμένο το αεροδρόμιο Νάξου - Οι εργασίες που έγιναν και η επιστροφή αεροπλάνου στην Αθήνα λόγω καιρικών συνθηκών

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Αιγαίο – 2η ΥΠΕ: Αναζητούνται γιατροί για τα νησιά λίγες ημέρες πριν το Πάσχα

Αναζητούνται γιατροί για τα νησιά λίγες ημέρες πριν το Πάσχα – Οι αμοιβές και οι αρνήσεις

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

ΠΝΑΙ – Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ: Απόφαση όπου ζητά την αποκατάσταση της ισονομίας

Την εφαρμογή της Oδηγίας του Συμβουλίου της ΕΕ περί επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.