Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΝοσοκομεία - 2η ΥΠΕ: Την επόμενη Παρασκευή (13/12) κρίνονται οι νέοι διοικητές

Νοσοκομεία – 2η ΥΠΕ: Την επόμενη Παρασκευή (13/12) κρίνονται οι νέοι διοικητές

|

Πρεμιέρα κάνουν σήμερα οι προσωπικές συνεντεύξεις για τους υποψήφιους Διοικητές των νοσοκομείων που πέρασαν τα πρώτα στάδια του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα όσες Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία και προκρίθηκαν τα πρόσωπα με την καλύτερη βαθμολογία, αναμένεται να συνεχίσουν με τις συνεντεύξεις.

Οι επτά πρώτοι συμμετέχοντες που πήραν την υψηλότερη βαθμολογία ανά νοσοκομεία, έχουν κληθεί ήδη από το ΑΣΕΠ για να συμμετάσχουν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού που περιλαμβάνει την τετ α τετ συνάντηση με την αρμόδια επιτροπή που έχει δημιουργηθεί, επικεφαλής της οποίας είναι η Γενική Γραμματέας του υπουργείου υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη.

Σήμερα αναμένεται να είναι η πρώτη μέρα των προσωπικών συνεντεύξεων και η αρχή θα γίνει με τα νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (7η ΥΠΕ) δηλαδή της περιφέρειας της Κρήτης. Οι υποψήφιοι έχουν χωριστεί σε 3 ομάδες ενώ η προσωπική συνέντευξη αναμένεται να διαρκέσει 20 λεπτά και θα γίνει και δια ζώσης στην Αθήνα.

Ήδη όσοι έχουν επιλεγεί έχουν λάβει το σχετικό email προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν στη συνάντηση που έχει οριστεί. Μετά την 7η ΥΠΕ σειρά έχει η 2η ΥΠΕ που είναι από τις μεγαλύτερες, αφού περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του Πειραιά αλλά και των νησιών του Αιγαίου. Οι υποψήφιοι διοικητές νοσοκομείων της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας καλούνται σε προσωπική συνέντευξη την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου ενώ η διαδικασία θα διαρκέσει περισσότερες ημέρες έως τις 19 Δεκεμβρίου ώστε να εξεταστούν και οι υποψήφιοι αναπληρωτές Διοικητές.

Να σημειωθεί ότι όσοι έχουν λάβει το σχετικό email θα πρέπει να στείλουν υπογεγραμμένη αίτηση (αποδεικτικό παραλαβής) ότι έλαβαν το μήνυμα αλλά και ότι θα συμμετάσχουν στη διαδικασία ή εάν θα επιλέξουν να παραιτηθούν.

Οι ερωτήσεις

Οι ερωτήσεις στις οποίες θα υποβληθούν θα εστιάζουν σε θέματα των νοσοκομείων και όχι σε προσωπικά ζητήματα όπως είχε γίνει στο παρελθόν σε αντίστοιχη αξιολόγηση υποψηφίων.

Οι συμμετέχοντες αξιολογούνται σε θέματα διοικητικών ικανοτήτων, εμπειρίας και γνώσης του αντικειμένου.

Ειδικότερα αναμένεται να ερωτηθούν για ζητήματα διαχείρισης οικονομικών των νοσοκομείων, προμηθειών, ελλείψεων προσωπικού αλλά και υλικών ενώ θεωρείται πιθανό ότι θα τους τεθεί και ένα ερώτημα σχετικά με μια κρίση που μπορεί να αντιμετωπίσει το νοσηλευτικό ίδρυμα στο οποίο θέλουν να ενταχθούν.

Η διάρκεια της προσωπικής συνέντευξης δεν αναμένεται να ξεπεράσει τη μισή ώρα, καθώς τόσο ορίζει και η σχετική προκήρυξη που είχε βασιστεί στον νομό Κεραμέως. Να υπενθυμιστεί ότι η συνέντευξη βαθμολογείται το ανώτερο με 800 μόρια και είναι καθοριστική για την προώθηση ενός υποψηφίου στελέχους.

Βέβαια, το τελευταίο διάστημα είναι αλλεπάλληλες οι καταγγελίες που φτάνουν τόσο στο ΑΣΕΠ όσο και στο υπουργείο υγείας, για τον τρόπο που διεξάγεται ο διαγωνισμός για την επιλογή των νέων διοικήσεων στο ΕΣΥ.

Πολλοί υποψήφιοι καταγγέλλουν ότι ο νόμος είναι διάτρητος καθώς δεν μοριοδοτήθηκαν για τα τυπικά τους προσόντα, ενώ μιλούν ακόμη και για υποχρεωτικές παραιτήσεις ώστε να διακριθούν άλλα στελέχη. Ένα ζήτημα που προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση καθώς έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις τόσο στα «γαλάζια» στελέχη όσο και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Πηγή: ethnos.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Distinguished Gentleman’s Ride: Κλασικές μοτοσυκλέτες, στυλ και σκοπός επιστρέφουν στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη συμμετέχει και φέτος στο Distinguished Gentleman’s Ride, την Κυριακή 18 Μαΐου, μια παγκόσμια εκδήλωση με vintage μοτοσυκλέτες και φιλανθρωπικό χαρακτήρα για την ανδρική υγεία

Κατ. Μονογυιού: “Μητέρα, λέξη μικρή, μεγάλη όσο η ζωή”

Αρθρο της Κατερίνας Μονογυιού με αφορμή την "Γιορτή της Μητέρας"

Πανναξιακός ΑΟ: Λευκή ισοπαλία με τον Απόλλωνα Καλυθιών, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Σαρωνικό

Ο Πανναξιακός - χωρίς τον Μανωλά - κράτησε το μηδέν απέναντι στον δυνατό Απόλλωνα και παραμένει ζωντανός στη μάχη της ανόδου στη Γ’ Εθνική, μετά την 3η αγωνιστική των μπαράζ του 8ου ομίλου.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό, την Τετάρτη (14/05) ο ..τελικός επιβίωσης

Παρά την ήττα με 66-54 από τον Ιωνικό, ο Πανναξιακός έδειξε χαρακτήρα και ετοιμάζεται να απαντήσει δυναμικά στον 4ο αγώνα των τελικών της National League 2, που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου στο ΔΑΚ Νάξου.

Μητρόπολη Παροναξίας: Με κατάνυξη και σεβασμό η μνήμη του Οσίου Φιλοθέου στη Μονή Θαψανών Πάρου

Η Πάρος τίμησε την ιερή μνήμη του Οσίου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, με τη συμμετοχή πιστών και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλλινίκου.

Επεκτείνονται οι άγονες περιοχές: Οικονομικά κίνητρα για γιατρούς και οδοντιάτρους σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ενισχύονται τα μέτρα προσέλκυσης μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ – Ειδικές προβλέψεις για ιατρική στελέχωση σε δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές.

Σοκάρουν τα στοιχεία: Ένας στους επτά Έλληνες έχει βιώσει σεξουαλική βία ως παιδί

Τα ανησυχητικά ευρήματα διεθνούς μελέτης με επικεφαλής Ελληνίδα καθηγήτρια, Εμμανουέλα Γακίδου, αναδεικνύουν την έκταση ενός παγκόσμιου προβλήματος που αγγίζει και την ελληνική κοινωνία.

Σουδάν: Ο άγνωστος πυραμιδικός πολιτισμός που ξεχάστηκε από τον κόσμο

Παρά τις εκατοντάδες πυραμίδες και τα μνημεία της UNESCO, το Σουδάν παραμένει ένα θησαυροφυλάκιο του πολιτισμού που κανείς δεν τολμά να επισκεφθεί.

Η Νάξος μέσω της Φιλαρμονικής στο Μέγαρο Μουσικής: Όταν οι νότες έχουν ρίζες (video)

Η Φιλαρμονική Δήμου Νάξου συμμετείχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Μέγαρο Μουσικής, δίνοντας το δικό της στίγμα σε μια βραδιά αφιερωμένη στις αόρατες δυνάμεις του πολιτισμού. (video)

Μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αιχμές Κικίλια για το μεταναστευτικό: “Δεν θα μας κουνά κανείς το δάχτυλο”

Ο Υπουργός Ναυτιλίας εξήγγειλε σημαντικές μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ενόψει καλοκαιριού, ενώ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί αυστηρά για τη στάση ευρωπαϊκών κύκλων και ΜΚΟ στο μεταναστευτικό.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου