Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΑιγαίοΜεταφορικό Ισοδύναμο: Ερχονται πληρωμές έως το τέλος του μήνα

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ερχονται πληρωμές έως το τέλος του μήνα

|

Επρεπε να φτάσουμε στις εκλογές για να δούμε πληρωμή Μεταφορικού Ισοδύναμου... Μέχρι τέλος Απριλίου… Για τους επιβατές καλυπτει και το 3ο τρίμηνο του 2022 ενώ για τις επιχειρήσεις και .. καύσιμα πάμε έως τέλος του 2022…

Αναλυτικά, το δελτίο ενημέρωσης από το αρμόδιο υπουργείο. 

Προωθείται άμεσα η πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους δικαιούχους των τριών σκελών (επιβάτες, καύσιμα, επιχειρήσεις) συνολικού ύψους 40.000.000,00 ευρώ, μετά από την έγκριση των σχετικών πιστώσεων από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σχετικά με το σκέλος των Επιβατών, οι εν λόγω πληρωμές αφορούν σε αιτήσεις για τη χρηματοδότηση μετακινήσεων επιβατών για το διάστημα έως και 30/09/2022.

Συγκεκριμένα, για το διάστημα από 29/04/2022 έως και 30/06/2022 καταβάλλεται το ποσό των 7.449.721,14 € που πιστώνεται στους λογαριασμούς 133.704 δικαιούχων και για το διάστημα από 01/07/2022 έως και 30/09/2022 καταβάλλονται 11.083.105,25€ σε 165.858 δικαιούχους.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επεξεργάζονται ήδη τις λίστες για εκκαθάριση των πληρωμών και οριστικής καταβολής του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους δικαιούχους.

Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων αναμένεται να εκκινήσει σταδιακά από 24/4/2023 για το σύνολο των 133.704 δικαιούχων για την πρώτη περίοδο και θα ακολουθήσει η νέα πίστωση των λογαριασμών για τους 165.858 δικαιούχους της περιόδου μετακινήσεων έως 30/9/2022.

Ταυτόχρονα, για το σκέλος των Καυσίμων προωθείται η εξόφληση των δικαιούχων του για το σύνολο των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2022 και το Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους για 32.068 κατοίκους και 3.274 επιχειρηματίες των 48 νησιών εφαρμογής ανέρχεται συνολικά σε 4.123.652,00 Ευρώ.

Η πίστωση των λογαριασμών θα εκκινήσει σταδιακά στους δικαιούχους από 24/4/2023.

Σχετικά με τις Επιχειρήσεις, για τα αιτήματα που υποβλήθηκαν για το Α εξάμηνο του 2022, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των συναφών ελέγχων για σώρευση κρατικών ενισχύσεων και πληρότητας/ νομιμότητας υποβαλλόμενων αιτήσεων για το σύνολο των 11.965 επιχειρήσεων.

Η καταβολή των πιστώσεων προς αυτές θα πραγματοποιηθεί άμεσα μόλις κοινοποιηθούν οι σχετικοί έλεγχοι από τον ΕΦΕΠΑΕ και ΕΔΥΤΕ, ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για το σκοπό αυτό για τις επιχειρήσεις και θα αφορά το Α εξάμηνο του 2022 ανέρχεται σε 16.000.000,00 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του μέτρου του ισοδύναμου το έτος 2022, ολοκληρώθηκε με την οριστική καταβολή 71.000.000 ευρώ για επιχειρήσεις και πολίτες, ενώ για το 2023, έως μέσα Μαΐου 2023 θα έχει διατεθεί ρευστότητα προς πολίτες και νησιωτικές επιχειρήσεις συνολικού ύψους 40.000.000.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής το διάστημα 2019-2023 έχει διαχειριστεί και διαθέσει πραγματική ρευστότητα ύψους 192.000.000,00 ευρώ για την πραγματική λειτουργία του Μέτρου, βελτιώνοντας και εξορθολογώντας τα σφάλματα και τις αστοχίες του αρχικού σχεδιασμού.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Μέλανες – “Κούρος ο Ελληνας”: Πένθος για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή

Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ανεβλαβής.. Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κούρος ο Ελληνας"

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Σύνδεσμος Υδραυλικών: Ψήφισμα για την εκδημία του Γιώργου Ανεβλαβή

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου εξέδωσε ψήφισμα για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή - Τι αναφέρει

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Μητσοτάκης: Κλειστά έως τις 21 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, επίσης, στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, στο πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης των συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα, στο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου ΙΙ», αλλά και σε μέτρα στον τομέα της Υγείας.

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)