Ένα κατάπτυστο άρθρο δημοσίευσε η Sun για το Καστελόριζο, το οποίο απηχεί στις τουρκικές θέσεις. Έχει τίτλο «Το μικροσκοπικό «τουρκικό» νησί που είναι στην πραγματικότητα ελληνικό – με χελώνες καρέτα καρέτα, φτηνές μπύρες και φωτεινά νερά», το υπογράφει η Κάρα Γκόντφρεϊ, η οποία υποστηρίζει, ότι το νησί βρίσκεται μόνο μισή ώρα από τις ακτές της Τουρκίας, παρ΄όλα αυτά είναι ελληνικό.
«Το Meis, γνωστό και ως Καστελλόριζο, ανήκει στην Ελλάδα παρά την εγγύτητά του με την τουρκική ενδοχώρα», σημειώνει το βρετανικό ταμπλόιντ, το οποίο φιλοξενεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο, κάνει αναφορά στην ιστορία του και δίνει οδηγίες προς τους τουρίστες που θα ήθελαν να το επισκεφτούν.
«Κατεχόμενο από Γάλλους και Ιταλούς κατά τη διάρκεια του πολέμου, δόθηκε στην Ελλάδα με τη Συμφωνία του Παρισιού του 1947.
Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι το πλησιέστερο ελληνικό νησί της Ρόδου απέχει περισσότερο από 100 μίλια.
Και μόλις ένα μίλι μακριά από την ακτή της Τουρκίας, το πλοίο από την ηπειρωτική χώρα διαρκεί μόλις 30 λεπτά.
Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο διαβατηρίων, καθώς ταξιδεύουν από τη μια χώρα στην άλλη.
Με μόλις 350 ντόπιους, αυτός ο αριθμός φτάνει τους 1.000 περίπου κατά τους πιο πολυσύχναστους καλοκαιρινούς μήνες.
Το νησί είναι μικρό – μπορεί να γίνει σε μια μέρα με περίπου 30 λεπτά με τα πόδια από κάθε πλευρά.
Οι περισσότεροι κατευθύνονται κατευθείαν στην κορυφή για την καλύτερη θέα, που βρίσκονται στα ερείπια του κάστρου του 14ου αιώνα.
Αλλά για μια πιο χαλαρή ημερήσια εκδρομή, υπάρχουν πολλά εστιατόρια και καφέ με έντονα χρώματα που πλαισιώνουν την προκυμαία, που πωλούν φτηνές τοπικές μπίρες όπως η Mythos.
Η υψηλότερη βαθμολογία είναι το Alexandra’s Restaurant, με τον κόσμο να επαινεί την εκπληκτική θέα και το φαγητό.
Τα φρέσκα θαλασσινά είναι η πιο κοινή επιλογή στα εστιατόρια, μαζί με χοιρινές μπριζόλες και χοιρινά λουκάνικα.
Φροντίστε να πηδήξετε στα καθαρά νερά και μπορεί να εντοπίσετε ακόμη και κάποιες κοντινές χελώνες καρέτα καρέτα .
Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού είναι το Γαλάζιο Σπήλαιο, όπου μπορείτε να κάνετε εκδρομές με σκάφος για να επισκεφθείτε τα καταγάλανα νερά.
Δεν είναι μόνο οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί – αλλά και οι ομογενείς στην Τουρκία το επισκέπτονται για να αποφύγουν προβλήματα με τις βίζες τους.
Τα εισιτήρια για το νησί κοστίζουν περίπου 25 ευρώ, αναχωρούν στις 10 το πρωί και επιστρέφουν στις 4 το απόγευμα από την παραθαλάσσια πόλη Κας .
Αν θέλετε να διαμείνετε φανταχτερά, υπάρχουν πολλά μικρά ξενοδοχεία για να επιλέξετε από διαμερίσματα και δωμάτια.
Αυτά κυμαίνονται από το Poseiden Hotel τριών αστέρων μέχρι το Ξενοδοχείο Μεγίστη και το Καστελλόριζο τεσσάρων αστέρων.
Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο Κας είναι με την easyJet , με τις πτήσεις από το Μάντσεστερ να διαρκούν περίπου τέσσερις ώρες.
Οι Βρετανοί θα χρειαστούν τουλάχιστον μία κενή σελίδα για τα γραμματόσημα εισόδου και εξόδου και θα ισχύει για τουλάχιστον 150 ημέρες από την ημερομηνία άφιξής σας», αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο μιλάει στο τέλος για την Τένεδο.
«Υπάρχει ένα άλλο τουρκικό νησί που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν.
Μισή ώρα από την ηπειρωτική χώρα βρίσκεται η Bozcaada, που κάποτε αναφέρθηκε στην Ιλιάδα όπου τα πλοία με τον περίφημο Δούρειο Ίππο .
Το νησί ήταν ελληνικό μέχρι που εντάχθηκε στην Τουρκική Δημοκρατία το 1923».